Şimdi Ara

GÜNCELLENDİ: 3 Kırmızı Işık Problemi (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
353
Cevap
1
Favori
64.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sorunluydu ama tabiri caizse hayvan gibi kullandım(hor değil sadece uzun süre açık tuttugum oldu).yine de 1.5 yıldan fazla gitti.yani tamamen tesadüf ve cihazın içindeki malzemenin dayanmasına bağlı tabi üretim tarihide etkiliyordur ama bana biraz da şans gibi geliyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: by _GoKhAn

bende ntsc-j lerde cok daha az goruluyor diye biliyordum forumda boyle bir inanış vardı.ama fatih abiye sordum ona gelen makinelerin cogu ntsc-j cıkmış..bu yuzden benimde kafam karıştı....bende ntsc-j var aralık 2006 da aldım bişey yok henuz..

birde daha cok PAL versiyonlarda gorulme olayı var diyolar..oda ne derece dogru bilmem..

NTSC-U için ise voltaj akımlarından dolayı oldugunu soyluyorlar....bu ne derece dogru oda karısık...

bence bu bolge ile alakalı değil ...uretim tarihi ile de alakalı değil...tamamen microsoft un o parti uretimde kullanmıs oldugu malzeme ve işçilikten başka bişey değil....ama bir gercek varki o ilk cıkan 2005 uretimliler gercekten sorunluydu....

• yeni nesil falcon larda 3 kırmızı veriomu daha yeni cıktı ama forumda verio die dolaşanlar var?? szin fikriniz nedir acaba fake mi yoksa gerçekmi
  • Hangi bölge konsolun daha çok 3 kırmızı ışık verdiğini tartışmak veya merak etmek mantıksız. Çünkü her 3 bölgenin de konsollarının mimarileri aynı olduğuna göre, hepsinde aynı ölçüde 3 kırmızı ışık verme ihtimali vardır. İstanbul'daki teknik servislere NTSC-J konsolların daha çok gitmesinin sebebi ise, bir zamanlar J bölge konsolun diğerlerinden çok daha ucuz olmasıdır. Herkes ondan alıyordu. Ülkemizde NTSC-J kullananlar daha fazla diye düşünüyorum. NTSC-U ardından da PAL geliyordur herhalde.

Elite konsollarda da yeni nesil Pro konsollarda da 3 kırmızı ışık hatası verdiğini resmi olarak duymadım ve görmedim. Bazı forumlarda 3 kırmızı görmüş Elite, Halo 3 SE, Pro modeller var ama bunların sahte olduklarını düşünüyorum. Zaten bu konsollar da 3 kırmızı ışık hatası verirse, Xbox-Scene gibi büyük sitelerde duyurulur ve oldukça hararetli bir şekilde de konuşulur.

Elite ve Pro konsolların da soğutulmasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Ama soğutulmasının da zararı olmayacağı bir gerçek. Nyko firmasının Intercooler modelinin PS3 için olanı da var mesela. PS3 ekstra soğutmaya gereksinim duymayan sorunsuz bir konsol ama Nyko böyle bir ürün çıkartmış. Ben şahsen hiçbir oyun konsolumda ekstra soğutucu kullanmıyorum. Çünkü zamanında Talismoon Whisper kullandığım konsolum 3 kırmızı gördü.

• Dün amcaoğlunun 0102 kodlu kırmızı ışık problemini hallettik ... Yaptığımız işlem cok basitti ; İşlemcinin ve ekran kartının ısı yalıtan kurumuş macununu temizleyip yerine 5 milyona aldığımız %10 gümüşe sahip jeli sürdük ve anakartın alltındaki 4 erimiş süngeri cıkartıp yerine 4 mm kalınlığında kare silgi parçaları koyduk ve makineyi açtık sonuç mükemmeldi ... 3 kırmızı almadan önce GRAW 2 yi en fazla 10-15 dk oynadıktan sonra makinesi donuyordu ama şimdi 2 saat oynadık banamısın demedi ...

Ergeç bütün makineler 3 kırmızı alıcaklar , eğer makinenizde donmalar başlamışsa büyük ihtimal ısı yalıtım jeli kurumuştur ... ( Şırıngaya benzer 4-5 cm lik jelin hepsini kullanın -yarısın gpu ya yarısını ekran kartına- ilk başta az koyduk 10 dk geçmeden yine verdi ama hepsini koyduğumuzda üzerine 4-5 saat oynadık hiç bi problem yaşamadık ) saygılar ....

Dip Note : Elite lerde kullanılan jel % 90 gümüşe sahip olduğundan ısınma problemine karşı daha dayanıklı oluyor ... İstanbulda 20 milyona bu jelden bulunuyormuş - ama bursada veya başka bi memlekette olanlar buna ulaşamıyorsa 5 milyonluk jelde işinizi görüyor '' ama ne kadar idare eder orasını bilemem''...Ayrıca jel tam performans gösterebilmesi için üzerinden 20 saat gecmesi gerekiyor ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 50_KuRuŞ -- 6 Ekim 2007; 4:26:52 >

• Siz işinizi garantiye alın "Arctic Silver 5" termal macun kullanın. Piyasada bundan daha iyisi zaten pek yok. 3.5g enjektörlerde satılıyor. Biraz pahalı. Tek enjektörle 2-3 konsolu tamir edebiliyorsunuz ve sonuç mükemmel oluyor.
  • Arkadaşlar bende en kısa sürede XBOX 360 Elite NTSC-u almayı düşünüyorum ama burada yazanlar gözümü korkuttu. Bir de İstanbul'da XBOX 360 için oyun satan yerler neresi. Yazıcıoğlunda bulunabiliyor mu?
  • Elite'lerde burada söylenenler geçerli değil. Korkmana gerek yok. Ama orjinal oyunlarını forum satış kanallarından, açık artırma sitelerinden veya yurt dışından alman gerekecek.
  • arkadaşlar şimdi xboxu açtım. görüntü gelmedi. kapattım açtım yine gelmedi. aradan 30 sn geçtikten sonra 3 kırmızı yaktı. sizce neden olabilir
  • quote:

Orjinalden alıntı: tansu_zidane

arkadaşlar şimdi xboxu açtım. görüntü gelmedi. kapattım açtım yine gelmedi. aradan 30 sn geçtikten sonra 3 kırmızı yaktı. sizce neden olabilir

Arkadasım kabloları falan bir kontrol et tam takıp takmadıgından emin ol cok az gevsek olsa bile kırmızı ısık verebilir
  • benim dikkatimi birşey çekti.makina ilk açıldığında çabuk ısınıyor ama uzun süre açık tutunca soğuyor ve satbil çalışıyor.sanırım bununla ilgili bir yazı yazılmıştı.ilk açıldığında cpu üzerinde yüksek sıcaklık yükleniyor diye.ben elite imi baya açık bırakıyorum ve kesinlikle ısınmıyor.ya ben alcak arkadaşlara tavsiye ediyim:alın ya xbox360 hakikaten çok güzel birşey.ama bir stand yapmanız daha iyi olur.4 parça tahta ve birazcıkta conta vida ile güsel bi stand yapıp alttaki delikleride havada tutacak bir sistem yapmanızda fayda var
  • quote:

Orjinalden alıntı: cool_veled

benim dikkatimi birşey çekti.makina ilk açıldığında çabuk ısınıyor ama uzun süre açık tutunca soğuyor ve satbil çalışıyor.sanırım bununla ilgili bir yazı yazılmıştı.ilk açıldığında cpu üzerinde yüksek sıcaklık yükleniyor diye.ben elite imi baya açık bırakıyorum ve kesinlikle ısınmıyor.ya ben alcak arkadaşlara tavsiye ediyim:alın ya xbox360 hakikaten çok güzel birşey.ama bir stand yapmanız daha iyi olur.4 parça tahta ve birazcıkta conta vida ile güsel bi stand yapıp alttaki delikleride havada tutacak bir sistem yapmanızda fayda var

Şöyle bi olayda iş görür, marangoz moduna girmek istemeyenler uygulayabilir :)

Resimdeki kendi makinem , yanlız bugün tedaş sağolsun 2 kere 3 kırmızı verdirtti makineye, 2 kere elektrik gidip gelir gibi oldu ikisindede 3 kırmızı :)
     GÜNCELLENDİ: 3 Kırmızı Işık Problemi

• Valla sonbahardayız ve kıs yaklasıyor artık bol bol voltaj düsmesi ve elektrik kesintisi yasıyacagız sonumuz hayrolsun
  • şuanda hangi xbox almak daha mantıklı olur ?
    ntsc-j ntsc-u

bilindiği üzere military packlar feci şekilde ucuzlamış durumda bu sistemden alınmalımı sizce? hala kararsızım

bu arada 650va lık ups ler var cok ucuza ve ufacık onlardan almanızı tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cturna -- 15 Ekim 2007; 11:33:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: skynex

quote:

Orjinalden alıntı: cool_veled

benim dikkatimi birşey çekti.makina ilk açıldığında çabuk ısınıyor ama uzun süre açık tutunca soğuyor ve satbil çalışıyor.sanırım bununla ilgili bir yazı yazılmıştı.ilk açıldığında cpu üzerinde yüksek sıcaklık yükleniyor diye.ben elite imi baya açık bırakıyorum ve kesinlikle ısınmıyor.ya ben alcak arkadaşlara tavsiye ediyim:alın ya xbox360 hakikaten çok güzel birşey.ama bir stand yapmanız daha iyi olur.4 parça tahta ve birazcıkta conta vida ile güsel bi stand yapıp alttaki delikleride havada tutacak bir sistem yapmanızda fayda var

Şöyle bi olayda iş görür, marangoz moduna girmek istemeyenler uygulayabilir :)

Resimdeki kendi makinem , yanlız bugün tedaş sağolsun 2 kere 3 kırmızı verdirtti makineye, 2 kere elektrik gidip gelir gibi oldu ikisindede 3 kırmızı :)
     GÜNCELLENDİ: 3 Kırmızı Işık Problemi

işte benimkide böyle birşet tabi tahtadan ve yerden 15 cm kadar yukarda.fotosunu koyma imkanım yok ama bence xbox ı olan herkesin böyle bir stand yapması zorunludur.okadar para veriyorsanız bir makinaya böyle birşey yaparak konsolun hava akışınıda rahatlatmak size bağlı...
    resim için saol skynex,eminim demek istediğim şimdi daha rahat anlaşılmıştır

• Tahtada koyabilirdim esasında ama bu köpüklerin ısıyı tahtaya göre daha az tutacagını düşündüm, sende sağol dostum nedemek
  • kesinlikle köpük doğru tercih.bende zaten tahtanın makineye değen bölümlerinde köpük kullandım.yani tahtaların ucunda köpük var
  • arkadaşlar iyi guzel değişik sistemler geliştirmişsinizde...bu yaptıgınız sistemlerin konsola faydası maalesef yok...3 kırmızı gorecekse bu konsol bu tarz sistemler yapsanızda yapmasanızda görebilir..

ben normal tahta sehpanın uzerinde kullanıyorum.. hatta konsolun arkasıda pek fazla hava alacak kadar açıkta değil normal....taa aralık 2006 dan bu yana gunde 8-10 saat oynuyorum..şu anda hiçbir şey yok..

tabiki önlem almak guzel..sonucta ölümcül tehlike...ama inanın pek faydasıda yok bu tarz işlemlerin..

sadece cevresi açık olsun konsolun ve cok sıcak ortam olmasın(sobalı oda yada kalorifer yanı gibi) yeterli olacaktır...

yok fan hızlarını 12 v yukselteyim dvd rom u dışarıya alayım.. falan bunlar gercekten konsola fayda yerine zarar getirecektir..

olacağı varsa zaten olur...takmayın kafanıza..normal standartlarda kullanın bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanext -- 21 Ekim 2007; 4:22:44 >
  • Tedbir Kul'dan bereket Allah'tan
    Biz önlemimizi alalım makine rahat ve havadar bölgede çalişsin, cpu lehimleri sıcaktan eriyor ve 3 kırmızı hatası meydana geliyo bu bilinen bi mevzu, lehimlerin erimesine sebebiyet verecek ısıya çıkartmamak gerekir, biz böyle kendi çapımızda bi çözüm üretmeye çaliştik, olacagı varsa zaten olur evet ama en azından böyle içimiz daha rahat
  • quote:

Orjinalden alıntı: skynex

Tedbir Kul'dan bereket Allah'tan
    cpu lehimleri sıcaktan eriyor ve 3 kırmızı hatası meydana geliyo bu bilinen bi mevzu

bu yalnış bilinen bir mevzu............aksine sıcaktan lehimler bozulmuyor bildiğimizin tam tersi bu olay..........lehimlerin çürüyor olması yada ilk ayda bile çürük lehimlerin çıkmasının sıcaklık ile bir alakası yok.......öyle olsa takılan onlarca fanlı bir çok makina 3 kırmızı olmazdı.........lehimlerin içerisinde kurşun yok ve lehimler sebebi belli olmayan bir nedene göre ya çürük çıkıyor yada zamanla çürüyor..........sıcaklıktan dolayı bozulan makinaya neden sıcaklık uygulanarak tamir edilir o zaman????????düşün bir arkadaşım.......hem taktığın fan bir lehim topu üzerinde oluşan ısıyı sence kaç derece düşürebilirki????????xbox ne kadar bilinmesede oluşan ısıya göre fanların hızını devamlı yükseltip indiriyor.......isteyen bunu ölçü aletiyle ölçüp görebilir........bu yüzden fan takmayla milletin kafasını hiç bozmayalım......................................

• Merhaba,
    Benim makinada dün pgr 4 oynarken gitti. Hata kodu 102. Özkan Elektronike yollamayı düşünüyorum konsolu. Tamir ücreti konusunda bilgisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.