Şimdi Ara

güneş paneli ve şarj kontrol

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merak ettiğim bir kaç konu var bilgisi olan var ise paylaşırsa memnun olurum
    ben 60 wat başlangıç olarak panel almayı planlıyorum ve akü olarakta başlangıçta 80 amper akü alacağım bu sistem için ne güçte şarj kontrol almam gerekiyor ayrıca eğer memnun kalırsam bu sistemi büyütmek istiyorum bu yüzden aküleri çoğaltacağım ama sıkıntım şu ne tür bir şarj kontrol gerekli kısaca şarj kontrol amper olarak ilk başta yüksek alsam misal 30 amp bu 80 amper aküyü veya 60 wat paneli bozarmı veya tam tersi 10 amper çıkışlı ki fiyatı çok uygun 30ampere göre 10 amper şarj kontrolü 3*80 amper aküye başlarsam ne olur bunun temel mantığı nedir cevap verenler için teşekkür ederim

• hocam işin mantığı şudur. Önemli olan zamandır.

Normalde aküler kapasitesinin 1/10 akım oranı ile sarj edelir.

Yani

80 amper akü 8 amper akımla şarj edilir.(yüksek olması ömrünü yer düşük olursa sarj süresi uzar)

Bu durumda şarj gerilimini 13v dersek 104w güce ihtiyacınız var.

Yani siz 80 amper aküyü 10 saatte şarj edebilmek için net 104w güç vermeniz gerekli.
    Siz 2 tane akü bağlarsanız ya 20 saat şarj süresi veya 208w güç

İkisinden birini seçmeniz gerek.
    Detaylı bilgi verirseniz kesin hesap yapılır.
  • cevap için teşekkürler yalnız benim sormak istediğim şarj kontrol cihazı panele göremi seçiliyor akü grubuna göremi ona göre yatırım yapacağım panele göre ise farklı düşüncelerim var aküye göre farklı kısaca şarj kontrol cihazı sisteme bağlama kıstasları nedir

edit = harf hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maktastur -- 29 Ağustos 2011; 11:05:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maktastur

cevap için teşekkürler yalnız benim sormak istediğim şarj kontrol cihazı panele göremi seçiliyor akü grubuna göremi ona göre yatırım yapacağım panele göre ise farklı düşüncelerim var aküye göre farklı kısaca şarj kontrol cihazı sisteme bağlama kıstasları nedir

edit = harf hatası

hocam güneş panelinden kaç v gerilim elde ediyorsunuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

quote:

Orijinalden alıntı: maktastur

cevap için teşekkürler yalnız benim sormak istediğim şarj kontrol cihazı panele göremi seçiliyor akü grubuna göremi ona göre yatırım yapacağım panele göre ise farklı düşüncelerim var aküye göre farklı kısaca şarj kontrol cihazı sisteme bağlama kıstasları nedir

edit = harf hatası

hocam güneş panelinden kaç v gerilim elde ediyorsunuz.

18 volt olacak şekilde imal edeceğim
  • Genellikle 12/24v sistem destekleyenler yaygindir sonuçta sorunuzun cevabı su panellerin verdigi toplam amper ve volta göre seçilir Aku amperin sınır yoktur.Bendede 100w sistem var 100a Aku ideal geliyor(araba akusu) bana.
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Genellikle 12/24v sistem destekleyenler yaygindir sonuçta sorunuzun cevabı su panellerin verdigi toplam amper ve volta göre seçilir Aku amperin sınır yoktur.Bendede 100w sistem var 100a Aku ideal geliyor(araba akusu) bana.

pekala kaç amperlik şarj kontrol kullanıyorsunuz misal 10 amp ise bunun yerine ileriye dönük 30 amp almak ve 100 amplik akü kullanmak sıkıntı olurmu bunu sormak istedim

panel 100w >30ampşarj kontrol >100amp akü şarj kontrol aküyü yermi kısaca soru bu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    led ışık ve akü
    2 yıl önce açıldı
    Güneş Paneli ve USB
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Neden aküyü yesin.Şimdi herkez ileriye dönük bakmıyor adam sadece bağ evimin aydınatmasını yapsın.Diyor 100watt sistem bana yeter diyor.Arttırmayı düşünmüyor.Ama arttırmalı bir sistem yapıyorsanız.Amperi yüksek tutmak mantıklı olacaktır.
    Panelin toplam amperi diyelim ki 10A bunun için ideal olan 15A dir.Yani Daha güvenli olur.Amperi aşarsa sıkıntı yaşarsınız.
    Akü ye zarar vermez.Akü amperi Panelin amperinin 10/1 kadar olmalı yani 30A panel sistemine sağlıklı olan 300A akü grubudur.Ya da 24v 150A seri sistemdir)
    Ya da 10 lik 3 adet kopntoller alırsınız.Büyük sistemlerde çok kontroller kullanılır arıza tespiti için.
    yani şuan için 100w panel için 50A ya da daha fazlası sağlıklı olacaktır.
  • peki bende birşey sorayım. bu şarj redresörleri voltaj dengeleme yapıyormu. mesela panelden yada trübinden gelen voltaj gölgeli yada rüzgarsız havada daha az olacak. 9-10 Volt seviyelerine inecek. redresör bunu dengeleyecekmi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakan123123

Neden aküyü yesin.Şimdi herkez ileriye dönük bakmıyor adam sadece bağ evimin aydınatmasını yapsın.Diyor 100watt sistem bana yeter diyor.Arttırmayı düşünmüyor.Ama arttırmalı bir sistem yapıyorsanız.Amperi yüksek tutmak mantıklı olacaktır.
    Panelin toplam amperi diyelim ki 10A bunun için ideal olan 15A dir.Yani Daha güvenli olur.Amperi aşarsa sıkıntı yaşarsınız.
    Akü ye zarar vermez.Akü amperi Panelin amperinin 10/1 kadar olmalı yani 30A panel sistemine sağlıklı olan 300A akü grubudur.Ya da 24v 150A seri sistemdir)
    Ya da 10 lik 3 adet kopntoller alırsınız.Büyük sistemlerde çok kontroller kullanılır arıza tespiti için.
    yani şuan için 100w panel için 50A ya da daha fazlası sağlıklı olacaktır.

bilgilendirme için teşekkürler şimdi daha iyi düşünebiliyorum alım işlemini bu bilgilere göre alcağım

• quote:

Orijinalden alıntı: eaispanyol

peki bende birşey sorayım. bu şarj redresörleri voltaj dengeleme yapıyormu. mesela panelden yada trübinden gelen voltaj gölgeli yada rüzgarsız havada daha az olacak. 9-10 Volt seviyelerine inecek. redresör bunu dengeleyecekmi...

bunun için sanırım pwm destekli redresör pek bir işe yaramıyor mppt destekli lazımmış bu cihaz ise çok pahalı
  • Mesele o değil Hava kapalı da olsa 18v falan gelir ama amper düşük gelebilir istanbulda kapalı hava da 500ma e yakın alıyorum zaten maks. 6.2A basabiliyorum örneğin.
    Mptt olayı stecalarda çok pahalı bildiğim welsee marka çin malı kontrollerde mptt olanlarda150$a kadar inebiliyor.
    Voltajın düşme olayına örnek veriyorum.Evde kendimden Ezan okunurken Tam güneş kesiyor yani Amper basmasada voltaj her şekilde.Hava karardığında.Onun dışında trübünden zaten 10v geliyorsa ya da panelden zaten amper vermiyordur demek istediğim o an zaten verdiği den hayır gelmez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.