Şimdi Ara

Güvenlik Açığı - Neydi Ne Oldu? (8/9. nesil kullananlar içeri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel işlemciler için yakın geçmişte çok tartışıldı edildi, şu kadar performans düşecek artacak vs diye. Şu an elinde özellikle 8. nesil olan var ise üşenmeyip hem 1-2 benchmark hemde 1-2 oyunda test edip paylaşırsa fark oluştu mu, oluştuysa ne kadar oluştu bi inceleyelim. Kendi güvenilir kaynağımız olsun.

    Örnek anakartlar bırakıyorum, kendinizinkini kontrol edersiniz, microcode güncellemesi öncesi neymiş ne olmuş, bi bakalım ey dh ahalisi

    MSI Z370-A Pro support sekmesinde görülüyor ki 8 KEZ microcode güncellemesi verilmiş.https://www.msi.com/Motherboard/support/Z370-A-PRO

    Gigabyte 6 defa vermiş.http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/z370p_d3rev_10#support-dl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmettsezis -- 19 Temmuz 2020; 17:37:34 >







  • 4 ghz allcore 10400f 4.3 ghz allcore 8700kyı rahatça geçiyor

    en azından birçok oyunda durum bu, gamer nexus abinin tablolarına göre

    ortada bir ipc, cache geliştirmesi olmadığına göre, geriye tek ihtimal kalıyor, o da 8700knın ilk günkü 4.3 ghz performansı ile bugünkü 4.3 ghz performansının bir olmadığı
  • 10. nesil 8 9'u tokatlar çünkü fiziki hata kontrol çipi var 10. nesilde o yamalar işlemiyor.madem öyle 8'de neden koymadınız da iki nesil daha beklediniz?
  • O zamanlar acayip muhabbetler dönmüştü, yüzdeler havada uçuşuyordu. Gerçek durumu merak ediyorum, tabii test eden çıkarsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    10. nesil 8 9'u tokatlar çünkü fiziki hata kontrol çipi var 10. nesilde o yamalar işlemiyor.madem öyle 8'de neden koymadınız da iki nesil daha beklediniz?
    Hocam fiziki hata kontrol çipi nedir acaba ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    10. nesil 8 9'u tokatlar çünkü fiziki hata kontrol çipi var 10. nesilde o yamalar işlemiyor.madem öyle 8'de neden koymadınız da iki nesil daha beklediniz?
    O dediğin de sorunu çözmedi, sadece öteledi. Zira mimarideki açık oluşturan kusurlar düzeltilmedi.

    Sadece yazılımla (yama) yapılan kontroller işlemciye eklendi. Yani yazılım yamaları işlemci içine gömüldü. Ancak bu sadece bilinen açılarda "nispeten" işe yarıyor (perf daha az düşüyor). Ancak yeni çıkabilecek açıklara bir etkisi yok.

    Aslında bir nevi virus-antivirus gibi. Antivirüs ne kadar iyi de olsa yeni virüsleri yakalaması zordur ve düzgün tanıması için zamana ihtiyacı vardır. İnteldeki de bu. Eski açık yamalarını mikrokoda ekledi ama fiziksel kusurları düzeltmedi. Sadece dış yazılım değil mikrokod seviyesi çalıştığından performansı daha az düşürüyor. Ama yeni çıkacak açıklara yine dış yama gerekecek.

    Bu da antivirüslerin şişmesi ve yavaşlaması gibi bir süre sonra şişecek ve yavaşlayacak. Bizzat kendisi perf düşürecek. Donanım hata ve kusurlarını düzeltmeden ancak pansuman olur, tedavi değil.




  • melikulupinar kullanıcısına yanıt
    quote:

    Ancak bu sadece bilinen açılarda "nispeten" işe yarıyor (perf daha az düşüyor). Ancak yeni çıkabilecek açıklara bir etkisi yok.


    illa ki hocam bunun aksi düşünülemez zaten ama bu açıklar genelde birbirlerinin varyasyonları oldukları için şu anda günü kurtarıyor ama yeni bir tipte kontrolcü çaresiz kalacak.bu kontrolcüyü her nesilde yenileyecekler bir nevi müptelası olacak insanlar yeni serilere.10. seride performans kazandık! her seride gelsin yeni müşteriler! kebap iş valla.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.