Şimdi Ara

Güngören Belediyesi insanları pandemi dinlemeden sokağa atıyor. (Sözleşme Gelişmesi var) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
2
Favori
9.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
243 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen tv de gördüğüm site.Top sahasının orda.Eğer o sitelerse oldukça eski ve harabe gibi duruyor o binalar.

    Sorun ne tam anlamadım.Yıkı yapılması gerekli.Ya para ödeyip kendiniz yapacaksanız yada müteahhite verip fazla dair karşılığında adama yaptırılıcak.

    Sorunu söyleyin ona göre cevap yazıldsın.

  • İzmir'deyim.


    Burada da depremden sonra bir çok binayı tahliye ettirip yıktırdılar.


    Bir kısmı depremden zarar görmemişti bile. Ancak yapılan incelemelerde tehlike arzettiğini söylediler.


    Depremin şakası yok. Ama bu kadar da aceleye getirilemez.

    Getirilecekse, belediyenin bir alternatif sunması gerekiyor.

  • Eğer evinizin yıkılıp aynı konumda veya eş değer konumda aynı değerde yeni bir daire sunuyorlar ve yeni daire teslimine kadar kira yardımı yapıyorlarsa direnmeden geçin. Binanızı boşaltma kararı çıktıysa dönüşü zor. Ancak dairenize karşı sundukları tazminat yeterli değilse zarar etmemek ve hakkınız olanı almak için direnin. Binanızın gerçekten sağlam olduğuna eminseniz ve kanıtlayabilirseniz bu yonde direnin. Ama ne yaparsanız yapın gerçekten riskli binada oturmayın. Daha bu sabah depremle uyandım ve binama güvenerek 5dk sonra uyumaya döndüm riskli binada oturmak ölümle dans demek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Midair44 -- 27 Aralık 2020; 17:30:21 >
  • Konu hakkında çok eksik bilgi var.
    1) neden boşaltma yıkım kararı alındı. Birileri bina için başvurumu yaptı, binalar sağlam değilmi çıktı. Eğer ortada bi rapor varsa sağlam olmayan binalarda oturmak zaten risk değilmi. Sonra depremde yıkılırsa devlete suç atıyolar.
    2) boşaltınca ne olacak devletin 18 ay kira yardımı varmı yokmu.
    3) eski daireniz yerine size sıfır daire gösterildimi yoksa binalar yıkılıp yenidenmi yapılacak. Müteahitle anlaştınızmı. Bazı durumlarda katsahipleri müteahitle anlaşamıyor. Ortada böylebi sorun varmı.
    İstanbulda o kadar çok( yapıstoğunun %90ı) eski bina varki devletin bi şelilde hızla yenilemesi lazım bu binaları. Depremin şakası yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar manyak mısınız bilip bilmeden yorum yapmayın her şeye. Aktrollerle dalga geçip daha beterini siz yapıyorsunuz. 7269, 6306 ve 5902 sayılı yasa gereği 1. Derece afet bölgesi olan alanlarda (afet öncesi zaman dilimini kastediyorum) depreme dayanıksız yapılar bulunuyorsa bu yapılar yıkılıp yerine yenisi yapılır. Bu süre içerisinde size de kira desteği sağlanır. Bu sekilde karşı çıkan olursa da su dogalgaz ve elektrik sistemleri kesilir. Bunlarin hepsinin Mevzuatta yeri var. Siz manyak mısınız. Adamlar sizin sağlığını size rağmen düşünüyor. Hiçbir şey de yapamazsınız keserler elektriginizi.

    Ben de biliyorum rant uğruna bir çok şey yapıldığını ama o başka Bu baska. O zaman kimse bana maske taktiramaz kişilik haklarına aykırı diyip maskesiz gezin böyle bir mantık olabilir mi avel avel yorum yazmışsınız. Deprem olsa neden bu evleri yıkıp yenisini yapmadınız dersiniz. Deprem bu. Sizin kışınızı yazınızı beklemez. 2030 yılına kadar istanbulda 7.0 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı %62. Aktrollere sövüp beterini yapmayın gözünüzü yiyim

    P.s. afet Yönetimi alanında akademisyenim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4KabileReisi -- 27 Aralık 2020; 19:54:46 >




  • 6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı tespiti olan binalar alınan numune vs tespit işlemlerinin ardından statik olarak bilgisayar programı aracılığı ile modellenip riskli olarak tespit edilirse ilçe belediyesi size en az 60 gün süre veriyor, peşine en çok 30 gün ek süre veriyor yıkın veya tahliye edin diye. Yasal süreler biter ve siz tahliye-yıkım yapmazsanız bütün sorumluluk ilçe belediyesi üzerinde kalıyor. Yani çürük olarak tespit edilip yasal tebligat süreleri dolmuş bir binayı malikleri yıkmıyorsa belediye yıkmak zorunda. Yıkmazsa bütün sorumluluk belediyede kalır.


    Kısaca bu iki günlük iş değil; her binada saatlerce numune alınıyor, görüyorsunuz, size yasal tebligatla süre veriliyor görüyorsunuz, iş bitiyor devlet kapıya dayanınca da hiç birşeyden haberi olmayan masum köylü modunda pandemi var nereye gidelim oluyor.

  • arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.


    burada riskli alan ilanı söz konusu, tekil bazda binanızın riskli olduğuna bakılmamış. bölgedeki yapı stokunun genel olarak depreme karşı riskli olduğu tespit edilmiş (bunu neye dayanarak yaptıkları sorgulanabilir) ve o bölge hakkında bir karar verilmiş. gelip sizin binanız hakkında bir çalışma yapılmamış olabilir.


    6306 sayılı yasanın uygulama ekinde, riskli alan tespiti için kullanılabilecek hızlı tarama yöntemleri mevcuttur. bu yöntemler binaların dışından bakılarak 10 dakikada toplanan bilgilerle kurgulanır. büyük bir ihtimalle bu alanın da riskli ilan edilmesi böyle hızlı bir yöntemle gerçekleştirilen tespitlerin önemli bölümünde yapıların kötü çıkmasından kaynaklıdır.


    böyle alanlarda tek tek binalarla uğraşılmaz, bölgenin toplu yenilenmesi daha ekonomik bir çözümdür.


    ancak bu yöntemlerin binaların tek tek deprem riskinin belirlenmesinde büyük eksiklikleri vardır. izmir'de yıkılan o 9 katlı yapının çevresindeki tüm binaların puanı aynı çıkacaktır, ancak sadece bahsettiğim bina yıkıldı. bu yöntemler alan bazında risk seviyesini tespit etmekte başarılı olsa da binanızın riskli olduğunu tek başına söyleyemez.


    yapabileceğiniz yürütmenin durdurulmasını istemektir. ancak riskli ilan edilen alanlarda, yeni yapılmış yapıların bile yıkılması söz konusu olabiliyor, binanızın depreme dayanıklı olmasının çok da bir önemi olacağını sanmıyorum.


    bunun yanında, binanız 20 yaşın üzerindeyse zaten depreme dayanıklı çıkmayacaktır. çok büyük bir ihtimalle, taşıyabildiği deprem yükünün 3 katı kadar deprem yükü taşıması gerekiyor şu an geçerli olan deprem yönetmeliğine göre.

    tabi bu bahsettiğim durum iyimser durum, 1975 yılında çıkan yönetmeliğe uygun yapıldıysa. bina ona bile uygun yapılmadıysa pek şansınız yok.





  • eğer bir çürük raporu varsa yapılacak bir şey yok. mecburen boşaltmanız gerekiyor.


    öncelikle elinizde yapı ruhsatı var mı? binadan alınan örnek sağlam çıksa bile yapı ruhsatında belirtilen m2 ve kattan fazla kaçak varsa yine yıkıyorlar. birçok eski sitede 90m2 gösterilip 120m2 yapılan daire ve 4-5 kat projesi yapılmış7-8 katlı bina mevcut.


    ben 2 yıl önce Kartal orhantepe'de kendi kendine yıkılan binanın 2 sokak yanındayım. pencereden yıkılan binayı görebiliyordum. etrafındaki çürük binalar da yıkıldı. bakanlık yeni binalar yapıp teslim etti.


    bu arada bizim mahallede 2 yıl boyunca yaklaşık 40 bina daha çürük ve kaçak kat olduğu için yıkıldı. yerine yapılan bina 4-5 geçmiyor.


    çünkü yıkılan binalardaki daire sayısı arsanın hakkında fazla. özellikle akraba apartmanlarında arsa tapusu bile olmayan daireler vardı. 16 dairelik bina yıkılınca yerine en fazla 12 daire yapılabiliyor. 6 daire zaten kanuna aykırı. bu yüzden boş kalıyor. ya da daireler yarı yarıya bile küçülüyor.


    burada mesele yani binanın yapılması değil gibi duruyor.


    istanbul'da ilçe belediye zorlaması ile imar planları esnetilip inşaat yapılabiliyor. yoksa zaten 500m2 küçük arsaya hakkıyla çift daireli 6katlı bina yapmanız çok zor.





  • nightcrawler N kullanıcısına yanıt
    Hasarlı ve riskli bina olmadığına dair bir belge var mı elinizde ?
  • Size tam olarak katılmıyorum,
    Binanın sağlamlığından emin olmak istemiş, hayatına değer vermiş olamaz mı, mevzu derin, hatalı yanlış işlem yapılıyor olabilir o kısmına katılıyorum, ancak oturduğu evin güvenli olup olmadığını sorgulamak test yaptırmak özellikle deprem bölgesi ve eski bina da oturanlar için gayet normal ve olması gereken bir yaklaşım....
    Bu arada konuyu bende öne çıkardım, usulsüz ve zamansız bir yaklaşım var ise inşallah en kısa süre de düzeltilir....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_sea -- 27 Aralık 2020; 22:52:58 >
  • Konu Sözlük'e taşınmalı,buradan sonuç alamazsın.

  • Keşke bizim binaya da gelse böyle bir uygulama , komşular 3 kuruşun hesabını yapıyor ev üstümüze yıkılacak. En yakın zamanda şikayet edeceğim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _OxoskvA_

    Nerede bu alan tam olarak, sokak ismi filan var mı

    Mehmet nesih özmen mh gülizar sokak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: AMC

    Neye göre hasarlı riskli değil bina ?

    Öncelikle bina kolon ve kirişlerinde hasar yok. Rsikli ilan etmek için karot örnekleri alıp rapor hazılranması gerekir.

    Blokların hiçbirinden örnek alınmadan nasıl riskli ilan edilebilir ? Ek olarak tebliğde geçen rapor açılan davalara bile sunulmamış.


    Umarım açıklayıcı olmuştur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Usta-74

    Geçen tv de gördüğüm site.Top sahasının orda.Eğer o sitelerse oldukça eski ve harabe gibi duruyor o binalar.

    Sorun ne tam anlamadım.Yıkı yapılması gerekli.Ya para ödeyip kendiniz yapacaksanız yada müteahhite verip fazla dair karşılığında adama yaptırılıcak.

    Sorunu söyleyin ona göre cevap yazıldsın.

    Bizim bloklarımız ile habelerdeki binalar farklı. Biz mahalle olarak bile farklıyız.


    Problem sözleşme yapılmadan ve kamuoyunda canı yanmayan dışında kimsenin bilmediği bir prosedür var.

    Bu yasaya göre devlet herhangi yerde 3-5 yıllık bina olsa bile afet riskli alan ilan ederek binanı yıkabilir ve herhangi bir söz hakkı olmadan istediği yerde ve şartlarda sana seçenek sunabilir.

    Hatta faiş bir fiyat farkı çıkarıp ya öde ödemiyorsanda rayiç bedeli al git diyor.


    İmar planında bizim yerimize Ticari alan + konut yapılacak ama ne kadarı konut nekadarı ticari alan belli değil.


    Umarım açıklamam yeterli olmuştur.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Midair44

    Eğer evinizin yıkılıp aynı konumda veya eş değer konumda aynı değerde yeni bir daire sunuyorlar ve yeni daire teslimine kadar kira yardımı yapıyorlarsa direnmeden geçin. Binanızı boşaltma kararı çıktıysa dönüşü zor. Ancak dairenize karşı sundukları tazminat yeterli değilse zarar etmemek ve hakkınız olanı almak için direnin. Binanızın gerçekten sağlam olduğuna eminseniz ve kanıtlayabilirseniz bu yonde direnin. Ama ne yaparsanız yapın gerçekten riskli binada oturmayın. Daha bu sabah depremle uyandım ve binama güvenerek 5dk sonra uyumaya döndüm riskli binada oturmak ölümle dans demek.

    Sorun hiçbir şey sunmamaları ve sözleşme imzalayamamız.


    Önceki arkadaşlara yazdığım gibi eper binamız gerçekten anlatıldığı gibi çürük olsa önce ben çıkıp giderim.


    Herhangi bir alınmış hasarlı raporu olmadığı için ve haklarımız sözleşme ile güvence altına alınmadığı için mücadele ediyrouz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 4KabileReisi

    Arkadaslar manyak mısınız bilip bilmeden yorum yapmayın her şeye. Aktrollerle dalga geçip daha beterini siz yapıyorsunuz. 7269, 6306 ve 5902 sayılı yasa gereği 1. Derece afet bölgesi olan alanlarda (afet öncesi zaman dilimini kastediyorum) depreme dayanıksız yapılar bulunuyorsa bu yapılar yıkılıp yerine yenisi yapılır. Bu süre içerisinde size de kira desteği sağlanır. Bu sekilde karşı çıkan olursa da su dogalgaz ve elektrik sistemleri kesilir. Bunlarin hepsinin Mevzuatta yeri var. Siz manyak mısınız. Adamlar sizin sağlığını size rağmen düşünüyor. Hiçbir şey de yapamazsınız keserler elektriginizi.

    Ben de biliyorum rant uğruna bir çok şey yapıldığını ama o başka Bu baska. O zaman kimse bana maske taktiramaz kişilik haklarına aykırı diyip maskesiz gezin böyle bir mantık olabilir mi avel avel yorum yazmışsınız. Deprem olsa neden bu evleri yıkıp yenisini yapmadınız dersiniz. Deprem bu. Sizin kışınızı yazınızı beklemez. 2030 yılına kadar istanbulda 7.0 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığı %62. Aktrollere sövüp beterini yapmayın gözünüzü yiyim

    P.s. afet Yönetimi alanında akademisyenim.

    Arkadaşım önce yasaların iyi okumanı tavsiye ederim. 6306 sayılı yasanın 6/A maddesine göre yapılan yıkımlarda konutunun olduğu yerden 60 km ötede bir yerde bile sana daire onerme hakkı var.


    Yasaları bilip bilmeden asıl yorum yapan sensin





  • quote:

    Orijinalden alıntı: quxall

    6306 sayılı yasa kapsamında riskli yapı tespiti olan binalar alınan numune vs tespit işlemlerinin ardından statik olarak bilgisayar programı aracılığı ile modellenip riskli olarak tespit edilirse ilçe belediyesi size en az 60 gün süre veriyor, peşine en çok 30 gün ek süre veriyor yıkın veya tahliye edin diye. Yasal süreler biter ve siz tahliye-yıkım yapmazsanız bütün sorumluluk ilçe belediyesi üzerinde kalıyor. Yani çürük olarak tespit edilip yasal tebligat süreleri dolmuş bir binayı malikleri yıkmıyorsa belediye yıkmak zorunda. Yıkmazsa bütün sorumluluk belediyede kalır.


    Kısaca bu iki günlük iş değil; her binada saatlerce numune alınıyor, görüyorsunuz, size yasal tebligatla süre veriliyor görüyorsunuz, iş bitiyor devlet kapıya dayanınca da hiç birşeyden haberi olmayan masum köylü modunda pandemi var nereye gidelim oluyor.

    Sorun binalara yapılmış bir test ve çürük raporu olmaması zaten.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: hashus1099

    arkadaşım öncelikle geçmiş olsun.


    burada riskli alan ilanı söz konusu, tekil bazda binanızın riskli olduğuna bakılmamış. bölgedeki yapı stokunun genel olarak depreme karşı riskli olduğu tespit edilmiş (bunu neye dayanarak yaptıkları sorgulanabilir) ve o bölge hakkında bir karar verilmiş. gelip sizin binanız hakkında bir çalışma yapılmamış olabilir.


    6306 sayılı yasanın uygulama ekinde, riskli alan tespiti için kullanılabilecek hızlı tarama yöntemleri mevcuttur. bu yöntemler binaların dışından bakılarak 10 dakikada toplanan bilgilerle kurgulanır. büyük bir ihtimalle bu alanın da riskli ilan edilmesi böyle hızlı bir yöntemle gerçekleştirilen tespitlerin önemli bölümünde yapıların kötü çıkmasından kaynaklıdır.


    böyle alanlarda tek tek binalarla uğraşılmaz, bölgenin toplu yenilenmesi daha ekonomik bir çözümdür.


    ancak bu yöntemlerin binaların tek tek deprem riskinin belirlenmesinde büyük eksiklikleri vardır. izmir'de yıkılan o 9 katlı yapının çevresindeki tüm binaların puanı aynı çıkacaktır, ancak sadece bahsettiğim bina yıkıldı. bu yöntemler alan bazında risk seviyesini tespit etmekte başarılı olsa da binanızın riskli olduğunu tek başına söyleyemez.


    yapabileceğiniz yürütmenin durdurulmasını istemektir. ancak riskli ilan edilen alanlarda, yeni yapılmış yapıların bile yıkılması söz konusu olabiliyor, binanızın depreme dayanıklı olmasının çok da bir önemi olacağını sanmıyorum.


    bunun yanında, binanız 20 yaşın üzerindeyse zaten depreme dayanıklı çıkmayacaktır. çok büyük bir ihtimalle, taşıyabildiği deprem yükünün 3 katı kadar deprem yükü taşıması gerekiyor şu an geçerli olan deprem yönetmeliğine göre.

    tabi bu bahsettiğim durum iyimser durum, 1975 yılında çıkan yönetmeliğe uygun yapıldıysa. bina ona bile uygun yapılmadıysa pek şansınız yok.

    Yorumlarına katılmak ile birlikte eklemek istediğim bir bilgi daha var. Riskli alan ilanı daha önce 2 kez danıştaydan döndü . Görsel olarak riskli alan ilan edilemz denildi.

    Tebligatlarda geçen rapor ortalıkta yok. Yeni açılan yürütmeyi durdurma davasına bile eklenmemiş.


    Ortada neresinden tutarsanız elinzide kalacak bir işleyiş var. 160 hanenin tek isitediği sözleşme yapılsın haklarımız güvence altına alınsın.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: budak_1903

    eğer bir çürük raporu varsa yapılacak bir şey yok. mecburen boşaltmanız gerekiyor.


    öncelikle elinizde yapı ruhsatı var mı? binadan alınan örnek sağlam çıksa bile yapı ruhsatında belirtilen m2 ve kattan fazla kaçak varsa yine yıkıyorlar. birçok eski sitede 90m2 gösterilip 120m2 yapılan daire ve 4-5 kat projesi yapılmış7-8 katlı bina mevcut.


    ben 2 yıl önce Kartal orhantepe'de kendi kendine yıkılan binanın 2 sokak yanındayım. pencereden yıkılan binayı görebiliyordum. etrafındaki çürük binalar da yıkıldı. bakanlık yeni binalar yapıp teslim etti.


    bu arada bizim mahallede 2 yıl boyunca yaklaşık 40 bina daha çürük ve kaçak kat olduğu için yıkıldı. yerine yapılan bina 4-5 geçmiyor.


    çünkü yıkılan binalardaki daire sayısı arsanın hakkında fazla. özellikle akraba apartmanlarında arsa tapusu bile olmayan daireler vardı. 16 dairelik bina yıkılınca yerine en fazla 12 daire yapılabiliyor. 6 daire zaten kanuna aykırı. bu yüzden boş kalıyor. ya da daireler yarı yarıya bile küçülüyor.


    burada mesele yani binanın yapılması değil gibi duruyor.


    istanbul'da ilçe belediye zorlaması ile imar planları esnetilip inşaat yapılabiliyor. yoksa zaten 500m2 küçük arsaya hakkıyla çift daireli 6katlı bina yapmanız çok zor.

    Çürük olduğunan dair bir rapor bulunmuyor.

    Ek olarak projeye uygun olarak kat ve m2 ler yapılmış.


    Daire sahipleri kentsel dönüşüme karşı çıkmıyor sadece haklarımızın sözleşme ile güvence altına alınmasını sitiyoruz.





  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.