Şimdi Ara

güvercinleri ve kumruları aç bırakmayın !!! :) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
2
Favori
4.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
76 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Çöpe ekmek atacağınıza ekmeği ufalayıp bir kenara atın hayvanlar nasiplensin...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: myfranco

Mantık hatanı bulabilmen için 100 sene veriyorum. Umarım, o zamana kadar, belli bir seviyeye gelirsin.

Alıntıları Göster
    Sende mantık mı var?
    Tipik insanlardan ümidini kesmiş tiplerdensin. Hayvanlardan medet umuyordum. Senin gibiler oturduğu semte, apartmana sıkıntı getirir sadece. 10 sene sonra bütün gün sokaklarda kedi peşinde koşan teyzeler gibi olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mahallede bir ihtiyar var , “yem satacağım” diye güvercinleri besledi besledi şimdi yüzlerce güvercin var park ta. Bütün mahalle illallah dedi. Bütün balkonlar pislik içinde, her saksıya yuva yapmaya çalışıyorlar. Banyo penceresinin önünde 3-4 senedir yuva yapan güvercinler var. Bu sene baktım banyoyu bit sarmış. İlaçlayıp içeriden kapatmak zorunda kaldım pencereyi. Pislikleri ayrı dert ama bit çok daha kötü. Evi sardıklarında kurtulmak için 2-3 kere komple ilaçlatanlar varmış. Lanet hayvanlar kolay ölmüyor da. Alt komşu geçen evi ilaçlattı, ben kapıcıdan aldığım tarım ilacını kullandım , üst katta da varmış o ne yaptı bilmiyorum. Haberiniz olsun.

• Şu "Vanished Man"i dikkate almayın. bir insanın bir insana karşılıksız iyilik yapacağına inanmayan, kadın düşmanı, hayvan düşmanı, insan düşmanı, ruh hastası ya da dikkat çekmek için öyleymiş gibi yapan bir zavallı. gerçekse bu "kişiliği" akraba evliliği mahsülü olabilir. öte yandan moda oldu bu dikkat çekmek için "kötü insan" olmak.

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Sende mantık mı var?
    Tipik insanlardan ümidini kesmiş tiplerdensin. Hayvanlardan medet umuyordum. Senin gibiler oturduğu semte, apartmana sıkıntı getirir sadece. 10 sene sonra bütün gün sokaklarda kedi peşinde koşan teyzeler gibi olursun.

Alıntıları Göster
    Anladım. 200 sene bile yetmeyecek sana. Derin nefes al, deniz kenarına git.

Elimden geldiğince insan olsun, hayvan olsun yardım etmeye çalışıyorum. Allah da bana yardım ediyor. Başım sıkıştığında hiç beklemediğim şekilde yardım geliyor. Bu Dünya'da ne edersen onu bulursun.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.

• Memlekette kuştan bile rahatsız olan bir kesim varmış haberimiz yok. Bahçemize kuş yuva yaptı 3 yumurta bıraktı diye 2 hafta bahçeye çıkıp çamaşır bile asmadim. Millet sesinden rahatsız oluyorum diyo q beter olursunuz inşallah ne diyeyim.

• Güvercin, kumru, serçe bunlar istilacı türlerdir. Beslemek hatadır. Ne kadar beslerseniz o kadar fazla üreyeceklerdir. Bir çok endemik türün yok olmasına sebep olmuşlardır. Bir çok ülkede bu türleri sınırsız avlanma izni bulunmaktadır. Bu hayvanları beslemeyin. Besleyince tok olmalarını sağlayamazsınız. Çoğalıp sayıları artacaklarından açlık çeken sayısı azalmayacaktır.

Aynı şekilde kedi, köpek içinde geçerli. Kısırlaştırmadığınız sürece beslemeniz çoğalmalarına ve daha fazla yavrunun açlık çekmesine yol açacaktır.
  • waltran kullanıcısına yanıt
    Kuslarin bir yerde kumlenmesi yasamalarinin o beyaz diski sanilan aslinda asitli idrar beyaz seyin ortaligi pisletmesi. Arablarin uzerine de yapmalariyla asitli olmasi ile araclara zarar verilmesi ile kuslari birakin doganin icinde yasasinlar orada beslensinler ... Ya da sehirde boceklerden beslensinler ...

Hem insanlarin yedikleri de cok saglikli degil .. GDO veya tarim ilacli filan oluyor ...

Orijinalden alıntı: lastson59

Yapmayın alıştırmayın hayvanları insanlara, sürekli bir beklenti içinde oluyorlar, 20 senedir oturduğum sitede son 4-5 senedir balkonlar güvercin pisliğinden geçilmiyor,
    buradaki insanlar alıştırdı güvercinleri camlardan evlerin içine bile giriyorlar, bırakın doğalarında yaşasınlar kendi yiyecek ve sularını bulurlar.
    Nihayet medeni bir yorum, son zamanlarda çılgınlar gibi kedi köpek sahipliği ve bulunan her hayvana yem verme modası başladı, siyaset ve ekonominin yarattığı baskı insanlarda böyle bir dışavurum güdüsü geliştirdi galiba...

Söylediğiniz üzere alıştırmak çok kötü bir şey, birkaç ay belki de sırf başkası alışverişte görsün diye gel gel diyip kedi, köpek sevenin sıkıldıktan sonra görmezden geldiğini gördü bu gözler, ıslah olurlar olacaklar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Bu mesaj silindi.
    Sen sabunluk kelimesinin manasını biliyor musun? Evet 74lüyüm, 46 yaşındayım. O sabunu alır bir yerine sokarım senin. Cıvık yaparsın 10 sene boyunca. Nickin gibi sildirme kendini yeryüzünden, şimdi git anandan süt emmeye devam et.
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.
  • kuş sesleri :)
    bird sounds :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 22 Haziran 2020; 10:38:11 >

* TCL 11.1 (4GBRamDiskDriver)
  • bird sounds :)

* TCL 11.1 (4GBRamDiskDriver)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.