Şimdi Ara

Gündeme dair (66. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Sözkonusu nesnenin vedic astrology bağlamında bir adı vardı ancak unuttum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sistem dusununki verdiginiz hizmet karsiligi size emeginizi para ile oduyor. Ayni sistem size tukettiginiz urunleri uretip daha sonra satin aldiriyor. Siz bir yandan bu sisteme calisip ucret karsiligi uretiyorsunuz, daha sonra ise ihtiyaciniz olan seyleri daha sonra o para ike tekrar satin aliyorsunuz. Uretirken calistiginiz kurumlar genelde belli kisilere veya gruplara aittir. Firma sahipleri siz o uretileni satin alirken odediginiz kadar bile vergi odemez. Sistemin tum yuku sizin uzerinizdedir. Adeta siz bir deney faresi gibi yuvarlak bir carkin icinde kosuyorsunuzdur. Emeginizle o sekilde calisarak zengin olamazsiniz sistem buna izin vermez. Belki uzun sure biriktirdiginiz birikimlerle bir yatirim yapsaniz bile ayni carkin icindesinizdir. Yillarca biriktirdiginiz yatirimlar bir riskten dolayi bir anda bunar olup ucabilir. Devletler sizi sistemin carkinda tutmak icin tuketime tesvik eder, sonrada faizle size kredi satar. Sizde bu ihtiyaciniz olan olmayan sealeri almak veya gida giyecek masraflari icin surekli calismak zorunda kalirsiniz. Emekli olunca kirsal bir yere yerlesip rahat bir hayat surmenin hayalini kurarsiniz. Az ile yetinen biriyseniz alin iki inek ekin tarlaniza ektiginizi yiyin. Carkin icj de kosarak nasilsa tum kosturmaca gida ve giyecek barinma ihtiyacini karsilamak icindir. Ama
    Sistemin buyuk tuzaklari vardir, oda konfor. Insanlara konfor gosterip konfordan uzak bir hayat sunar. Sizde evde kaloriferi cevirip isinacag diye camur olmayan yollarda yuruyecegim
    Diye isikli avm lerde gezecegim diye haftanin 6 gunu 48 saat calisirsiniz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    ben bir dönem istanbul da çalıştım. en büyük sorun kalacak yer sorunuydu. çakma sapan dairelere son derece yüksek kiralar isteniyordu. dahası, emlakçılar yeni daire kiralayacak kişilerin sırtından yağ çıkarmaya calışıyordu. benim kaldığım dönemde emlakçı, daire kiralanmasına aracılık yaptığı için enaz aylık x 1,5 (bugünün parası ile 6500TL) para istemişti. Bu ne biçim yüksek bir para demiştim. Düşünsene biri sana daire gösteriyor, 15dk harcıyor, sonra enaz aylık x 1,5 para istiyor. Bunu eleştirdim ancak İstanbul'daki işin parası enaz aylık x 3.7 düzeyinde olduğundan de bir daire kiralamam gerektiğinden bu parayı ödedim. şimdiki belleğim olsa orada emlakçıya yagdırır, işvereni de arayıp "işe başlayamıyorum" deyip anadoludaki yerime dönerdim :)

    Bu arada sistemi eleştiriyorsun ancak sistem telefonu iPhone kullanıyorsun. Ha benim kullandığım Android 7 de sistem telefonu ancak bir iPhone gibi de degil , ayrıca Google ın tüm servisleri herşeyi kapalı de yakında Linux telefona geçmeyi düşünüyorum sen onu da düşünmüyorsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sistemin disina cikamadiktan sonra neden dandik sistem kullanayim? Sistemde isem en iyisini kullanirim. Istedigin sistem Telefonu kullan, gercekten gizlilik istiyorsan eski sistem tuslu GSM Telefon kullanman lazim. Akilli olan tüm sistemlerdeki verilere internete birkez baglandiktan sonra bir sekilde ulasilir. Sen ister Stok sürüm temoiz Android kullan. iPhone tercih etme sebebim, dokunmatiginin ve sistemin tepkisinin cok iyi calismasi. Android sistemdekilerde gec tepkime var ve dokunmatikleri olsun sistem olsun oyuncak gibi. iPhonedaki o tadi bir aldinmi birdaha birakaman kolay.


    Dün gece kanli ay tutulmasi vardi, ay tutulmasinda bile ay kararmiyor. Gecen ay tutulmasinda ayin önüne gecen cismin ne olabilecegini sormustum, sen hic Kara günes diye birsey duydunmu?

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Olay yalnızca aygıt türü degil. En iyi olayı da degil. Kaldı ki kötülük çoğu kez "iyi" görüntüsüne girer, Microsoft Google bir de sanırım Apple 'ın ortaklaşa geliştirdikleri "şifresiz" login sistemi var, ayrıntısına bakamadım ancak telefon, şifrenin yerini alacak, o da "iyi" bir nes tanıtılıyor, bunun arka planını düşünmeden iPhone gibi "elle şifre girmeyeceğim, şifreleri belleğimde tutmak zorunda kalmıyorum" diyerek destekleyecek misin, olay budur.

    Değindiğim ay tutulmasına yol açtığı düşünülen ışık emici gök nesnesinin adı "Rahu"https://en.wikipedia.org/wiki/Rahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 16 Mayıs 2022; 22:35:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Desteklemesen ne olur? Firmalarda Microsoft sistemlerinin sifreleri oyle kompleks yapildiki zaten kompleks sifrelerle sifrenin yerini cift tanimli faktor veya daha baska seylerin almasina itiliyoruz. Elestirdigin bir sistemin onune koyacagi yenilikleri engelleyemezsin, ya o sistemden vazgecmelisin ki bu cok zor, kurumlarda Microsoftun rakibi yok cunku bircok uygulama ve cozumler MS te var. Yada guvenligi yuksek tutmak adina yeniliklere acik olmak zorundasjn. Bugun tum telefonlarda oarmak izi senaoru veya yuz tanima sistemi var. Elestirdigin seyi kullanmayacaksin yada ona alternatif olan acik sistemi kullanacaksin ki kurumsal yerlerde calisiyorsan Microsoft Authenticator gibi uygulamalar kullanmak zorunda kalirsin bundurumdada sistemde kalmak zorunda kalirsin. Acik sistemlerde bu gibi uygulamalarin veya MS Teams gibi uygulamalarin calismasi icin gerekli servisler yoktur. Siradan bir kullanici bunlari yuklemeyle ugrasamaz.

    Apple Google Microsoft bunlar rakip gorunselerde bir yerde kapali cati gibidirler ve standartlari bunlar belirlerler. Iyi gibi gorunmek demiyelimde Konfor alanindan hayatimiza girerler. Bunu yaparkende once gucenlik adina sifre kullanimini cok kompleks yaparlar, en az 10 sayida buyuk kucuk harf sayi ve ozel isaret olacak derler adiniz sifrede yer alamaz kullandiginiz son 5 sifre ile ayni olamaz derler. Daha sonra citayi giderek daha yukari cekip zorlastirip ilerde sifrenin yerini alacak bir sistem uygulamaya sokarlar. Millette oh be artik sifreyle ugrasmayacagiz diye kosarak bu kolayligi kullanirlar. Ancak sorun artik kendi sifrelerinide kendileri bilmemekle bu sisteme emanet etmis olurlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bankalar onu çok yapıyor. İş Bankası bu saçmalıkların başı. "Güvenliğiniz Bizim İçin Cok Önemli" adı altında 3-6 ayda bir şifreni değiştirmeye zorluyor. Garantide öyle bir saçmalık yok ancak onun saçmalık kulvarı başka. Makinadan para cekerken GSM onay kodu isteyebiliyor o da. Banka kartı ile kart şifresini bilmek yetersiz diyor. İyi de o ikisi bankacılığın temeli. Akbank, onlar arasında en iyisi, saçmalık dozajı en düşük banka. Maske zorunluluğu tüzel olarak kaldırılmadan aylar önce Akbank 'a maskesiz girilebiliyordu :)

    2. paragrafta anlattığın bankacılıktaki gelişme ile Covid 19 tiyatrosu paralellikler taşıyor: Bilinçli olarak şifreyi zorlaştırma, telefon onayı zorunluluğu de bunun gibi yapay nedenlerle bankacılığı zorlaştırıp sonra bakın tüm bu zorluklardan şifresiz telefon ile kurtulabileceksiniz demeleri <=> TV'de ölen kişiler gösterip bakın HES kodu, karantina, aşı ile ölümden kurtulabileceksiniz demeleri :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bugun bir haber okudum gulsemmi aglasammi. Adamin biri tedavulde olan bir kilo bozuk parayi 70TL ye satti diye Turk Lirasinin itibarini zedelemekten tutuklanmis

    Liranin itibarini dusuren degersizlestiren asil sorumlularsa ulkenin basindalar

    https://m.ensonhaber.com/3-sayfa/istanbulda-tedavuldeki-paralari-satan-sahsa-gozalti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 17 Mayıs 2022; 2:18:10 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Gönderi biraz gündem amaçlı düzenlenmiş görünüyor. Bozuk para satmanın tutuklanma gerektirecek bir yasal yönü yok. gönderide ona yasal dayanak uydurmuşlardır.

    Liranin saygınlığı ?

    Şu ülkede son dönemde 3 köprü 1 tünel yapıldı, tümü yabancı tasarımcı, okullu teknisyen (mühendis) aracılığı ile tasarlandı yine yabancı üretici aracılığı ile yapımı gerçekleştirildi. Türkler lokantadaki komi gibi ancak getir-götür ayak işlerini yaptı. Altyapı (infra structure) alanında bir hiç olan ülkenin para birimi başka ne olacaktı ? TV'de cıkan o ekonomi uzmanları buna değiniyor mu ? ı-ı. arapça cahil sözcüğü üzerine kariyer yapan İlber Ortaylı ile benzeri profösör takımı buna değiniyor mu? ı-ı. Okullu teknisyen açısından koca bir hiç isek, paramız da hiç olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altyapiya ozgu ulkede hicbirsey yok. Bir ulkede yerin istinden once yerin altindaki kanallar gelir. Bizde ise hersey yer ustunde ve biraz yagmur yaginca her yer denize donuyor. Avrupanin yeralti kanallari muthistir. Tum binalarin temeli yerin dibinden baslar ve yeraltinda herzaman Kilerkati vardir. Bu sebeple binalari saglam, su giderleri olur. Bizde hersey derke cakma, eline bir keserle iki civi alan herkese Usta diyorlar. Dedigin gibi buyuk projekeri ustlenecek tasarimci yok. Halen daha Mimar Sinan derler odur budur ustune tasarimci yetistirememisler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Türkiye de üniversiteler kapatılsa bilim de teknoloji daha ileri gider, ekonomi de açılır, hiçbir nes yapmayıp "benim üniversitem var" diye ortalıkta dolaşan milyon kişi ekonomiye yük olmaktan çıkar. esnaf için "yönetime kim gelirse ondan yana olur" derler, bu üniversite takımı için de geçerli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiyede Üniversitelerin ordan mezun olmanin hicbir özelligi kalmadi. Üniversiteler genclerin önüne konulmus bir yem gibi. Is ararkende Üniversite bitirdim simdi böyle bir yerdemi calisacagim dedirtir insana.


    Sedat Peker yine twitlemeye baslamis, Video atamiyor ama cok sert konusuyor. Muhalefetin yillardir yapamadigi isi Mafya Lideri yapacak gibi  . Ne demisler sap döner hesap döner gün gelir kasap döner (ben dedim). Cellatlari sahiplerinin basini almaya ugrasiyor. TR de muhalefet gelse bile biryere varamazlar. Meclisteki tum siyasilerin degistirilmesi gerekir.


    Salgin tiyatrosu hergecen gün yeni bir darbe aliyor, simdide birtakim ülkeler Acil onayli Genetik sivilara verilen onayi kaldiriyor sessizce. Yazin yolculuk kurallarindaki test sartlarida uluslararasi bircok ülkede kaldirilacak, Temmuzun basindan baslayaraktan.





  • Bugün Almanca dilinde online gazetelere bakinirken dikkatimi ceken birsey oldu. Finlandiya ve Isvecin NATO üyeliginin Türkiye tarafindan veto edilmesi ve Erdogan elestirilmis. Ama nasil anlatayim, bu elestiri bicimi bizim Erdoganin AVrupa icin yaptigi dilin aynisi, yani belden altta. Özellikle yapilan yorumlar Ensonhaberdeki yurdum insaninin yaptigi yorumlardan daha komik. Örnegin bir AVusturyali gazete bu durumu elestirmis ve insanlarin cogu Türkiye Natodan atilsin Isvec ve Finlandiya girsin gibi komik yorumlar yapmis. Isin komik tarafi ise Avusturya NATO üyesi bile degil. Bunlar NATO yu AB saniyorlar veya AB nin Askeri kanadi heralde. Bu insanlar TR nin Natonun ABD den sonra en aktif ülkesi ve en güclü Ordusu oldugundanda haberi yok. Natodan TR atilirsa bir anlamida kalmiyor zaten, Isvec ve Fin ordusumu koruyacak bunlari. Yani cahil nerde olursa olsun aynidir, duygusal hareket ve söylemelerde bulunurlar ayni sebepten ne söylediklerinin nede yaptiklarinin bir önemi yoktur.


    Isvec ve Finlandiyada zamaninda TR iyi niyet icinde AB ye girmek icin calismalar yaparken üyeligini Veto etmislerdi, bence TR nin uygulamasi bu durumda dogru ama eger bu durus birkac milyar Euro ile bozulup sonrada cahil kitleye onlara gününü gösterdik naralari atacaksa yanlisa döner. Neyse sanirim bende duygusal hareket ettim, bu konulara kaptirmamak gerekir kendini ama su bizim Türklük akan damarlarimiz yokmu bazen tasiyor iste ve sanal tiyatrolara kapiliyoruz.





  • Medya kaynakli yeni virüsler basin yayin yoluyla düsünsel olarak insanlara bulastirilmaya calisiliyor. Küresel MainStream medyasinda yer alan yeni Virüs Maymun cicegi. Ben haberin hicbirine tiklayip okumadim ama yerli yabanci tüm basinda birtakim resimler ve yazilar gözüme ilisti.


    Saglik alanindaki yeni buluslar insanlarin üstünde Demoklesin Kilicina dönüstü, bu sözü nedenmi kullandim? Bill Gates hem bulasmayi hemde enfekteyi engelleyen yeni asilar üzerinde calisildigini ve 3-4 seneye kadar calismalarin bitecegini bildirmis. Buda demektirki 3-4 sene rahat nefes alacagiz, süper asi adi verilen zimbirti piyasaya sürüldügü an insanlari buna zorlamak icin ellerinden gelen herseyi yapacaklar. Yani demem oki bunlarin bulusu bile bize dert. Bilim sunu dedi inanacaksin, bilmem ne asisi bulduk vurulacaksin. Hepsinden önemlisi herzaman susacaksin, kulagini elestirilere kapayacaksin en önemliside gözünü kapayip disini sikacaksin, iste Bilim adi altinda bizden istenenelerin özetide bunlar.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    "mezun" sözcüğünün Arapçadaki anlamını Türkiye'deki yüzbinlerce üni bitirmiş ya da üni'ye giden bilmiyordur. Ben de yeni öğrendim.

    Azan Arapça da kulak ya da duymak demek. Araplar bir ses duydugunda "bir ses duydum" anlamında "bir ses azan ettim" der.

    Azan'dan türetilmiş "izin", "duyurup onaylatma" anlamına,
    izin'den türetilmiş "mezun" "duyuru yapmış kişi" anlamına,
    ezan "kulak verdirme, kulak verin deme, duyuru yapmak" anlamına geliyor.

    Bu baglamda mezun sözcüğü, Türkiyede günde 5 kez duydugumuz ezan sözcügü ile birebir özdeş kökten geliyor.

    İlber Ortaylı 'ya bunu sorsak billir mi ? Kuşkuluyum :) İlber Ortaylı'ya Osmanlıca dili nedir diye sorsak kim bilir ne öyküler anlatır. Oysa ki çok kısa yanıtlanabilir: "Osmanlıca Proje Dildir" :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    
    Medyanın oltasına takılmışsın yine :) Ordu, askerlik, savunma.. bunlar aynen din, sağlık, finans, kentleşme, bilim, futbol gibi, düzenin oyunlarından biridir, bu oyuna kendini kaptırmış gidiyorsun.

    Diyelim ki savaş çıktı, açık ovada en ön sırada yer almak ister misin :) O savaştan kol bacak gövde tek parça döndüğünde o en büyük başarın oluyor. İyi de savaştan önce de tek parçaydın, ne başarısı :)

    Bir de aşıda old gibi, askerliği de "zorunlu" olarak dayatıyorlar. Askerlige gitmek gerçekte zorunlu değil. Onu da aşıda olduğu gibi, aşı olmayana yaşamı zorlaştırırız dedikleri gibi, askerlik yapmayana yaşamı zorlaştırarak herkesin yapmasını sağlıyorlar. Sonuçta herkes gönüllü yazdırıyor kendini.)

    Ordumuz en güçlü demek, "en cok aşı olan bizde" demekle eşdeger. Aşı oyununu yutmuyorsun iyi güzel ancak askercilik oyununu yutuyorsun :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Medyayı izlediğin, dinlediğin sürece sıkıntıdan kurtulamazsın :) Ben gerçekten hiç izlemiyorum. "birtakim resimler ve yazilar gözüme ilisti" dedin ya, benim için o bile sözkonusu değil. Havalar yine ısındı yarın ctsi, arkadaşla bisikletle cıkacağız. Dogada bisikletle dolaşınca özgürlüğü yaşıyorum. İşyerinden hiçbir arkadaş bisiklete binmiyor. Geçen yaz cıktığım arkadaş Covid + Ekonomik sorunlardan dolayı göçtü bu yaz onunla da cıkamıyorum. Bu yaz hiç arkadaş bulamayacağım sandıgım sırada geçenlerde eski bir arkadaşla karşılaştım o da bisikletle ufaktan cıkmaya başlamış onunla çıkacagım :) Elektrikli Scooter bile bisikletin verdiği özgürlük duygusunu veremiyor cunku bisiklette kendi gücünle gidiyorsun, scooter'da kenleşmenin bir ürünü olan elektrik ile gidiyorsun. Bisikletle pedala bastıkça, yeşil kırlardaki o çimen kokusunu, öğlen güneşinde yumuşayan çam kozalak kokusunu içine cektikce, kentteki tüm sıkıntıları unutuyorsun nitekim :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 20 Mayıs 2022; 23:0:28 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Elektrikli Scooterlerden nefret ediyorum. Her yerde karsima cikiyorlar. Kaldirimin ortasinda bazen. Medyayi izliyorum gunluk online gazeteler okurum. Turk ve Alman basinini okurum genelde, isin garibi bazi eglenceli haberler veya Maymun cocegi viirusu gibi haberler hem Alman hem Turk medyasinda birebir aynidir. Birileri alin sunu tum dunya basininda manset yapin demis gibi. Iki irkida yakindan tanimanin versigi baska bir ayricalikta dunyada olanlari degisik milletler uzerinde yakindan gormek. Aslinda herkes ayni seye maruz kaliyor.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arada takiliyoruz iste. Takilmasan nolacak Askerligi yaptik nasil olsa

    Savas konusunda haklisin, ihtiyarlar anlasamadi diye gencler ölüyor. Bu maymun cicegi olayi buyutulmeye baslandi DSö acil toplanma karari almis, Isvec ise hastalik kamusal tehlike olarak degerlendirilmis. Hic rahat durmadiklarina gore korktuklari birsey var. Insanlari kendi hallerine birakmiyorlar cunku korkuyorlar. Korkulari onlari kurtaramayacak, oyle yada boyle carpik dunya duzeni ve ona bagli olan hersey batacak yok olacak. Yapmamiz gereken arkmaiza yaslanip uzaktan seyretmek.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 6465666768
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.