Şimdi Ara

Güvenli ve kolay USB Flash kullanımı... Virüssüz ve dertsiz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • USB Flash disklerimize birkaç küçük ayar yaparak, özellikle solucan ve boot virüslerine karşı oldukça etkili tedbir almış olacağız...

sırasıyla;

• USB Flash diskimizi formatlıyoruz ve NTFS dosya türünü seçiyoruz. Eski bilgisayarlarda yapamazsanız bir arkadaşınızın Vista veya Windows 7 sistemlerinde deneyiniz.
    • USB Flash diskimizi açıp içine bir klasör oluşturuyoruz. Depo, Yedek, Transfer vb. gibi
    • Klasöre sağ tıklayıp Özellikler seçip Güvenlik sekmesine geçiyor ve ayarlarını resimdeki gibi yapıyoruz. Eğer başka izinler varsa siliyor sadece Everyone seçiyoruz.

• Daha sonra Bilgisayarımdan USB sürücüsünü seçiyor ve sağ tıklayıp Özellikleri seçip Güvenlik sekmesine geçiyor ve ayarları resimdeki gibi yapıyoruz. Eğer başka izinler varsa siliyor sadece Everyone seçiyoruz.

Böylece virüs programlarının USB sürücünüz üzerinde çalışamamasını dolayısıyla size virüs bulaştıramamasını sağlıyoruz. Siz ise paylaşımlarınızı USB Flash Data Belleğiniz içerisindeki klasör vasıtayısla sağlıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 21 Aralık 2009; 10:21:34 >

• Yani bu yöntemi kullanınca diskimizi viruslu bir bilgisayara taksak bile ona bulaşmayacak?

Bu USB flash disk viruslerinden çok çekiyoruz.Neredeyse resmi dairelerin bilgisayarlarının çoğunda bu viruslerden var ve kullanıcıları son derece bilgisiz olduğundan viruslar bilgisayarlarda cirit atıyor.Kendi bilgisayarımda hazırladığım bir yazıyı kurumun bilgisayarından print edebilmek için mecburen flash diskimi kullanıyorum.Flash diski kendi temiz bilgisayarıma tekrar taktığımda kaspersky cart diye uyarı veriyor ve haliyle bunu görünce midem bulanıyor.Tamam antivirusler bulduğunu siliyor ama envai çeşiti var bu autorun viruslerinin.Acaba arada kaçan ve sisteme bulaşan oldu mu diye sormadan edemiyor insan.

Flash disklerde eskiden disketlerde olduğu gibi diske yazma engellemesi gibi bir özellik,düğme vs. olmadığından gerçekten çok sıkıntı çekiyoruz.

Dediğiniz yöntem umarım işe yarar.En azından denemek lazım.Kendi laptopumda hem vista hem xp var mesela.Vista üserinden dediğiniz işlemi yapabilirim.Ama o virus kaynayan bilgisayarlara flash diskimi tekrar takmaya nasıl cesaret edecem bakalım. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LokmanHekim -- 21 Aralık 2009; 23:42:08 >

• virüsü, veya virüslü dosyayı açtığınız klasör içine kopyalayabilirsiniz. Yapılanlar bu işi engellemez. Ama hiçbir şekilde o klasörün haricine erişim yapamaz. USB Flash belleklerden bulaşan virüsler özellikle takıldığı anda boot yoluyla bulaştığı için bunlar üzerinde çok etkili bir yöntem. Bunun dışında başka bilgisayarlardan da o klasör haricine erişim olmadığı için virüs hiçbir şekilde kendini kopyalayamıyor veya çalışamıyor.
    Ben yaklaşık 2 aydır bu şekilde kullanıyorum daha başıma birşey gelmedi.
  • güzel paylaşım, teşekkürler.
  • Paylaşım için teşekkürler.
  • Eee, ben usb sürücüsene sağ tıklayıp özellikleri seçtiğimde "güvenlik" sekmesi gelmiyor.

Olanları söylim; Genel, Otomatik Kullan, Araçlar, Donanım, Paylaşım.
  • bu yöntemi yapınca xp bilgisayara taktığımızda içindeki hiççbir dosya görülmüyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: erbilge

Eee, ben usb sürücüsene sağ tıklayıp özellikleri seçtiğimde "güvenlik" sekmesi gelmiyor.

Bu işlem Vista veya Win7 üzerinden yapılabiliyor. Muhtemelen XP pro da da gelişmiş dosya paylaşım özelliği açılınca güvenlik bölümü kota v.b. ayarları çıkması lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: SerumFizyolojik

bu yöntemi yapınca xp bilgisayara taktığımızda içindeki hiççbir dosya görülmüyor

Formatlarken veya dosya izin ayarlarında sorun olmuştur. Benim taktığım tüm XP lerde (farklı makinalarda) gördü. Hatta Hiremco X2 uydu cihazına taktığımda (bu cihaz uydudan usb disklere kayıt yapabiliyor) bile içindeki dosyaları görüyor. "XP Home da denemedim ona birşey diyemem" Bu anlattıklarımı birçok kişi yaptı ve çevremdekilerden gördüğüm kadarıyla da oldukça memnunlar. Sizde çalışmaması gerçekten ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzeNHocA -- 26 Nisan 2010; 21:29:47 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OzeNHocA

quote:

Eee, ben usb sürücüsene sağ tıklayıp özellikleri seçtiğimde "güvenlik" sekmesi gelmiyor.

Bu işlem Vista veya Win7 üzerinden yapılabiliyor. Muhtemelen XP pro da da gelişmiş dosya paylaşım özelliği açılınca güvenlik bölümü kota v.b. ayarları çıkması lazım.

quote:

Orijinalden alıntı: SerumFizyolojik

bu yöntemi yapınca xp bilgisayara taktığımızda içindeki hiççbir dosya görülmüyor

Formatlarken veya dosya izin ayarlarında sorun olmuştur. Benim taktığım tüm XP lerde (farklı makinalarda) gördü. Hatta Hiremco X2 uydu cihazına taktığımda (bu cihaz uydudan usb disklere kayıt yapabiliyor) bile içindeki dosyaları görüyor. "XP Home da denemedim ona birşey diyemem" Bu anlattıklarımı birçok kişi yaptı ve çevremdekilerden gördüğüm kadarıyla da oldukça memnunlar. Sizde çalışmaması gerçekten ilginç.

yok önce ben de farklı bilgisayarda yapıp kendi xp pcmde gördüm fakat işyerindeki virüs bulaştıran esas pclere takınca hiçbir dosya gözükmedi. ordan eve getirdiğimde daha önce gözüktüğü pcde de boş gözükmeye başladı.

• quote:

Basit dosya paylaşımını kullanırsanız güvenlik seçeneği gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.