Şimdi Ara

günümüzdeki en geçerli mühendislik ne sizce..? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
17.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki

günümüzdeki en geçerli mühendislik ne sizce..?


(En Son Oy Tarihi: 17.10.2021)
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sosylst


    quote:

    Orjinalden alıntı: asdasdas123

    tabikide uçak mühendisliği

    tai, tei ve aselsan daki mühendislerin yüzde kaçının uçak mühendisi olduğunu araştırmanı tavsiye ederim.




    sende 50 mezun veriyorsa (kedni bölümüm için odtü havacılık) bunların 20 si taiye giriyorsa bence mükemmel orandır
  • harita mühendisliği jeodezi mühendisliği olarak geçiyo diye biliyorum
  • Malzeme ve Metalurji Mühendisliği hakkında bilgisi olan varmı acaba arkadaşlar? Bazı yerlerden duyduğuma göre iş bulma olasılığımız yüksekmiş doğrumu acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: brooklynn

    kocaelide okuyorum mekatronıkten arkadaslarım war
    memnunlar ama bahcesehır ozel okul olanakları daha ıyı olabılır
    laboratuvarları felan


    Peki ağırmıymış dersler filan bi sorarsan çok makbule geçer...
  • BIlgisayar Muhendisligi gecerli bir meslektir.

    Ama uzmanlasacagin dali iyi secmelisin, mesala ben Bilgisayar muhendisligi okuyorum. Temel olarak bilgisayarla ilgili herseyi ogreniyorsun ama hersey derinlemesine degil.

    Daha ilk senenden hangi dalda uzmanlasacagina karar verip onu daldaki programlar uzerinde yogunlasmalisin.

    Eger ben hepsini ogrenicem dersen 4 yil mevzun olur ortada kalirsin, bildiklerinide unutursun cunku bilgisayar dunyasi ucsuz bucaksizdir kimse ama kimse herseyi bilemez ve uzman olamaz her konuda.
  • eğer kendinizi çok iyi mühendis olarak düşünemiyorsanız yeni mühendislikleri yazmakta fayda var tr de mühendis çok birde siz 5 yıl sonrasını düşünün(kontejyanlar artacak bu yıl seneye diğer sene...)
    yani yeni dalları yazmakta fayda var eğer sıradan bir mühendis olacaksanız ama ben mesleğimin aranan adamı olacam diyorsanız her meslek sizin için iyidir...
  • petrol mühendisliği şu an çok gözede şu yazıyı buldum STANBUL - Petrol fiyatlarındaki artış, petrol mühendislerinin maaşlarını da neredeyse üçe katladı. Petrol mühendisliği son üç yıldır altın çağını yaşıyor. Bundan birkaç yıl önce 25-30 dolar olan petrolün varil fiyatının 135 dolara yükselmesinin ardından dünyada yeni üretim alanları bulma konusunda araştırmaları artırdı. Üretim alanları genişletilirken, derin denizlerde petrol arama çalışmalarına da hız verildi.
    Sektördeki bu canlılık, petrol mühendisi ihtiyacını ciddi oranda yükseltti. Türk petrol mühendisleri de diğer ülkelerdeki meslektaşları gibi kapışılıyor. Ancak tüm bu talebe ve yüksek maaşlara rağmen Petrol Mühendisliği Bölümü Türkiye'de yalnızca iki üniversitede var. Bunlar, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve İstanbul Teknik Üniversitesi. Birkaç yıl öncesine kadar, mezunlar iş bulmakta zorlanırken, şimdilerde sektörde yaşanan mühendis ihtiyacından üçüncü, dördüncü sınıf öğrencilerine bile şirketlerden yoğun talep gözleniyor.

    Maaşlar 4 bin dolardı
    Petrol Mühendisleri Odası Başkanı Mehmet Kul, üç yıl önce 4 bin dolar olan petrol mühendisi maaşlarının 10-12 bin dolara yükseldiğini belirtti. Her sektörde olduğu gibi talebin arzı aşması durumunda fiyatların artacağını vurgulayan Kul, "Son iki yıldır petrol varil fiyatının 135 doları bulması hatta aşması, yeni aramaları da beraberinde getirdi. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de petrol mühendisleri yoğun ilgi görüyor" dedi. Üniversiteden mezun olanların ilk olarak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na (TPAO) başvurduğunu ifade eden Kul, mezunların son dönemde TPAO dışında, Romanyalı petrol şirketi Petrom'da da ağırlıklı çalıştıklarının altını çizdi. Petrom, geçtiğimiz aylarda 2009'da Karadeniz'de tespit ettikleri petrol ve doğalgaz kaynakları üzerinden çalışmalara başlayacaklarını açıklamıştı.


    'Geleceğe yatırım yapıyorlar'
    Yurtdışından birçok şirketin de mühendis açığını gidermek için Türkiye'ye geldiğinin altını çizen Kul, şöyle devam etti: "Fakültelerin son sınıf öğrencilerine bile talep artıyor. Hiç tecrübesi olmayan öğrencilere 5 bin dolar maaş sunuyorlar. Petrol piyasasının geleceğine genç beyinlerle yatırım yapıyorlar. Fransız Perenco ve Romanya'lı Petrom, çok sayıda petrol mühendisimizi istihdam ediyor." Yurtdışından gelen şirketlerin Türkiye'den bu şekilde mühendis götürdüklerini belirten Kul, "Milli petrol şirketimiz TPAO'daki petrol mühendislerimizden bile yurtdışına sürekli artış gösteren bir kaçış var" dedi.


    Yurdışından teklif geliyor
    Türkiye'de bu konuda eğitim veren iki üniversiteden biri olan ODTÜ Petrol Ve Doğalgaz Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Mahmut Parlaktuna da, öğrencilerine daha mezun olmadan özellikle yurtdışından ısrarlı teklifler geldiğini söyledi. TPAO'nun geçtiğimiz haftalarda 22 kişilik kadro açığı açıkladığını ancak 16 kişinin başvurduğunu belirten Parlaktuna, şöyle devam etti: "Eskiden eleman açığı olmazken şimdi boş kadroları doldurmakta zorluk çekiyoruz. Artık her mezun rahatlıkla yüksek maaşlarla iş bulabiliyor. En parlak dönemi yaşıyoruz. Geçen yılki mezunlarımızın bir çoğu 4 bin 500 avroyla Romanya'da işe başladı."
    Profesör Mahmut Parlaktuna, her yıl iki üniversitenin toplam 65 mezun verdiklerini de sözlerine ekledi. Parlaktuna şöyle bir uyarıda da bulundu: "Bu durumun dönemsel olma ihtimali de unutulmamalı. Petrol fiyatları yükseldiği gibi düşebilir de, o zaman sektördeki canlılık biter."



    --------------------------------------------------------------------------------


    Suudiler öğrenci seçecek
    Suudi Arabistan'ın dünyanın en büyük petrol şirketlerinden Amerikan ortaklı Saudi Aramco, önümüzdeki ay Türkiye'ye gelecek. Yıl içinde Saudi Aramco yetkililerinden çok sayıda elektronik posta aldıklarını, Aramco'nun öğrenci ve mezunlarla görüşmek istediğini vurgulayan Dr. Parlaktuna, "Mart ayında okulumuzda çeşitli seminerler vererek, öğrencilerimizle görüşecekler. Uluslararası özel şirketlerdeki Türk mühendis oranı bu girişimlerle daha da artacak" diye konuştu.




  • Odysseus347

    bir makine mühendisinin 10,000 YTL net maaş alabilmesi için ya orta büyüklükte bir fabrikanın müdürü yada çok büyük bir fabrikanın departman müdürü olması gerekir.bir makine mühendisinin ilk giriş net maaş aralığı 600-2,000 YTL arasındadır.bunun ötesi rüyadır, bu rüyayı görenlere tavsiyem saatinizi kurun.
    :)

    eğer amaç çok para kazanmak ise beyaz yaka olmanıza gerek yok.örneğin : argon kaynakçıları : genelde çok ince paslanmaz saç/boru kaynağı yaparlar.bu borular/tesisat genelde gıda sektöründe kullanılır.iç içe borulardır.(cidarlı) en ufak bir hata kabul edilemez.çok zor bir iştir.operatör doktor edasıyla kaynak yapılır.ben bu işte ustayım diyor isen giriş maaşın 2,500 YTL den başlar işe göre değişir.bi anlamda maaşını sen belirlersin.çünkü bu işi hakkıyla yapabilen kişi yok denecek kadar azdır.

    ayrıca kesin bir nokta var ki oda : maaşla zengin olunmaz. ben ferrariye binecem diyorsan, ya peder zengin olacak, ya lotodan para çıkacak yada kendi işletmeni kendin kurup çalıştıracaksın. hesap yapılmış yukarıdaki mesajlardan birinde. ayda 10,000 den, 10 yılda 3,6 milyon YTL. oda hiç harcamadan. bu kadar parayı 6 ayda da kazanabilirsin. elbette maaş ile değil, sahibi olduğun şirket ile. bu kadar parayı tek bir iş/sözleşme ile kazanan orta okul mezunu şirket sahipleri olduğunu bilmek gerçekten çok acı.

    çok para kazanacam diyenler ancak şöyle zengin olabilirler : ticaret yapacaksın, az bulunan, müşterisi çok, zahmeti az, karı fazla bir ürün yada hizmeti satacaksın.mühendisliği hobi olarak devam ettireceksin.bunun ötesinde ayda 20,000 de kazansanız nafile..

    makine hakkında sorusu olanlara yardımcı olabilirim.
    çalışma ortamı, maaş, çalışma saatleri, ne işler yapılıyor...
    bir arkadaş CNC den bahsetmiş. artık köşedeki bakkal amca bile CNC tezgah alabiliyor. önemli olan CNC makinen yada bilgin olması değil, o makineyi 24 saat çalıştırabilecek iş potansiyeline sahip olmak.

    şimdilik bu kadar




  • @Mechanical24

    makine mühendisliği ile ilgili düşüncelerini bizimle paylaşırsan çok iyi olr..bu arada pm attım bakarsan sevinirim..
  • Bir elektronik müh. olarak yapılan yorumlara şaşırıyorum... Bu ülkede prim yapabileceğin en iyi iki mühendislik bilgisayar müh. ve elektronik müh. tür... Ama emin olun o paraya para demekte kolay değil. Çaba gerektirir.. Allah'a emanet okulu bitirip bir kamu kuruluşunda 1500 ytlye de çalışabilirsin, özel sektörde 1000 ytl ile başlayıp 5000 in üstüne de çıkabilirsin ama emin olun ne kadar da olsa hangi şirket olursa olsun kendi işinin patronu olmak gibisi yoktur... Maaşlı kölesin vesselam.
  • impossible
    mesajını aldım.elimden geleni yaparım.ama listeme göz atmanı tavisye ederim.

    bitirdikten sonraki durumları konuşuyoruz.okurken sizleri ne bekliyor peki?hemen aydınlatalım.

    bir makine mühendisi, mühendislik mimarlık fakültesi altında makine bölümünde eğitim görür.bu nedemektir.etrafndakilerin hepsi ya mühendislik yada mimarlık öğrencisidir.istisnalar olsada genelde bu fakülteler, kampüsün en ücra köşelerinde olur.kütüphaneye uzaktır, yemekhaneye uzaktır, ortama uzaktır.
    makinecinin ortamı ise tamamen sivil askerlik gibidir.bir sınıfta 120 kişi ders görürsün, en ön sırada 3 tane dişi vardır geri kalan hepsi erkek.kantinleri kahvehane gibdir.hocalarda dişilerin azlığından olsa gerek salmışlardır.ağzına geleni söyler. :) bol bol halı saha turnuvası yapar, yüzüm gözüm açılsın diye eğitim fakültesine karda kışta yürür, uzaktan izlemekle yetinirsin.bir ortamda makine okuyorum dedin mi, hemen önüne ot koyacak gibi davranırlar.bilmeyenler delirtir. -ne okuyosun? -makine müh.. -ne makinesi?çamaşır bulaşık? okuduğuna okucağına pişman olursun.
    dersleride yenilir yutulur gibi değildir. en zorları arasında ısı transferi, akışkanlar mekaniği, mühendislik matematiği, termodinamik, termal sistemler tasarımı gibi dersler vardır. herhangi birisinden 20 puan aldığında uzaya araç fırlatmış müh. gibi sevinirsin. zira bu derslerde göreceğin en iyi not CC dir.

    konfiçyus amcanın bi sözü var. eğer sevdiğin bir işi yapıyorsan, bir gün bile çalışmış sayılmazsın. diye..

    sonuç olarak sevdiğiniz yada sevebileceğiniz bir iş seçin.zengin olmak içimde bol bol sayısal loto oynaıyın.




  • adam gibi okuyan ama sosyal hayattan da kopuk olmayan birisi ne kadar çalışıyodur günde..? hani derler ya sabahlıyorum kaç gündür diye o olay bütün sene boyunca mı geçerli yoksa çalışmayıp çalışmayıp yumurta kapıya dayandığında mı?

    şey bide listeme göz atmanı tavsiye ediyorum derken..? anlamadım ksura bakma yau :/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetaMode -- 21 Haziran 2008; 17:57:33 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mechanical24

    impossible
    mesajını aldım.elimden geleni yaparım.ama listeme göz atmanı tavisye ederim.

    bitirdikten sonraki durumları konuşuyoruz.okurken sizleri ne bekliyor peki?hemen aydınlatalım.

    bir makine mühendisi, mühendislik mimarlık fakültesi altında makine bölümünde eğitim görür.bu nedemektir.etrafndakilerin hepsi ya mühendislik yada mimarlık öğrencisidir.istisnalar olsada genelde bu fakülteler, kampüsün en ücra köşelerinde olur.kütüphaneye uzaktır, yemekhaneye uzaktır, ortama uzaktır.
    makinecinin ortamı ise tamamen sivil askerlik gibidir.bir sınıfta 120 kişi ders görürsün, en ön sırada 3 tane dişi vardır geri kalan hepsi erkek.kantinleri kahvehane gibdir.hocalarda dişilerin azlığından olsa gerek salmışlardır.ağzına geleni söyler. :) bol bol halı saha turnuvası yapar, yüzüm gözüm açılsın diye eğitim fakültesine karda kışta yürür, uzaktan izlemekle yetinirsin.bir ortamda makine okuyorum dedin mi, hemen önüne ot koyacak gibi davranırlar.bilmeyenler delirtir. -ne okuyosun? -makine müh.. -ne makinesi?çamaşır bulaşık? okuduğuna okucağına pişman olursun.
    dersleride yenilir yutulur gibi değildir. en zorları arasında ısı transferi, akışkanlar mekaniği, mühendislik matematiği, termodinamik, termal sistemler tasarımı gibi dersler vardır. herhangi birisinden 20 puan aldığında uzaya araç fırlatmış müh. gibi sevinirsin. zira bu derslerde göreceğin en iyi not CC dir.

    konfiçyus amcanın bi sözü var. eğer sevdiğin bir işi yapıyorsan, bir gün bile çalışmış sayılmazsın. diye..

    sonuç olarak sevdiğiniz yada sevebileceğiniz bir iş seçin.zengin olmak içimde bol bol sayısal loto oynaıyın.







    süpersin bba bu dişisizlik zor olsa gerek




  • Endüstiri mühendisliği hakkında bilgi verebilcek olan var mı acaba?
  • Günü bırak haftada 3-4 saat çalışman yeterli. Bu kolay olduğunu göstermez derslere girip taki edeceksin. Not tutucaksın...

    Bunları ben yaptım mı ? Ben yapmadım, Derslere bir girdim bir girmedim, notların fotokopisini aldım, vizelerden 1 hafta önce çalışmaya başladım vs. ama benim yaptığım doğru olan değildir. Sıkıntı stres had safhada olur sınav zamanları.


    quote:

    Orjinalden alıntı: .ImpossibleIsNothing

    adam gibi okuyan ama sosyal hayattan da kopuk olmayan birisi ne kadar çalışıyodur günde..? hani derler ya sabahlıyorum kaç gündür diye o olay bütün sene boyunca mı geçerli yoksa çalışmayıp çalışmayıp yumurta kapıya dayandığında mı?

    şey bide listeme göz atmanı tavsiye ediyorum derken..? anlamadım ksura bakma yau :/
  • üniversite bugüne kadar gördüğün eğitim birimlerinden çok farklıdır.
    birincisi çok kalabalıktır.aynı sene aynı bölüme girip aynı sene mezun olan iki kişi, aynı yerde işe başladığında birbirini tanımaz.tek ortak nokta eğitim binası ve hocalardır.
    ikincisi rahattır. yani lisedeki gibi devamsızlıktan kaldın, iki dersten çaktın diye ne eve yazı gelir, nede anneneye babaya telefon açılır. sallar yada salarsan 10 senede bitiremezsin. hayatımda ilk zayıfımı unide aldım. (tadı hoşuma gitti ). işin püf noktası takım çaşılmasıdır. tek başına çalışarak makine bitirdim diyenin alnını karışlarım. sınav öncesi 10-15 kişilk gruplar halinde, farklı ortamlarda, üst sınıflardan gelen tüyolarla sabahlara kadar pineklersin. gruplar arası tüyo alışverişi olur. komiteler halinde grupların evleri gezilir. bu geziler sırasında gerekli tüyolar alınır, tavla pişti atılır, bira çerez...sınav sabahı okula gider, yok arkadaş ben bu dersi bırakıyorum deyip, eve gider bi güzel uyursun yada aklında neler kaldıysa saksıyıda kullanarak dersi geçersin. zaten genelde grup halinde kalmalar ve geçmeler olur. iyi tüyoya sahip grup elemanları sonuçlardan sonra kantinde keyif sigarası tüttürürken, diğer grup eve yatmaya gitmiştir.

    saksı çalışıyorsa ve takım arkadaşların iyi ise fazla zorlanmadan bitirirsin.

    ha bide bazı dengesizlerle uğraşırsın. dersi yıl içinde bırakmışsındır. yaz okulunda geçmek istersin. bir bakarsın yıl içinde aldığı BB notunu beğenmeyen çan canavarları dolmuştur sınıfta. ana avrat söversin lan ne işin var burda git marmarise yüz gez toz diye. sonuçta yine kalırsın.

    ama hocamızın bir sözü vardı. işin zor kısmı girmek, yoksa şuraya eşşeği bağlasak oda bitirir derdi.





  • abi gerçekten de düzenli çalışan birisi için çok zor bişey değil mi bu makine
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CarMeena_ManiaC

    Malzeme ve Metalurji Mühendisliği hakkında bilgisi olan varmı acaba arkadaşlar? Bazı yerlerden duyduğuma göre iş bulma olasılığımız yüksekmiş doğrumu acaba?


    Geçen sene Marmara'dan mezun olduğum ve şu an yüksek lisansımı yaptığım bölümdür. İş bulma olasılığın yüksektir, doğrudur. Özellikle de İstanbul - İzmir - Sakarya taraflarında yaşıyorsan Metalurji kısmından daha çok olanağın olur. Ancak Malzeme'ye göre baktığında genel anlamda daha ağır şartlar altında ve daha zor yerlerde (dökümhane, vs.) çalışırsın. Şahsen mezun olmuş biri olarak, dökümhanede mühendislik yapmak düşüneceğim en son şeydir.

    Başka ne yapabilirsin? Malzeme konusu çok geniş kapsamlı olduğu için çok çeşitli yerlerde çalışabilirsin. Özellikle son 2-3 senedir, bu bölümden mezun olanlara talep daha da yükseldi. Bir firmada Ar-Ge yapabilirsin, üretimde çalışabilirsin, kalite kontrol yapabilirsin, satış ya da satın almada çalışabilirsin, eğer şanslıysan ya da kendini bu alanda geliştirirsen NDT departmanında (ki diğerlerine göre daha temizdir ve getirisi fazladır) çalışabilirsin.

    Maaşın ne kadar olur? Mezun olur olmaz biryere girmek istediğinde ortalama 1.500 YTL gibi bir başlangıç yapabilirsin. Bu giriş miktarı eğer şanslıysan 2.500 - 3.000'e kadar, hatta daha da üstüne çıkabilir. (THY, GE, vs. gibi temiz yerlerde) Olur da Erdemir gibi bir yerde mühendislik yapasan iyi para alırsın, ancak orada çalışmayı sever misin, onu bilemem.

    Gördüğün gibi mükemmel bir bölüm değil ancak güzel ve zevkli bir bölümdür. Gerçekten mühendislik yaptığını hissettirebilir sana. Benim gibi bu bölüme girip çok memnun olanların yanı sıra bir o kadar da sevmeyeni görebilirsin. Bir şansım daha olsaydı yine Metalurji ve Malzeme Mühendisliğini seçerdim kesinlikle, sadece daha iyi bir üniversite olabilirdi. Yine de memnunum ve tavsiye ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • kolay bir mühendislik yok.
    bana en kolayı endüstri gelirdi.
    çünkü karışık salata gibi, her dersin giriş kısımlarını alırlar, BB aldıklarında hava atarlardı.
    teknik resimin özetini görürler, hukuka giriş, işletme, iktisat.. tamamen karma bir bölüm.
    okutanlarda dahil olmak üzere mezun olunca ne iş yapacaklarını bilemeyen bir sürü mühendis.
    en azından bizim zamanımızda öyleydi.
    şimdi yaptıkları iş, planlama ve yönetim. excel ve word uzmanları diyoruz iş ortamında kendilerine. ha bide Msproject var..

    abicim geçmek kalmak öenmli değil. illaki bitiriyorsun. yada 3,5 senede ya 10 senede. önemli olan hem okurken hem okuduktan sonra zevk alabilceğin birini seçmek. oda sana kalmış. ben bildiklerimi yaşadıklarımı anlatıyorum. top sende.




  • konuyla direkt alakası yok ama yine de yazmak istedim sakın x bir mühendislikten zor diye kaçmayın merak etmeyin en fazla dört yerine beş yıl okursunuz. bizim bi arkadaşın lafı vardı

    "üniversiteyi dört yılda bitirirsen hayatından dört yıl, beş yılda bitirirsen hayatından bir yıl kaybedersin"

    mezun olunca ne kadar doğru olduğunu anlıyorsunuz, herşey gönlünüzce olsun.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.