Şimdi Ara

Gündüz far yakmak gereksiz mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
384
Cevap
0
Favori
27.260
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hamza Ertüm

quote:

Orjinalden alıntı: testere

günlük güneşlik havada değilde azıcık bulutlu havada kapalı havada yakılması çok çok faydalı oluyor.Özellikle sisleride yakınca soldan hızla ilerlerken önünüze geçmeye pek cesaret edemiyorlar.Tecrübeyle sabit.

Aferin sana. Sis farlarını yak ki karşıdan gelenin gözünü bir güzel al, önde kendi halinde giden sürücüyü rahatsız et. Sis farlarını lüzumsuz şekilde kullananlar kıronun önde gidenidir.

+1
    lütfen gerekmedikçe sis farlarınızı kullanmayın...
    gerçekten rahatsız edici...
    sis farları görüşün zorlaştığı yağmurlu, sisli hava koşulları için üretilmişlerdir.

• bence cok insan yakmadığı için farını sen yakınca daha dikkat cekiyosun
    psikolocik bi olay gibi tamamen
  • Valla ben genelde yakıyorum gündüzleri.Ayrıca sis farı bence kroluk değil polisler tutturmuş kapatta kapat.Sis farı daha aşağıyı gösterdiği için şehiriçinde ne kadar çukur var kaldırım var çok daha iyi görebiliyosunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Can -- 24 Ekim 2005, 0:48:07 >
  • Hah işte, al benden de o kadar.. Birisi ne zaman çıkıp sis farları için yerdeki küçük çukurları da olsa göstermede çok işe yarıyor diycek diye bekliyordum. Valla ben sisleri özellikle bozuk yoldaki çukur ve kaldırımı tam görmek ve aracı zorlamamak için bazen kullanıyorum. Çok da işe yarıyor. Bunun kıroluk veya rahatsız etmekle alakası da yok bence..
    quote:

Orjinalden alıntı: Can

Valla ben genelde yakıyorum gündüzleri.Ayrıca sis farı bence kroluk değil polisler tutturmuş kapatta kapat.Sis farı daha aşağıyı gösterdiği için şehiriçinde ne kadar çukur var kaldırım var çok daha iyi görebiliyosunuz.
  • 1-Farları gündüz yakmakla ışığı azalmaz yahut ömrü kısalmaz.Herhangi bir far ampülünün ömrü neredeyse otomobilin ömrü kadardır.Eğer bir far ampülü yanmadığı için değiştiriliyorsa bunun sebebi uzun süre kullanılmış olması değil, hatalı üretim ve çoğunlukla da bozuk yollardan kaynaklanan sarsıntılardır.
    2-Maalesef sis farı yakmanın krolukla ve rahatsız etmekle ilgisi var.Normal farlar yolu aydınlatacak ve karşıdan gelen trafiğin gözünü almayacak şekilde belli bir açı ile ışık yayar iken sis farları yapısı gereği geniş bir açı ile ışık yayarlar.Yerdeki çukurlar ve kaldırımla beraber gökyüzünü de aydınlatırlar.Üstelik sis farlarının normal farlar gibi yükseklik ayarları da yoktur.Sis farlarının karşıdan gelenleri rahatsız etmediğini düşünenler
    boş bir vaktinizde gidin arabanızı bir apartmanın duvarına doğru çevirip sırayla farlarınızı yakın, hangi farın nereyi aydınlattığını göreceksiniz.

• far yakmak bence mantıklı ama sadece adı ustunde far konumunda yakmak
    bnm arabamdada sis farı ve otomatik yanan farlar var ama hiç guneş li havada yandığını görmedimki görememde algılayıcıyı guneş görmediği zaman aktive etmesi için camın dibine koymuslar
    far yakmak bence mantıklı ama sis yada lambaları yakmak yada hele hele uzun yakmak kadar mantıksızca bir hareket görmedim.
    far zaten fark edilmek içindir aydınlatmak için deil.
    normal lambalar sehir içi önunuzu görmek içindir sis farları zaten adı ustunde,uzun ise yuksek hızlarda uzun yolda önceden viraj vs yi anlamanız içindir cıkıpta gerekli seyi gerekli yerde kullanmak varken neden olaki bulaşık makinesinde lahana maydonoz yıkayan bir turk kadını gibi davranıyoruz akılım almıyor

• yakınca farkını direk anlarsınız. size ta 100 metreden yol verirler. yayalar salak salak önünüze atlamaz. hatalı sollama yapacaklar vazgeçer. sollama mesafesini kestiremeyenler, farlar yanıyorsa mesafeyi daha iyi hesaplarlar. bunlar söyleniyor zaten. benim tecrübemle de sabit. güneşe filan bakmaz bu olay. anlayana.

sis farı ise sis ve yoğun yağmur dışında ömür billah yakılmaz. yakan eğer arkamdaysa benden çekeceği vardır. delirtirim onu çileden çıkarırım. yol vermem. taciz ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: infinite

quote:

Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL

Farım açık da olsa kapalı da olsa yolum açık. Ben gündüz otomatik yanan far görmedim, benim aracımda da otomatik farlar var ama asla güneşli bir günde yanmıyor, yanarsa zaten servise götürürüm. Komik birşey, güneşli bir havada karşıdan gelen ya da arkasından geldiğimiz birinin bizi görmesi için far yakacaksak yazıklar olsun görmeyen şöförün haline.

Hımm, bir de insanlara cahil diyen kişilik sis farlarını otobanda sol şerit farı zannediyormuş, Allah sabır ve kolaylık versin kurallara uyan sürücülere ve forumculara!

Amaç farkedilmek ve ben burdayım demekse kornaya basılı tutarak gitmek bence daha etkili, taksiciler de bunu farketmiş olmalı, hepimiz kornalara basılı gidelim

yanlış anladın capital ....!!!!

ben ne kadar fazla IŞIK yansıyorsa arabandan o kadar hızlısın anlamında söyledim...

ben süratli gideceksem uzunlarıda yakıyorum....!!!!

sisleri kullanmıyorum hiç bir zaman ama otobanda hız yaparken birçok kişiye rastlıyorum çok süratli gidiyorlar ve sis farlarıda beraberinde açık...!!!!

yani IŞIK farkedilmek için yakılıyor....ne dersen de bütün dünya bunu söylüyor aksini iddaa edemezsin...

Sen süratli gideceksen uzunları da yakıyorsun da karşı şeritten gelen sürücülerin canına okuyorsun bilmem farkında mısın?

• yağmurlu yada sisli havalar dışında gündüz far yakmak gereksiz bence...

bide artislik yapmak için sis farlarını yakanlarada uyuz oluyorum boşu boşuna göz alıyo hatta bazı denyolar arka sis farlarını bile yakıyo günlük güneşlik havada...
  • gereksiz.
  • açık havada arka sis farlarını yakarak önümde gidenlere benim uzunlardan (Osram Silverstar) bir demet sunuyorum...
    hakediyorlar
    bu kadar saygısızlık olmaz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bal974 -- 24 Ekim 2005, 12:01:48 >
  • Evet arka sise bende uyuz oluyorum ve hiç kullanmam.Fakat kimsenin ön sis farı benim gözümü almıyor şahsen.Ha sonradan takılan sarı renkli büyük sis farları hariç.Orjinal ve beyaz sis farlarının hiç biri benim gözümü almıyor.
  • gereksiz insan hem de şaşırıyor acil biri var sanıyorsun
  • BENCE ŞEHİR İÇİ GÜNDÜZ YAVAŞ İŞLEYEN BİR TRAFİKTE FARLARIN BİLHASSA SİS FARLARININ ( BU ARADA DİKKATİNİZİ ÇEKMİŞSE ADI SİS FARI!) YAKILMASINI GEREKSİZ BULUYORUM

ANCAK ŞEHİRLERARASI BİLHASSA GİDİŞ-GELİŞ OLAN YOLLAR DA FARKETMEK VE FARKEDİLMEK ÇOK ÖNEMLİ SANİYENİN YARISI BİR ZAMANDA VERMENİZ GEREKEN TEPKİ VEYE TEPKİLERİN GECİKMESİNİN NETİCELERİNİN NELER OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ. O NEDENLE YAKMAK DOĞRU VE GEREKLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

AYRICA BU KONUDA AYNI EMNİYET KEMERİ GİBİ YAYGINLAŞIP MECBURİ OLACAK GİDİŞAT BÖYLE

TÜM TRAFİK KURALLARI KANLA YAZILMIŞTIR ÖRN: 'YAVAŞ' YAZISI GÖRDÜN MÜ BİL Kİ ORADA DAHA ÖNCE YAVAŞLAMAYAN BİRİLERİ ÖLMÜŞTÜR

FAR KONUSU DA BUNUN GİBİ OLACAK BU BELLİ O YÜZDEN DİKKAT EDİLMELİ

SİS FARLARININ KARŞIDAKİNİ RAHATSIZ ETTİĞİ HATTA DİKKATİNİ BOZDUĞU BİR GERÇEK

BU ARADA NEDEN FAR YAKMANIN YANINDA YANAN FARLARIN AYARSIZLIĞI YÜZÜNDEN OLUŞAN PROBLEMLERDEN BAHSETMİYORUZ BU DA GÜVENLİK AÇISINDAN EN AZ YAKIP YAKMAMAK KADAR ÖNEMLİ BENCE

• Babam açmıyo ama ben yakmasını istiyorum bence daha iyi farkedilirsain. sis farından babamda bende nefret ediyoruz onu sadece krolar görmemişler yakar
  • quote:

Orjinalden alıntı: cerebri

ANCAK ŞEHİRLERARASI BİLHASSA GİDİŞ-GELİŞ OLAN YOLLAR DA FARKETMEK VE FARKEDİLMEK ÇOK ÖNEMLİ SANİYENİN YARISI BİR ZAMANDA VERMENİZ GEREKEN TEPKİ VEYE TEPKİLERİN GECİKMESİNİN NETİCELERİNİN NELER OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ. O NEDENLE YAKMAK DOĞRU VE GEREKLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

BU ARADA NEDEN FAR YAKMANIN YANINDA YANAN FARLARIN AYARSIZLIĞI YÜZÜNDEN OLUŞAN PROBLEMLERDEN BAHSETMİYORUZ BU DA GÜVENLİK AÇISINDAN EN AZ YAKIP YAKMAMAK KADAR ÖNEMLİ BENCE

evt ayarsız kısa farlarda uzunlar gibi göz alıyo özellikle taksicilerinki...

Ayrıca adı üzeride sis farı siste yada çok yağmurlu havalarda yakılır artislik için yakılmaz. Zaten kanunende yasak gereksiz yere yakmak...

Hayır bide işin komik yanı adam sis farlarını yakınca kendini çok karizma zannediyo halbuki bilmiyoki herkes küfür ediyo...

• quote:

Orjinalden alıntı: nemesis

Hayır bide işin komik yanı adam sis farlarını yakınca kendini çok karizma zannediyo halbuki bilmiyoki herkes küfür ediyo...

harbi olayın bu kısmı çok doğru...
  • arkadaşlar mutlaka yakılmalı....

alışkanlık haline getirilmeli...

bazen karşı arabının durup durmadığını çok daha rahat anlayabiliyorsunuz..
  • şehir ici yakmıyorum ama uzun yolda yakıyorum...

faydasını hissediyorum
  • ..."buluyorum" demişsiniz. ben "görüyorum, yaşıyorum". deneyin, denedikten sonra bir kez daha yazın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.