Şimdi Ara

elektrikli bisiklet akü kutusu ile LED lamba çalıştırma ve telefon şarjı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elektrikli bisiklet jel akü var jel akü 12 volt 14 amper jel aküler plastik kutunun içinde seri bağlı 4 tanesi 48 volt yapıyor böyle bir plastik kutunun içinde ve şöyle bir şarj soket yeri var resimdeki gibi ben buradan kablo ile LED lamba çalıştırabilir miyim ve telefon şarj etmek istiyorum. bu akü kutusunun şarj soketinden multimetre ile voltajını ölçtüm 51 volt gösteriyordu. akü kutusunun soket yerinden kablo ile çıkış alıp telefon şarj edebilir miyim ve LED lamba çalıştırabilir miyim. PC power türü kablolar var. PC power kablosunu akü kutusunun soket yerine bağlayacağım. led lambayı ise power kablosunun diğer 2 ucuna bağlayacağım. soket yerinde gördüğünüz gibi 3 tane uç var bunlardan ortadaki Toprak herhalde diğer ikisi de artı ve eksi uç oluyor diye düşünüyorum. bunun jel aküye bir zararı olur mu tabii jel akünün belli bir derin deşarjı var jel akünün derin deşarj olmaması için bunu nasıl anlayabilirim acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2000Xplus -- 26 Mart 2025; 12:23:43 >

• "Jel aküyü diğer akü türlerinden ayrıştıran en önemli özelliği derin deşarj imkânı sunmasıdır. 

Derin deşarj ise akü tamamen deşarj olduktan sonra tekrardan şarj edildiğinde bünyesindeki kimyasal yapının hiçbir zarar görmemesi olarak nitelendirilir. 

Bu sayede her şarj edişten sonra diğer akülerin aksine jel akün kullanım ömrü kısalmaz ve verimliliği de düşmez." 

kaynak: incitas.com.tr/bilgi-merkezi/blog/jel-aku-nedir-jel-akulerin-calisma-prensibi-nedir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.