Şimdi Ara

Güneş Enerjisini Depolamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bu yaz ve ilerleyen zamanlar için bir kaç projem var ve çok fazla teknik bilgiye sahip değilim. Devreler konusunda pek bir şey bilmem. Bu daha çok hobi elektroniği olarak düşünülebilir. Ama bu projelerimi gerçekleştirmek için öncelikle güneş enerjisinin depolama ve kullanım çevrimlerini çok iyi bilmem gerekiyor. Bu topiğin sonunda ise bu konuyu herkesin anlayabileceği bir rehber haline getirmeyi düşnüyorum. Bu konuda bana yardım ederseniz sevinirim.

Öncelikle şöyle bir sözlük hazırladım.
    Güneş enerjisi çevrimi yaklaşık olarak böyle.
     Güneş Enerjisini Depolamak

Regülatör
    Fotovoltaik panelden gelen akımı düzenleyerek aküye iletilmesini sağlar. Akünün tam dolmasını ve aşırı kullanımlarda deşarj (boşalmasını) olmasını engeller.

İnverter
    Güneş panelleri (fotovoltaik) doğru akım üretirler (DC) oysa evlerde kullandığımız cihazlar alternatif akım (AC) ile çalışırlar, inverterde tam bu işe yarar, doğru akımı alternatif akıma dönüştürür. 12-24 volt olan doğru akımı 220 volt 60 Hz şebeke elektriğine çevirir. Verimleri %93 civarındadır.

Öncelikle arkadaşlar, problemi herhalde motordan çözmeye başlamak lazım. Diyelim ki elimde 0.5W güç gerektiren ve 8,5V da çalışan bir elektrik motorum var. Buna uygun diğer devre elemanlarım nelerdir?

• Yani çizimde 'DC elektrikli cihazlar' yazan kısma bir DC motor bağlamak için yapmanız gerekenleri mi soruyorsunuz?
  • "problemi motordan çözmeye başlamak lazım" demişsiniz ama problemin ne olduğunu yazmamışsınız ya da ben anlayamadım.
  • Şöyle sormaya başlayayım o zaman;

-Sabit ve sabit olmayan(diyelim ki bir araç için) ne tür bir akü kullanmayım? Devre dayanıklığını ve akü kapasitesini nasıl hesaplayıp ayarlamam gerekir? Bunlara göre nasıl bir inverter ve regülatör almalıyım? Çok küçük akımlar için nasıl bir regülatör lazım olur? Küçük boyutta (örneğin cep telefonumu şarz etmek istiyorum ama direk değil, önce bir aküye sonra istediğimde telefona bağlamak istiyorum) depolama için neler gerekir? nasıl akü,inverter ve regülatör kullanılmalıdır?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güneş Enerjisi ile Isınma
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.