Şimdi Ara

Günlerce Ard Arda Görülen Kabuslar. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    yakın zamana kadar böyle bir hastalık yoktu
    peki neden Afrika değilde Abd. ,Ab gibi ülkelerde çoğunlukla görülüyor ?
    bilim adamları istediği kadar genlerden desin vs. desin hep hikaye
    demiyorlar da biz Afrika ve Asyalıların hakkını yediğimiz için bu duruma geldik
    adamların ağzı bir dakika boş durmuyor ,ye de ye
    sonra niye böyle oluyor diye sormak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

rüyalar çoğu kez bir şeylere delalettir ama rüya yorumlamak pek kolay değil
    tabi birde her rüya mutlaka bir şeye delil olacak diye bir durumda yok
    çok sık ve süreklilik arz etmiyorsa sorun değil
    çünkü bizlerde bu tür rüyalar görüyoruz
    tek çare Felak ve Nas sürelerini okumaktır (inançlıysan)
    ben aslandan kaçacağım diye ne feryatlar ettiğimi de bilirim :)
    hele ki çocukluğumda birkaç kez geçirdiğim korku dolu rüya sonrası anne babama avazım çıktığı kadar bağırmama rağmen sesimi duyuramama olayı hala hatırlarımda

ben rüya yorumu bilmediğim için faydalı olamayacağım ,gerçi forumda çıkacağı da şüpheli :)

birde gündüz bir şeylerden çok etkilendiysen rüya görme olasılığın artıyor
    bir defasında da cehennemi gördüm ,yanmış insanlar gördüm ve kokusunu resmen duydum ve hala tüylerim ürperiyor

Cehennemi göremezsin.Senin bilincaltindaki şey o.Rüyalar ona göre şekillenir. Sen öyle zannediyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Ramiz Karaeski kullanıcısına yanıt
    nereden biliyorsun ?
    Allah kullarına değişik şekillerle yaklaşacağını bildiriyor
    ve bu şekillerden bir tanesinin rüya olduğu kabul ediliyor
    inanmayanlar istediği gibi düşünebilir
  • lel adam nasıl korktuysa artık kabuslarında cehennemi görüyormuş sdfsdfs

görün işte olm inanan böyle korkuyla inanıyor, sadiste başka türlü tapılmaz zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tyler Durden-

quote:

Orijinalden alıntı: hsnksy92

Şüphe varsa inanç yoktur. Yarım imanla namaz kılınmaz.. Şüpheye düştüğün husus nedir ?

Yarım imanla okunan hiç bir dua fayda vermez. Duanın temeli inançtır.

Gördüğünüz rüyalar gerçekten ilginçmiş, benim gördüğüm en kötü kabus 7 yıl önce gördüğümdü, köpek kovalıyordu bende bağıramıyordum :) Birde çok yüksek bi direkten aşşa atlamıştım çarpmadan önce uyanmıştım :)

Kutsal kitaplar sırasıyla Tevrat,Zebur,İncil ve Kuran-ı Kerim değil mi?Peki Tanrı Tevrat,Zebur ve İncil'in bozulacağını bildiği halde neden gönderdi?Tanrı her şeyi bilmiyor mu?

Adem ve Havva'dan geliyorsak sadece Habil ve Kabil'den haberimiz var değil mi çocuklarından?Peki kalan insan nüfusu nasıl meydana geliyor?Eğer Habil ve Kabil'den başka insanlarda varsa bu ensest ilişki olmuyor mu?Eğer başka insanlar varsa ve ensest ilişki sonucu kalan insan nüfusu meydana geldiyse neden insanların büyük çoğunluğu down sendromu gibi hastalıklarla yaşamıyor?Bilime göre akraba evliliği sonucunda doğan yeni çocukta fiziksel veya zihinsel bir sıkıntı meydana gelmiyor mu?

gel ben sana anlatayım şimdi tanrıyı bir senarist yerine koy kendinide oyuncu o yazar ve insanlar eliyle senaryoyu gerçekleştirir sen bunun farkına bile varmazsın.oyuncusun ama oyuncu olduğunu kabul etmezsin :D
    kutsal kitaplar sırasıyla onlar fakat tek gönderilen onlarmı bilemiyoruz bizden önce dünyada kaç tane insan kabilesi,topluluğu teknoloji olarak bizden gelişmiş yaşayıp helak olan kaç topluluk olduğunuda bilmiyoruz.Tanrı zamandan müezzehtir.Senin geleceğin ve geçmişin onun şimdisidir.Tanrı heryerden insanları görür,ve planını gerçekleştirir.Kitapların inişleri insanlığın durumuna göre değişir.Mesela o zamanın şartlarında çocuk olup nüfus artması gerekiyorsa ensest ilişki olması bir sorun teşkil etmeyebilir,anlatabildim sanırım ve neden bunlar down falan değildi diyordun çünkü tanrı böyle istemiştir ve onun çocukları down olarak yaratmama gücü vardır ah bunu diyanet işlerine falan sormana gerek yok bunun tek düzgün anlatımı budur.Tanrıyı insanlaştıran,insan gibi düşünen onun planından ve gücünden şüpheye düşer,ondan küçücük bir kuşku insanı helaka götürür.Sorar sana sana o "koca" beyini verdim,kendimden bir parça verdim(RUH),sen bunun farkında hiç değildin;yarattığım en değerli varlık,benim parçam neden beni bulmaya hiç çalışmadında reddettin.Sende diyeceksinki ben bilimin küçük bi parçasını senin bizim şuan bilmemizi sağladıkların (kendisinin ilminden 1 nokta bile değil) beni yanılgıya düşürdü.Halbuki sen ona yönelsen o sana neler öğretecekti :) aah işte durum böyle kardeşim :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Psicolog

quote:

quote:

Şüphe varsa inanç yoktur. Yarım imanla namaz kılınmaz.. Şüpheye düştüğün husus nedir ?

Gördüğünüz rüyalar gerçekten ilginçmiş, benim gördüğüm en kötü kabus 7 yıl önce gördüğümdü, köpek kovalıyordu bende bağıramıyordum :) Birde çok yüksek bi direkten aşşa atlamıştım çarpmadan önce uyanmıştım :)

Kutsal kitaplar sırasıyla Tevrat,Zebur,İncil ve Kuran-ı Kerim değil mi?Peki Tanrı Tevrat,Zebur ve İncil'in bozulacağını bildiği halde neden gönderdi?Tanrı her şeyi bilmiyor mu?

Adem ve Havva'dan geliyorsak sadece Habil ve Kabil'den haberimiz var değil mi çocuklarından?Peki kalan insan nüfusu nasıl meydana geliyor?Eğer Habil ve Kabil'den başka insanlarda varsa bu ensest ilişki olmuyor mu?Eğer başka insanlar varsa ve ensest ilişki sonucu kalan insan nüfusu meydana geldiyse neden insanların büyük çoğunluğu down sendromu gibi hastalıklarla yaşamıyor?Bilime göre akraba evliliği sonucunda doğan yeni çocukta fiziksel veya zihinsel bir sıkıntı meydana gelmiyor mu?

gel ben sana anlatayım şimdi tanrıyı bir senarist yerine koy kendinide oyuncu o yazar ve insanlar eliyle senaryoyu gerçekleştirir sen bunun farkına bile varmazsın.oyuncusun ama oyuncu olduğunu kabul etmezsin :D
    kutsal kitaplar sırasıyla onlar fakat tek gönderilen onlarmı bilemiyoruz bizden önce dünyada kaç tane insan kabilesi,topluluğu teknoloji olarak bizden gelişmiş yaşayıp helak olan kaç topluluk olduğunuda bilmiyoruz.Tanrı zamandan müezzehtir.Senin geleceğin ve geçmişin onun şimdisidir.Tanrı heryerden insanları görür,ve planını gerçekleştirir.Kitapların inişleri insanlığın durumuna göre değişir.Mesela o zamanın şartlarında çocuk olup nüfus artması gerekiyorsa ensest ilişki olması bir sorun teşkil etmeyebilir,anlatabildim sanırım ve neden bunlar down falan değildi diyordun çünkü tanrı böyle istemiştir ve onun çocukları down olarak yaratmama gücü vardır ah bunu diyanet işlerine falan sormana gerek yok bunun tek düzgün anlatımı budur.Tanrıyı insanlaştıran,insan gibi düşünen onun planından ve gücünden şüpheye düşer,ondan küçücük bir kuşku insanı helaka götürür.Sorar sana sana o "koca" beyini verdim,kendimden bir parça verdim(RUH),sen bunun farkında hiç değildin;yarattığım en değerli varlık,benim parçam neden beni bulmaya hiç çalışmadında reddettin.Sende diyeceksinki ben bilimin küçük bi parçasını senin bizim şuan bilmemizi sağladıkların (kendisinin ilminden 1 nokta bile değil) beni yanılgıya düşürdü.Halbuki sen ona yönelsen o sana neler öğretecekti :) aah işte durum böyle kardeşim :D

Anladım hocam.Fakat kafamı karıştıran şey seni şüpheye düştüğün husus nedir diyen üye aradan günler geçmesine rağmen cevap vermedi.

Ben zaten kendi çapımda uydurduğum bir tez ile Kuran'ın insan eliyle yazılamayacağını kanıtladım.Yine de arada şüpheye düşüyorum.Ama dinden çıkacak noktaya da gelsem bu tez sayesinde çıkamam sanırım.

Nickindeki gibi gerçekten psikolog musun acaba?

Edit:Düzenleme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tyler Durden- -- 13 Mart 2016; 22:17:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Psicolog

quote:

quote:

Anladım hocam.Fakat kafamı karıştıran şey seni şüpheye düştüğün husus nedir diyen üye aradan günler geçmesine rağmen cevap vermedi.

Ben zaten kendi çapımda uydurduğum bir tez ile Kuran'ın insan eliyle yazılamayacağını kanıtladım.Yine de arada şüpheye düşüyorum.Ama dinden çıkacak noktaya da gelsem bu tez sayesinde çıkamam sanırım.

Nickindeki gibi gerçekten psikolog musun acaba?

Edit:Düzenleme.

hayır hocam felsefeciyim psikolojiylede ilgileniyorum :)

aklına takılanlar olursa cevaplamaktan memnun olurum.

• Tyler Durden- kullanıcısına yanıt
    Başka bir konuda yazıyordum o yüzden atlamışım , zaten gerekli cevapları arkadaşlar vermişler. Kafan niye karıştı ki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

lel adam nasıl korktuysa artık kabuslarında cehennemi görüyormuş sdfsdfs

görün işte olm inanan böyle korkuyla inanıyor, sadiste başka türlü tapılmaz zaten.

sen gerçeğini gördüğünde korkma o zaman
    birde kullanıcı adına ihanet eden birisini ilk defa görüyorum
    gerçi yaratıcıya ihanet eden kime ve neye etmezki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cemal CEMİL

quote:

Orijinalden alıntı: Çalışan Ağustos Böceği

lel adam nasıl korktuysa artık kabuslarında cehennemi görüyormuş sdfsdfs

sen gerçeğini gördüğünde korkma o zaman
    birde kullanıcı adına ihanet eden birisini ilk defa görüyorum
    gerçi yaratıcıya ihanet eden kime ve neye etmezki ?

ne saçmalıyon xd
  • Çalışan Ağustos Böceği kullanıcısına yanıt
    çalış ama boşa çalışma diyorum :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Hocam yukarıda arkadaşın dediği gibi nas ve felak buna ek olarak birde Ayetel Kursi'yi oku. Özellikle yapabiliyorsan güne başlangıç olduğu için sabah namazından sonra yatmadan oku.

Bana da bazen böyle bir şey geliyor. Bazen bağıramıyorum bazen ise bağırıp hiçbir yerimi hareket ettiremiyorum. Yani cinler falan musallat oluyor ama kafama takmamaya özen gösteriyorum. Çok şükür o süreleri okuduğun zaman insana bir ferahlama geliyor.

Ayrıca yatma şekli bile çok önemli Resulullah (Aleyhi Salatu ve Selam) sağa doğru yatmayı tavsiye etmiştir. Yüz üstü ve sola doğru yatmayı kesinlikle tavsiye etmem. Bunun zararlarını gördüm. Boşuna söylememiş güzel Peygamber (Aleyhi Salatu ve Selam)

Korkma Cinler felan musallat olmuyor yaşadığın şey klasik uyku felci dünyada ki bütün insanlarda olabilen gayet normal bir durum olma sebebide yatma şeklinden kaynaklanır çoğunlukla düz yatmak ve düşük seviye yastıkla yatmaktan olur belirtileri dediklerinin aynısıdır. Tavsiyem yastığın yüksek değil ise hafif yüksek yastık kullan ve düz yatma sorunların geçicektir zaten her zaman olmayan bir durumdur halk arasında Karabasan olarak bilinir.

Konudaki arkadaşa gelince sure okuyorum işe yaramıyor demişsin inanmayan biri olarak diyorum ki inancın zayıf eğer sure okuduğunda kabuslarının sona ereceğine kesinlikle inansaydın psikolojik olarak kabus görmen durucaktı yani büyük bir inancın olmalı ha inanırsın kabusların sona erer sen buna Allahın hikmeti dersin ben buna psikolojik tedavi derim yoksa bir çocuğa öcü gelir diyip yaramazlık yapmasını önlemekten farkı yokdur burdada çocuk yaramazlık yaparsa öcünün geleceğine büyük bir inanç duyar ve yaramazlığı yapmamaya başlar tabi yeni nesil gençler öcü diyince gelmezse şerefsizdir gibi psikopatça davranışlar sergiliyorlar(bknz.kuzenim) onlar hariç Diğer bir örnekte Afrikada kabilelerde kişi kabuslar görürse kötü ruhlar kendisine musallat oldu zanneder kabilede kötü ruh kovma ritüeli yapılır sonra rahat rahat uyur örnekler çoğaltılabilir.

Gerçi sen bunu okuyunca acaba sure ile alakası yokmu diye şüphelenip kabus görmeye devam edeceğinide düşünebilirsin sonra kabuslar devam Böyle birşey olursa sana başka bir yöntem vereyim bilinçaltının farkına varmalısın yani gördüğüm şeyler gerçek değil ve görme sebebim kafama taktığım düşünceler bilinçaltımın oyunu bugün kabus görmeyeceğim derin bir uyku çekeceğim diyip bunu kendine kabul ettirebilirsen gayet işe yarıyan bir yöntem ben rüya görmek için kullanıyorum gece yatarken rüya görmek istediğimi düşünerek yattığımda fazla kaçıyor 2-3 rüya görüyorum 1 gecede tersi şekilde rüya görmek istemez isem yatarken rüya görmiyeceğime kendimi odaklıyorum sonuç %95 görmüyorum bende işe yarıyor sende dene belki işe yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 19 Mart 2016; 9:39:33 >

• Sen buna bazı psikolojik şeylerin sebep olduğunu düşünebilirsin. Ancak bizde gelen o şey bir tür cindir. Görenler bile olmuştur bunu. Peygamber Efendimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) sağa doğru yatılmasını emretmiştir. Eğer mümkün ise kıbleye doğru yüzün dönük bir şekilde daha iyi olur. Ben elimden geldiğince böyle yapmaya çalışıyorum. Bir defa ne olacak ki sol tarafa yatayım dedim. Dediğim o hal başıma geldi. O günden beri dikkat ettiğim şeyi daha da dikkat etmeye çalıştım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, karabasan olayı uyku felcidir. Bazen rüyada iken farkında olup lucide geçtiğim oluyordu. Sonra bir ara astral muhabbetine kafama takmıştım seneler önce nasıl olur olmazmı derken, lucidden geçiş rahat oluyordu yani en azından uyanır gibi oluyordum uyku felci hainde kıpırdayamıyordum ama geçici, hatta rahatlarsanız kendinize geliyorsunuz. Gayet rahattım, ama bir anda olunca insan illaki panik yapıyor. Uyurken çat diye uyandırsalar sizi aynı şey olur yani gerilirsiniz. Cinlerle alakası pek yok:)

Yani o astral muhabbetinde iken geriliyordum, tuhaf tuhaf figürler suratlar görmüştüm lâkin anladım ki bilinçaltı işte herkes farklı birşeyler görüyor yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: RealW

Sen buna bazı psikolojik şeylerin sebep olduğunu düşünebilirsin. Ancak bizde gelen o şey bir tür cindir. Görenler bile olmuştur bunu. Peygamber Efendimiz (Aleyhi Salatu ve Selam) sağa doğru yatılmasını emretmiştir. Eğer mümkün ise kıbleye doğru yüzün dönük bir şekilde daha iyi olur. Ben elimden geldiğince böyle yapmaya çalışıyorum. Bir defa ne olacak ki sol tarafa yatayım dedim. Dediğim o hal başıma geldi. O günden beri dikkat ettiğim şeyi daha da dikkat etmeye çalıştım.

o cin falan degildir. bilimsel aciklamasi soyle. beyinnderin uykuya gecerken vucutla baglantisi kestigi sirada disardan bir etkiyle beyin tekrar iyanirsaniz beyin vucut kontagi hemen kurulamiyor. bilinciniz aciliyor ama vucuduza kisa sureligine hukmedemiyirsunuz. bunun bir cok toplumda farkli farkli adi vardir.

http://www.evrimagaci.org/fotograf/56/1270

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.