Farımda Hep Açık Yolumda kroluklada alakası yok... uzunları yakmazsan tabii
2002 den itibaren italyadada zorunlu oldu... arat googlede...
quote:
Orjinalden alıntı: TRCaPiTaL
(..) Gündüz far yakılması Kanada, Danimarka, Macaristan, İzlanda, Norveç, İsveç ve Finlandiya’da zorunludur. Özellikle Kanada’da araçlarda kontak açıldığında otomatik olarak farların yanmasını sağlayan DRL Sistemi uygulanmaktadır. (...)
(...) Ülkemizde bu konuda yasal bir zorunluluk bulunmamaktadır. Ancak bu konu ile ilgili olarak İstanbul İli İl Trafik Komisyonu Başkanlığının 07.5.1998 tarihli kararında “"Havanın kapalı sisli ve veya yağışlı olması durumunda gündüzleri araç farlarının yakılması ve normal havalarda ise araç farlarını yakan sürücülerin trafik görevlilerince ikaz edilmemesine oybirliğiyle karar verilmiştir." denilmektedir.(...)
Her halde gündüz far yakmanın zorunlu olduğu ülkelerin durumu ortada, ben İtalya göremedim. Üstelik ülkemizde durum da, gündüz far yakmak her ne kadar gerekli olmasa da içiniz rahat etsin barinin kibarcasıdır. Neyse, herkes içi nasıl rahat ediyorsa öyle kullansın sanırım en güzeli de bu. Farınız açık da olsa kapalı da olsa yolunuz açık olsun.
farlarınızı yakın zaten araba çalışınca aküyü belli bi miktar şarj(yada şarz hangisini kullanıyorsanız) ediyor
10 yılda eskiyeceğine 5 yılda eskisin nolacak ya sizden önemlimi
arabada donanım diyince herşeyi alıyonuz yok airbag yok abs ya kardeşim arabaya far koymuşlar onu güzdüzleri yaksan çok mu
yanan farın kaza riskini azalttığını düşünüorum ama 2 senede değişecek olan ampul 3 4 ayda bi değişiyo ve yakıt tüketimi azda olsa çoğalıyo . onun için ben yakmıorum gerekince çekiorum sellektörümü.
uzun yolda kesinlikle yakıyorum. şehir içinde de hava kapalıysa, alt geçitten geçiyorsam vs yakarım. güneşli havada yakmıyorum. sisleri asla yakmıyorum, yakanları da kınıyorum...
Son bahar ve kış aylarında kısa farlarımı sürekli açarım, hatta yağış olduğunda sis farlarını da açıyorum. Uzun yolda da farlarım açıktır. Güneşli ve tam aydınlık havalarda kafama eserse açarım, özellikle arabada yanlız değilsem yanımdakilerin güvenliği için açarım. Tam aydınlık havada farın gözü alması mümkün değildir(ışığa çok hassas biri olmama rağmen), eğer far yerine spot ışığı vs. takılmamışsa. 3-4 ayda far eskimez ya da kalitesiz far kullanımından olabilir. Yakıt sarfiyatı ise 1/1000 lt/km kadar bile olacağını zannetmem.
quote:
Orjinalden alıntı: Jordan Collier
quote:
Orjinalden alıntı: testere
günlük güneşlik havada değilde azıcık bulutlu havada kapalı havada yakılması çok çok faydalı oluyor.Özellikle sisleride yakınca soldan hızla ilerlerken önünüze geçmeye pek cesaret edemiyorlar.Tecrübeyle sabit.
Aferin sana. Sis farlarını yak ki karşıdan gelenin gözünü bir güzel al, önde kendi halinde giden sürücüyü rahatsız et. Sis farlarını lüzumsuz şekilde kullananlar kıronun önde gidenidir.
bunlara artı olarak uzun veya sisleri gereksiz yakıp kalayıda yiyorsunuz haberiniz olsun, kulaklar çınlarsa şaşırmayın
konuya gelirsek özellikle şu mevsimde hava zaten çok aşırı güneşli olmuyor, arabam beyaz aslında pek gözükmeyecek bir renk değil ama bende özellikle arkadan daha iyi görüneyim diye parkları açıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: tolgaaaaa
yanan farın kaza riskini azalttığını düşünüorum ama 2 senede değişecek olan ampul 3 4 ayda bi değişiyo ve yakıt tüketimi azda olsa çoğalıyo . onun için ben yakmıorum gerekince çekiorum sellektörümü.
yakıtı o kadar düşünüyorsan arabaya hiç binme.sanki iki tane ampul ne yakacak Allah aşkına?
2005 yılında açılmış bir konuyu 2009 senesinde nereden bulup hortlatıyorsunuz çok garip
Hocam bir konu bu kadar hortlatılabilir tebrik ediyorum
uzun yolda gündüzlerde yakıyorum ama şehir içi yakmıyorum hatta hava kapalı yağmurlu ve sisli değilse saçma buluyorum
uzun yolda kesinlikle yakıyorum ama şehir içi kullanmıyorum
quote:
Orjinalden alıntı: irf@n
bana sanki biraz bilgisayarla falan arttırılmış gibi geldi bana farların parlaklığı
bende tebrik ediyorum bu MEZARCI arkadaşı 4 sene önceki konuyu hortlartmış.olsun iyi olmuş mühim konu çünki bu. farlarımızı gece gündüz her koşulda yakalım arkadaşlar.
quote:
Orjinalden alıntı: Erdm24
Hocam bir konu bu kadar hortlatılabilir tebrik ediyorum
quote:
Orjinalden alıntı: suicide
quote:
Orjinalden alıntı: irf@n
bana sanki biraz bilgisayarla falan arttırılmış gibi geldi bana farların parlaklığı
gündüzleri farımı şehirdışı yolculuklarda yakarım. ama sadece kısa farımı yakarım. sis yada uzunları açmam.
ayrıca niyeyse bana gündüzleri farını açmış sürücüler diğerlerine oranla daha bilinçli geliyor.
Hava kapalı yağmurlu olduğunda yakarım onun dışında pek yakmam gündüzleri.
beni düşündüren şöyle bir durum var. hani evlerde yaktığımız elektrik sera gazı salınımına yol açıyor ve doğaya zarar veriyor. arabalarda da aynı şey geçerli değilmi aynı mantık değilmi yani...
bence araçların farlarını gündüz yakmayın, en azından doğa için
farı yaktığında ne kaybedeceksin ki ben onu anlayamadım? gündüz gündüz ne kazalar yaşıyoruz ilk söylenen şey "kusura bakmayın görmedim" oluyor. sen farını yakmayıp da bi de üstüne görmediği için özür dileyeni dövmeye kalkanlara ne demeli?
trafikte sizin dikkatli kullanmanızdan daha önemli olan şey karşınızdan gelenin dikkatidir. bu da ferketmeye/farkedilmeye bağlıdır. kesinlikle yakılmalı hatta zorunlu hale getirilmeli. ben sis farımı da yakıyorum gündüz kimsenin gözünü almaz o far, görünüm olarak çok hoş duruyor bence
quote:
Orjinalden alıntı: crazyarif ben sis farımı da yakıyorum gündüz kimsenin gözünü almaz o far, görünüm olarak çok hoş duruyor bence
kendini kandırma bal gibide göz alıyor. bence senin sisleri yakmanın sebebi koyu olan yerde.