Şimdi Ara

Günde kaç konu ve tekrar sıklığı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
5
Favori
4.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç şey kafama takıldı belli bir programda giden arkadaşlar veya daha önce bu yollardan geçmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum...

Günde 2 konu bitirmek için hedefliyorum fakat 1 konunun konu anlatımına çalışıyorum + o konu hakkında en az 50 en fazla 100 (zorluğuna göre) soru çözüyorum.

Bu şekilde gittiğimde günde 1 konu bitiyor fakat 2. konu ancak yarı ya falan geliyor bitmiyor... Siz nasıl calısıyorsunuz gunde kaç konu ? mesela geometride açıortay konusunu 1 günde ancak bitirdim 100 tanede soru çözdüm.

Son olarakta tekrarları nasıl yapıyorsunuz 4 gün önce temel kavramları bitirdim + 80 soru cozdum ama sonra unutursam diye korkuyorum tekrarlar ne zaman olmal ıve nasıl olmalı ?

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tkp
  • Güncel
  • kardeş günde 1 konuyu bitirip sorularını çözmek kaç saatini alıyor ?
  • hocam gunde iki konu bitirip ustune onunla ilgili 100-150 soruyu cozmek normal bir insanin yapabilecegi bir is degildir. daha okul acilmadan bu moda girersen okul zamani dersane ev okul uclusunde basin cok agrir. unutucam diyede strese girme. denemelerde aklina hemen gelir. eger cok iyi bir tekrar yaptiysan tabiki. bende bu sene girecegim. lise sonum. ve islerimi kendimi cok fazla sikmadan halledecegim. bu iste mental ve fiziksel durumda onemli. nefes alman lazim sene icerisinde. motivasyonun dusebilir yoksa. iyi calismalar.

• konular hakkında fikrin bile yoksa günde 1 konu iyidir. ama daha önceden bir seyler biliyorsan 2 hatta 3 bile olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0x888

Bir kaç şey kafama takıldı belli bir programda giden arkadaşlar veya daha önce bu yollardan geçmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum...

Günde 2 konu bitirmek için hedefliyorum fakat 1 konunun konu anlatımına çalışıyorum + o konu hakkında en az 50 en fazla 100 (zorluğuna göre) soru çözüyorum.

Bu şekilde gittiğimde günde 1 konu bitiyor fakat 2. konu ancak yarı ya falan geliyor bitmiyor... Siz nasıl calısıyorsunuz gunde kaç konu ? mesela geometride açıortay konusunu 1 günde ancak bitirdim 100 tanede soru çözdüm.

Son olarakta tekrarları nasıl yapıyorsunuz 4 gün önce temel kavramları bitirdim + 80 soru cozdum ama sonra unutursam diye korkuyorum tekrarlar ne zaman olmal ıve nasıl olmalı ?

Mat-1den günde 2 konu bitiriyor-dum (temelim pek yokken) şimdi günde 4-5 konu tekrar ediyorum (bir konudan 1 veya 2 test) ama bunu sürekli yapıyorum. Örneğin bugün bağıntı fonksiyon mantık ve kümeler ve 2. dereceden denklemleri tekrar ettim. Merak etme ilerledikçe rahatça günde 4-5 konu tekrar edebiliyorsun. Tabii başka dersler olmazsa. Başka dersler olsa bile tekrar edilebilir. Mesela ben günde 3 saat mat1 3 saat biyoloji falan koyuyorum. 3 saat mat-1de 4-5 konu birer veya ikişer test ile tekrar edilebilir. Konuya göre test sayısı 3ü bile bulabilir. Bazen bir gün boyunca full problemler konusunu tekrar ettiğim oluyor. Tabii bunun için konuları bitirmek gerek

• @Trident682

Konu Anlatım Videosu izliyorum soruları videoda hoca çözmeden once cozmeye calısıyorum. Anlamadan geçmemeye calısıyorum o şekilde videonun zamanı 3 saat ise 5 saati buluyor bitirmek.

@Celikdelen

Mentak ve fiziksel durumum iyi ben mezunum geçen sene sıkmadık böyle oldu gerçi sıkılmıyorum pek severek yapıyorum cunku yapmazsam hayallerim suya düşecek ve 12. sınıflara gore biraz daha rahattır mezunlar cunku okul yok dershane ve okul o yuzden yinede sıkı tutmak istiyorum işi. İyi bir tekrar yaptıysan demişssin tekrar olayı nasıl olacak mesela 1 hafta once temel kavramları bitirdiğinde o konu hakkında tekrar 1 2 test cozmek mi lazım arada bir onu soruyorum ben :S

@yagmur adam

1 Konu ile 1.5 konu arası değişiyor işte mezunum ama geçen sene aşırı calısmadım konularıda unuttum yani bu şekilde bu kadar calısabiliyorum.

@sutlugahve

Anladım hocam ben en baştan başladım mat geo ağırlıklı gidiyorum mesela 3 gün önce temel kavramlar yani sayılar bitti. Bu konuyu ne zaman tekrar etmem gerek ve bu sıklık nasıl olmalı ayda bir kere falan mı ? birde 2 test çözsem yeterli sanırsam değil mi?

• 2 dersten 1-2 konu bitiriyordum femsetten de o 2 dersin bitirmiş olduğum konuları ile ilgili sorular çözüyordum geçen hafta şimdi femset-1 bitti kendim simetriden aynı şekil konuları bitirerek(dershaneden öndeyim maalesef erken çalışmaya başlamanın dezavantajı) soru bankalarından soru çözüyorum. Hafta sonu c.tesi günleri sadece 1-2 saat tekrar yapıyorum bütün haftayı. Pazar günüde 1-2 deneme yapıyorum. Tavsiye ederim hiç yorulmadan uygulayabiliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reo*

2 dersten 1-2 konu bitiriyordum femsetten de o 2 dersin bitirmiş olduğum konuları ile ilgili sorular çözüyordum geçen hafta şimdi femset-1 bitti kendim simetriden aynı şekil konuları bitirerek(dershaneden öndeyim maalesef erken çalışmaya başlamanın dezavantajı) soru bankalarından soru çözüyorum. Hafta sonu c.tesi günleri sadece 1-2 saat tekrar yapıyorum bütün haftayı. Pazar günüde 1-2 deneme yapıyorum. Tavsiye ederim hiç yorulmadan uygulayabiliyorsun

bir konuda kac soru cozuyorsun ortalama ?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Reo*

2 dersten 1-2 konu bitiriyordum femsetten de o 2 dersin bitirmiş olduğum konuları ile ilgili sorular çözüyordum geçen hafta şimdi femset-1 bitti kendim simetriden aynı şekil konuları bitirerek(dershaneden öndeyim maalesef erken çalışmaya başlamanın dezavantajı) soru bankalarından soru çözüyorum. Hafta sonu c.tesi günleri sadece 1-2 saat tekrar yapıyorum bütün haftayı. Pazar günüde 1-2 deneme yapıyorum. Tavsiye ederim hiç yorulmadan uygulayabiliyorsun

bir konuda kac soru cozuyorsun ortalama ?

Değişiyor ya dershaneden önce günde her konudan 200 soru çözüyordum 2 dersten 2-3 konu bitirdiğimi düşünürsek 400-600 arası bir rakam oluyor. Şimdi dershane falan derken bazen çok yorgun oluyorum her 2 dersten ve her bir bitirdiğim konudan 100 soru civarı çözüyorum şuana kadar min. 300 oldu geçen 500 oldu(Tabiki dershanede çözdüklerimizi eklesem uçar giderdi bu rakam )

• quote:

@Trident682

Konu Anlatım Videosu izliyorum soruları videoda hoca çözmeden once cozmeye calısıyorum. Anlamadan geçmemeye calısıyorum o şekilde videonun zamanı 3 saat ise 5 saati buluyor bitirmek.

@Celikdelen

Mentak ve fiziksel durumum iyi ben mezunum geçen sene sıkmadık böyle oldu gerçi sıkılmıyorum pek severek yapıyorum cunku yapmazsam hayallerim suya düşecek ve 12. sınıflara gore biraz daha rahattır mezunlar cunku okul yok dershane ve okul o yuzden yinede sıkı tutmak istiyorum işi. İyi bir tekrar yaptıysan demişssin tekrar olayı nasıl olacak mesela 1 hafta once temel kavramları bitirdiğinde o konu hakkında tekrar 1 2 test cozmek mi lazım arada bir onu soruyorum ben :S

@yagmur adam

1 Konu ile 1.5 konu arası değişiyor işte mezunum ama geçen sene aşırı calısmadım konularıda unuttum yani bu şekilde bu kadar calısabiliyorum.

@sutlugahve

Anladım hocam ben en baştan başladım mat geo ağırlıklı gidiyorum mesela 3 gün önce temel kavramlar yani sayılar bitti. Bu konuyu ne zaman tekrar etmem gerek ve bu sıklık nasıl olmalı ayda bir kere falan mı ? birde 2 test çözsem yeterli sanırsam değil mi?

Yeni başladıysan her hafta bir günü tekrar günü yapmanı öneririm. Benim öyle belirli günüm yok ama neredeyse her hafta tekrar yapıyorum. Canım sıkıldıkça oturup tekrar yapıyorum. Yeni başladıysan mutlaka her hafta tekrar yap. Yoksa o kadar emek araya gidebilir çok çabuk unutabilirsin -kişiden kişiye değişir ben biraz çabuk unutuyor-dum, artık unutmuyorum-

• Günlük degil haftalık programim benim. Haftada 6 kou bitiriyorum soru cözmede var icinde. Günlük 1 konu +50-100 soru ortalama. Konular basitse günlük iki konu oluyor kafana takma

• quote:

Bir kaç şey kafama takıldı belli bir programda giden arkadaşlar veya daha önce bu yollardan geçmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum...

Arkadasim konu tekeari yapinca bissuru zaman gecer onla ilgili testleri alistir.alari onunuE koyun sure turarak cozun yapamadikmarim fazla diyefe dysueyin o zamanla azalir

• Hocam günde 50-100 soru demişsiniz bu soruları nereden çözüyorsunuz ? Soru bankasında 1 konu için o kadar soru var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellolef

Hocam günde 50-100 soru demişsiniz bu soruları nereden çözüyorsunuz ? Soru bankasında 1 konu için o kadar soru var mı ?

Bana söylediysen k.anlatimli kitaplarda 50-100 arasi dergilerde ise 20-30 soru oluyor. Soru bankasinda degisir tabi ama insan sıkılmadan cözmeli.

• Fem simetrilerde bazi konularla ilgili 200 den bile fazla soru olabiliyor. Simetriden gunde 1 saysial konu + 1 sozel (kimya biyoloji veya fizigin sozel konulari) calisma tekrar yapilabilir

• Takip
  • @sutlugahve

Haklısın unutmaktan korkuyorum bende ondan açtım konuyu birazda bende tekrar yapmaya başladım bugün işlediğim matematik konularını Konu Tekrarı + Soru çözme şeklinde tekrar yaptım faydalıda oldu. Şimdi ilerki konulara devam edicem ara ara tekrar yapıcam bu şekilde sağolasın.

@sabancıbilgisayar

benimde senin ki gibi aynı hemen hemen günde 1 konu + 100 üstü soru kesin zaman kalırsa diger konuya geçiyorum.

@hellolef

Konu anlatım videosunda zaten en az 50 en fazla 100 soru çözülüyor o arada çözmüş oluyorsun + bir kitaptan mesela geometride kolay geo. yu çözüyorum 40 soru falan öyle ediyor. matematiktede fem simetri faydalı oluyor farklı soru tipleride cıkıyor pekişiyor

Sonuö olarak:

Haftanın belli günleri konuları tekrar etmemiz gerekiyor veya her gün derse başlamadan önce daha önce işledğimiz konulardan 1 konunun hızlıca özet geçip 1-2 test çözmemiz gerekiyor ki unutmayalım.

yanlışım varsa düzeltin veya farklı taktikleri olan varsa yazsın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.