Şimdi Ara

Güney Kore'de 2 yıla varan zorunlu askerlik K-Pop tanımıyor: 2019'da askere gidecek 7 yıldız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güney Korel K-Pop grubunun cinsiyetsiz lakaplı üyeleri için 2 yıllık zorunlu askerlik kapılarını çalmış bulunuyor.
    21 Günlük bedelli için ayaklanan Türk cengaverleri zengin ve kültürlü Güney Kore hükümetinin askerlik kanunu hakkında ne düşünürler merak ettim?

Güney Kore'de 2 yıla varan zorunlu askerlik K-Pop tanımıyor: 2019'da askere gidecek 7 yıldız
    euronews
    https://tr.euronews.com/2018/12/23/guney-kore-de-2-yila-varan-zorunlu-askerlik-k-pop-tanimiyor-2019-askere-gidecek-7-yildiz

Güney Kore'de 2 yıla varan zorunlu askerlik K-Pop tanımıyor: 2019'da askere gidecek 7 yıldız.

Zorunlu askerliğin 21 ila 24 ay arasında olduğu Asya ülkesinde, Mayıs ayında tecil yaşının 30'dan 28'e çekilmesinin ardından aralarında çok tanınan 7 K-Pop sanatçısının da olduğu 1990 doğumlu erkekler askere alınacak.

7 kişiden oluşan grup, tüm üyelerinin aynı anda askere gitmesi ya da yaş farkları nedeniyle yaklaşık 7 sene boyunca aynı ekibi bir araya toplayamama ihtimaliyle karşı karşıya.

Güney Kore'deki zorunlu askerlik hizmeti süresi, İsrail ve Kuzey Kore'den sonra dünyanın en uzunu olarak dikkat çekiyor.

Güney Kore ayrıca, Uluslararası Af Örgütü'ne göre dünyanın geri kalanından daha fazla vicdani retçiyi hapishanelerinde tutuyor. 1953'ten bu yana, 19 bin 300'den fazla Güney Koreli vicdani retçi hapse girdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 7 Şubat 2019; 18:26:54 >

• Aslinda soru cevabını vermiş.

Orada torpil yok. Kim olursan ol, tıpış tıpış gidiyorsun.

Oysa Türkiye'de öyle mi? Sadece garibansan gidiyorsun. bizim gibiler param sağolsun derken gariban vatan sağolsun demek zorunda. Çünkü yaptığı tercihlerin sonucu bunu getirdi.

O nedenle hazır seçim varken bedelli aldılar.
    Şimdi şöyle açıklayayım

Güney Korenin var olan tehdidi topyekün savaşa karşı.Hehrangi bir terör örgütüne yönelik değil.Hala Amerikan ordusu tarafından aktif biçimde korunan bir ülkeden bahsediyoruz.Bir yandan ise Terörle mücadele veren bir ülkeyi kıyaslıyorsunuz.

Terörler mücadele içinözel seçme birlikler kullanılır 18-25 yaşındaki çoçukları 10 gün ateş etme sürünme öğretip ölüme gönderilerek değil.

Aradaki farkı anlayamıyorsunuz belliki.Türkiyenin dört bir köşesinde yaşamış.Sınır hattında yaşamış birine Türkiyede yaşamıyorsunuz herhalde demeniz epey abukçHeleki ülkenin yarısındanfazlasınız ankaradan doğuya geçmediğini düşünürsek.
    Haklısın burada pek de ilgi çekmez. Bizde genelde gitmemek, yapmamak, düzeltmemek üzerine her tür başlık çok rağbet görür nedense?

Tabii bizim cengaver soylu zamanı çok değerli Türk erkekleri böyle saçı boyalı kız kılıklılar askere gidiyor ve iki sene gidiyor ise asla askere gitmezler. Ama lafa gelince biz niye bir İsrail, Güney Kore olamıyoruz derler. Niye olamıyorsun çünkü adamlar vatanı için 2 sene kadın erkek askere giderken oflayıp poflamıyorlar. Çünkü ülkesi için çaba gösteriyorlar. Bizim sözde erkekler bilgisayar oyunundan kalkıp da ömrümü ben askerde harcayamam diye bedelliye yazılıp baba parası ile 25 gün askerlik için bile ağlıyorlar.

Şimdi sorarım bu saçı boyalı ama ülkesi için iki sene askere giden pop yıldızları mı daha çok erkek, yoksa bizdeki 25 günlük bedelli için bile ağlayan erkekler mi daha çok erkek?
  • Hayret, böyle bir konu hiç iplenmemiş. Halbuki çok güzel tartışmalar çıkıp atılan mesajlar patlamış mısır-kola eşliğinde okunabilirdi. Neyse bir yukarı çıkaralım belki kışkırtılan olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt
    Haklısın burada pek de ilgi çekmez. Bizde genelde gitmemek, yapmamak, düzeltmemek üzerine her tür başlık çok rağbet görür nedense?

Tabii bizim cengaver soylu zamanı çok değerli Türk erkekleri böyle saçı boyalı kız kılıklılar askere gidiyor ve iki sene gidiyor ise asla askere gitmezler. Ama lafa gelince biz niye bir İsrail, Güney Kore olamıyoruz derler. Niye olamıyorsun çünkü adamlar vatanı için 2 sene kadın erkek askere giderken oflayıp poflamıyorlar. Çünkü ülkesi için çaba gösteriyorlar. Bizim sözde erkekler bilgisayar oyunundan kalkıp da ömrümü ben askerde harcayamam diye bedelliye yazılıp baba parası ile 25 gün askerlik için bile ağlıyorlar.

Şimdi sorarım bu saçı boyalı ama ülkesi için iki sene askere giden pop yıldızları mı daha çok erkek, yoksa bizdeki 25 günlük bedelli için bile ağlayan erkekler mi daha çok erkek?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Şubat 2019; 12:20:35 >

• Osmanlı diye ortaya düşenler bedelli için ne düşünür merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Panzer VIE Tiger

Osmanlı diye ortaya düşenler bedelli için ne düşünür merak ediyorum
    Sen bırak Osmanlı yı da kendi haline bak! Sene olmuş 2019 hala Osmanlı dert olmuş bunlara, askere gidecek adam 20 yaşında adam. Bu ülke 100 senedir Osmanlı ile yönetilmiyor.

Osmanlı ecdadımdır, atamızdır, aslımızdır, aslını inkar eden ise haramzadedir, aslımla gurur duyuyorum

• Panzer VIE Tiger P kullanıcısına yanıt
    Onu Osmanlı diye ortaya düşene sormak lazım. Ama ben sana sorayım sen bedelli için ne düşünüyorsun?
  • adamlar resmen ayrı bir kültür yarattılar dünyanın öbür ucundan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Onu Osmanlı diye ortaya düşene sormak lazım. Ama ben sana sorayım sen bedelli için ne düşünüyorsun?
    İçinde bulunduğumuz şartlarda ben bedelli olmasına sıcak bakmıyorum adaletsizlik oldu gençler arasında

Hükümet bunu rant ve oy için yaptığını düşünüyorum

Askeriye de eski asker değil ya bakalım ne olucak

Ben bedelliye karşıyım. Bu fakir ile zengin, vatansever ile vatan sevmez arasında büyük bir uçurum ve adaletsizlik doğuruyor bana göre. Askerlik olmalı mı? Türkiyenin coğrafi konumu, terör tehditi var ise ve komşularının hepsi bunu yapıyor ise ve para ile dışarıdan da asker tutamayacağımıza göre olmak zorunda. Ha süresi bana göre 3 ayı geçmez, yeterlidir. Ama bedelli diye 25 güne öyle komik bir rakamla askerlik yaptırmak şehit anaları için ayıptır.
  • quote:

Ben bedelliye karşıyım. Bu fakir ile zengin, vatansever ile vatan sevmez arasında büyük bir uçurum ve adaletsizlik doğuruyor bana göre. Askerlik olmalı mı? Türkiyenin coğrafi konumu, terör tehditi var ise ve komşularının hepsi bunu yapıyor ise ve para ile dışarıdan da asker tutamayacağımıza göre olmak zorunda. Ha süresi bana göre 3 ayı geçmez, yeterlidir. Ama bedelli diye 25 güne öyle komik bir rakamla askerlik yaptırmak şehit anaları için ayıptır.
    Sana aynen katılıyorum

Bedelli olmamalı ve yaptıkları bedelli hesabı da zaten daha da vahim ve şehitler ve 12 aylık asker için gurur kırıcı.

Bir asker 12 ay askerlik yapıyor. Bedelli isteyenin mazereti zamanının kıymetli olması, her ay maaşını kaybetmek istememesi. Ayrıca para vererek askerlik hizmetine ve askerdeki kardeşlerine de yardım etmek istediklerini söylüyorlar.
    E böyle birinin aylık kazancının minimum 5 ila 10.000 olması gerekli.
    12 Aya da hesaplar isek 120.000 veya 60.000 lira olması gerek ki adil bir durum olsun. En minimum 40.000 lira olmalı 12 Aylık bir askerliğin bedeli. Asla 15.000 lira olamaz, olmamalıydı. Madem olacaktı böyle olmalıydı.
    Bir kerelik bedelli için bunu bile hesaplayamadılar. 12 aylık Askerlik yapanı mağdur ve gururunu kırıcı ve enayi hissettirdiler.

Bence bedelli hiç olmamalı herkes askere alınabilmeliydi zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Şubat 2019; 13:53:50 >
  • Aslinda soru cevabını vermiş.

Orada torpil yok. Kim olursan ol, tıpış tıpış gidiyorsun.

Oysa Türkiye'de öyle mi? Sadece garibansan gidiyorsun. bizim gibiler param sağolsun derken gariban vatan sağolsun demek zorunda. Çünkü yaptığı tercihlerin sonucu bunu getirdi.

O nedenle hazır seçim varken bedelli aldılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Biz şuna tek askeri için ülke işgal eden israil gibi devletler devlettir diyerek konuyu kapatalım.

Sonuçta ayağındaki bottan daha değersiz olduğun askeriyede bulunmak erkeklik değil başka bir şeydir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 yıl askerlik mi olur adamın hayatı biter :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boragungoren -- 6 Şubat 2019; 19:32:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İddia ediyorum dünya üzerindeki en leş müzik kültürü güney korenindir.

Abi bu k-pop ne kadar iğrenç birşeydir. Insanlar bunu nasıl dinleyip popüler ettiler aklim almıyor.

Abicim osursam kulağima daha hoş gelir.

• Peki orada ruj sürecekler mi? Onlara o rujları ile burada askerlik yaptırmak lazım:):):) K-Pop sayesinde kadınsı olmak, gay olmak artık moda oldu... Kore'ye gideniz var mı? Gençler gözleri sürmeli, dudaklar rujlu geziyor, hükümet olsam K-Pop'u yasaklardım, koca bir milletin geleceği ile oynuyorlar, DNA'ları değişiyor:):):) Artık sadece gay'ler ve gay'e benzeyenler olarak ikiye ayırıyorlar erkekleri:):):)
  • Bethesta kullanıcısına yanıt
    Aslında K-Pop için Nötr cinsiyet diye bir kavram üretiliyor. Onları bu kadar ünlü yapan da bu. Kadın mı erkek mi belli değil ve bunun da tam bir tanısını koymuyor ipucu vermiyorlar. Aslında bu Nötr cinsiyet özellikle Pop kültüründe çoğu sanatçının popüler olmak için başvurduğu bir seçenek. Mesela David Bowie. Samimi mi değil mi bilinmiyor.

Tabii Güney Kore gibi modern ve gelişmiş bir ekonomisi olan ülkede 2 senelik askerlik süresince üçüncü bir cinse yer var mı veya saç boyamak serbest mi orasını bilemem.

Adamları bu kadar andık bir de video koyalım bilmeyenler için. (Bence kötü müzik yapıyorlar orası ayrı.)

• quote:

Aslında K-Pop için Nötr cinsiyet diye bir kavram üretiliyor. Onları bu kadar ünlü yapan da bu. Kadın mı erkek mi belli değil ve bunun da tam bir tanısını koymuyor ipucu vermiyorlar. Aslında bu Nötr cinsiyet özellikle Pop kültüründe çoğu sanatçının popüler olmak için başvurduğu bir seçenek. Mesela David Bowie. Samimi mi değil mi bilinmiyor.

Tabii Güney Kore gibi modern ve gelişmiş bir ekonomisi olan ülkede 2 senelik askerlik süresince üçüncü bir cinse yer var mı veya saç boyamak serbest mi orasını bilemem.

Adamları bu kadar andık bir de video koyalım bilmeyenler için. (Bence kötü müzik yapıyorlar orası ayrı.)

Nötr cinsiyet içi boş ve anlamsız bir kavram. Bacak arasında ne varsa odur...

Nötr cinsel eğilim, biseksüellik vs.vs. bunları anlarım, yani cinsel eğilimi sınıflandırabilirsiniz, ama nötr cinsiyet olmaz. Bilimsel olarak bir karşılığı yok, cinsel eğilimlerin bilimsel karşılıkları var.

• Bethesta kullanıcısına yanıt
    Bu benim değil Fransanın verdiği bir karar. Nötr kelimesini ben uydurmadım yeani. Ama bu Nötr'lük askerlikten muaf mı bilmiyorum Güney Korede değil.
    www.hurriyet.com.tr
    Fransa'da ilk 'nötr cinsiyet' kimliği verildi
    http://www.hurriyet.com.tr/dunya/fransada-ilk-notr-cinsiyet-kimligi-verildi-40002280

ERKEK DEĞİL KADIN DEĞİL: NÖTR CİNSİYET

İlk defa Fransa’da bir mahkeme, daha önce erkek olan bir Fransız vatandaşının kimliğindeki “cinsiyeti” hanesine, “nötr cinsiyet” ibaresini kullanabilmesine karar verdi.

Tours şehrindeki idari mahkemeye başvuran 64 yaşındaki Fransa vatandaşı, her iki cinsiyete ait organlar ile doğduğunu, bir “mikropenis”e sahip olduğu için kimlik kartına “erkek” yazıldığını söyledi.

Hayatının hiç bir bölümünde kendisini bir erkek gibi hissetmediğini, sakalının çıkmadığını ve kaslarının gelişemediğini söyleyen 64 yaşındaki Fransız vatandaşı, aynı zamanda kendisini bir kadın olarak da hissetmediğini dile getirerek mahkemeye başvurduğunu ifade etti.

Mahkemeden kimlik kartındaki “cinsiyet” hanesine “nötr cinsiyet” yazılması için müracaat eden 64 yaşındaki vatandaşa hak veren hakim mahkeme kararını Tours şehrinin nüfus idaresine gönderdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 5 Şubat 2019; 18:48:28 >

• Kuzey Kore ve Ç,n tehdidi var keyiflerinden 2 yıllık yapmıyorlar askerliği
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.