Şimdi Ara

Günde 3 yumurta yemek sivilce yapar mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
8.699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Günde 3 yumurta yemek sivilce yapar mı?

(En Son Oy Tarihi: 11.6.2018)
Giriş
  • Beyler her kahvaltıda yerim şu mereti yemeyince olmuyor. Her sabahuyandığımda ağız çevremde sivilce çıkıyor. Evdekiler yumurta sivilce yapar diyor. Doğru mudur bu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

-Heh, işte şimdi sevgimizi anlamışsındır!-

∞ BU SEVDANIN SONU GELMEZ ∞
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Haşlanmış Yumurta Sivilce Yapar mı?

Haşlanmış yumurta, besleyici ve protein açısından zengin bir besindir. Ancak, günde 3 yumurta yemek sivilceye neden olabilir mi sorusu merak edilir.

Yumurtada bulunan hormonlar ve yüksek glisemik indeksi, bazı kişilerde sivilce oluşumuna katkıda bulunabilir. Hormonlar, sebum üretimini artırabilir, glisemik indeks ise kan şekerinde ani yükselmelere neden olabilir, bu da sivilceleri tetikleyebilir.

Ancak, herkeste yumurta tüketiminin sivilceye neden olacağı kesin değildir. Bazı kişiler yumurtayı tolere edebilirken, diğerleri hassas olabilir ve sivilce oluşumunu deneyimleyebilir.

Sivilceye yatkınlığın kişisel olduğu ve beslenme, hormonal dengesizlikler ve yaşam tarzı faktörlerinin de dahil olmak üzere çok sayıda faktörden etkilendiği unutulmamalıdır.

Eğer yumurta yedikten sonra sivilce oluşumu fark ederseniz, yumurta tüketiminizi azaltmayı veya bir süreliğine kesmeyi deneyebilirsiniz. Cilt durumunuzda herhangi bir iyileşme olursa, yumurtaya karşı hassas olabilirsiniz. Bu durumda, bir dermatoloğa danışmanız tavsiye edilir.

Sonuç olarak, günde 3 haşlanmış yumurta yemek herkeste sivilceye neden olmaz. Ancak bazı kişilerde sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Sivilceye yatkınlığınız varsa ve yumurta yedikten sonra sivilce oluşumu fark ederseniz, yumurta tüketiminizi azaltmayı veya bir profesyonele danışmayı düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne saçma soru la bu yumurtada yağ veya benzeri madde yok niye yapsın.

Orijinalden alıntı: DH Expert

Ne saçma soru la bu yumurtada yağ veya benzeri madde yok niye yapsın.

Yumurtada yağ yokmu? Tamam dostum güldüm.

Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Psdsisyagghcao

Eğer doğruysa yandım ben. Ben 6 7 yumurtayla omlet yapıp yiyorum

Yok artık

Orijinalden alıntı: DH Expert

Ne saçma soru la bu yumurtada yağ veya benzeri madde yok niye yapsın.

sarısında var

Hayâl ile tesellîdir gönül meyl-i visâl etmez
    gönülden taşra bire yâr olduğın âşık hayâl etmez.
  • Nancy Ajram kullanıcısına yanıt
    Vallahi reis :D Genelde geç saatlerde de acıkıyorum kalkıp 6 7 yumurtayla omlet yapıp yiyip öyle yatıyorum. Çok değişik bi bağımlılık oldu bende :D

• sarısını yemezsen bir şey olmaz.Günde 20 yumurta yiyen sporcular var diyen olmuş onlar profesyonel olarak yapan kişilerdir kaldı ki hiç biri sarısını yemez.1 tam 2 tanede beyazını yersen bir şey olmaz

Orijinalden alıntı: Psdsisyagghcao

Eğer doğruysa yandım ben. Ben 6 7 yumurtayla omlet yapıp yiyorum

Kahramansız bırakma Allah’ım!
    Bilelim hasma karşı koymasını,
    Bizi cansız bırakma Allah’ım!

• Onlar yumurta derken sübliminali, inceyi çakmışlar sen anlayamamışsın.

Orijinalden alıntı: Lucifer1905

Onlar yumurta derken sübliminali, inceyi çakmışlar sen anlayamamışsın.

Taksim'e gidip "Yumurtama dokunma" diye pankart açayım o zaman

-Heh, işte şimdi sevgimizi anlamışsındır!-

∞ BU SEVDANIN SONU GELMEZ ∞
  • Sanırım fitness/body building yapıyorsun. Ben bu beslenme konusuna kafayı takıp yoğun araştırmalar yaptım. Çünkü bu işi doğru yapmadığımızda zararı çok büyük oluyor. Gelelim sorunun cevabına.

Yumurtanın beyazı ağırlıklı olarak proteinden oluşur. Diğer maddeler de yer alıyor ancak bunlar yağ veya kolsetrol içeren maddeler değil. Sarısı ise protein barındırmasının yanında yoğun miktarda kolesktrol ve çeşitli yağları bulundurur. Spor hocanın bunu sana anlatmamış olması, yazık... 3 yumurta yiyorsan bir tanesinin sarısını koyacaksın, diğerlerinin sadece beyazını yiyeceksin.

Sivilce çıkmaması zarar vermediği anlamına kesinlikle gelmez. Bu yaşlarda olmasa da o kadar yumurta kolestrolü 30 lu yaşlarda damarlarda daralmalara, tıkanmalara yol açacaktır. Aman diyim, sağlığınızı riske etmeyin. Bir tam yumurta da yaklaşık 5 gram protein vardır. Bunun 3.5 kadarı beyazda 1.5 kadarı sarısındadır. Yani 3 tane tam yemek yerine, 1 tam, 3 tane de sadece beyaz yerseniz aynı hesaba geliyor. Hem de sağlıklı (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acaluka -- 24 Mart 2014; 14:59:46 >
    Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.