Şimdi Ara

Gündeme dair (64. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.079
Cevap
0
Favori
16.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 23.Nisan'ın kutlu gün olmasını Kemal Atatürk belirlemedi. Aynı biçimde 19.Mayıs, 29.Ekim, 30.Ağustos'u da Atatürk belirlenmedi.

    tüm ülkelerde hangi günün kutlu olacağı ya da olmayacagı, tek yeryüzü yönetimince belirleniyor, liderler üzerinden duyuruluyor.

    Latince dili için ne denildi? Birkaç bin yıl önce Avrupa'da halk Latince konuşuyordu denildi. Sonradan güneydeki Latince İtalyanca, Fransızca, İspanyolcaya dönüştü, Kuzeydeki Germence, Flemenkce, İngilizceye evrildi de bunun gibi bir öykü anlatıldı, değil mi ?

    Şimdi sıkı dur: Latince hiçbir dönem halk arasında konuşulmadı. Birkaç bin yıl önce de, İtalya'daki halk bugünkü İtalyancayı, Fransadaki halk bugünkü fransızcayı konuşuyordu. Doğal olarak biraz değişik konuşuyordu. Ancak temelde konuşulan İtalyanca, Fransızcaydı, Latince diye başka bir dil degildi.

    Peki Latince nasıl ortaya cıktı, kimler tasarladı, nerde ne için kullanıldı ? Yeryüzünü yöneten kesim tasarlamış olmalı, öncelikle kendi aralarında kullanmak üzere sonra bilim, sağlık, tüze (arapça: hukuk) alanında bu dili kullandılar. Bilim alanında bir nes bulununca adını Latince koyarak ona egemen olmak için. AB de ABD'de tüze dili Latince ağırlıklıdır. Türkiye de tüze dili Arapça agırlıklıdır. Halkın dili kullanılmaz. Egemen kesim, bu dillerle halka karşı güç gösterisi yapar. Türkiye'de finans, alışveriş (Arapça ticaret) sektöründe de en önemli bölümler Arapça ağırlıklıdır. Tahvil, hisse, irsaliye, tesellüm ... nedir bu sözcükler? Arapça olduğu için Türk halkı anlamını eksiksiz olarak bilmez. Arapça'nın yetmediği yada uygun gelmediği yerlerde İtalyanca kökenliler kullanıılır: fatura, piyasa, gibi. İnanç alanında Arapça'nın uygun gelmediği yerlerde Farsçanın kullanılması gibi. Örneğin Arapça Es-Salat sözcüğü yerine Farsça namaz sözcüğü alınmıştır, onun gibi. Secdeye eğilmenin Türkçesi yükünmektir. Bu eylem için de yükünç sözcüğü vardır. Es-Salat ya da namazın Türkçesi yükünç'tür. Namaz kılmak yerine Yükünç etmek denirdi. Sonradan Farsın ağızı Türklere yapıştırılarak namaz denilmiştir. Bunlar hep bir üst el (yeryüzünü yöneten kesim) aracılığı ile gerçekleştirilmiştir.

    İlaç adları Latinceden bozma özel bir dile göre verilmektedir. İlaç adları belli bir ana tasarım desenine göre, her ülkeye özel alt kurallara göre verilmektedir. Latince bu yönüyle tek düze / mekanik bir dildir. Doğal olarak konuşmaya uygun değildir. Bir sava göre Kur'an Latince yazıldı sonra Arapça'ya çevirildi, Arap Muhammed aracılığı ile servis edildi. Kişioğlu eliyle yazılan bir nes, "Allah yazdı, vahiyle gönderdi" diye bi kez yutturulduktan sonra artık her nes yutturulabilirdi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dogu Avrupadaki anlamsiz savas süredursun bunun bize yansimalarini ele alalim. Bundan birkac ayn önce online gazeteler olsun, teknoloji siteleri olsun hepsinde mansetlerde Corona haberleri vardi, bu yerini artik savasa birakip ikinci plana atildi. Salgin döneminde yapilan yanlislar sessizce el alti ediliyor. Simdi ise savas Mansetleri susluyor. Avrupada ise Ukraynalilarla dayanisma icinde olmak icin Ukraynadan Avrupa sokaklarina gelip parkeden araclara ceza yazilmamasi konusunda anlasildi. Arabalarin geneli ilginc sekilde Lüks Araclar, ceza yazsanizda bu adamlara koymaz gibi duruyor. Diger yandan insanlara sogukta gerekirse üsüyün ama kaloriferlerinizi kisin diyorlar, yakarsak Ruslara yardim etmis olurmusuz Gündeme dair . Salginda yasadiklarimizin bir degisigi, sadece oyuncular farkli bizden beklenen mantiksiz seylere bakarsak Senaryoyu yazan ve yönetenlerin ayni oldugu görülmekte. Isin ilginc tarafi Avrupa ülkeleri itiraf etmeselerde elleri Rus gazina bagli, kesinlikle alternatifleri yok. ABD den gemilerle tasiyacaklari Fraking Gas sacmaliginin hem maliyeti yüksek hemde uygulanabilirligi yok. Insanlar savas senaryosuna inansinlar diye sanki dunyanin tum gida ihtiyacini Ukrayna cekiyormus gibi gida ürünlerine zam yapiliyor. Özellikle yag seven vatandaslarin isi zor, bu zamlar Avrupada minör olarak olsa bile Zeytinyagi ile arada pek bir fiyat farki kalmamis gibi. Ben sadece zeytinyagi kullandigim icin bu zamlardan etkilenmiyorum Gündeme dair . Milletede Aycicekyagi yerine artik zeytinyagi kullanin diyorum en azindan biraz pahali olsada daha saglikli.


    Ruslar bir savasin icine sokuldu, AB ve ABD Ukraynayi aciktan destekliyor hatta her yönüyle destek olmak icin silah gönderdikleri gibi Nazi ideolijisine sahip Ukrayna Azow birlikleri hakkinda tartisilmamasi icinde Internette Azow birlikleri hakkinda yasakli Nazi birligi oldugu gibi yazilar degistirilerek Ukrayna Halk savunma birlikleri olarak degistiriliyor. Avrupa sirf Ukraynayi destekledigi icinde tüm vatandaslarinin cebinden paraini ve gidasini kisarak onlarida bu savasa dahil ediyor. Tabi buna siradan vatandaslarin tepkisi farkli oluyor, banane Ukraynadaki savastan diyeninden tutunda Avrupa neden yine Nazilerin tarafinda diye sorgulayanina dek brcok degisik dusunce var. Devlet tapar her dedigini yapar vatandaslar ise salginda hic dusunmeden 3-5 asiya kostugu gibi burdada cebimizden kisalim, kisin üsüyelim yemeksiz kalalim benzin almayalim ama Ukraynayla daynisma icinde olalim kafasinda. Tabi burda sunuda belirtmek lazim bunlarin orani salgindakine oranla suan azinlikta. Cunku insanlarin gidasi ve parasindan kisarsan tepkileri buyuk olur.


    90 li ve 2000 li guzel yillardaki gibi olmayacak hicbirsey bu belli. Elektrikli arabalarin cikmasiyla ve Araba endüsrtisine vurulan darbelerle arabalardada tad birakmadilar. Garip bir gecis sürecindeyiz ama yolumn sonu nereye varacak belli degil. Tek belli olan birileri insanlari rahat birakmak istemiyor. Yukselen hayat standartlarina ve iyi yasam ölcülerine illede darbe vurup kaos ve isyan cikarmaya calisiyor. Peki ne yapmak gerek? uygulanan suni kriz ve savaslara kafa yormamak ve kendi hayatiniza herzamanki gibi devam etmek gerekir. Siz her ne kadar bunu ignore etsenizde gundelik hayatinizda alim gucunuzdeki kayipla ve enerji fiyatlarindaki yuksek oranla bundan etkilenirsiniz evet bundan kacis yok ama yinede gundelik hayata devam edilebilir.





  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Yiyecek kıtlığı yapay. Savaş baştan yapay. Yalnız enerji kıtlığı da ilgimi cekiyor. Yiyecek gibi onu da kıt göstermeye çalışıyorlar gibi bir hava var. Geçenlerde Youtube ta Alexander Parseval adlı bir yatırımcının videosunda gördüm, normal aküye göre 100 ya da 1000 kat enerji depolayabilen, birkaç dakikada şarj olan yeni bir batarya cıkacakmış. Forumun otomobil bölümünde Berkan adında biri elektrik benzin doğal gaz bedavadan üretiliyor dedi ancak gönderisini bulamadım. 153news ta da elektrik atmosferden cekilerek üretiliyor diye anlatan bir video görmüştüm. Hidrojenli araç videosu gördüm, ufak bir hidrojen tankı ile binlerce km gidebiliyor, akü gibi 1 ton yükü yok. Enerji konusunda bir oyun döndüğünü düşünüyorum. Savaş Salgın Yiyecek kıtlığı ile enerji oyununu yutturmaya çalışıyor olabilirler.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada TR'de maske saçmalığı heryerde yönetimsel olarak kaldırıldı ancak toplu taşımada saçmalık sürdürülüyor ya, bir arkadaş onun nedenini "maske yanlılarının tepkisini çekmemek için toplu taşımada şimdilik kaldırmadılar" dedi.Haa hastanede de kaldırmadılar ancak hastane tarrağımda bile değil :) Gitmiyorum, işim olmuyor hastane ile isterse astronot kostumu giysinler :) Bu arada maske saçmalığı kaldırılmadan aylar önce ben market, banka, gibi yerlere maskesiz giriyordum :) Herkes, yönetim de, bilim (!) de benim yoluma geldi :) Birgün herkes Vonderplanitz'in yoluna gelecek cunku Vonderplanitz doğal, özgür yaşamdan yana :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TR de alinan daha dogrusu Maske yasaginin kaldirilmasi ve uygulama sekli oldugu gibi bundan haftalar once Avrupada kaldirilan kararlarin birebir aynisi. Uygulama oldugu gibi kopyalanmis. Maske yasaklari Bankalardada var. Bugun bir bankadaydim, bankacinin masasina baktim, ustunde bankanin adini tasiyan bir dezenfekte, iceri girdigimde odasinda telefonla konusuyordu ve maskesizdi. Ben girince eliyle 2 dakka bekle isareti yapti ben onu maskesiz gorunce bende cikardim. Telefon konusmasi bitince hemen maskesini takti
    tabi bende taktim. Bugun yapilanlari umarim tarih birebir aynen yazar. Gelecekte insanlar salgina karsi bugun aldigimiz maske uygulamalarini okuyunca cok gulecekler. 1600-1800 lu vena salgininda giyilen krgaya benzeyen maskelerden fazla bir farkimiz yok. Aradan kacyuzyil gecmis ama yerinde saymisiz.

    Elektrik uretim konusunda daha once sirf miknatis ve cekim itim gucuyle calisan jeneratoer oldugunu buldum. Her ne hikmetse bulusu yapan kisilere ulasilmiyor. Bunlardan biri koca jeneratorleri internette satisa koymustu. Iletisime gecmeye calistim ama hicbir cevap alamadim daha sonra kapatildi. Piramitlerin yapisina bakilirsa elektrik ve enerji uretmek icin yapildigi gorulmekte. Yer ustunde bildigimiz piramitlerden cok denizin altinda camdan yapilmis ve halen daha aktif olan cok daha fazla piramitler var. Atmosferde elektrik olmasi mantikli, dogada heryerde elektrik var. Bulutlarin sebep oldugu simsek ve yildirim gibi yuksek gucte enerji aciga cikabiliyor. Insanlar bunlari bilse kontrol edilemez olurlar, hicbir korkulari kalmaz. Yasadiklari dunyanin zenginliginin ve comertliginin farkinda olurlar. Enerji icin kimseye borclu hissetmez ve bunu bir hak olarak gorur. Dusunsene bu gercekse, bunu saklayanlar bugun yeryuzunde acliktan olen her insanin katili sayilirlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Maske saçmalığının yönetimsel olarak kaldırılmasına, yakınlarımdan bir bayan dolaylı olarak tepki gösterdi. Çok anlamlı biçimde , biraz bozguna uğramış gibi ses tonuyla "ben yine de takacağım" dedi :)

    Piramitlerin bulunduğu bölgeden, önceden Nil ırmagının geçtiğini biliyor muydun ? Piramit de benzeri eski görkemli yapılar coğu kez göl, ırmak, deniz kenarındadır. O konuda Jon Levi adlı bir Amerikalının YT kanalına bakmanı öneririm. Piramitlerin yapılış amacı net belli degil ancak elektrik üretimi için
    olabilir. Ben de yeni ilgilenmeye başladım bu konu ile.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gündeme dair

    Bu tamamen islevsel bir Piramidi gosteren bir fotograftir. Giza Piramidi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Çok ilginç. Yığınsal medyada hiç görmedim piramidin bu yönünü. Piramitin ucu atmosferle etkileşim içerisinde görünüyor. Biraz araştırayım ben de. Bu arada piramit demişken Firavun / Pharaoh için gerçekte hiç yaşamamış Firavun üzerine anlatılan tüm nesler birer öykü deniliyor...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oh be işkence ayı bitiyor. . Esasında şeriat çoktan gelmiş. 30 gün toplum yaşamını oruç ile biçimlendirmek, üstüne 3 gün bayram, 33 gün halkın yaşamına el koymak. Bu arada 33 Siyonistlerin sembolik sayısıdır. Şeriatın ta kendisi. Cunku bunlar ülke yönetimine yasa olarak girmiş. Ülke yönetimi bu 33 günü herkese uyguluyor. Şeriat bu. Kmse oruç tutmuyor bu arada. Yükünç (Farsça deyimiyle namaz) kılan bile oruç tutmuyor. Cunku kişinin yaşamına aykırı bir eylem. günboyu tek damla su bile içme. Yuh. Tüm dinler saçmadır ancak İslam saçmalıga ek olarak binbir türlü ek buluşlarla dolu. Bu arada ek buluşlar islamcı parti döneminde daha da arttı. Örnegin perş geceleri gece duyurusuna (arapça deyimiyle ezan) ek olarak, duyurudan 10-15 birim (arap deyimiyle dakika) önce Cuma Es-Salatı için (es-salat Arapça yükünç demek) ek duyuru (arapça deyimiyle "sela") yapmak. Yeni eklendi. Cuma öğlen duyurusundan önce yapılıyordu. Perş gecesi de eklendi. Sonradan ekleme işler. İslamcı Parti başka ne yapacaktı ki?

    Şimdi... 30 gün boyunca işyerini kapatan dönerciye soracağım, işyerini kendi istediği için mi çevre tepkisinden mi kapattı diye. Yanıta göre bir daha o dönerciye gitmeyeceğim. 30 gün kapalı olunca başka bi dönerciye gittiğimi de söyleyeceğim. Gelecek yoruma göre ya o dönerciye gitmeyi sürdüreceğim ya da biletini keseceğim. Onun iyi alıcısıyım cunku normal yarım ekmek arası döner 15TL ben yarım ekmege 2x döner koydurarak 30TL'lik alıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 1 Mayıs 2022; 16:0:49 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ramazan bitiyor ben ise uzuluyorum keske 30 degil 60 gun olsa raziyim. Ondaki tad ve huzuru anlatamam. Severek oruc tutuyorum, insan oyle huzurlu oluyorki akil cok daha iyi calisiyor. Bedenen beni yormuyor daha hafif oluyor insan. Avrupada baska bir dinle dogsam yinede Islami secerdim. Kutsal dinler icinde en mantikli din Islamdir bana gore. Ramazan ve oruc insanin kendi uzerindeki kontrol ve iradesini guclendiriyor. En sicak yaz gunlerinde bile Ramazan aylari garip sekilde serin gecmistir. Bir bakmak var birde gormek herkes baktigini goremez.

    Siz Turkiyede yasayipta Islamdan nefret edenler, aslinda nefretiniz islama degi, islam maskesi altinda insanlarin dini yonden duygularini somuren malum siyasi partiye sizin isyaniniz. Belirttigin uygulamalar seriatta yok, seriat ayni zamanda oy icin cami yapinda demiyor. Bir donem Islam Halifeligi doneminde bircok cami yikilmistir. Islam sekikcikige ve insanlarin birtakim yapilar ve insanlara kutsallik adanmasina karsidir. Bu dedigin ek uygulamalar sana sevmedigin siyasi partiyi animsattigindan bu nefretin.

    Disardan pek yemek yemem yersem Pirzola yerim. Fastfood seklinde ekmek arasi seyler yemem ayakta. Sabahlari attigim iki cig yumurtayi saymazsak, Gunde birkez yerim ve yerken yemege zaman ayiririm oturarak yavasca. Bunlar onemlidir yemek ayakta gecistirilmemeli. Hayat ve yemek aceleye gelmez sakince yenir.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Oho Avrupa'da ramazanda da yaşam kesintisiz sürüyor ne de olsa. Orada ben de ramazan geçirdim. Yaşamımdaki en sorunsuz ramazan dı. Ne güzel isteyen kendi kendine günboyu aç kalıp evinde kendi kendine yiyordu. 3-5 kişi oruç tutacak diye toplum genelinin yaşamı değişmiyordu :) Orada ben 2 degil 6 ay Ramazan olsun isterim :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı sitede kimileyin ana vitrinde cıkan değişik duyuruları tıklıyorum. "Evde Çocuk Bakıcısı - 6000TL" gibi bir duyuru ilgimi cekti tıkladım. İstanbul ya da Ankara gibi büyük kentte evli bir çift cocuklarına bakıcı arıyor. Açıklama bölümünde koşullarda, "AŞISINI OLMUŞ" yazıyordu! Benzer başka duyurulara baktım, ilk cıkanı tıkladım onda da 3 DOZ aşısını olmuş yazıyordu!

    Geçici dönem, 6kTL verecek bir kişi, tüzel olarak (resmi sözcüğü Arapça) işveren tanımında bile degil, utanmadan sıkılmadan , sürekli bir işverenmiş aşı koşulu koyuyor. Beni hiç ilgilendirmese bile, avukatıma soracagım bu yönelim yasalara uygun mudur diye. Hoş, yasalar da birilerinin sakız gibi biçimlendirdiği bir oyuncak konumunda. Sonuçta, bakıcılık yapacak kişilere acıyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasalar zenginin malini fakirden korumak icindir. Adalet mulkun temelidir, insanin degil

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Tüzük edinimlerin temelidir.

    ABD de AB'de tüze (hukuk) dili büyük oranda Latince kökenlidir.
    Türkiye'de tüze dili büyük oranda Arapça kökenlidir.

    Türkiye'de tapınma dili Arapçadır. Örneğin günde 5 kez yapılan tapınma duyuruları Arapça dır.

    Tıp dili ise hem ABD, hem AB hem de Türkiye'de Latincedir.

    Buradan ısları* yönetmek üzere Latince de Arapça kullanılmaktadır sonucu çıkarabilir miyiz?

    * Is, Altay Türkçesinde kişi yada kimse anlamına gelmektedir. Islaklık => Su sözcüğü ile bağlantılıdır. %70 su olmamızdan kullanılmaya başlanmış bir sözcüktür. "Issız" niteleçini her Türk bilir. Issız'ın "hiç bir kişinin, kimsenin olmadığı" anlamına geldiğini de her Türk bilir ancak oradaki "ıs" ın kişi/kimse olduğunu nerdeyse hiçbir Türk bilmez :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Araplar, Türkleri de Türkçeyi aşağılıyorken...
    Gündeme dair
    Başka bi Arap, "arapça tanrının tüm müslimlere bir armagındır" derken..
    En altta Atatürk gelene dekTürkçe de çoook daha yüksek oranda Arapçaydı diyen birini görüyorsunuz.
    Gündeme dair

    Türkleri aşağılayan, tüm toplumları kendilerine bağlı sanan Arap yorumlarını izlediniz. Arapı dost belleyip, Arapın dinine tapan Türklere bunları da göstermeli. Düş kırıklığı yaratır, gerçekler :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hehe İslamcılıkla ilgili eleştirel yorum yapınca dünüş yapmıyorsun bakıyorum ? :)

    Aşılı - Aşısız

    Ukraynacı - Rusçu

    biçiminde kamplaştırmayı sorguluyorsun ancak

    İslamcı - İslamcı olmayan

    biçiminde kamplaştırmanın tartışmasını dahi yapmıyorsun bakıyorum :)

    Geçenlerde Arapça ile ilgili bi videoya baktım. Arabın kendisi diyordu: Biz Allah sözünü İlah / Yaratıcı olarak değil, günlük duygu düşüncelerimiz anlatmak için kullanırız diyordu.

    Türkiyede özellikle yaşı büyük kişiler "selamın aleyküm" derler. Bu girişe yanıt vermeyince "Allahın selamını almıyor musun" diye tepki gösterirler. İyi de o Allahla mı görştü de onun selamını getirdi :) Kendi beyninden cıkan selam, Allah'ın mı oldu ? Değil, kendi selamı. Ancak Allah'ın selamı diyor. Buradan usbilim yürütürsek Allah = Kişinin Kendisi sonucu cıkar. Yani bu emekli amcamız kendisini Allah ın yerine koyuyor :) Tartışınca olay açıklıga kavuşacağı için mi, tartışmasını yapmam diyorsun yoksa :)

    Arapça, kişileri yönetmek üzere kullanılan ortak dildir. Evet, 300 milyon kişi anadili olarak da konuşmaktadır ancak eşgüdümlü olarak kişileri yönetme aracıdır. Nitekim, o yüzden İslami tapınma dili Türkçe yapılmamaktadır cunku Türkçe yapılsa kişileri Arapça ile yönetme düzeni bozulacagı için.

    Osmanlıca bu bağlamda bir proje dilidir. Ortadoğu, Balkanlar, Hazar denizi bölgesindeki Türkleri yönetme projesinin dili. Arapların yazı simgeleri ile anlaşılmaz bi dildir.Osmanlıca biliyorum diyenin bile çakozlayamadığı, anlamadığı bir dildir cunku amacı anlaşılmak değil, kişileri yönetmektir :) Nitekim Osmanlıca dili aracılığı ile birkaç yüzyıl Türkler sindirilmiş yönetilmiş bilgisiz bilinçsiz, kendi özünden koparılmış bırakılmıştır. Neden cunku Türklere böyle bir rol biçilmiştir. Osmanlıcılar,İslamcılar da bu rolün uygulama başlarıdır.

    Tartışmaya giremiyorsun bakıyorum :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Inanc hakkinda tartismalara girmek bostur. Sen kendince dinleri bos bulabilirsin, zaten inanc adi ustunde inanmak veya inanmamaktir. Ben Allaha inaniyorum. Islam dininin arapca dilinde olmasi bana gore sorun degil. Sorun kendi dilini baska dillerden eklemeler yaparak bozmaktir. Kuranda muslumanlar sadece arapca konussun diye bir emir yoktur. Aleviligin Anadoluda dogusuda islamin turkce yasanmasindandir. Islamin 5 sarti vardir ve imaninda 6 sarti bu sartlarin hicbirinde arapca konusun demez. Arapca dili diger diller gibi siradan dunya dillerindendir. Ahirette dunya dili kullanilmayacak. Bunun icin bu dunyada olan iletisim dilleri dunya hayatinda kullanilan birseydir. Daha once birkackezde dedigim gibi ulkedeki siyasi olusumun insanlarin dini duygularini kullanmasindan oturu gunluk hayatta yasadiklarindan dolayi bu islam alerjin. Ben zaten Turkiyedeki siyasi olusumun islamdan uzak oldugunu sana birkac kez gosterdim. Zina yasasi bu iktidar doneminde cikmis olup evli insanlarin baska sahislarla birlikte olmasini suc olmaktan cikaran bu hukumettir. Faiz haramdir deyipte kura bagli dovize endeksli faiz uygulamasiyla tum vergi odeyenlerin faiz gelirini finanse ettirende bu olusumdur. Ulkeye uc bes kurus almak icin bir anda milyonlarca multeci dolduran ve bu insanlar icin entegre politikasi olmayanda bu hukumettir. Araplar kendilerince dillerini Kuran dili olarak irkciliklarini dayatiyor olsada islam irkciliga karsidir. Araplarin bu tutumlarinin yahudilerinkindinde bir farki yoktur. Arapla islamida birbirine karistirma.

    Ben farkli ortamda yasiyorum, dinimi yasadigim ulkede politik malzeme yapmiyorlar. Yillardir ayni iktidar basinizda ama suc biz inananlarda??

    Yasadigim ulkedeki siyasetten memnun olmadigim an tepkimi her sekilde gosteriyorum cabaliyorum. Sende aynini yap, yillardir ayni iktidari secipte memnun olmayan sizlersiniz. Sistem ayni kalacak olsada en azindan rahatsiz oldugun siyasi olusumun politikasi din odakli yapilmaz. Onca universite olupta her gencin universite gormus oldugu bir ulkede halen daha bu sekilde siyaset yapan bir partinin tum yanlislara ragmen basta olmasi uzucu.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Güzel yanıt. Kişi, üstüne gidiliğinde gerçek tepkisi anlaşılır diye bir söz var. Yazı ile üstüne gidince oldukça uygar karşılıyorsun, bunu begendim :)

    Erdogan ile onun partisine ben 2002 Kasım seçimleri dahil, hiçbi seçimde oy vermedim :)

    Arkadaşlardan en cok Erdo karşıtı olanların çoğu en azından 1 kez oy verdi :) Erdo karşıtı arkadaşladan biri diyor ki 2007 deki ilk 2. seçimlere dek AKP cok iyi işler yaptı dedi, ben tepki gösterdim "Bir dönemini dahi övüyorsan, oy vermemenin anlamı yok ki, yürekten oyveriyorsun şu anlattığınla" dedim.

    e AKP'nin 2002-2007 ya da 2002-2012 arası dönemi:

    Las Vegas'ta şans oyunu oynamaya gittiğinde ilk başta sana biraz kazandırır. Sonraki oyunlarda kazandırdığından çoğunu geli alır onun gibi.

    İlk başta güzel nesler yapacak ki tavlasın. Oyunun kuralı bu. Oyuna gelen arkadaşım benim.

    Erdogan gerici yuvası olan bir medreseleri açmaya başladı. Onu 2002-2007 arasında yaptı mı? Sıra ile bu işler.


    Erdogan 2015'ten sonra Osmanlıca'yı övmeye başladı "Osmanlıcayı geri getireceğiz" dercesine açtığı büyük Medrese'de Osmanlıca Eğitim başlattı. Binanın yanması için kibrit ateşi yeterli...

    İşte tüm bunları ben 3. Kasım. 2002 seçim akşamı AKP %34 olduğunda gördüm. Söyledim. Söylediklerim gerçekleşiyor, bir bir.

    Yeni bir nes öğrendim: Ürdün gibi ülkelerde yaşayan halk Arap değil ancak dilleri Arapça yapılmış. Türklerin dili de özdeş biçimde, Arapça yapılmaya çalışıldı. Osmanlıca bu girişimin adıdır. Ancak Türkçe güçlü kökleri olan bir dil. Tutmadı, olmadı. Erdogan adlı "Türk Sevici" Osmanlıca dilini Türklerin dili yapmaya çalışıyor. Yollar köprüler tüneller, bu girişimin vazelini. Ülkeye doldurulan 10M arap bu işin göstergesi...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Petrolün hic bitmeyen ve bitmeyecek olan bir kaynak oldugu, insan damarlarinda akan kan gibi dünyanin tüm denizlerinde ve yerin altinda heryerde oldugu bilgisi insanlar manipüle edilerek saklanmaya calisiliyor. Dünya kaynaklari yapilan algidaki gibi sinirli sayida degil. Insanlari kontrol etmek icin korku mekanizmasindan yararlaniliyor, bunun icin ise artik sözde bir meslek olmus olan gazetecilik üzerinden sürekli korku pompasi yapilarak insanlar kitlik, felaket, salgin ve savaslarla ayristirilip yönlendiriliyorlar. Gercekle yalanin, , gerceklere gizlenmis yalanlarin, hayalle gercegin birbirine karistirildigi bir zamandayiz. Bu yüzden su yüzeyinde kalmak icin disardan su almamak gerekir. Gemiler etrafini saran sular yüzünden batmazlar cünkü, gemiler iclerine aldiklari su yüzünden batarlar. Insanda etrafi su ile cevrili bir gemi gibidir, korku ile icinize su almadikca su yüzeyinde kalmaya devam edersiniz ve olanlardan etkilenmezsiniz. Denizde hareketsiz durdugunuzda su sizi yüzeye cikarir, ancak batiyorum bogulacagim endisei ile cirpinirsaniz iste korkunuz yüzünden o zaman batarsiniz. Isin garibi bogulduktan sonra ise su sizi tekrar yukarda tutar, cünkü hareket etmezsiniz, korkuyla cirpinmazsiniz.





  • 
Sayfa: önceki 6263646566
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.