Şimdi Ara

Günlerce Ard Arda Görülen Kabuslar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunun sebebi ne olabilir acaba forumdaşlar?

Bir keresinde bacağımdaki yaraya lehim yapıp yarayı kapatıyorum.Ardından elimdeki havyayı dizime saplıyorum.

Hatırladığım son zamanlardaki diğer kabusumda ise.Elimde bir insan gövdesi var.Bu gövde de sadece kafanın sahibini tanıyorum.Diğer organlar et et örülmüş sanki.

Bu vb. kabusların başlangıcı ise birgün tam uykuya dalarken gözümün önüne gelen bulanık bir yüz ve bir çığlık sesiyle uykuya dalamadan yataktan sıçramam sonucu ortaya çıktı.

Yaklaşık 1 haftadır bu kabuslara rastlamıyorum.Ama 1 hafta öncesinde hergün görüyordum.Şimdi yine kafama takıldı.Siz ne düşünüyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rüyalar çoğu kez bir şeylere delalettir ama rüya yorumlamak pek kolay değil
    tabi birde her rüya mutlaka bir şeye delil olacak diye bir durumda yok
    çok sık ve süreklilik arz etmiyorsa sorun değil
    çünkü bizlerde bu tür rüyalar görüyoruz
    tek çare Felak ve Nas sürelerini okumaktır (inançlıysan)
    ben aslandan kaçacağım diye ne feryatlar ettiğimi de bilirim :)
    hele ki çocukluğumda birkaç kez geçirdiğim korku dolu rüya sonrası anne babama avazım çıktığı kadar bağırmama rağmen sesimi duyuramama olayı hala hatırlarımda

ben rüya yorumu bilmediğim için faydalı olamayacağım ,gerçi forumda çıkacağı da şüpheli :)

birde gündüz bir şeylerden çok etkilendiysen rüya görme olasılığın artıyor
    bir defasında da cehennemi gördüm ,yanmış insanlar gördüm ve kokusunu resmen duydum ve hala tüylerim ürperiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.CEMİL -- 10 Mart 2016; 4:42:41 >

• genelde hep bilinc altinda yasadigin sorunlar nedeniyle kabus veya guzel ruya goruldugu soylenir.

ama onu bunu bilmem de kabuslar gayet zevkli oluyor. kalkinca yasanan rahatlik gibisi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

rüyalar çoğu kez bir şeylere delalettir ama rüya yorumlamak pek kolay değil
    tabi birde her rüya mutlaka bir şeye delil olacak diye bir durumda yok
    çok sık ve süreklilik arz etmiyorsa sorun değil
    çünkü bizlerde bu tür rüyalar görüyoruz
    tek çare Felak ve Nas sürelerini okumaktır (inançlıysan)
    ben aslandan kaçacağım diye ne feryatlar ettiğimi de bilirim :)
    hele ki çocukluğumda birkaç kez geçirdiğim korku dolu rüya sonrası anne babama avazım çıktığı kadar bağırmama rağmen sesimi duyuramama olayı hala hatırlarımda

ben rüya yorumu bilmediğim için faydalı olamayacağım ,gerçi forumda çıkacağı da şüpheli :)

birde gündüz bir şeylerden çok etkilendiysen rüya görme olasılığın artıyor
    bir defasında da cehennemi gördüm ,yanmış insanlar gördüm ve kokusunu resmen duydum ve hala tüylerim ürperiyor

Nas ve felak surelerini okuduğumda da bir şey değişmedi.Yine kabus gördüm.

Bence kader benim A yolunda ilerlerken ani bir kararla B yoluna geçmek isteğimi ve B yoluna geçişimi Tanrının bilmesidir.Yani Tanrı istediği için nas ve felak sureleri bir şey değiştirmez diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

genelde hep bilinc altinda yasadigin sorunlar nedeniyle kabus veya guzel ruya goruldugu soylenir.

ama onu bunu bilmem de kabuslar gayet zevkli oluyor. kalkinca yasanan rahatlik gibisi yok.

Peki bilinç altında sorunların oluşması için ne gerekiyor?

• İnançsal açıdan bir dönemden geçiyorsun.Kabusların yaşattığı şoklar , seni gerçeğe yaklaştırmalı.Biz insan olarak herşey yolundaymış gibi yaşamayı ve beynimizi bu duruma ikna etmeyi tercih ederiz.Herşey güllük gülistanlık gibi yaparız.Ancak beynimizdeki farkındalık bölgesini sürekli bastırırız , genelde uykuya alırız.Cehenneme düşebilme ihtimalini düşünsek , alnımız secdeden kalkmaz.Ama bi şekilde bastırıyoruz ve sıradan bir hayat yaşıyoruz.Ama beynimizin farkındalık bölgesini uyandırsak , kafamız kitaplardan kalkmaz , her anımızı faydalı şeyler için harcarız.Beyninin farkındalık bölgesinin engelini kaldırarak inzivaya çekilen çok insan var.Şu devirde bile evindeki televizyonu kaldırıp kitaplara gömülen insanlar var.

Kabusların sana nimettir.Farkındalığını artırır.Faydalanmayı bil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingman29

İnançsal açıdan bir dönemden geçiyorsun.Kabusların yaşattığı şoklar , seni gerçeğe yaklaştırmalı.Biz insan olarak herşey yolundaymış gibi yaşamayı ve beynimizi bu duruma ikna etmeyi tercih ederiz.Herşey güllük gülistanlık gibi yaparız.Ancak beynimizdeki farkındalık bölgesini sürekli bastırırız , genelde uykuya alırız.Cehenneme düşebilme ihtimalini düşünsek , alnımız secdeden kalkmaz.Ama bi şekilde bastırıyoruz ve sıradan bir hayat yaşıyoruz.Ama beynimizin farkındalık bölgesini uyandırsak , kafamız kitaplardan kalkmaz , her anımızı faydalı şeyler için harcarız.Beyninin farkındalık bölgesinin engelini kaldırarak inzivaya çekilen çok insan var.Şu devirde bile evindeki televizyonu kaldırıp kitaplara gömülen insanlar var.

Kabusların sana nimettir.Farkındalığını artırır.Faydalanmayı bil.

Televizyon izlemiyorum.Aklımda imanımı şüpheye düşüren bazı sorular olsa da yine de inanmayı tercih ediyorum.Son 3 haftadır elimden geldiğince namazlarımı kılmaya gayret gösteriyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tyler Durden- kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıda arkadaşın dediği gibi nas ve felak buna ek olarak birde Ayetel Kursi'yi oku. Özellikle yapabiliyorsan güne başlangıç olduğu için sabah namazından sonra yatmadan oku.

Bana da bazen böyle bir şey geliyor. Bazen bağıramıyorum bazen ise bağırıp hiçbir yerimi hareket ettiremiyorum. Yani cinler falan musallat oluyor ama kafama takmamaya özen gösteriyorum. Çok şükür o süreleri okuduğun zaman insana bir ferahlama geliyor.

Ayrıca yatma şekli bile çok önemli Resulullah (Aleyhi Salatu ve Selam) sağa doğru yatmayı tavsiye etmiştir. Yüz üstü ve sola doğru yatmayı kesinlikle tavsiye etmem. Bunun zararlarını gördüm. Boşuna söylememiş güzel Peygamber (Aleyhi Salatu ve Selam)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sürekli olur karabasan ve kabus, özellikle karabasan yani uyku felci denen olay.

Karabasan olursa herhangi bir şey söylemeye çalış. Ne olduğu önemli değil. Ben artık hal hatır soruyorum, eskiden küfrederdim. Yüz ifadeni değiştirmeye çalışmak da işe yarıyor, karabasan anında bitiyor.

Kabusların bazılarını da lucid dreame çevirebiliyorum. Bunun için çalışmadım, uğraşmadım. Küçüklükten beri yapabiliyorum. Ancak her zaman olmuyor.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hsnksy92 -- 10 Mart 2016; 11:32:20 >
    Şüphe varsa inanç yoktur. Yarım imanla namaz kılınmaz.. Şüpheye düştüğün husus nedir ?

Yarım imanla okunan hiç bir dua fayda vermez. Duanın temeli inançtır.

Gördüğünüz rüyalar gerçekten ilginçmiş, benim gördüğüm en kötü kabus 7 yıl önce gördüğümdü, köpek kovalıyordu bende bağıramıyordum :) Birde çok yüksek bi direkten aşşa atlamıştım çarpmadan önce uyanmıştım :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Şüphe varsa inanç yoktur. Yarım imanla namaz kılınmaz.. Şüpheye düştüğün husus nedir ?

Gördüğünüz rüyalar gerçekten ilginçmiş, benim gördüğüm en kötü kabus 7 yıl önce gördüğümdü, köpek kovalıyordu bende bağıramıyordum :) Birde çok yüksek bi direkten aşşa atlamıştım çarpmadan önce uyanmıştım :)

Kutsal kitaplar sırasıyla Tevrat,Zebur,İncil ve Kuran-ı Kerim değil mi?Peki Tanrı Tevrat,Zebur ve İncil'in bozulacağını bildiği halde neden gönderdi?Tanrı her şeyi bilmiyor mu?

Adem ve Havva'dan geliyorsak sadece Habil ve Kabil'den haberimiz var değil mi çocuklarından?Peki kalan insan nüfusu nasıl meydana geliyor?Eğer Habil ve Kabil'den başka insanlarda varsa bu ensest ilişki olmuyor mu?Eğer başka insanlar varsa ve ensest ilişki sonucu kalan insan nüfusu meydana geldiyse neden insanların büyük çoğunluğu down sendromu gibi hastalıklarla yaşamıyor?Bilime göre akraba evliliği sonucunda doğan yeni çocukta fiziksel veya zihinsel bir sıkıntı meydana gelmiyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Sürekli olur karabasan ve kabus, özellikle karabasan yani uyku felci denen olay.

Karabasan olursa herhangi bir şey söylemeye çalış. Ne olduğu önemli değil. Ben artık hal hatır soruyorum, eskiden küfrederdim. Yüz ifadeni değiştirmeye çalışmak da işe yarıyor, karabasan anında bitiyor.

Kabusların bazılarını da lucid dreame çevirebiliyorum. Bunun için çalışmadım, uğraşmadım. Küçüklükten beri yapabiliyorum. Ancak her zaman olmuyor.

Ben lucid dreama çevirebildiğim kabuslarımda genellikle kendimi öldürmeyi tercih ediyorum.O kabusun devam ettiği zamanki uyanmam ile öncesinde uyanmamdan arasında bir fark meydana geliyor ve kat kat kötü oluyor.Kendimi o anlık öldürebileceğim obje nesne elimdeki imkanlar nasıl ise öldürüyorum.

Ekleme:Kabusumu kontrol edebilsem de kötü sonu değiştiremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden- -- 10 Mart 2016; 13:25:36 >

• Herkes rüya kabus falan görüyor. Gördüklerinin pek azını hatırlıyorsun. Sanıyorum ki hatırlayıp hatırlamaman uykunun kalitesiyle de bağlantılı. O anki stres düzeyin uykunun kalitesi vs belirliyor olabilir bunu. Stresliysen kabus görüyor olabilirsin. Aklın bir şeye takılmışken deliksiz uyuyamıyor olabilirsin ve gördüğün rüyaları hatırlamana sebep oluyor olabilir. Deneyimlediğim kadarıyla genelde huzursuz, sürekli uyanılan, kısa süreli uykularda hatırlanıyor rüya. Karabasan muhabbetinin de cinlerle alakası yok. Vikipedide ne olduğu yazıyor. Hayatımda hiç öyle bir durum yaşamadım, ama yaşadığını söyleyen çok insan var, ama ben bilmiyorum nasıl bir şey. Tırsacak bir şey yok yani. Ben çok tırstıran bir kabus görüp uyandığımda hemen yolluyorum hafızadan. Uyandığında üzerinden geçmezsen, düşünmemeye çalışırsan unutuyosun 10 saniyede zaten. Çok hoşuma giden rüyalar olursada üzerinden geçiyorum hemen atıyorum hafızaya sonra muhabbet açma aracı olarak ortamlarda kullanıyorum. Güzel şeyler bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden-

quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

Sürekli olur karabasan ve kabus, özellikle karabasan yani uyku felci denen olay.

Ben lucid dreama çevirebildiğim kabuslarımda genellikle kendimi öldürmeyi tercih ediyorum.O kabusun devam ettiği zamanki uyanmam ile öncesinde uyanmamdan arasında bir fark meydana geliyor ve kat kat kötü oluyor.Kendimi o anlık öldürebileceğim obje nesne elimdeki imkanlar nasıl ise öldürüyorum.

Ekleme:Kabusumu kontrol edebilsem de kötü sonu değiştiremiyorum.

Ben değiştiriyorum. Korktuğum şeyin yok olmasını istiyorum ve yok oluyor , bulunduğum yeri huzurlu bir yere çeviriyorum.

Bazen olduğu gibi bırakıyorum. Lucid dream yaptığım zaman gerçekle rüyayı karıştırmaya başladığımı farkettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Herkes rüya kabus falan görüyor. Gördüklerinin pek azını hatırlıyorsun. Sanıyorum ki hatırlayıp hatırlamaman uykunun kalitesiyle de bağlantılı. O anki stres düzeyin uykunun kalitesi vs belirliyor olabilir bunu. Stresliysen kabus görüyor olabilirsin. Aklın bir şeye takılmışken deliksiz uyuyamıyor olabilirsin ve gördüğün rüyaları hatırlamana sebep oluyor olabilir. Deneyimlediğim kadarıyla genelde huzursuz, sürekli uyanılan, kısa süreli uykularda hatırlanıyor rüya. Karabasan muhabbetinin de cinlerle alakası yok. Vikipedide ne olduğu yazıyor. Hayatımda hiç öyle bir durum yaşamadım, ama yaşadığını söyleyen çok insan var, ama ben bilmiyorum nasıl bir şey. Tırsacak bir şey yok yani. Ben çok tırstıran bir kabus görüp uyandığımda hemen yolluyorum hafızadan. Uyandığında üzerinden geçmezsen, düşünmemeye çalışırsan unutuyosun 10 saniyede zaten. Çok hoşuma giden rüyalar olursada üzerinden geçiyorum hemen atıyorum hafızaya sonra muhabbet açma aracı olarak ortamlarda kullanıyorum. Güzel şeyler bunlar.

Hocam artık seyrek aralıklarla devam ediyor kabuslarım.Başkalarının sorunlarını düşünmekten kendi sorunlarımı unuttuğumu fark ettim.Bugün sevgilisiyle arası bozulan bir dostum hakkında garip bir kabus gördüm mesela.

Pek anlatılabilir bir kabusta değil.Karabasan falan olayı değil mesele.Öyle bir durumdan ötürü sıkıntı yaşamıyor korkmuyorum.

Bir de yapım gereği çevremdeki en ufak en saçma tartışmamı dahi unutamıyorum.Hafızamdan bir an olsun ayrılmıyor.Yaşadığım kötü ve iyi olayları unutamıyorum...

• quote:

Hocam şüpheye düştüğüm hususu sordunuz bende cevapladım.Fakat sizden sualime bir cevap alamadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Lokomatif Portakal

Herkes rüya kabus falan görüyor. Gördüklerinin pek azını hatırlıyorsun. Sanıyorum ki hatırlayıp hatırlamaman uykunun kalitesiyle de bağlantılı. O anki stres düzeyin uykunun kalitesi vs belirliyor olabilir bunu. Stresliysen kabus görüyor olabilirsin. Aklın bir şeye takılmışken deliksiz uyuyamıyor olabilirsin ve gördüğün rüyaları hatırlamana sebep oluyor olabilir. Deneyimlediğim kadarıyla genelde huzursuz, sürekli uyanılan, kısa süreli uykularda hatırlanıyor rüya. Karabasan muhabbetinin de cinlerle alakası yok. Vikipedide ne olduğu yazıyor. Hayatımda hiç öyle bir durum yaşamadım, ama yaşadığını söyleyen çok insan var, ama ben bilmiyorum nasıl bir şey. Tırsacak bir şey yok yani. Ben çok tırstıran bir kabus görüp uyandığımda hemen yolluyorum hafızadan. Uyandığında üzerinden geçmezsen, düşünmemeye çalışırsan unutuyosun 10 saniyede zaten. Çok hoşuma giden rüyalar olursada üzerinden geçiyorum hemen atıyorum hafızaya sonra muhabbet açma aracı olarak ortamlarda kullanıyorum. Güzel şeyler bunlar.

Hocam artık seyrek aralıklarla devam ediyor kabuslarım.Başkalarının sorunlarını düşünmekten kendi sorunlarımı unuttuğumu fark ettim.Bugün sevgilisiyle arası bozulan bir dostum hakkında garip bir kabus gördüm mesela.

Pek anlatılabilir bir kabusta değil.Karabasan falan olayı değil mesele.Öyle bir durumdan ötürü sıkıntı yaşamıyor korkmuyorum.

Bir de yapım gereği çevremdeki en ufak en saçma tartışmamı dahi unutamıyorum.Hafızamdan bir an olsun ayrılmıyor.Yaşadığım kötü ve iyi olayları unutamıyorum...

iyi de sende anormal olan hiçbir şey yokki
    senin anlattığın durumları herkes yaşıyor
    sen biraz daha önem veriyorsun

• quote:

quote:

Kutsal kitaplar sırasıyla Tevrat,Zebur,İncil ve Kuran-ı Kerim değil mi?Peki Tanrı Tevrat,Zebur ve İncil'in bozulacağını bildiği halde neden gönderdi?Tanrı her şeyi bilmiyor mu?

Adem ve Havva'dan geliyorsak sadece Habil ve Kabil'den haberimiz var değil mi çocuklarından?Peki kalan insan nüfusu nasıl meydana geliyor?Eğer Habil ve Kabil'den başka insanlarda varsa bu ensest ilişki olmuyor mu?Eğer başka insanlar varsa ve ensest ilişki sonucu kalan insan nüfusu meydana geldiyse neden insanların büyük çoğunluğu down sendromu gibi hastalıklarla yaşamıyor?Bilime göre akraba evliliği sonucunda doğan yeni çocukta fiziksel veya zihinsel bir sıkıntı meydana gelmiyor mu?

Zor sorular.
    Diyanet fetvaya sormalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

şeytanın isyan edeceğini de biliyordu
    insanlardan bazılarının inkarcı olacağını da biliyordu
    biliyor olması her konuya müdahil olacağı anlamına gelmez
    bir caninin bir masumu katledeceğini de biliyor
    Allah sadece bir kısım bilgi vermiş ve zaten tamamı hakkında bilgi vermek istese ,ne biz okuyabilecek kadar zaman bulurduk ,ne de ömür
    Adem ,eşi ve Habil ve Kabil hakkında bilgi vermiş ve o bilgileri de laf olsun diye değil ,hepsinde insanlar için ibret alınacak bilgiler mevcut
    ismine ne derseniz deyin bütün insanlar Hz. Adem ve eşinden çoğalmış
    rivayete göre doğumlar hep ikiz olmuş ,bir kız bir erkek şeklinde
    ilk doğan erkek ile sonraki doğan kız evlenmiş
    bir anne ve bir baba olduğuna göre başka nasıl çoğala bilirsin ?
    o zamanlar bu şekilde izin vermiş ama daha sonraları kardeşler arası evlilik yasaklanmış
    dileseymiş ikinci bir ailede yaratabilirdi ama böyle uygun görmüş
    akraba evliliklerinde bazı sorunlar görülüyor ,lakin belkide yeni çağın sorunu olabilir (altında yatan başka nedenler olabilir)
    çünkü peygamberin dahi çoğu evliliği akraba kızlarıyla olduğu rivayet ediliyor
    gerçi halen bazı bölgelerde hep akraba evliliği oluyor ve çoğunda bir sorun görülmüyor

bilim bir başka neden bulamadığı sürece son söylenileni en doğru kabul eder (en doğru olmasa bile)
    misal dünya düz diyen bilim adamlarının dediği sav ,yuvarlak olduğu ispatlanana kadar sürmüş
    atom bölünemez diyen bilim ,bölündüğünü görünce bölünebiliri kabul etmiş
    hiç belli olmaz ileride şimdiki dedikleri akraba evliliği tezi çürütülüp başka nedenler ortaya çıkabilir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.