Şimdi Ara

günümüzdeki en geçerli mühendislik ne sizce..? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
1
Favori
17.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki

günümüzdeki en geçerli mühendislik ne sizce..?

(En Son Oy Tarihi: 17.10.2021)
Giriş

Orjinalden alıntı: Generalll

quote:

Orjinalden alıntı: Odysseus347

quote:

Orjinalden alıntı: BOOOOOOOOOOO

quote:

hocam ayıptır sorması bir fabrikada çalışan sizin gibi bir makine mühendisinin ortalama maaşı ne kadardır?
    bu işten aylık net 10.000ytl ve üstü kazanan var mı
    ar-ge faaliyetleri olanakları nasıl özellikle otomotiv üzerine
    yanıtlayabilirseniz sevinirim hocam

10 bin ytl çok deil mi ya 5 bin ytl ideal

kardeş 10.000ytl para mı yahu? bence çok az bir meblağ bu parayla hayatta yaşayamam yani isteklerimi gerçekleştiremem bu yüzden önemli benim için

Yaş kaç?

Mezun olduktan sonra 3000 ytl maaşla işe başlarsan öpüp başına koy bence.Hangi ülkede yaşıyorsun?

yaş 21 annem babam memurdur.ve iddia ediyorum 10000ytl de para değildir.
    3000ytl ye zaten işe başlayamayacağımı biliyorum gerçekçiyim ilk işte 800-1000ytl den fazla para veren zaten olmayacaktır

@vayyyy
    seviyeli ol arkadaşım.

• quote:

quote:

quote:

hocam ayıptır sorması bir fabrikada çalışan sizin gibi bir makine mühendisinin ortalama maaşı ne kadardır?

kardeş 10.000ytl para mı yahu? bence çok az bir meblağ bu parayla hayatta yaşayamam yani isteklerimi gerçekleştiremem bu yüzden önemli benim için

10.000 ytl aylık yılda 120.000 lira yapar. 30 yıl çalışsan 3.600.000 lira kazanırsın. hiç fena değil yani senin isteklerin malikanelerde yaşayıp yazları ibiza da geçirmekse elbetteki yetmez. ama rahat yaşarsın. ayrıca özel sektörde bu parayı vericek kurum bulmakta imkansızdır herhalde bu kadar işsiz insanın olduğu bi ülkede bu paraları alıcak kişilerin ekstra üstün özellikleri olması gerekir. benim arkadaşım özel ünilerden birinde burslu okudu, birincilikle bitirdi, bilgisayar mühendisi 1250 lira ile işe başladı. eğer ki kendi şirketini kurarsan örneğin yazılım konusunda ayda 40.000-50.000 lirada kazanabilirsin ama maaşlı bir işte 5-6 binin ötesini bekleme.

• quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

Orjinalden alıntı: kosekuu

şunu da söyliyim bu konu biz gençler açısından çok yararlı bi konu oldu, böylece meslekler hakkkında bilgiler ediniyoruz, devam edin yeni meslekler anlatın, lazım

Detay sorular sormanız lazım ama. Genel sorular havada kalıyor. Elektronik ve haberleşme alanlarında sorularınıza cevap verebilirim. Diğer bilişim dalları hakkında ise birazcık.

güzel olur aslında, Elektronik ve haberleşmeyi de merak ediyordum unuttum, bilgi verirsen sevinirim, sanırım telefon falan yapıyorlar?

• quote:

Orjinalden alıntı: .ImpossibleIsNothing

quote:

Orjinalden alıntı: salkinma

tabiki inşaat, inşaattan bol ne var bu ülkede :)
    inşaattan tut yapı denetlemesine her yerde iş bulabilirsin

inşaat diyosun da türkiyede depremlerden dolayı durma noktasına geldi diye biliyorum bu sektör..

Evet deprem oluyor diye artık insanlar ev almayı bıraktılar.

Dostum sen nerde yaşıyorsun?? İnşaat sektörü son birkaç yıldır sadece Türkiyede değil, diğer ülkelerde de büyüme olarak birinci sıradaki sektördür. Dünyanın en büyük 50 inşaat şirketi arasında 14 tane Türk firması var.

Benim geçen sene mezun olan arkadaşlarımın hiçbiri işsiz kalmadı ve hiç abartmıyorum yarısı yurtdışında çalışıyor. Bence inşaat mühendisliğini bir düşün. Ayrıca diğer mühendislik dallarından daha basittir.

• quote:

Orjinalden alıntı: vires

quote:

quote:

quote:

10.000 ytl aylık yılda 120.000 lira yapar. 30 yıl çalışsan 3.600.000 lira kazanırsın. hiç fena değil yani senin isteklerin malikanelerde yaşayıp yazları ibiza da geçirmekse elbetteki yetmez. ama rahat yaşarsın. ayrıca özel sektörde bu parayı vericek kurum bulmakta imkansızdır herhalde bu kadar işsiz insanın olduğu bi ülkede bu paraları alıcak kişilerin ekstra üstün özellikleri olması gerekir. benim arkadaşım özel ünilerden birinde burslu okudu, birincilikle bitirdi, bilgisayar mühendisi 1250 lira ile işe başladı. eğer ki kendi şirketini kurarsan örneğin yazılım konusunda ayda 40.000-50.000 lirada kazanabilirsin ama maaşlı bir işte 5-6 binin ötesini bekleme.

işte beklediğim cevap teşekkürler

iki bölüm bitirmiş(ki sakarya üni.den çok da ahım şahım değil) bir bayanın 7.000ytl aldığını biliyorum birkaç fabrikada asistanlık yaparak
    aslında ar-ge istiyorum otomotiv üzerine ayrıca işletme ye de başlayacağım seneye
    imkanım olursa ucundan köşesinden küçük bi imalathane açmayı düşüyorum ve ticarete atılmayı
    yoksa maaşla olmayacağını görülüyor sanırım

• quote:

Orjinalden alıntı: kosekuu

güzel olur aslında, Elektronik ve haberleşmeyi de merak ediyordum unuttum, bilgi verirsen sevinirim, sanırım telefon falan yapıyorlar?

çok şey yapıyorlar ama şu an bişi yazacak durumda değilim.

Benim tavsiyem elektronik seçmeyin. Bilgisayar seçin. Gelişmiş ülkelerde elektronik müh, hala bilgisayarın önünde ama biz hazır yiyiciyiz. Türkiye'de ne varsa yazılımda var.
  • amacın baya bi para kazanmaksa mühendilik yalan doğru tıp yok ben mühendis olcam diyorsan ve ne mühendisi olacağını biliyorsan ve onu gerçekten istiyorsan git mühendisliği yok benim hayalim yok idealimde seçtiğim mühendislik yok ben iş hangisinde varsa ona giderim diyorsan bırak müh. doğru tıpa git garanti iş + baya bi kazanırsın maaş+ döner+ ilaccıların verdikler...
  • verdiğiniz bilgiler için gerçekten çok teşekkürler...mesela makine mühendisliği okuyosun,mezun olduğun üniversitenin adı mı sokuyor yoksa kendi becerilerin mi..?
  • üniversitenin adi soruluyor hatta bazı yerler belirli üniversiteler dışında eleman almıyor. kendi becerilerinin oluşması içinde baya bi sene tecrübe edinmen lazım okuldan yeni çıkmış birinin pek becerisi olmaz
  • genetik endüstri otomotiv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meewtwo -- 21 Haziran 2008; 13:09:53 >
  • iibf gibisi yok be
  • sizce en iyi mekatronik mühensiliği hangi üniversitede? ya da yazlım ya da bilgisayar ya da elektronik. en iyi 3 üniversite sayar mısınız
  • kardes mekatronık devlette sadece kocaelıde war sanıyorum ama ne kadar dogrudur bılemem
    ozellerde bı yerde warmıs galıba
    ama oraya gırmek baya bı sıkar
  • quote:

Orjinalden alıntı: brooklynn

kardes mekatronık devlette sadece kocaelıde war sanıyorum ama ne kadar dogrudur bılemem
    ozellerde bı yerde warmıs galıba
    ama oraya gırmek baya bı sıkar

ben biliyorum bahçeşehirde var 347 puan bursla, bahçeşehir mi iyidir kocaeli mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: canss89

ben jeolojı maden muhendıslıgıınden bırını tercıh edıcem sızce hangısını etmelıyım

İkisi de birbirine yakın bölümlerdir.İkisininde ortak birçok dersi vardır fakat işin özü biraz farklı.Jeolog madenin bulunacağı yeri tespit eder.Madenci ise gidip ordan çıkartır.Yani işin zahmetli kısmı Maden Müh. aittir.Tabiki doğal olarak işin zahmetini çeken kişi daha tatminkar ücret alır.Özellikle yeraltı madenciliği yapan deneyimli mühendislerin çok iyi para kazandıklarını söyleyebilirim.
  • itü elektronik fakülktesinden yeni mezun bir abiniz olarak bişeyler yazayım dedim.

öncelikle iş garantisi ve çok para istiyorsanız tıp; ortalama,rahat bir yaşam ve bolca dinlenmek gezmek istiyorsanız öğretmenlik yazın.

sonra türkiyede donanım alanında ar-ge diye birşey yok, bunu aklınızın sağlam bir yerine kazıyın. yapacağınız ar-ge büyük ihtimalle yazılım üstüne olacaktır, yani programcı olacaksınız itü elektronik fakültesinde beş farklı bölüm bulunur ve her bölümden çok sağlam yazılımcı çıkar, diğer fakültelerden çıkanları saymıyorum bile.

makine mühendisi olup otomotiv alanında çalışmak cazip fakat oradada ar-ge yok ama iş bulursunuz, bazı arkadaşlar mercedesten bahsetmiş otomotiv mezunlarının direk başladığından bu da pek gerçeği yansıtmıyor, yakın zamanda dört arkadaşım girdi mercedese hepsi itü veya yıldız makina mezunu. ayrıca size mercedes ar-gede ne yaptıklarını söyleyim size catia öğretiyorlar sonra ya otobüs koltuğu ya bilmem ne borusu soğutucusu çiziyorsunuz. motora ve elektronik kısmına müdahale etmeniz çok net biçimde yasak. maaşlar da girişte 2000 tecrübeyle 3000 falan. aynı şeyler ford ve tofaş içinde geçerli.

şu anki aklımla mühendislik yazacak olsam ya telekom ya elektrik yazardım.

ayrıcawww.teknikforum.com adresinde her bölümden mezun itülü mühendislerin görüşlerini bulabilirsiniz.

• kocaelide okuyorum mekatronıkten arkadaslarım war
    memnunlar ama bahcesehır ozel okul olanakları daha ıyı olabılır
    laboratuvarları felan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sovalye1991

petrol mühendisliği
    kontrol mühendisliği

Arkadaşlar petrol müh. diyorsunuzda, 15-20 yıla kadar petrol denen maddeden eser kalmayacak. Sonra ne olacak? bence ;

1) Elektrik-Elektronik müh.(çalışma alanı oldukça geniş)
    2) Bilgisayar Müh. (Kendini yetiştirdikten sonra işsiz kalmazsın)
    3) İnşaat Müh. (İnşaat sektörü hiç bitmez...)
    4) Makina Müh. (İşi bilip,kendi işini yaparsan deli para var)
  • Kimsenin harita mühendisliğinden haberi yok galiba. İyi iyi siz bilmeyin de piyasa bize kalsın.
  • @budden
    nerede okuyorsun harıtayı?
    bu arada ne ıs yapıyorsunuz bılgılendırır mısın:)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.