Şimdi Ara

Gündeme dair (63. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.080
Cevap
0
Favori
22.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş
  • 153news.net e bakayım dedim gece gece uykum kaçmışken. Son 1-2 aydır Rus-Putin kuklasının savaş saçmalığı ile oyalanan gündem yeniden Cavit Ondokuzun aşılarına yönelmiş gibi göründü. 153news.net e girersen görebilirsin. Bu arada 153news.net e giriş Türkiyeden engelleniyor.

Peter McCullough Doktor, beyinde pıhtı yaptığını aşı üreticilerinin bile raporlarında geçtiğini söyledi. Şimdi olaya gel:
    en.wikipedia.org
    Peter A. McCullough - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Peter_A._McCullough
    için daha 2. paragrafta "McCullough has promoted misinformation about COVID-19, the COVID-19 vaccine, and COVID-19 treatments" diyor :) :) :) Wikipedia kendisine "özgür ansiklopedi" diyor ancak McCullough bağlığını kilitlemiş ! :) Özgür ?

Bu forum da kendisine forum diyor :) GSM no su ile kurulmuş bi kulup. Kulubün yöneticileri kapıda bekçi :)

İstesem hemen yarın anonim GSM ile üye olabilirim. Ancak olmuyorum neden ? Cunku GSM ile üye olmak özgürlüğünden ödün vermeyi onaylamak da ondan ! Nitekim, kimileyin (ayda 1, 2 ayda 1) GSM kulüp bölümlerine bakkıyorum, üfff ... dayanılacak gibi değil. Yok, askere giderim, yeni birliklerle birlikte köyden gelmiş kişilerle konuşurum daha iyi hiç olmazsa kendini bi bok sanamaz o :) Düzeyini bilir de konuşur :) Anomim GSM bulma yöntemim ise kolay. Varoş bölgeye laptopumla gidip, gördüğüm kişilere 500TL gösterip "bir SMS alacağım, SMS geldiğinde sen bakmadan bana göstereceksin, sonra SMS'i sileceğim" hepsi bu :) Ancak bedava anonim GSM olsa, verseler bile bu siteye GSM üyesi olmam. Böyle kenarından takılırım, en cok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Egerki yalanlarla dolu bir algi dunyasinda yasiyor isek ve hicbirsey bize anlatildigi gibi degilse, o zaman dunyada hangi ulkelerin ne uretecegi, nereoerde petrol yada gaz uretilecegi belirlenmis olup bunlara bagli bahanelerle savaslar cikarilip insanlar kitlik ve yoksullukla fakirlikle korkutulmalidirki oyunlarini surdurmek mumkun olsun. Bu acidan bakilirsa boyle olmasi mantiklidir. Pandemide gorduk dogru soylemeye cesaret eden bilimadamlarinin basina gelenleri.

Savas, kitlik, salgin ve iklim degisikligi. Bunlarin hepsi birarada yurutuldugine bakilirsa, bu sefer aceleleri var demektir. Tum silahlari ayni anda cekmisler.

Iklim degisikligi algisina bakilirsa bilimsel olarak boyle birsey olmadigi goruluyor. Simdilik sadece medyatio bir algi felaketi.

Salgin tiyatrosunun bitmedigini daha guclu bastirmak icin kisa bir ara verildigini belirtmistim. Sonbahar gelirken Yeni Levelden devam ettirilip, anayasal haklarini asiya baglamislar 4. dozla devam edecekler. 3 doz olanlarin insan haklari olmayacak cunku insandan sayilmayacaklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 1 Nisan 2022; 20:13:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Avrupada ufaktan gozume ilisti. Basinda Asilarin enfekte olunca bagisikligi dahada arttirdigina dair sacma haberler cikmaya basladi. Depolardaki asilari enjekte etmeden bunlar rahat durmayacak anlasilan. Insanlik suclari isleniyor ve gelecekte bunlar ortbas edilerek kimsenin haberi olmayacak tipki gecmisteki yasananlardan haberimizin olmadigi gibi.

Aşı olup kendini eve kapatan Yigit Erkin bile salgından hemen sonra savaşın başlamasını kuşkulu buldu. Ancak kaç kişi öyle bakar ki? Kaç kişi TVde medyada gördüğü neslere kuşkulu bakar? Çoğu kişi normal yaşamını sürdürüyorsa, yeme içme gezisi eğlencesini yapıyorsa bunları ne denli düşünür? Az sayıda düşünenler de biraz bir nesler yazsa yazdıkları siliniyor, engelleniyor. FORUM ile bu iş olacak gibi değil. Alternatif platformları bilmek yer edinmek gerekiyor FORUM esasında saçma bir ortam. web adresi üzerinden erişilen tek konumlu bir yer. O tek adres yoksa, herkesin iletişimi bir anda yok. Tox platformunu anonim olarak ayarlamam gerekiyor. Cok güzel bir alternatif platform. Ancak anonim olarak ayarlayabilmem için birkaç gün sürekli onunla ilgilenmem gerek, o denli süre ayıramıyorum.

Türkiye de şu sıralarda aşı olayı tümüyle gündemden kalktı. Medya olarak demiyorum, kent yaşamı, işyerleri, yollar kafeler heryerde aşı maske gibi nesler artık kimse bi yerine takmıyor. Akbank'ta geçenlerde bir işim cıktı, 2 deişik şubesine uğradım. Girişte güvenli görevlisinin maske yok :) Ben de maskesiz içeri girdim dogal olarak. Baktım içerdeki beyaz yaka çalışanların da coğunda maske yok :) Akbank bu işi bitirmiş :) İşbank biraz daha değişik. Onda da içerde çalışanların coğunda maske yok. Ancak... güvenlik görevlisinde var de gelenlerde maske yoksa "maskeyi takın" diyor :) Bende maske yoktu. Maskeyi takın dedi. "Çalışanların coğu maskesiz" dedim. Onların önünde panel var , onlar takmayabilir dedi. Bu aşısı saçma lafı normalde tartışmak gerekli o sırada hiç tartışacak durumum da yoktu zırlayan bebek sussun diye önünde dans edersin bebek susar ya onun gibi, görevliyi susturma için taktım. Esasında sağlık ile ilgili hiçbir nes yapmadım, kimse yapmadı, yapmıyor. Ortada saçmalıklar tiyatrosu oynanıyor ben de kalabalık ile oynamak zorunda kalıyorum :)

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Aşı ile sağlık ile ilgili medyada çıkan her nes ya saçmalık ya da algı yönlendirme. %1 'i gerçektir belki de 10%'u kimileyin belki %50'si de gerçek olabilir. Yüzde kaçı gerçek kaçı deil o da belli değil.

Depolardaki aşıların üretim gideri cok düşük. Milyarlarcası üretildiği düşünülürse aşı başına üretim gideri 0TL. Vergilerle toplanan paralardan karşılanıyor.

Bu arada başka bir kentte yaşayan büyük bir er yakınım (70 yaş) 2 ya da üstü doz aşı olmasına karşın ağır Covit olmuş, yeni söylediler. Normalde üzüleceğim bir yakınım ancak üzülmedim. o yakınımın cocukları ile konuşuyorum ara sıra. onlara "aşı ile korunacağını sandı ancak korumuyormuş :)" desem, yaşam boyu kötü kişi olurum :) Kişiler beyinleri değil duygularıyla düşünür. Onların duygularını beslememek için birşey demeyeceğim. Onun yerine medya TV'de cıkanlara inanan aptal rolüne yatacağım :)

• Corona Bolumunde Asi olanlar pismanmisiniz diye bir konu acilmis. Orda yapilan yorumlara gulmekten kendimi alamadim. Adeta kandirildiklarini kabul edemeyen bir anlayisin haykirislari gibi yorumlar yapmislar.

Su yorumu ordan kopyaladim.

„Hayır, semptom göstermeden atlatıp hayatımı bile kurtarmış olabilir.“

Yorum oyle komikki bunu yazan soylede diyebilirdi. Hic dunyaya gelmeden 3 cocuk sahibi yapmista olabilir

Diger yorumu Fenerbahce Avatarli biri yapmis. Resmini ekliyorum.

Gündeme dair

Fenerlinin yorumuda gecen sene basarisizliklar yasarken berabere kaldigi ezeli rakibiyle yaptigi mactan sonra vahim aciklama yapan baskaninin yorumuna benzemis. Soyle demisti Belkide bu sonucla birlikte onlari sampiyonluktan ettik.

Simdi hunun yorumunada soyle diyebiliriz. Belki Bu asiyla onlari Sampiyonluktan etmiste olabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 4 Nisan 2022; 20:2:26 >

• _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Şimdi onlar aşısını oldu ya, usbilimi ayaklar altına alıp komik olsalar da aşıdan bir yarar çıkartmaya çalışacaklardır.

Bu yorumları görünce bu forumdan uzaklaşmamın yerinde olduğunu düşündüm :) İstesem, başka takmaadla foruma giremez miydim? İstesem anonim GSM alıp tüm foruma giremez miydim?

Geçenlerde Cavit Ondokuz gösterimi boyunca görüş(e)mediğim bir yakınımla karşılaştım. Aşısını olmuş ki adım gibi biliyordum olacagını cunku kendisi kökten Reyizci Medyacı Devlet-i Alacı 'dır. O da aşıdan bi yarar çıkarmaya çalıştı. Kendisi kilo almış dengesiz beslenmeden yüzündeki kılcal damarlar belirginlemiş, sakal beyazlamaya başlamış, göbek de yarı küre gibi çıkmış :) yanlış anlama olmasın, kendisini düzgün sağlıklı fit görmek isterim, Reyiz Türkiyenin başına çöreklenmeden önce de tanıdığım sevdiğim bir arkadaşım, yaşanmış cok güzel anılarımız var. Ne var ki , Reyizinin sözünü medyasını dinleyip 2 doz aşısını olmuş artık ben ne denli olumlu düşünsem de aşı içerden yapacağını yapar, benimle ilgili elimde olan bir durum değil.

Benim aşı olmadığını öğrenince tepki gösterdi. Aşı olmamama karşı duruşa geçti :) Şakayla karışık "şöyle biraz uzakta durayım" gibi dedi. Ancak son derece iyi göründüğümü de söyledi. Alın de yanaklarda tenim kadife gibi. Boyun bölgemde kırışık yok. Cunku hiç bir dönem cok kilo alıp vermedim. Bel bölgem dümdüze yakın. Baktı şaşkın bir biçimde. "Aşı olmadım o sayede de böyle sağlıklıyım" dedim :) Karşı durması cok zordu. Aşısını iyi göstermek için nereye dek karşı duracaktı :) Benim konuşmama gerek yoktu, benim yerime duruşum konuşuyordu :)

Sanal ortamlarda yapamayacağım nesleri gerçekte yapabiliyorum :)

• Dönerci iyi gün dostu çıktı.

Bu yıl Cavit Ondokuz tiyatrosu bittikten sonra lokantalara gitmeye başladım. İşyerine yakın bir bölgedeki yerleşim yerinde ara yollarda yeni bir dönerci buldum. Döneri oldukça iyiydi, adam önceden büyük bir kebapçıda çalışmış oranın formülü ile döner yapıyordu. Öteki dönerciler yanında McDonalds çocuk işi gibi kalıyordu. Oraya bayağı bir sık gidiyordum. bugün öğleden sonra ona gittim ancak dükkan kapalıydı! İyi gün dostu böyle birşey işte. Dönüşte yol üstünde McDonalds türü bir yerden dönerimi aldım. Biraz cocuk işi döner yapıyor ancak yılın 12 ayı açık. Tutarlı.

Millet Ukrayna Rus savasi ve Rusya halkina karsi yapilan yaptirimlara odaklanadursun, arka planda neler olmus bir bakalim...

ABD Rusyadan Gaz alimini %40 artirimis ve yaptirimlarida gevsetmis. Tabi bunlar basina yansimaz. ABD Avrupa ülkeleri ve AB yi Rusyaya karsi yaptirim uygulamaya ve Rus Gazindan vazgecmesini isterken, gectigimiz hafta kendisi Rus Gazi ihracatini %40 artirdigi gibi Rusyadan gübre alimina karsi olan yaptirimida kaldirmis.

Rusya Güvenlik birimi sefi Michail Popov söyle dedi;

Birlesik Devletler Avrupalilari anti Rus yaptirimlari yapmaya ve kendileri Rusyadan ihrac edilen kara altin alimini gecen hafta %43 yani günlük 100000 Barel artirirken onlari bundan vazgecmeye zorladi. Sanirim ABD Ruslardan aldigi ucuz Gazi Avrupalilara ABD Gazi diye satacaktir.

Yığınsal medyadaki MIŞ'lar MİŞ'lerle oyunun gizemini çözeceğini sanmıyosun değli mi :)

Yığın Medyadan değilmiş gibi görünen alternatif ya da "düzen karşıtı" gibi görünen medyanın çoğunluğu arka planda yığın medya ile özdeş takımdan :) Örneğin sanırım açılımı Russian Time olan RT adlı medya onlara örnek. Daha da komik bir örnek, Fox Haberler. 2010'larda Reyizciler Fox Haberleri cok eleştirirdi, sürekli düzen karşıtı yayın yapıyor diyerek :) Oysa ki arka planda , Sabah, TGRT, HaberTürk, Kanal 7, de bunun gibi yığınlarla özdeş takımdan o da :)

Bu arada hıyar sözcügünün Osmanlıca (Arapça) daki anlamını biliyor musun ? Hıyar, hayırlı sözcüğünün çoğulu "hayırlı kişiler" , hayırlılar demek :)

Benim uydurmam ya da düşünce gücüm değil, Osmanlıca - Türkçe Lügat'ta yazıyor :)

İngilizce: no
    fransızca: non
    almanca: nein (okunuşu tek sesli)
    arapça: لا (Laa) (la biçiminde tek ses)

Cunku olumsuzluk bildirimi hızlı olmak zorundadır. Yaşamda kalmak için öyle evrilmiştir. Örneğin birisi uçuruma doğru adım atarken onu uyarmak için

İng No! Arap La! diye bağırır. Tek ses ile en hızlı en net bildirim sağlanır.

Türkçemizde de nitekim... olumsuz yanıt, uyarı için:

yo
    yok

sesleri vardır. Birisi uçuruma doğru adım atarken "yooo" diye bağırırız refleks olarak. O sırada genlerimiz bize en kısa sesi söyletir

Gel gelelim, Türkçemize bu uyarı bildirimi ya da olumsuz yanıt sözcüğü olarak Arapça "hayır" sözcüğü sokuşturulmuş. 2 ses. Yeryüzünde başka hiçbir dilde yok böyle bir olay.

Arapça, Türkçe'ye din görevlileri de ülke yönetimince (arapça deyimiyle devlet) sokuşturulmuştur. Biraz incelenirse, Arapçanın Türk Ülke Yönetim çevrelerinde cok daha yaygın kullanıldığı görülecektir. Bu bağlamda halk-yönetim arasında dil açısından uzaklaşma, başkalaşma da sözkonusudur. Yönetim, halka yabancılaşmaktadır.

• Ilginc Hayir kelimesinin Araoca oldugunu bilmiyordum. Birseyin farkina vardim, ben öz be öz Turkum. Boyumuzun nerden geldigini ve tarihinide biliyorum. Bizler pek Evet veya Hayir kelimesi kullanmayiz. Evet yerine He, Hayir yerine Yo deriz genelde. Veya evet icin HIHI, hayir icin II yada AA deriz. Hatta evet veya Hayir demek bize ayip gibi gelirdi eskiden. Hani su Erkan Yolac vardi ya Evet Hayir yarismasi yapan iste oraya kucukken ben ciksaydim veya o donem bizim sulaleden herhangi biri o yarismayi kesin kazanirdi. Kesinlikle bu kelimeleri dedirtemezdi. Diyecegim oki bizde ne Evet nede Hayir hic kullanilmazdi.

Dili korumak icin en guzel sey dile ozel Yazi bicimidir. Eger Goktirkce yazisinda kalsaydik bin yil once yasamis soydasimizla rahat konusurduk. Bunu basaran Japonlar
    Ve Ingilizler diye biliyorum.

Yazı biçimi dile en uygun çizgelerin olmasıdır. Latin alfabesi, Türkçe'ye tümüyle uygundur. Arap çizgeleri Arapçaya uyumludur, Türkçe'yi karşılamamaktadır. 600 yol boyunca, Türkçeye uymayan Arap alfabesini Türk'ün başına kakmışlar, nitekim 600 yıl Türk'e uymamış, Türk geri kalmış, hiçi tüketmiş. Latin alfabesine geçiş, Reyiz 'in kötü amaçlı deyimi ile "tek parti" ile değil, Türk diline uygun olduğu için, doğal biçimde oldu. Reyiz şimdi Osmanlıca diye tutturdu. Ortalıkta kara sakal kara çarşaf dolaşan Suri Araplara uygun bir eğitim sistemi de başlatmak istiyor. Anadolu profesyonelce Araplaştırılıyor. Konu budur.

Bankerler borclu kalmamiz icin calisirlar. Ilac Firmalari hasta olarak kalmamiz icin ugrasirlar. Silah Endustrisi surekli savas icinde olmamiz icin cablar. Medya gerceklerden uzak kalmamiz icin calisir ve hukumet tum bunlari yasal bir zemine oturtmak icin calisir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _turbo_ -- 19 Nisan 2022; 19:18:1 >
  • Salgin bitti normale donulecek derken savas bahanesiyle enflasyon cikti. Gerci TR de zaten yuksekti ama ben bunu genel olarak normal enflasyon orani olan ulkeler icin soyluyorum. Salgin uzmanlarinin yerini savas ve ekonomi uzmanlari aldi.

Ben ne nirmale donmeyi nede yeni normali kabul ediyorum, cunku ben onlarin yarattigi algi dunyasinda degil kendi dunyamda yasiyorum ve benim dunyamda hersey zaten normal ve korkuya endiseye yer yok. Yapilan algilari uzaktan gulerek izliyorum. Savasan taraflari kurban hakli ve suclu ikilemi bahanesiyle baristan soz edip yangina korukle gidip benzin dokenlerin iki yuzlulugunu acikca goruyorum. Bunca algi ve bosa enerji tuketimi basarisiz olacak cunku surekli akintinin tersine yuzemezsin. Salgin balonu gibi musluklar kesildigi anda balon sonet.

dinleri de onlar yaratı :)

Dinim ise bana huzur sevgi ve gucen veriyor dolayisiyla boyle guzel birseyi onlar yapmaz yapamaz cunku onlarin algi dunyasina ters seyler var. Dinim yaratandan baska hickimsese egilmemem gerektigini emreder, dunyalik mallara paraya vs. Kapilmamam gerektigini bildirir. Onlarin algi dunyasi ise bizi kullara kulluk etmeyi ve onlarin urettiklerini tuketmemiz icin surekli sistemin girdabinda kalmamizi istiyor. Insana gercek huzurmu yoksa buyuk bir servetmi deseler geneli huzuru secer cunku huzur servetle alinamaz. Huzurun olmadigi bir servette birsey getirmez.

Geçenlerde garanti bankasından cepten arayıp 150.000 tl kredi verebiliriz dediler. Garanti bizim maaşların yattığı banka. Anlattılar hiçbir şart yokmuş (ev, araba almak gibi) istediğim gibi kullanabilirmişim, bir tek bankaya ugramam yeterliymiş. Sağolun ancak ihtiyacım yok dedim. Yine de düşünürseniz bu numaradan bizi arayabilirsiniz dediler. Ben yaşamım boyu hiç bankadan kredi çekmedim bankaya hiç borçlu kalmadım, banka benim için hep formalite oldu. Ancak cevremden arkadaşlardan bankadan kredi cekip sonra geri ödemeyip kredinin üstüne yatanlar var. Onlar arasında bir arkadaşın ev de arabası yoktu, dolayısıyla banka verdiği krediyi geri alamadı :) Sonradan arkadaş işe girince aylığının %25 gibi oranını banka almaya başladı ancak bir süre sonra sanırım onu da almamaya başladı. Dolayısıyla arkadaş bankaya bayagı bir para bugünün parası ile 100bin TL sonsuza dek takmış oldu :)

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.