Şimdi Ara

Güneşin altında kalan araç hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
15.622
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bununla ilgili daha önce konu açıldı mı bilmiyorum ama işimiz gereği siyah renkli aracımız özellikle öğle 13:30'dan akşam üstü 18:00'e kadar kavurucu sıcakların olduğu şu günlerde bolca güneşin altın kalıyor. Daha sonra aracın içini soğutmak için klima çalışır halde üzerine su tutuyorum. Böylece araç daha çabuk soğumuş oluyor. Sizce yaptığım doğru mu, ya da araca herhangi bir zararı olur mu?

• çok sıcak aracın üzerine direkt soguk su tutulmasını ben önermiyorum, bu birçok şey için aynıdır sıcakta genleşmiş olup sogukta tam tersi etkiye maruz kaldıgından çatlamalar (göz ile farkedilemeyen) oluşabilir gibi geliyor bana
    Privilège
  • Yuksek apartmanlarin kuzey cephelerine parketmek bir cozum olabilir
  • Sudaki kireç boyanın ve camların içine işler. Parlak kartonlardan koyun camların içine. Biraz farkediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UNF0RGIVEN

çok sıcak aracın üzerine direkt soguk su tutulmasını ben önermiyorum, bu birçok şey için aynıdır sıcakta genleşmiş olup sogukta tam tersi etkiye maruz kaldıgından çatlamalar (göz ile farkedilemeyen) oluşabilir gibi geliyor bana

bana da pek mantıklı gelmedi
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Sudaki kireç boyanın ve camların içine işler. Parlak kartonlardan koyun camların içine. Biraz farkediyor.

Calgon reklamı gibi olmuş

>>> DÜNYA KADAR HACMİN OLACAĞINA FINDIK KADAR TURBON OLSUN <<<
  • Siyah araç, yaz günü, 40+ derece sıcaklık, güneş altında bekleme birleşimi hiç de iyi sonuç doğurmuyor. Bir de deri döşeme varsa, off off...

Orijinalden alıntı: angel_f!re

quote:

Orijinalden alıntı: Karbon 12

Sudaki kireç boyanın ve camların içine işler. Parlak kartonlardan koyun camların içine. Biraz farkediyor.

Calgon reklamı gibi olmuş

Cümleye "sudaki kireç" le başlamak hataydı
  • sicak araca su tutmak araca zarar verebilir siz en iyisi suyu klima radyatörüne tutun klima daha cabuk sogutacaktir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uzun süre güneşin altında kalan araca su tutmak boyayı mahveder,mangal ateşini söndürürken oluşan reaksiyon gibidir,araba coss olur.tavsiyemiz aracı gölgede bir süre soğutup ardından suyla temasını sağlamak.
    İmzaya gerek yok, after all, everything is forbidden...
  • aracin ustunu örtün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

güneşin arabaya vurduğu saatler de, hiç üşenmeyip arabayı daha gölge bir yer arayıp oraya çekmekte fayda var.

kapalı sabit bir yeriniz yok ise, birazcık ilgi gerekecek...

• Bırak hiç bir şey yapma. Bırak kalsın güneşin altında. Gölgeye park edersin daha sonra o gölge gider, güneş oraya gelir. Yahu şu arabalar ne kıymetliymiş. İnsanoğlu olarak 40 derece sıcağın altında yürürüz ve acaba zarar görürmüyüz demeyiz de arabamız güneşin altında kalıyor diye veryansın ederiz. Yahu kalsın, bırak kalsın. Güneşte yürürken derimiz yanıyor, üstümüzde ki t-shirt'in rengini güneş alıyor, terliyoruz, su içinde kalıyoruz ses eden yok da 4 tekerlekli demir yığını güneş altında kalıyor diye konu bile açıyoruz. Yok illede rahatsız ediyor bu durum beni diyorsan kapalı garaja park et arabanı. Yok diyorsan branda al ört üstünü.

Orijinalden alıntı: CAD34

Bırak hiç bir şey yapma. Bırak kalsın güneşin altında. Gölgeye park edersin daha sonra o gölge gider, güneş oraya gelir. Yahu şu arabalar ne kıymetliymiş. İnsanoğlu olarak 40 derece sıcağın altında yürürüz ve acaba zarar görürmüyüz demeyiz de arabamız güneşin altında kalıyor diye veryansın ederiz. Yahu kalsın, bırak kalsın. Güneşte yürürken derimiz yanıyor, üstümüzde ki t-shirt'in rengini güneş alıyor, terliyoruz, su içinde kalıyoruz ses eden yok da 4 tekerlekli demir yığını güneş altında kalıyor diye konu bile açıyoruz. Yok illede rahatsız ediyor bu durum beni diyorsan kapalı garaja park et arabanı. Yok diyorsan branda al ört üstünü.

Sanırım sen işin ayrıntısı bilmediğin için böyle yazmışsın. İşim gereği araç sıcakta mecburen duruyor ve 17:30'da aracın içinin soğuk olması gerekiyor. O yüzden böyle bir konu açtım. İşin ayrıntısını bilip bilmeden yorum yapmayın lütfen.

• Güneşte yanmış aracın üzerine su tutmayın boyada zamanla çatlaklar oluşur

Ford Focus TDCİ/11
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.