Bildirim
Mac mı dah güvenli, Linux mu daha güvenli?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Hangisinin kullanıcısı daha bilgiliyse o sistem daha güvenlidir.
Bu durum windows vs linux veya windows vs mac için de geçerlidir... -
Peki bu üç sistem kimlere hitap ediyor? Üç sistemi de ayrı ayrı ele alır mısınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bilgisi olan var mı acaba? -
Ne acidan guvenli? Oncelikle guvenlik tanimini bi yapmalisiniz.
Linux'un windows'tan daha guvenli olmasindaki temel kriterleriniz neydi?
Windowstaki en buyuk problem bana kalirsa, default kullanicinin sistem uzerinde full permission sahibi olmasi. Ihtiyac duyulmadigi surece 'Administrator' degil de 'User' haklarina sahip bir kullanici ile bilgisayara zararli yazilim kurmak cok mumkun degil.
Linux dagitimlari ve OS X'de durum boyle islemiyor, ikisinde de default kullanicilar yonetici de olsalar sadece kullanici hakkina sahip ve 'root' yetkisi gerektiren durumlarda ozellikle sifre girmeniz gerekiyor (ie. sudo). Bu nedenle de sifrenizi girmediginiz durumlarda bilgisayariniz uzerinde bir degisiklik olmadigindan emin olabiliyorsunuz.
Yok eger ki genel sistem aciklarindan bahsediyorsaniz, o cok ayri bir nokta ama stabil dagitimlar kullandiginiz surece linux tabanli bir sistem stabilite acisindan en guvenilir olacaktir.
-
osx linux temelli bir işletim sistemidir. -
quote:
Orijinalden alıntı: theRoot7
osx linux temelli bir işletim sistemidir.
Yani? Fark yok anlamına mı geliyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: Fatih513
Ne acidan guvenli? Oncelikle guvenlik tanimini bi yapmalisiniz.
Linux'un windows'tan daha guvenli olmasindaki temel kriterleriniz neydi?
Windowstaki en buyuk problem bana kalirsa, default kullanicinin sistem uzerinde full permission sahibi olmasi. Ihtiyac duyulmadigi surece 'Administrator' degil de 'User' haklarina sahip bir kullanici ile bilgisayara zararli yazilim kurmak cok mumkun degil.
Linux dagitimlari ve OS X'de durum boyle islemiyor, ikisinde de default kullanicilar yonetici de olsalar sadece kullanici hakkina sahip ve 'root' yetkisi gerektiren durumlarda ozellikle sifre girmeniz gerekiyor (ie. sudo). Bu nedenle de sifrenizi girmediginiz durumlarda bilgisayariniz uzerinde bir degisiklik olmadigindan emin olabiliyorsunuz.
Yok eger ki genel sistem aciklarindan bahsediyorsaniz, o cok ayri bir nokta ama stabil dagitimlar kullandiginiz surece linux tabanli bir sistem stabilite acisindan en guvenilir olacaktir.
Keşke dediğiniz gibi sadece kullanıcı yetkisiyle olsaydı da windows çok basit bir şekilde güvenli hala gelebilsedi.
He bunun yanında, windows Xp (veya NT) ile birlikte microsoft birden fazla farklı sistem kullanıcılar kullanmaya başladı başladı. Bu linux veya Mac teki gibi olmasada, hiç değilse sistem kullanıcıları ve normal kullanıcılar birbirinden ayrıldı. Buna rağmen Xp de bazı açıklar her nasılsa, farklı yetkilere erişebilmesine imkan sağlıyordu.
Kısacası @Fatih513 sizin bahsettiğiniz mevzu güvenlik için sunulmuş güzel bir yapı olsada; bu olmazsa olmaz veya şart bir durum değil. Önemli olan tasarlanan sistemin bütününde sorunlar olmaması.
Mac-os veya Linux güvenliği konusunda. Hızlıca cevabım Mac-os olur. Bunun sebebi Bsd tabanlı olmaları. Hatta güvenlik konusunda kuşkularınız varsa, belki kullana bileceğiniz en güvenli sistem BSD türevleridir. Free-BSD denene bilir.
Şunuda söylemeden geçemicem; Hangi işletim sistemi olursa olsun, bilinçsiz kullanıcı en büyük güvenlik zaafıdır. Fakat, kullanıcı ne kadar bilinçli olursa olsun sistemde açıklar varsa zaten güvenli değildir.
-
quote:
Orijinalden alıntı: theRoot7
osx linux temelli bir işletim sistemidir.
osx linux temelli değildir. BSD temellidir.
OSX ile linux arasında bağ kurmak istersek , hem BSD'nin hemde Linux'un Unix den ilham aldığını söyleye biliriz sadece. Fakat OSX'in linux ile uzaktan yakından hiç bir bağlantısı yoktur.
Hali hazırda linux, tek başına sadece çekirdektir. linux dağıtımları, bu linux çekirdeklerinin üzerine farklı geliştiriciler tarafından geliştirilmiş diğer uygulamaların inşa edilmesi ile ortaya çıkar.
BSD ve türevleri ise tek bir elden çıkan işletim sistemleridir. OSX olsun Free-BSD olsun bir bütün halinde sunulur. Bu konuda windowsa daha çok benzerler.
Genel olarak bütün komutların benzer hatta bazılarının ortak. Programlarının çoğunun bir biri ile uyumlu çalıştığını için iki sistem birbiri ile belki çok karıştırılmaktadır. Bunun sebebi hem bsd'nin hemde linux'un Posix standartlarınına uygun olarak yazılmasıdır.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X