Şimdi Ara

Gündeme dair (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Medyayı 2. dereceden izlemiş oluyorum ben de. Maymun cicegi virusunü şimdi burada gördüm. Hehe adı da komik maymuş çiçegi virüsü :) Cavit Ondokuz tiyatrosu başlamadan önce de, başladıktan sonra da, virüs olayını HİÇ tınlamadım. Bunu benim yazılarımı gören herkes bilir, söylememe gerek yok. Gerek sanalda gerek gerçekte "bi virüs girsin bi covid ol görürüm seni" diyen "sen bilimden üstünmüsün" diye cıkışan türlü kişiler oldu. Hehe bilmiyorlar ki benim bilgi kaynağım yığınsal medya ya da yıgınsal bilim değil. Söylemediğimden degil, söylüyorum "19.yy biyoloji deneylerini, Antoine Béchamp'ın çalışmalarını okudum" diyordum ancak anlamıyorlardı ya da daha komigi "19.yy bilimi eskidi o deneyler artık geçersiz" diyorlardı :)

    "Birileri alin sunu tum dunya basininda manset yapin demis gibi" => Forumun GSM kulubündeki Gündem bölümü gibi. Birileri gündemi belirliyor altta GSM'liler toplaşıp gündemi gündem yapıp gündemi yaşıyorlar :) "Gündem olmazsa yaşayamam nayır nolamaz" hahah :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    DSö acil toplanma karari mı almis? Uuüyuvf bak korktum şimdi :)

    Bu arada Anadolu'da yaşadığım kentte toplu ulaşım araçlarında maske olayını artık kimse takmıyor ki toplu taşımada maske zorunluluğu tüzel (resmi) olarak kaldırılmadı, ona karşın. Bir tek 12-14 yaşlarında az sayıda öğrenciyi maske takarken görüyorum. Onların da tiplerine bakınca "çalışkan" diyebileceğimiz türde öğrenciler olması ilgimi cekti :) Kadınlar da takmayı bıraktı. Kimse maske takmıyor de kimse hastalanmıyor. TV'de medyada maymun çicegi virüsü ile hiçbir nes yapamazlar. Ancak eğlendirebilirler , hahah eğleniyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basin yoluyla hizla yayilan ismi lazim olmayan yeni virüs salgini icin FDA ilk canli cogalmayan asi türünü onaylamis. Bu demektirki kisa zaman icinde tekrar asi zorlamalariyla karsilasacagiz. Adamlar kafaya takmislar birkere, oturduklari organ uzerinden salgin ilan edip insanlari asiya zorlayacaklar. Dijitallesmenin hizlandigi son dönemde bunlarin yasanmasi insanin icine kurt düsürüyor. Covid virusunun almanyada ilk ciktigi haberle yeni virusun ilk ciktigi haberdeki hastanesi doktoruna varana dek ayni simler. Olayin düzmece oldugu burdan belli bir kere. Hastanin durumuyla yapilan haber bile ayni, simdilik iyi oldugu söyleniyor. Yakinda TR dede ilk vakalar görülüp yeni iskence ve karantina gibi uygulamalar baslatilir. Bu defa cicekle korkutmaya calisiyorlar cunku millet gribal virusten korkmaz.

  • Gündeme dair

    Corona vs. Maymun cicegi . Ilk vaka haberi hersey ayni…

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Medyayı bu denli izleme hocam :)

    Bu arada ünlü Türk kimyacı Oktay Sinanoğlu 2010 yıllarında domuz gribi, kuş gribi için düzmece salgın amaç aşı yaptırmak demiş, röportajda. Bilim de bilim diye yırtınan diplomacılara duyurulur :) Sinanoğlu bilimin simgesi olarak, salgınlara düzmece diyor :) Bu arada Sinanoğlu, Türkiyenin yurtdışı üniversitelere eleman göndermek için yılda 2 milyar dolar harcadığını, ancak o elemanların pek bir işe yaramadığını söylüyor. Ayrıca kendisi Türkçenin korunması alanında da çalışmalar yapmış sanırım 1960'lı yıllardan başlayarak özellikle kimya alanında birçok yabancı kökenli sözcük için Türkçe de anlamlı sözcükler türetip önermiş, çoğu da benimsenmiş. Örneğin reaksiyon yerine tepkime, difüzyon yerine yayınım, enerji yerine erke, fonksiyon yerine işlev, gibi... Ancak doktor yerine hekim'i önermiş sanırım hekim sözcüğü Sinanoğlu'nun önerisi sonrası yaygınlaşmış ancak hekim, Arapça hakim ile birebir ilişkili o yüzden Türkçe sayılmaz.

    Türkiye'de yada başka ülkelerde artık karantina marantina uygulanmaz bence. Ancak dediğin gibi dijitalleşmenin hızlandığı, yaşamın bataryalı bir eltelefonuna endekslenmeye çalışıldığı şu dönemde çakma hastalıkların medyada büyük bir çaba ile gerçekmiş gibi gösterilerek halkların korkutulmaya çalışılması ısın içine kurt düşürüyor. Yine de simdilik bu gelişmeleri pek takmıyorum. Açıkçası Cavit Ondokuz 'dan sonra başka çakma sapan salgının onlarca yıl tiyatrosunun oynanmayacağını düşünüyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Lisede bir arkadaşımızın babası ünlü bir gazeteciydi. "Çocuktan Al Bilgiyi" derler. O arkadaş diyordu "babam resim bulup altına yazı yazıyoruz" diyordu :) Onu anımsadım :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konuda senin gibi dusunmuyorum. Yakin gelecekte belirlenen bir takvik var ve o takvime bagli kalmak adina her yolu deniyorlar, hatta bu is yaotiklarinin kasitli oldugunun kitlelerce farkina varilmasi pahasinada olsa. Ya 3 ya 5 Bilemedim 7 sene icinde yeni bir doneme gecmek istiyorlar. Aslinda toplumu topluma bogduruyorlarda kimse farkinda bile degil. Dunyada teknoloji alaninda oldugu gibi gida alanininda %95 i tekel tarafindan yonlendiriliyor. Toplum uretici oldugu gibi ayni zamandada tuketici. Kendi urettigjni tuketiyor ve ihtiyaci olani degilde yonlendirildigi mali uretip gereksizde olsa satin aliyor.

    Bu is aklima Nazilerin KZ adi verilen toplama kamplarinda calistirdiklari yahudileri aklima getirdi. Onlarin basina gozlemci olarak baska bir yahudiyi koyarlardi ve o kisi onlara emirler verirdi. Hatta onlara kendi mezarlarini bile kazdirirlardi. Dunyadaki toplumun aslinda o toplama kampindakilerden pek bir farki yok. Birtakim yonetmeliklerle kitlesel sekilde insanlari yavastan asilarla oldurmek isteseler bunu cok rahat yapabilirler. Bu isi yaparkende birbirimize o asiyi biz enjekte edecegimiz gibi basimizdaki gozlemcide bizden biri olacak. Yani birbirimizi yok edecegiz. Karsi geleni terorist an edip harcarlar. Boyle sacma bir dunyadayiz.

    Dunyadaki milyarlarca insanin elitlerin gozunde cop kadar degeri bile yok. Havamizi suyumuzi kirletip bizi hasta edip ilac satip, herseyin bedelini yine bize odetiyorlar. Onlerine iki soyasetci koyup akmi karami secin borini diye eglendiriyorlar.

    Cöpünü nereye atacagini bilmeyen bir toplumun secim sandigina atacagi zarftan pekte fazla birsey beklememek gerek

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bu Haziran 'da Amerika'ya uçuşlarda aşı koşulu (öyle bir koşul sıkı biçimde uygulanıyordu ise) kaldırılacak diye gördüm (Websitesi açmadan / tıklamadan RSS üzerinden arasıra baktığım Reddit benzeri bir medya* var orada gördüm) Şimdi öyle bir nes gerçekleşecek mi, ileri sürdüğün bu öngörüden sonra onu düşünmeye başladım :)

    Aşı olan geniş bir kesim var. Aralarında cok azı aşının gereksiz bir nes olduğunu anladı, birkaç doz vurdurduktan sonra. Cogunluk değişmedi. Düşünceler özellikle duygular pek değişmez nitekim. O kesime maymunun aşısını vuracagız desen yine kollarını sıyırır gel istediğin ölçüde vur derler. Geçenlerde sevdiğim yaşlı bir yakınım (65 yaş üstü) ile karşılaştım. 5 doz oldum dedi :)

    2022 yılında yaşlı olan kişiler (65+) de büyük bir bilinçsizlik görüyorum. Önemli kısmı özelikle bay olanlar Tayyipçi. Tayyipçi olanları garanti aşısını da oldu. Ancak Tayyipçi olmayanlar da işte, az önce örneğini verdiğim gibi 4-5 doz aşı vurdurtmuş durumda.

    Geçtiğimiz 2022 Ocak ayından bir diyalog ileteyim: Durakta otobüs beklerken 65+ düzgün tipli bir adam gördüm. Otobüs geçti mi diye sordum, küçük söyleşi başladı. adam Makedonya göçmeni oldugunu sık sık y.dışına gidip geldiğini söyledi. Ülkeye doluşan Suri'leri, ekonomi ile Tayyip'i radikal biçimde eleştirdi, iyice hoşuma gitti adam. Otobüs gelebilir, söyleşi bitebilir o yüzden aşı olup olmadığını sordum hemen. "Az önce 4. doz aşımı oldum da geldim" dedi :) Otobüs gelmek üzere olduğundan bir nes anlatamadım ancak 4 doz olmuş kişiye çok bir nes anlatmanın geregi yok :)

    Cavit Ondokuz aşıları yalnızca çok az oranda kişiyi olumsuz etkileyecek türde bir aşı bence. Anaakım medyada gördüğü bilgilerle bilinçlenen "anaakımcı truther" lar "aşı olan kısa sürece ölecek" gibi söylemde bulundular Anaakım medyanın demirbaşı olan geniş kesim onlara "bak 4-5 doz aşı olduk ancak hiç ölmedik,aşıdan değil sizin gibi aşı karşıtları yüzünden ölecegiz" diyerek kendilerini eygenin en süper beyinlileri sanarak dörtköşe oldular. O kesimden kişiler beni de anaakımcı truther sanarak "bak aşı olduk bize hiçbir nes olmadı" diyerek hava satmaya çalıştılar. İyi de ben aşı olunca kesin ölünür, kesin yeni hastalık cıkar" hiç demedim ki :) Yalnızca aşının gerçekte görülen yan etkilerine değindim :) Örneğin bir arkadaş aşı sonrası "tüm gece sol kolumun üstüne yatamadım" dedi, bu bir gerçek yan etkidir. Sonraki dozda ise tüm gün grip gibi kötü oldum hiçbir nes yemedim içemedim dedi. Bu da gerçek yan etkidir. 65+ yaş yakınım aşı sonrası bütün gün yatmak zorunda kaldıgını söyledi, enerjisizlikten. Bu gerçek yan etkidir. Bence onaylanamaz bir yan etkidir. 5 dk enerjisizlik bile onaylanamaz yan etkidir. Cunku aşı gövdeye yabancı bir kimyasaldır. Bu kimyasal kişiyi yatırır ya da öldürür ya da tersi hiç yatırmaz, öldürmez, hiç önemi yok, bu kimyasal ögenin kendisi gereksiz anlamsızdır.

    Yahudi toplukıyım (katliam Arapça) konusunun anaakım medyada iletilenden değişik olduğu söyleniyor, aktarılıyor. Eski işyerimde satış elemanı bi abimiz anlatmıştı orta avrupadaki yoksul çingeneleri toplayıp kampa götürmüşler, Yahudi demişler. Hitler Amerikan bankerlerin elemanı deniliyor. VW kuruluşu Hitler gerçekleştirdi ancak finansal altyapsını da mı Hitler ayarladı :) Ev araç gereçleri (buzdolabı, giysi yıkama makinası, de bunun gibi) ile ulaşım araçlarının yaygın üretimi, 1800'lerin sonunda çoktan planlanmış. Örneğin Alman üretici "AEG" 1800'lerin sonunda bu planlar sonucunda kurulmuş. 1900'lerin başlarında Alman kimya markaları örneğin BASF de bunun gibi firmalar hep 1800 sonlarında planlanmış... Bunlar anaakım medyada geçmez :)

    Çöp atma konusunda Türkiye için söyle bir durum var: Yol boyunca çöp kutusu yok. elinde şişe suyunun boş plastik şişesi olan biri, yolun sonuna dek çöp kutus göremeyince, ağaç dibine bırakıveriyor kutuyu :) Böylelikle kent çözümevini (Arapça: şehir belediyesi) de protesto etmiş oluyor :) O çöpler özellikle yere atılıyor dolayısıyla :) Bilinçli, tepkili toplum o :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Amerikada bazi bölgelerde cicek asisi vuruluyormus diye duydum zorunlu olarak, ne kadar dogru bilemiyorum. Maymun Ciceginin asisi hazirmis yada bu bildigimiz cicek asisida olabilir. Toplum bir sekilde kisa araliklarla asiya alsitiriliyor. Covid asilarinin yan etkileri sadece kisa dönemli degil. Doktorlarin yan etki bildirdigi bir veri bankasi vardi, Covid dönemi oraya yan etki eklemeye tirsan doktorlar, simdilerde engellerin klakmasiyla cosmuslar. Bu asilardan sonra kalp krizi vakalarinda büyük yükselme oldu, buda asinin bilinen bir yan etkisi.


    Rus Disisileri Bakani gectigimiz haftalarda Ukrayna Basbakani Selenskij icin söyle demisti: Selenskijnin yahudi asilli olmasi onun Nazileri destekledigi gercegini degistirmiyor, Hitlerde yahudi asilliydi demisti.


    Suan anladigim kadariyla Dünya savasi ciksin diye ugrasiliyor, Cinlilerin tayvana saldiracagi bekleniyor. Yunan basbakani ABD Parlamentosunda Türkiyeyi NATO dan atmamiz gerkiyor dedi. ABD bizi gözden cikardi ve NATO dan cikarilmayi olasilik olarak görüyorum. AB bagimlisi oldugu Rus gazindan vazgectiyse hersey olabilir, bir Dünya savasi icin tüm senaryolar hazir.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Aşı ile ilaçların yan etkilerini ben çocukluktan biliyorum. 8-10 yaşlarındayken halamın oğlunun tüm dişleri sapsarı renk olmuştu. Halam "antibiyotik aldıktan sonra dişleri sarardı" demişti. 10 -12 yıl önce mahalleden bir arkadaşım kulaklarında çınlama hastalığı olduğunu onun da birgün durakta beklerken gördüğü köpeği sevmek isterken köpeğin elini ısırması sonrası yaptırdığı kuduz aşısından sonra başladığını söyledi, 2015 'te liseden bir arkadaş yine köpek ısırması sonucu tetanoz + kuduz aşısından sonra özdeş sorunun başladığını söyledi. 2'de 2. ondan sonra aşılar üzerine Internette aşıların son derece sakıncalı bir öge olduğunu anlatan belgeler indirdim. Ben de yanlış anımsamıyorsam 2010'da otomobilde bir demire elimin girip yarılması sonrası tetanoz aşısı olmuştum. Elimde yarılan yeri diktirmeye gittiğimde öncelikle Tetanoz aşısı yapılması bana saçma gereksiz gelmişti. Ancak doktor istedi diye yaptırmıştım. Ondan önce de bir şanssızlık sonucu kaşım yarıldı, onu diktirmek için gittiğimde yine Tetanoz aşısı yapılmıştı. Geçmişte olduğum bu aşıların gereksiz olduğu gibi sakıncalı oldugunu düşünüp irkildim. 205'ten bu yana aşı karşıtı oldum. Ondan önce ilaç karşıtıydım. Artık hem aşı hem ilan karşıtı olmuştum. 2018-2019 arasında forumda aşı konuları açıldığında yan etkilerini ilettiğimde diplomacı takım aracılığla bilim düşmanı, bilgisiz olarak lanse edildim, bol bol :) AZT adlı AIDS ilacının yan etkilerine değindiğim için sanal olarak linç edildim :) Üstüne 2020'de Cavit Ondokuz çıkınca gerisini sen de biliyorsun :)

    Önümüzdeki dönemde savaş benzeri bir nesler olacak gibi. Almanya da askerlik görevi zorunlu. İngiltere 'de değil. Amerika da profesyonel olarak yapılıyor. Rusya'yı bilmiyorum ancak zorunludur. Çin global oyunun en büyük kandırmacası. Eyge yönetiminin en büyük oyun alanı. Oyunu izleyen medya abonelerine yeni filmler sunulacak. Türkiye'ye yığılan 10 milyon+ Arap, eyge yönetiminin işi. Koyun sürülerini br çiftlikten başkasına transfer edersin ya onun gibi ordan alıp oraya koyuyorlar. Bu arada Türkiye'de Osmanlıcılık propagandası her geçen yıl artıyor. Sıkı Tayyipçi bir amca var çevremde, enflasyonu konuşuyorduk, Özal döneminde böyle enflasyon vardı dedim, "ondan önce esas Ecevit döneminde vardı sen bilmezsin biz biliriz" dedi. Osmanlıcaya ilgili kendisi. Geçmişimiz Osmanlıcaydı, annem Osmanlıca konuşurdu dedi. Tayyip'i desteklemek için atmayacağı takla yok. Bu tip kişilerden bol sayıda var Türkiye'de. Savaş olayını en yoğun destekleyen kesimi o tür Tayyipçiler oluşturuyor. Örneğin orada Türkiye NATO'dan çıkarlabilir diyorsun ya, Tayyipçiler onun için örneğin "Tayyip NATO 'nun planlarına uymadıgı için Türkiye'yı çıkarır, olsun çıkarsınlar Tayyip bize yeter" gibi nesler derler. Her bir nesi Tayyip'i iyi de doğru göstermek için kullanırlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bulundugumuz oyunun icinde oyundan az zarar görmek istiyorsak NATO dan cikmamaliyiz. Cikarsak eger hem Rusya hemde Cinin önüne atilmis yem gibi oluruz, dahasi bizi cikaranlar yine bize ilk saldiranlar olurlar. Ecevit dönemindeki enflasyonun sebebi Kibris cikartmasi idi. Suan neyin cikartmasi var? Olsa olsa batan gemiyi terkedeceklerin paralari cikartmasi vardir. Bastakiler az yeseler bu kadar enflasyon olmaz, sende biliyorsun Devlet Bankalari ABD de Iran ambargosunu deldi diye yargilandi. isin komik yani ise Irana olan Ambargo ülke yararina delinmedi tam aksine o dönemki Bakanlar Zarrabtan rüsvet alarak kendi cikarlari icin deldiler. ABD bizden Irana Ambargo uygulamamizi istedi, önceki ambargolarda zarar gören biz oldugumuz icinde Iranla alisveris yapabilecegimizi ancak ödeme seklinin altin veya para olmamasini karsiliginda Irana mal verebilecegimizi bunun icin TR ye özel ayricalik tanidilar. Cari acigi azaltmak icinde bu ülke icin bulunmaz bir nimetti. Bu saydede ithalatta artacakti. SOnra ortaya Reza Zarrab diye bir adam cikti, bu adam bir sekilde ülkenin önde gelen Bakanlariyla tanisti. Bu tanismanin sonucu bize pahaliya patladi, Irandaki ortagi ile Iran petrolunu para karsiligi satacakti, bunun karsiligindada kendisi önemli bir komisyon aliyordu. Aldigi bu komisyon o kadar iyi bir paraydiki dönemin bakanlarini kendisilye isbirligi icin rüsvetle cezbetti. Bu ise ortak olmak istemeyen Bakan bile bu isten nasibini alacakti. Is o kadar ilerlediki ülkenin bir Bankasida bu ise alet edildi. Zarraba plaket verildi. Gel zaman git zaman, Iran Zarrabin Irandaki ortagina Iran petrolunu satip parayi devlete ödememesinden dolayi dava acip idamla yargiladi. Sonra Reza Zarrabin bizimkilerle cevirdigi iste ortaya cikti. Bunun kokusunu alan ABD bir seminer icin oraya giden ilgili devlet bankasinin müdürünü tutukladi. Türkiyeyi ve Bankayi yargilayip hükmümüzde ceza verildi. Bizimkiler ne yapmisti Zarrabi ve Rüsvet alanlari Iran Ambargosunu delen kahramanlar olarak lanse ettiler. Reza ABD ye kacip bülbül gibi ötüncede hepsinin kuyrugu sikisti. Iktidar bu bakanlari görevinden uzaklastirmak yerine kuyrugu dik tutmak ve ceketi atsam secilirim modunda Mecliste oylama yaparak cogunlugu elinde bulundurdugu icin onlara sorusturma acilmasini önledi. Bunu yaparkende oylamada oy atan rüsvet alanlar artistik hareketler yaptilar.


    Bu adamlar kendi ceplerinin onda biri kadar ülkeyi düsünmüyorlar. Yaptiklari halka dindar ve milli görünüp mali götürmek. Türk Milletinin bugini bulmuslar ya ordan yiyorlar. Artik bu bile yetmez oldu. Bir Hukuk Devleti olarak uluslararasi arenada ülkemizi komik duruma düsürdüler, sayginlik kalmadi. Hele son dönem cikan kokain olaylarinda bizim Polis olayi örtbas ederken, Alman Polisi karsisinda rezil duruma girdik ülkece. Herseyi ellerine yüzlerine bulastirdilar ama farkwetmez, Türk Milleti önünde kuyrugu dik tuttunmu millet senin boyuna karizmana bakar ya, istedigin kadar ye.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Ülkeler, birer projedir. Ülke yönetimleri projenin çalışanlarıdır. Ne demişti Erdogan: Ben büyük ortadoğu projesinin eş başkanlarından biriyim, bu görev için buradayım dedi. Emmanuel Macron 'ı Fransa halkı onaylamıyor, ancak adam ülke başkanı. Kanada'da durum aynı. Bu kişilerin tümü, oraya atanmış kişiler. Seçimler tiyatro. Çin, Almanya, Japonya/Kore. Üretim üssü olarak planlandı. Osmanlı, Türk İmparatorlugu değildi. İlber Ortaylı, laik görünür tam tersi, Ortaylı İslamcı de Şeriatçıdır. Gençliğindeki konuşmalara bakın. Ortaylı'yı CHPli kesim pek bi sever, hep örnek gösterirler bir de. Halkın coğu başı kesik ördek gibi, bilinçsiz. Geçenlerde bir arkadaş anlattı, Diyarbakırlı 20 yıllık Tayyipçi bir adam, Tayyip'i kesin olarak bırakmış, herkese bırakmasını medyadan duyurmuş. Nedeni ne imiş? TV'de izlediği politikayla ilgili duyuruların birebir aynısını Cuma namazında İmam da iletiyormuş. Camiye politika girmiş her bir nesi onaylayabilirmiş ancak bu onaylayamayacağı bi durummuş o yüzden Tayyip'i bırakmış. Heheh. 20 yıl sonra Tayyip 'i bırakma gerekçesine bakın :) Camide politika :) Ancak yine de, en azından, adam kendi bagımsız belleği ile yeni bir düşünce oluşturmuş o açıdan begendim.

    Putin tiyatro adamı. Rus halkı da Türkler gibi. Putin'i seviyorlarmış. Sevecek başka kişi bulamamışlar. Politikacı seven tipler. Sevecek başka nes kalmamış neyi seviyorlar.

    İran demişken İran başkanı da oyunun parçası. Tüm başkan/liderler oyunun içinde.

    Yeni bir video çıkmış, arkadaş gösterdi cebinden. 15.Tem.2016 gecesi TBMM'de patlayan bomba anını gösteriyor. Halk sözcüsü (arapça millet vekili) bomba patlamadan önce masadaki saat bakıyor. Patladığında yalnıca başını patlama seinin geldiği yöne ceviriyor. Hemen ardından da "bizi yıkamayacaklar" gibisinden politika yapıyor. Her bir nes o denli belli ki.Yüzbaşıyla arkadaşı 15 Temmuz'u gerçek sanıyordur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mutasyona ugramis Maymun cicegi varyasyonuna verilecek ad nedir?

    Ben soyleyim KingKong Varyasyonu

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Medya ile sağlık sektörü virüs adı altında yeni saçmalıklar üretip durur. Bu normal. Ancak üniversiteli, profesör diye ortalıkta dolaşan yığınlar bu saçmalıkları olduğu gibi yutuyor ya, bu anormal. Yok "biz bileniz" diye kasmaya çalışıyorlar. Anaakım bilimde gördükleriyle bildiklerini sanıyorlar :) Üniversiteli yığınların ünlü yüzü, profesörlük simgesi İlber Ortaylı, bu saçmalığı yuttuğu gibi, onu bir de yaygınlaştırmak sevdirmek için TV'de az oynamadı. Covid dönemi boyunca her bi kanalda araya sıkıştırılan İlber Ortaylı 'nın Covid propaganda filminden bir kare:


    Gündeme dair

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Biliyorsun medyayı izlemiyorum. Ancak arkadaşlar gösteriyor, anlatıyor. Ben izlemesem de kimi medya gündem başlıklarını duyuyorum. En son duyduğum konu:

    Sosyal medyada "yalan haber" dolaşmaya başlamış. Bu yalan habere göre Gaziantep'te bir erkek kadın kılığına girerek cocuk kaçıyormuş! Bu haber ile Şakir adında biri gerilmiş de sokakta kadınlardan "kuşkulu" gördüklerini izlemeye başlamış (adam kendini cocukları kurtarma işine mi adamış?) Ben de haberi tıklayıp haberdeki videoya baktım. Bizim Şakir, kara çarşaflı Suriyeli yaşlı bir kadını "işte cocuk hırsızı bu" diyerek kadının yüzüne bir tekme atmış. Ayagında spor ayakkabı var, ayağının ucuyla değil, alt tabanı ile tokat atar gibi tekme atmış. Kadının yüzünde önemli bir iz bir durum yok. Videoda, tekme sonrası kadın yüzünü bir eliye tutup sonra bırakıyor. Sonra polis olaya el atarak kadının cocuk kaçıran erkek olmadığını görüyor. Şakir, suçsuz bi kadına tekme attığı için tutuklanarak cezaevine götürülüyor.

    Esas problem başka bir haberle başlıyor. Bu haberin çıktığı günde "sosyal medyada yalan haber yaymak, 1-3 yıl arası hapis ile cezalandırılması kanun teklifi c.başkanına sunuldu" haberi de cıktı! Sanırım 2 haberdeki bağlantıyı kurdun bile :) Başka bir nes anlatmama gerek yok sanırım :)

    Ancak medyaya bakmışken başka bir iki plan duyurusuna, pardon habere daha baktım. Haberde ak/kara renk yapılmış bir Ukrayna savaşı fotografı yanında da AB liderlerinden bir ikisinin renkli resmi, haber başlıgı da "AB savunma bütçesini rekor düzeyde arttırdı" gibi bir nes. Sanırım bağlantıyı kurdun :) Putin Ukrayna ya girdikten sonra o gerekçe ile sadece tarım ürünlerinin kazık fiyatları ile halka kazık sokmakla kalınmayacak... İlerde yapılması planlanan bir savaş için savunmaya yüksek oranda para ayırılarak cok daha büyük bi kazık daha sokulacak...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güzel analizler, eskiden bunlara bu kadar dikkat etmezdim. Corona sagolsun Medyanin yönetimlerin köpegi oldugunu cok iyi gösterdi. Cogu haberi gülerek izliyorum. Milletin kanina dokunan görsel haberlerin özellikle yapildiginin farkindayim. Asil önemli olan bu görsel olay konulu haberlerin seninde dedigin gibi bir kanunla ilsikilendirilmesi. Algilardan ibaret bi dunya olusturuluyor, adam 24 saat evde oturur, depresyondadir buna uzuldugu yetmezmis gibi atiyorum kafayi TV de gördügü baska bir ülke sorununa takip dahada üzülür. Kafaya taksan ne olacak senin bunda yapabilecegin birsey varmi yok, zaten maksatta bu, olaylarla ilgisi olmayan insanlarinda dikkatini istenen noktaya cekip onlarin enerjisini bu konuya vermesi, bu olmazsa zaten suni sorun olusturulamaz.


    Ukrayna Rusya savasinin yazari ABD, yönetmeni Putin, Finansmanini ise AB sagliyor Gündeme dair . Savasin aci Faturasi ise yükselen enflasyonla birlikte halklara kesiliyor.


    Gecen yil TR de iken Dieselin Litresi 6 TL idi sonra 8 e yükselmisti. Avrupadan gelenler icin bu 0,50-0,60 Cent demekti yani sudan ucuzdu, cünkü ayni dönem AB de Dieselin Litresi 1,50€ idi.

    Simdi Dieselin Litresi TR de 24-25 TL buda 1,40€ eder. Suan gelen zamlarla birlikte Avrupada Dieselin Litresi 1,80€ .


    Yukardaki tabloya bakilirsa Ukraynadaki savas ve AB nin Rusyaya Gaz aliminda ambargo uygulamasiyla Petrol fiyatlari Avrupada 0,40-0,50Cent yukselmis. Rus Gazina hicbir Ambargo uygulamayan TR de ise gecen seneye göre Petrol fiyatlari yaklasik 5 kat yükselmis.


    TR de yasamak bir sanattir...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Haziran 2022; 17:16:23 >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Bu analizi, 2018-19 arasındaki dönemde de yapıyordum. O dönemde hergün 3 cinsel sapık tecavüz haberi üretiliyordu. Of en hassas konu deil mi? Ortada gerçek sapık yok, fake haberler ile o haberlere inanan milyonlar var. Haberin fake olduğunu , belgesi ile gösterdiğimde "sen de sapıksın" diyerek herkesin sapık olduğunu düşünen sapıklar var :) O dönemde inanılmaz tecavüz haberleri ardı ardına üretiliyordu O haberlerin üretilme amacı ise bekçi kadrosu içindi. Her yer sapık, sadece polisler ile önlenemiyor, sokaklarda devriye gezecek bekçilerle önünü alabiliriz ortamı oluştu. Bekçi kadrosu açıklandığında buna AKP lilerden cok CHP'liler sevindi. Anımsıyorum forum "cok iyi oldu" diyen CHP'lilerle doluydu. Nerdeyse AKP cok iyi yaptı diyeceklerdi :)

    O dönemde fake haber olarak yorumladığım bi haber bugün bile belleğimde. Anne Baba, mahalledeki düğüne gidiyor. Düğüne giderken 4 yaş cocuklarını evde bırakıyorlar ! Dügüne giden anne-baba 4 yaş cocugu evde yalnız başına bıraksın, buna kim inanır, sen inanır mısın? İşte o dönemde milyonlar inandı :) Neyse inanılmazlıklar sürüyor: O sırada oradan geçmekte olan sapık 4 yaş cocuğun bulunduğu eve girip 4 yaş cocuğa tecavüz eder ! Sonra başkaları tecavüz sesi duyup gelir, tecavüzcüyü yakalar! Abarttığımı düşünüyorsan habere kaynağından bak :)

    https://www.gazetevatan.com/gundem/4-yasindaki-cocuga-tecavuz-olayi-ile-ilgili-flas-gelisme-1144075

    Bu habere herkes 100% inandı. Cunku cinsellik, 4 yaş cocuk (koruma içgüdüsü) de bunun gibi ögelerle beyin sapına sesleniyor. Bunun gibi yığınla haber üretildi 2018 boyunca. Sonra nurtopu gibi 200bin bekçi doğuruldu :) Bekçiler 2020-21 arasında sarayın elemanı gibi maske ile kimlik kontrolü yaptı, sarayın buyruklarına karşı geleni suçlu gösterip üstüne 3000TL cezalar kesmeye yeltendi. Pandemi tiyatrosu bitince bir anda bekçiler de ortalıktan kayboldu. Hepsi tatile cıktı.

    Üstteki tecavüz haberinde abartmadığım gibi, yine abartmıyorum: Son 6 ayda arkadaş cevremin cevresinde bircok ilginç hırsızlık olayları gerçekleşti. Örneğin iş hanına sabah erken saatte kapısının acık oldugunu görerek girip tüm işyerlerinin su saatlerini tek tek söküp çalmışlar. Bu olay kentin ortasında oldu :) Yine kentin ortasında bir işyerinin yanında bulunan trafo duvarını parçalayarak split klimasının iç parcasını da çalabileceğini gören hırsızlar split klimayı söküp gidiyor. O esnada Bekçi mekçi görmüyor, yakalamıyor :) Trafoya hasar verdikleri için tüm bölgede gün boyu elektrikler kesiliyor! Kesintinin hırsızlıktan kaynaklı olduğunu medya vermiyor! Bir de su tür haberleri cok duymuşsundur, bir arkadaş anlattı bir de benden duy: Geceleyin hırsızlar bir sokaktaki eve giriyor. Aradan bir süre geçiyor, aynı sokakta başka eve giriyor! İlk girişten sonra bekçiler orada daha cok kontrol yapar değil mi? Bunlar yalnız kendi cevremde yaşadıklarım.Tüm Türkiye'de bekçilerin volta attığı sokaklarda daha kimbilir neler yaşandı de medya onların haberini yapmadı.

    Özet: Bekçiler halk için işe alınmadı. Net. Bence onlar saraya bağlı kolluk birlikleri gibiler. Öyle gerçek bekçi mekçi değiller. CHP'liler alkışlasın :)

    Petrol fiyatlarında , tarım ürünlerindeki gibi bir oyun var. Cavit Ondokuz tiyatrosu döneminde "besin kıtlığı" "elektrik kesintisi" temalı gönderiler gerçekleşiyor gibi. her türlü oyunu yiyen milyar kişi olduğu sürece daha cok nes gerçekleşir...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • http://youtu.be/ML1aONC2sSQ

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • WHO Dunya capinda salgin yonetimi yetkisi icin istedigi onayi Rusya Afrika Brezilya gibi yuksek nufus oranina sahip ulkelerin vetosu ile simdilik geciremedi. Bu ulkeleri ikna etmek icin bir grup olusturup 2024 te tekrar onaya sunacaklar. 2024 e kadar rahatiz demektir.

    Gozumuzu iki kutuplu dunyada, iki secengin sunuldugu ortamda actik. Bu yuzden oynanan oyunu gormemiz bazen yillar almis olsada birseylerin yanlis oldugunu ge o yanlislarin, insanlarin milli deger din gibi hassas noktalari kullanilarak gumburtuye getirildigini anladik.

    Aydinlanma yolunda sanal ve gercek ortamda karsilastigimiz insanlarin etkisi buyuk oldu. Bu insanlari yeri geldi kabul edilemeyecek teorilerin saviyla yeri geldi degisik ve aydinlatici sozlerle tanidik. Benim kafamdaki kivilcimin alev almasina sebep olan arkadaslara ki bunlardan biri bu konuda yazar sagolsun, tesekkur ediyorum.

    Yasadigimiz algi dunyasindan siyrilip gercek olan gercekleride gormemiz yakindir. Ellerindeki her turlu imkani kullanip ne kadar ustumuze gelinirse o kadar cok insan aydinlanacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 4 Haziran 2022; 14:45:7 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Hastalik tedavi yontemleri olsun, salgin yonetimi olsun, suni savaslar, suni kitlik yada suni enflasyon, bunlarin hepsi birtakim yonetmeliklerle olusturuldugunu biliyormuydunuz.

    Ornegin bazi hastalik tedavilerinde saglik bakanligindan gelen birtakim tedavi yontemleri dikte ediliyor. Bu yontemlerin ise yaramadigi bilinmesine ragmen bu programda hastalara dayatma yapiliyor. Hastalarin bunlardan pek haberi olmuyor. Sorun buna karsi cikan Doktorlar icin oluyor. Hastalarina ise yaramayan yontemlerin dayatilmasi onlarin mesleklerine olan inanclarini kaybettirip olan biteni ve sistemi yakindan tanimasini sagliyor. Mesleklerinin ipleri daha devlet tarafindan ustlenilen egitimleri dolayisiyla tepeden biryere baglanmis oluyor ve ya bu isten vazgecmesi yada susarak ona soyleneni yapmasi gerekiyor.

    Ayni sey salgin ilanlari icinde gecerli. DSÖ kuresel bazda tum ulkeleri yeni bir salgin yonetme yasasina dahil etmeye calisiyor. Boylelikle istedikleri takdirde odaklandiklari her virusu tehlikeli ilan edip atik sulardan takip edip salgin ilan edecekler. Tabi bunlarin cogu suni olacak, algi.

    Yukselen enflasyon icinde ayni seyler gecerli. Ortadogu ve buyuk oranda petrol ureten ulkelerde yillardir savas varken Avrupada ve Amerikada enflasyon yukselmezken bir anda Rusya Ukrayna savasi yukselen enerji fiyatlarinin sorumlusu ilan edildi. Savasin finansmani AB ve Amerika halki uzerinden cikarmak istenildigi icin tutarinin yaridan fazlasi vergi olan enerji fiyatlari suni olarak yukseltildi.

    Cikan savaslarda suni. Sahnedw birbirkerini bigazladigini ambargo koydugunu sandigimiz devlet adamlari sahne arkasinda isbirligi icindeler.

    Hesapta Rusyaya ambargo var ama yukselen enerji fiyatlari ulke gelirinin %80 ini enerji ihracatindan saglayan Rusyaya yaradi. Ustelik sattigi gazin kendi para birimiyle odenmeaini dayatarak parasinin degerinin dusmesinide onledi.

    Asagidaki resim bu anlattiklarimin ozetidir.



    Gündeme dair

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.