Şimdi Ara

Gündeme dair (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    "Aile yapisini bozucu yasalar" => Bu kısmı Arap / islam yasalarına göre evlenmemiş, normal aileleri bozucu yasalar olarak düzeltmen gerekli.

    Arapçı, bedevici, çarşafçı, sakalcı, camici, İslamcıların Arap tipi evliliğini destekleyen yasalar onlar.

    Türkiye'de şu anda aile = İslami kanuna göre evlenmiş ve İslami Şeriat tipi yaşayan kişiler demek.

    Yapabilseler, İslamcı / Şeriatçı kanuna göre evlenenlere devletten maaş bağlatacaklar. Fakat bi dakika bu bana bişeyi hatırlattı.

    Aşı olana teşvik, aşı olmayana zorluk uygulamalarını hatırlattı :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 26 Temmuz 2021; 22:17:47 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    "Aile yapisini bozucu yasalar" => Bu kısmı Arap / islam yasalarına göre evlenmemiş, normal aileleri bozucu yasalar olarak düzeltmen gerekli.

    Arapçı, bedevici, çarşafçı, sakalcı, camici, İslamcıların Arap tipi evliliğini destekleyen yasalar onlar.

    Türkiye'de şu anda aile = İslami kanuna göre evlenmiş ve İslami Şeriat tipi yaşayan kişiler demek.

    Yapabilseler, İslamcı / Şeriatçı kanuna göre evlenenlere devletten maaş bağlatacaklar. Fakat bi dakika bu bana bişeyi hatırlattı.

    Aşı olana teşvik, aşı olmayana zorluk uygulamalarını hatırlattı :)

    Daha aşı olana para vermiyorlar.


    Para verseler sırf parası için aşı olurdum ben ama beleşe aşı olmam. Korona saçmalığına İNANMIYORUM.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 26 Temmuz 2021; 22:22:15 >
  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Hahahha. 1 milyon TL verseler aşı olmam :) Laf değil. Gerçekten olmam. Fakat öyle bir parayı veremeyecekleri için de olmam.

    ABD'de aşı olana 1 milyon dolar lotosu düzenlendi. Tabi ki çakma loto. Kimseye $1M verilmedi.

    Gerçekte en fazla bir Marlboro parası verirler :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Islam yasalarına göre olan aile yapısı medeni kanundakine benzemez. Medeni kanun ne toplumun cogunlugunun geleneksellestirdigi İslami aile yapısına uygun nede bati tarzindakine. Sölyeki islamdaki aile yapısı kadına her istedigini yapabilme özgürlüğü vermez. Kadının yaratilisina bakildiginda duygularıyla hareket ettigi icin mantıksız davranislari daha çok ön plana çıkar ve bu yuzdende mantiklidir. Islamdaki aile yapısı kadın ve erkeğin birbrine saygili olmasını şart kılar. Evlilik yurutulemediginde ise diler dinlere göre bosanmayida uygun bulur. Erkegi ömür boyu nafaka ile ezmez, ona erkekliğini yasama şansı verir. Boşandıktan sonra 3 ay gibi bir süre kadına nafaka ödemekle yükümlü kılar bu 3 ayin sebebi yine biyolojiktir. Çünkü bu 3 ay kadın baska bir erkekle olamaz. Kocasindan aldigi spermler 3 ay gibi bir surede vücuttan tam olarak çıkar. Ayrıca İslami evlilik israfa karsidir gösterisi icin yapılan gereksiz harcamalarada karsidir.


    Batidaki insanlar artık kiliselerde evlenmiyorlar. Çünkü devletin evlilik yasasıyla insanlara dayadiklari şartlanmaları kabul etmiyorlar. Baska bir nedenide Hittlerin papanin destegini almak icin cikardigi kiliselere yıllık vergi ödemekten kaçmak icin dinden çıkarlar. Birbirini seven iki kisinin yasadigi iliski devleti ilgilendirmez diyorlar. Uzun sureli beraberliklerde ise birbirlerinin emekliliklerinden yararlanmak icin evleniyorlar. Bu ülkemizdede böyle olacak, çünkü devletin dayadigi ve örnegi baska bir ülkede varma bilmiyorum ömür boyu nafaka olayı saçmalıktan ibarettir. Bu is TR de bir tuzaga dönmüştür. Bu bakımdan bakildiginda İslami aile yapısı, medeni kanundakinden çok daha mantiklidir. Batidaki birlikteliklerede benzerdir. Onlarda büyük düğün yapmaktan israftan kacinip basitçe arkadas arasında bütçelerini zorlamayacak sekilde kutlarlar.


    Islamci Şeriati evlilik diye birey yoktur. Dini ritüellere göre imam nikahı yaparsın daha sonra nasıl bir aile hayati yaşarsın o evlenen insanlar arasındaki olaydır. Devlet ise yasalarıyla insanları evlilikten soğutmaktadır. Ben TR de yaşıyor olsam asla bir kadına nikah kıymam! Bu tam anlamıyla aptallıktır. Belki 3 ay sonra anlamasamadan boşanacaksın ve daha önce hayatında olmayan insana ömür boyu nafaka ile yükümlü olacaksın. Bu gibi yasalar erkekliği öldürmek icindir. Aile yapisini bozmak icindir. Birçok evlilikte gün boyu calisan adam eve gelince yaranamadigi karisinin dirdirini çekmektedir. Ayaklarini uzatıp evinde zor rahat eder. Belki kadına yaranmak icin birçok kredi tuzagina düşer, devlet zaten bu tuzakları kredileri milletin ağzına sokarak tesvik etmeye calisiyor. Daha sonra adam hem borca batar hemde mali sebeplerden karisi tarafından terkedilip boşanma davası ve nafakaya bağlanır. Nafakasini az bulan kadının erkek arkadaşıyla mahkemeye geldigi haberleri cikti. Adami devlet sogana çevirip onurunuda ayaklar altına almaktadır. Eğer bir çocuğun büyüdüğünde cani olmasından ailesi sorumlu ise, bu gibi olaylarda islenen cinayetlerdede devlet sorumlu degilmidir? Adami toplum yapısına uymayan yasalarla tahrik etmiş olmuyormu?


    Asi olana teşvik gibi seyler halk maaşından sonra olacak. Ilerde her vatandaşa Maas bağlanacak ve devletin isteklerine uymayanların maaşları kesilecek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 26 Temmuz 2021; 23:49:32 >




  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt

    Devlet elbetteki büyük deneye gönüllü farelik yapan vatandaşlarına bir ödül verecektir Gündeme dair  Yoksa baban haklimi? Gündeme dair 

  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Türbanlı kadınları İslamcı olarak tanımlarsak, boşanan ve erkekten yüklü nafaka talep eden kadınlar arasında birçok türbanlı kadın da var veya kocasına sert davranan, onu ezen kadınlar arasında türbanlılar da var. Benim bir arkadaşın amcası, işleri bozulduktan sonra problemlerden dolayı karısı onu ezmeye başlamış. Amcanın yaş 50'lerin başı ve 18 20 yaşlarında 2 cocuk da var. amcam gurur yapıp küçük dükkanında yatıp kalkmaya başlamış. ev yemeği yiyemiyor, hep dışardan yiyor ve kışları soğuk işyerinde doğalgazlı ısıtma tesisatı yok, öyle imkanı yok. Kışları soğukta uyuyor ve derken ölümcül bir hastalık ile 50'li yaşların başında erkenden ölüyor. Birgün arkadaşla şehir merkezinde gezerken, Emine Erdoğan gibi giyimli bir kadınla sohbet etti. Sonra dedi ki ölen amcamın karısı bu dedi! erkege bu kadar zalimce davranan bu kadın modern bir kadındır diye hayal ederken tesettürlü ve İslamcı bir kadın cıktı. İşyernden bir arkadaş 3 yıl önce karısından boşandı, kadın arkadaşın babasından kalan evi istedi! Onu da modern kadın zannederken siyah Ninja giyimli türbanlı kadın cıktı! İslamcı ve Tesettürcü kadınla evlenmek oldukça riskli görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 27 Temmuz 2021; 0:14:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Devlet elbetteki büyük deneye gönüllü farelik yapan vatandaşlarına bir ödül verecektir   Yoksa baban haklimi?  

    Kız da taşak varmış. Benim götüm yemez.


    Gündeme dairSamsun Canlı Haber | Samsun Haber ve Son Dakikayoutube
    Samsun Canlı Haber TV, Samsun'da yayın yapan bir yerel internet televizyonudur. www.samsuncanlihaber.com alan adıyla yayın yapmaktadır. Adana'da, özel bir üniversitenin uluslararası ilişkiler bölümü 4. sınıf öğrencisi olan genç kızın 9. kattaki evlerinin penceresinden atlayarak intihar etti. Genç kızın intiharına tanık olan komşuları şok geçirdi. Edinilen bilgiye göre, olay merkez Seyhan ilçesi Yeni Baraj Mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, özel bir üniversitenin uluslararası ilişkiler bölümünde 4. sınıfta okuyan B.D. (25) bu eğitim-öğretim döneminin başında Çekya'ya giderek 5 ay staj yaptı. Bipolar bozukluğu (iki uçlu duygu durum bozukluğu) olduğu öne sürülen genç kız tedaviye başladı. Genç kız bir süre önce stajını tamamlayıp Adana’ya geldi. Rahatsızlığı bir türlü geçmeyen genç kız, sabah anne ve babası diğer odada bulunduğu sırada pencereyi açarak kendini boşluğa bıraktı. Genç kız öce zemin katta bulunan marketin çinko çatısına ardın da beton zemine düşerek ağır yaralandı. Sesi duyarak pencereden aşağı bakan genç kızın komşuları şoka girdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılan genç kız yaşamını yitirdi. Genç kızın ölümünü şüpheli bulan cinayet masası ekipleri çalışma başlattı. Olayın gerçekleştiği evde inceleme yapan ekipler B.D.'nin yazdığı bir notu buldu. Genç kızın notta, “Bipolar bozukluğu rahatsızlığımdan dolayı çok ilaç kullandım ama hastalığı yenemedim. İntiharı aklımdan çıkaramadım. Ailem beni affetsin. Artık ben yapamıyorum” yazdığı öne sürüldü. B.D'nin cesedi adli tıp kurumunda otopsi yapıldıktan sonra toprağa verildi. https://www.samsungazetesi.com/ https://www.samsuncanlihaber.com/
    https://www.youtube.com/watch?v=Vg0Qsdf0f5Y




  • Doktorlara göre ben de ne bipolar var, ne başka bir şey var. Hiçbir şeyim yok.


    Ben de daha normal davranan arkadaşıma bipolar teşhisi koymuş doktorlar ama benim hiçbir şeyim yok. Çok normalmişim ben.

  • Dediklerimi onaylamissin zaten. Islamci diye birsey yoktur, bir insan ya muslumandir yada degildir. Ayrica kadin kadindir, turbanlisi turbansizi yoktur. Her basina bez baglayan musluman degildir. Kimi aliskanliktan, mahalle baskisindan baglar, yasam bicimine baksan islamla alakasi yoktur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Kardes her cani sikilana psikolojik hasta teshisimi koyuluyor? Sonunu dusunen hasta olamaz. Gercek psikolojik rahatsizliklar cok kotudur, bak kiza gencecik yasta hayatindam bezmis. O istermiydi saniyorsun intihar etmeyi, ana kimbilir ne zorluklar cekiyordu. Yazik olmus kizcagiza.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Dediklerimi onaylamissin zaten. Islamci diye birsey yoktur, bir insan ya muslumandir yada degildir. Ayrica kadin kadindir, turbanlisi turbansizi yoktur. Her basina bez baglayan musluman degildir. Kimi aliskanliktan, mahalle baskisindan baglar, yasam bicimine baksan islamla alakasi yoktur.

    Hristiyan kadınlar da başına bez bağlıyor ama saç dışarda gözüküyor.


    Hristiyan kafa kapatma


    Gündeme dair



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 27 Temmuz 2021; 0:35:30 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Kardes her cani sikilana psikolojik hasta teshisimi koyuluyor? Sonunu dusunen hasta olamaz. Gercek psikolojik rahatsizliklar cok kotudur, bak kiza gencecik yasta hayatindam bezmis. O istermiydi saniyorsun intihar etmeyi, ana kimbilir ne zorluklar cekiyordu. Yazik olmus kizcagiza.

    Benim arkadaşa bipolar teşhis konulmuş ama benden daha normal davranıyor.

  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Avrupada 1990 lara kadar bas baglayan kadinlar vardi. Hatta 70 lere kadar cok yaygindi. Yasli kadinlar daha cok baslarini baglardi. Avrupaya gelen ilk Turkler bu konuda pek bir sikinti cekmeselerde, zamanla Avrupada basortusu takanlar kalmayinca bizimkiler kabak gibi ortada kaldi

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Avrupada 1990 lara kadar bas baglayan kadinlar vardi. Hatta 70 lere kadar cok yaygindi. Yasli kadinlar daha cok baslarini baglardi. Avrupaya gelen ilk Turkler bu konuda pek bir sikinti cekmeselerde, zamanla Avrupada basortusu takanlar kalmayinca bizimkiler kabak gibi ortada kaldi

    Yukardaki sahne de 1963 yapımı filmden. Audrey Hepburn resimde.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 27 Temmuz 2021; 0:40:9 >
  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Ben bildiklerimi ailemden duyduklarimi anlatiyorum. Spor yapmayi biraktinmi?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _turbo_

    Ben bildiklerimi ailemden duyduklarimi anlatiyorum. Spor yapmayi biraktinmi?

    Köfteci Yusufa girmeden önce bırakmıştım.

  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Bak bu konu tam senlikhttps://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/149935540

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Diğer konuda seni alıntıladım bir şey yazmadın cevap?


    @_turbo_




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ....DevoN.... -- 27 Temmuz 2021; 1:1:39 >
  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    Yazacak birsey bulamamisimdir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ....DevoN.... . kullanıcısına yanıt
    9.kattan atlayışı yoldan geçen birine isabet etmeyecek şekilde iyi ayarlamak gerek. Bu arada ben kendimi öldürmek isteseydim aç kalmış kutup ayısnın önüne kendimi cıplak olarak atarak yiyecek bulamayan aç bir hayvanı doyurmuş olurdum. başıma dikilip Arapça dualar okuyarak para kazanan imamın ticaret sofrasına yem olmaktansa aç bir hayvana canlı yem olmayı yeğlerim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.