Şimdi Ara

Güney Kore'de 2 yıla varan zorunlu askerlik K-Pop tanımıyor: 2019'da askere gidecek 7 yıldız (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
4.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuzeyinde 11 yılmış. En iyi ülke Kuzey Kore demek.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    N'oldu Animani? Bakıyorum pek sevdin beni peşimden ayrılmıyorsun. Ah Ryuzaki, vah Ryuzaki.

    Askerlik ne zaman senin, para mı biriktiriyon bedelliye?

    Bak sana söyleyeyim Çin'e yerleşirsen Çin'de Zorunlu askerlik sistemi uygulanmaktadır. İhtiyaç olması halinde kadınlarında askerlik yapmaları öngörülmüştür.

    Hizmet süresi kara kuvvetlerinde 3 yıl, deniz ve hava kuvvetlerinde 4 yıldır. Vicdani retçilik statüsü bulunmamaktadır.

    Yani planlarını iyi yap Çin'e yerleşme B planın tutmayabilir.
    Çok boş sallıyorsun doyamıyorum sana

    Kaynak facebook sayfası mı?

    Burada askerlik zorunlu değil. Aynı zamanda askere gitmek askerlik sonrasında üniversite ve iş alanında fayda sağlıyor. Bu arada üniversite birinci sınıfın dönem sonunda kız erkek fark etmeksizin asker kıyafeti ile 40 günlük zorunlu eğitim alıyorlar. Anlatayım da genel kültürün olsun biraz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kertenkele kardeş sen kaç ay askerlik yaptın?
    Birde o 25 gün değil 21 gün yol izni ile 18 yada 19 gün oluyor.

    Yeni askerlik sistemi ile sanırım 3 ay, sonrası isteyene bedelli şekilde olacak. Çıkarsa çok iyi olur herkes için.
  • ilkerk88 kullanıcısına yanıt
    12 Ay sana çoook uzun gelir. Bence adil olanı 3 ay olması. Ama 3 ay için bedelli olacak ise de 30.000 bedelli parası alınmalı. Zamanı bu kadar değerli birinin aylık 10.000 kağıt kazanıyor olması gerekir ki askere gitmesin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    12 Ay sana çoook uzun gelir. Bence adil olanı 3 ay olması. Ama 3 ay için bedelli olacak ise de 30.000 bedelli parası alınmalı. Zamanı bu kadar değerli birinin aylık 10.000 kağıt kazanıyor olması gerekir ki askere gitmesin.
    senin gibileri hiç samimi bulmuyorum, konudaki mesajlarında bile yazdıklarınla çelişiyorsun.
    önce bedelli askerlik zengin - fakir ayrımını yapıyor diyorsun. zengin olan zaten her türlü bedelli yapıyor, yurtdışında çalışır gösteriyor kendini ve zamanı gelincede dövizle askerlik yapıyor. sonra bedelli askerlik 15 bin olmuş ki asgari ücretle çalışanlar bile faydalanabilsinler diye ama sen bunu ellerinden almaya çalışıyorsun, niye? neymiş 30 bin olmalıymış, yok aylık en az 10 bin tl kazanmalıymış falanda filan. bırak işte asgari ücretle geçinen garibanda bedelliden faydalansın sana ne zararı var? ne yani bedelliyi illede über lüks yaşayan insanlara göre mi düzenlesinler? öyle olsa bile durumu iyi olan zaten her türlü yolunu buluyor, olan yine garibana olacak.

    bence sen ne istediğini tam olarak bilmiyorsun, sırf bedelli nefretini belli etmek için konu açmışsın.




  • Holy Templar kullanıcısına yanıt
    Bak bak bak. Senin derdin zaten askere gitmemek ona buna mazeret arıyorsun.
    Senin yerine hep gariban asgari ücreti bile olmayan evsiz yurtsuz anasız babasız gençler gitmeli onlar ölmeli tabii.
    Vatan borcunu niye o gençler ödüyor sen bu vatanın bir erkeği değil misin? Bu adil mi?
    Güney Kore o kadar zengin 2 sene paşa paşa gidiyorlar.
    İsrail o kadar zengin 3 sene gidiyorlar.
    Ama sen paşam sözüm ona vatansever gitmemeliymişsin.
    Üstelik sana kalsa 1.000 lira bile alınmamalı isteyen gitmemeli.

    E peki bunca terörle, sınır güvenliği ile, olası savaş ile kim savaşacak ülkenin kızları kadınları mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Şubat 2019; 22:2:34 >
  • Enteresan olan vicdani ret olayının var olması ama ceza veriliyor olması. Kuzey Kore olsa normal derim güney Kore enteresan ötesi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

    Enteresan olan vicdani ret olayının var olması ama ceza veriliyor olması. Kuzey Kore olsa normal derim güney Kore enteresan ötesi.
    İsviçre'de vicdani retçilerin sivil hizmette bulunmasına izin veriliyor. Askerlik kadınlara zorunlu değil ama gönüllü olarak yapabiliyorlar.

    İsrail'de erkekler üç, kadınlar ise iki yıl askerlik yapıyor. Bu zorunluluk ülke içinde ve dışındaki tüm İsrail vatandaşları için geçerli.

    İsrail'de vicdani red kabul edilmiyor, vicdani red isteyen erler hapis cezası alıyor.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/1012343/Zorunlu_askerlik__Hangi_ulkelerde__nasil_uygulaniyor_.html#

    Bu adreste İsrailde vicani red isteyen ve tutuklanan askerlerin haberlerini okuyabilirsiniz.
    https://vicdaniret.org/tag/israil/

    İsrail'de erkekler ile beraber kadınlar da zorunlu askerliğe tabii ve vicdani red hapis cezası ile cezalandırılıyor.

    Güney Kore'de 2 yıla varan zorunlu askerlik K-Pop tanımıyor: 2019'da askere gidecek 7 yıldız
    https://vicdaniret.org/askerlik-yapmayi-redden-israilli-iki-vicdani-retci-tekrar-hapsedildi/

    Mattan Helman daha önce 90 gün askeri cezaevinde yatmıştı ve tekrar 20 günlük hapis cezasına çarptırıldı. Askeri cezaevinde daha önce 40 gün yatan Ayelet Brachfeld ise, tekrar 40 gün hapis cezasına çarptırıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 6 Şubat 2019; 22:27:48 >




  • olum bunlar askerde çok dayak yer ha

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

    Bak bak bak. Senin derdin zaten askere gitmemek ona buna mazeret arıyorsun.
    Senin yerine hep gariban asgari ücreti bile olmayan evsiz yurtsuz anasız babasız gençler gitmeli onlar ölmeli tabii.
    Vatan borcunu niye o gençler ödüyor sen bu vatanın bir erkeği değil misin? Bu adil mi?
    Güney Kore o kadar zengin 2 sene paşa paşa gidiyorlar.
    İsrail o kadar zengin 3 sene gidiyorlar.
    Ama sen paşam sözüm ona vatansever gitmemeliymişsin.
    Üstelik sana kalsa 1.000 lira bile alınmamalı isteyen gitmemeli.

    E peki bunca terörle, sınır güvenliği ile, olası savaş ile kim savaşacak ülkenin kızları kadınları mı?
    ben ne yazmışım sen ne yazmışsın hey hey. daha yazdığım mesajla alakalı 1 cümle kurmamışsın. seninle tartışmak istemiyorum, nasıl biri olduğun yazdıklarından az çok belli oluyor zaten.

    kendine iyi bak. bu konuya başka mesaj yazmayacağım.




  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    Demek vicdani ret gelsin diyen saklabanlari böyle yerlere yollamak gerek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki savaş olsa askerin bir önemi mi kaldı? Bir tane roket minlerce askeri yokedebilir. Gereksiz bir şey askerlik, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun gereksiz kaynak israfı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Golden Unsullied

    Sanki savaş olsa askerin bir önemi mi kaldı? Bir tane roket minlerce askeri yokedebilir. Gereksiz bir şey askerlik, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun gereksiz kaynak israfı.
    Valla bilemem. Asıl savaşlardır vakit ve kaynak israfı ama doğa kavga ve savaş üzerine kurulu kim ölmek ister ki durduk yere?

    Al işte bak AB Avrupa Ordusu kurmaya karar vermişler.
    Senin dediğin gibi iki roket attım iş bitti diye bir savaş yok.
    Olsa zaten Amerika Ortadoğuyu daha kolay temizlerdi o şekilde.
    Irak'a niye girdi?
    Suriye'de niye işini öyle bitiremiyor?

    Bu iş öyle DC evreninde Süpermenlerin ışını ile olmuyor beyler.
  • Güney Kore'de ve İsrail'de askerliğin bu kadar uzun sürmesinin nedeni bu ülkelerin doğrudan bir başka devletin ya da devletlerin tehditi altında kalmasından kaynaklanıyor.Güney Kore 1950-1953 yılları arasında yaşanılan Kore savaşından sonra ordusunu büyük ve modern tutmak zorunda kaldı.Zira 1953 yılında Kuzey Kore ile yapılan ateşkes anlaşmasından sonra savaşı sona erdirecek barış anlaşması ancak 2018 yılında imzalanabildi.Teknik olarak Kuzey Kore ve Güney Kore tam 65 yıldır savaş durumunda bekledi.Aynı zorunlu askerliğin daha katı bir şekilde Kuzey Kore'de uygulandığını da söylemek gerek.Yanılmıyorsam K.Kore'de kadınlar 3 yıl erkekler ise 5-6 yıl arası askerlik yapıyordu.Doğal olarak Güney Kore'de de askerliğin 2 yıl olması kadar normal birşey yok.Fakat şuan barış anlaşması imzalandı ve yarım adada savaş durumu sona erdi.Yakında her iki ülkede de anlaşma onaylanınca büyük terhisler yaşanabilir askerlik süresi kısaltılabilir.

    İsrail'de kurulduğu dönemden beri yoğun Arap saldırısı altında kaldı.1973 yılına kadar bölgede kendi varlığını Araplara kabul ettirinceye kadar yoğun bir savaş dönemi yaşadı.Hem de tek bir devletle değil birkaç Arap devleti ile savaşmak zorunda kaldı.En sonunda 1973 savaşından sonra Mısır lideri Enver Sedat ile İsrail barış anlaşması yaptılar.Bu barış anlaşmasından sonra bölgede İsraile yönelik doğrudan saldırılar durdu.Fakat İsrail sürekli olarak üstünde Arap baskısını hissetti.En son 2006 yılında Lübnana saldırsa da Hizbullahın direnişi ile bölgeden geri çekilmek zorunda kaldı.Kısacası İsrail kurulduğundan beri sürekli savaş içerisinde olan bir devlet.Böyle bir devlette hem kadınların askerlik yapması hem de askerlik süresinin uzun olması anlaşılabilir bir durumdur.Dahası İsrailde aşırı dindar yahudiler bildiğim kadarıyla askere de alınmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Long Nightt

    Güney Kore'de ve İsrail'de askerliğin bu kadar uzun sürmesinin nedeni bu ülkelerin doğrudan bir başka devletin ya da devletlerin tehditi altında kalmasından kaynaklanıyor.Güney Kore 1950-1953 yılları arasında yaşanılan Kore savaşından sonra ordusunu büyük ve modern tutmak zorunda kaldı.Zira 1953 yılında Kuzey Kore ile yapılan ateşkes anlaşmasından sonra savaşı sona erdirecek barış anlaşması ancak 2018 yılında imzalanabildi.Teknik olarak Kuzey Kore ve Güney Kore tam 65 yıldır savaş durumunda bekledi.Aynı zorunlu askerliğin daha katı bir şekilde Kuzey Kore'de uygulandığını da söylemek gerek.Yanılmıyorsam K.Kore'de kadınlar 3 yıl erkekler ise 5-6 yıl arası askerlik yapıyordu.Doğal olarak Güney Kore'de de askerliğin 2 yıl olması kadar normal birşey yok.Fakat şuan barış anlaşması imzalandı ve yarım adada savaş durumu sona erdi.Yakında her iki ülkede de anlaşma onaylanınca büyük terhisler yaşanabilir askerlik süresi kısaltılabilir.

    İsrail'de kurulduğu dönemden beri yoğun Arap saldırısı altında kaldı.1973 yılına kadar bölgede kendi varlığını Araplara kabul ettirinceye kadar yoğun bir savaş dönemi yaşadı.Hem de tek bir devletle değil birkaç Arap devleti ile savaşmak zorunda kaldı.En sonunda 1973 savaşından sonra Mısır lideri Enver Sedat ile İsrail barış anlaşması yaptılar.Bu barış anlaşmasından sonra bölgede İsraile yönelik doğrudan saldırılar durdu.Fakat İsrail sürekli olarak üstünde Arap baskısını hissetti.En son 2006 yılında Lübnana saldırsa da Hizbullahın direnişi ile bölgeden geri çekilmek zorunda kaldı.Kısacası İsrail kurulduğundan beri sürekli savaş içerisinde olan bir devlet.Böyle bir devlette hem kadınların askerlik yapması hem de askerlik süresinin uzun olması anlaşılabilir bir durumdur.Dahası İsrailde aşırı dindar yahudiler bildiğim kadarıyla askere de alınmaz.
    Verdiğin bilgiler için teşekkürler. İsrailde Savunma Bakanlığı, bugüne kadar askerlikten muaf tutulan UItra Ortodoks Yahudilerin de silah altına alınması için çalışma başlattı. Bu yüzden de geçen sene bayağı protestolar yapıldı.
    Öte yandan Türkiye'nin de coğrafi durumu ve terör ve savaş tehdidi altında bir ülke olarak zorunlu askerlik için 12 ay süre yapması bu sebeplerden makul da bulunabilir.
    Tabii ki gönül normalde 3 ay yapılmasından hatta savaşların olmamasından hiç askerlik yapılmamasından yana ama böyle bir pembe dünya yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 7 Şubat 2019; 16:58:46 >




  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    Bir zamanlar Türkiye'de de öyleydi. Zamanla azaltıldı askerlik süresi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KortX

    Bir zamanlar Türkiye'de de öyleydi. Zamanla azaltıldı askerlik süresi.
    Doğrudur eskiden en az 2 seneden başlıyordu askerlik süresi.
    Şimde 21 gün yapıp yine de ağlayan erkekler var.

    Eski askerlik süreleri:

    * 24 Ocak 1963: Askerlik süresi 24 aya düşürüldü.

    * 27 Temmuz 1970: Askerlik süresi 20 aya indirildi.

    * 09 Temmuz 1984: Askerlik süresi 18 aya indirildi.

    * 11 Temmuz 1992: Askerlik süresi 15 aya indirildi.

    * 20 Aralık 1993: 1972/4, 1973/1, 1973/2 tertiplerin terhisleri 4 ay süre ile durduruldu. Söz konusu tertipler, 15 ay yerine 19 ay askerlik yaptılar.

    * 10 Ekim 1994: 1973/3 tertipler 3 ay geç terhis edildi.

    * 6 Ocak 1995: Askerlik 15 aydan 18 aya çıkarıldı.

    * 15 Temmuz 2003: Askerlik hizmet süresi 18 aydan 15 aya indirildi. Bunlara ilaveten üniversite mezunu yedek subaylar için 20, 18, 15 ve halen 12 aylık uygulamalar yapıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 7 Şubat 2019; 17:30:26 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.