Şimdi Ara

Güncelleme: Yeni i20'de trim sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
9.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar,

    yeni kasa i20 aracımı 2015 şubattan beri kullanıyorum. 6. ayından itibaren öncelikle cam tavanından başlamak üzere trim sesleri arttı, çoğaldı. ön yolcu havalandırmasından bazen ses geliyor. ön konsol keskinlerde yavaş da olunsa rahatsız edebiliyor. arkada da gelen yerler duyuyorum.

    ilk başlarda canımı sıkıyordu ama alıştım, yine de merak ediyorum. aracı seviyorum, sürüşü kaliteli hissettiriyor ama bu sesleri çözemedim. daha 8700 km'de, az ve özenli kullandım. ankaradaki yolların durumu malum, oldukça kötü. o da bu dezenfermasyona bir etkidir ama 8700de 3-4 farklı sesin olması normal mi? düzgün yollarda bu ses yok, hiçbir arabada yok zaten düzgün yolda, ancak en ufak bozuk yolda dağılıyor hissettiriyor.

    diğer i20 kullanıcıların durumlarını da öğrenmek isterim.


    Güncelleme: Yaklaşık bir hafta öncesinde cam tavandan gelen sesler iyice artınca sosyal medya aracılığıyla Assan ile iletişime geçtim. Ankara'daki bayilerin cam tavan mekanizmasını yağladık diye umursamaz tavırlarını anlattım. Her şey kayıtta da zaten.

    Assan bir gün sonra iletişim bilgilerimi alıp beni aradı ve durumumu sordu. Olay sonucundan birkaç saat sonra Ankara Ata bayisi beni aradı (zorla güzellik böyle bir şey). Geliş tarihimi belirtip gittim gününde. Sorunları tespit ettiler nedense bu sefer -perdede de ayrı bir sorun vardı- . Arabam 1,5 gün kaldı ve dün (cumartesi) öğlen vaktinde aracımı teslim aldım. Perde sorunum başta olmak üzere sorunlarda iyileşme vardı.

    Akşam arabayı park edip anahtarı kontaktan çektikten sonra tavan lambalarının yanmadığını fark ettim. (aracı aldığım vakit güneş tam tepede ve cam tavan perdesi de kapalı olduğu için hiç fark etmemiştim tavan ışığını.)

    açıp kapadım ama nafile, sonra anladım ki bu ışıklara bağlı fişi takmayı unutmuşlar.

    Sorunum çözüldüğü için müteşekkirim ancak;

    1- Sürücü tarafı C sütunu döşemesinde leke bırakmışlar ve plastiğini kanırtmışlar, esneme yapmış.
    2- Bagaj tarafından döşeme fitil aralarında bir nokta zarar görmüş.
    3- Ve tabi bu fiş olayı.

    Birini yaparken birini bozmayı başarmışlar, artık servis yollarına i20 kendiliğinden gidebiliyor. aracın bir sorunu yok ancak saçma sapan nedenlerden servise gitmekten de bıktım.

    orayı kendim sökmeyi düşündüm ama oluşacak bir sorundan dolayı da sorun yaşamak istemiyorum.

    nazikliği gereksiz samimiyetle karıştıran ata otomotiv çalışanlarını da anlamıyorum. beyefendiden ne ara kardeşime dönüştük?

    durum böyle. bir daha da yetkili servise gitmem, bu ne ya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohan -- 26 Mart 2017; 20:3:20 >







  • zaten siz çözmeyeceksiniz servis çözecek. Bugüne kadar gitmediğiniz kabahat. Ekleme: Eğer mevcut sesler sizin için normal değilse çözüm yolu servis. Normal derlerse yapacak birşey yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 16 Mart 2017; 20:55:11 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracının trim sesleri yapılan yolların kalitesinin yasımasıdır, kusur arabanda değil yollarda





    ama yol yaptılar şükret, tüm dünya mıcırlı toprak yolda geziyor



    sen ümmetsin iyi düşün

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o km ne yav gerçekten çok az.Allah kaza bela vermesin.Bir de sizi Zonguldak çıkışına beklerim.Tam bir felaket.Ön takım düşmanı.
  • auto_man A kullanıcısına yanıt
    keşke demediğim bir şeyden ahkam kesmeseniz, 3 kere cam tavan ve başka bir ses için gittim. çözemiyorlar. yağlıyoruz, yapabileceğimizi yaptık diyorlar. farklı servislere de gittim. (ata, Altınsoy)

    cam tavan olayında bir şey diyemiyorum, karmaşık bir sistem. ancak normal trim için de arabayı dokundurtmak istemiyorum. havalandırma kanalını ordan sökmek için tamamen konsolu sökecek, kaş yapayım derken göz çıkaracaklar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ohan -- 16 Mart 2017; 20:56:37 >
  • Servise gitmek en iyisi, durumu anlatın bant vs ile ses yapan yerleri halledeceklerdir ancak konsol vs açılmışken bence paraya kıyıp ek yalıtım da yaptırın zaten az km yapıyorsunuz uzun yıllar daha rahatça bineceğiniz sessiz bir aracınız olur. Araçta müzik deneyimi bile izolasyondan çok etkileniyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohan kullanıcısına yanıt
    ahkam kesmek mi? Ben sizi tanıyor muyum? Yada siz servise bu durumu söyledim diye birşey yazdınız mi ilk Mesajinizda? Gitmediğiniz kabahat demişim. Ne demem lazımdi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam b sınıfı araba ne bekliyordun ki
  • İ30 olsun i20 olsun kia ceed olsun trim sesi olan arabalar özellikle i20 de torpido kısmı ve cam tavanda trim ses bolca mevcut 2 farklı i20 kullandım birisi 3500 km birisi 40 binde hele 40 bindeki tam faciaydı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adieu kullanıcısına yanıt
    Bunu ücretli mi yapıyorlar, kimi diyor malzemeyi alın gidin servisde yaptırın vs.
  • hitman kullanıcısına yanıt
    Sadece trim sesi halletme ücretsiz olacaktır tabi. Bazı servisler yalıtım yapıyor ancak göze aldıysanız şansa bırakmaya gerek yok, araştırıp malzeme kaliteleri öğrenilir fiyat skalanıza göre en kalitelisini alıp serviste yaptırmaya bakın hocam. Servis her şeye kar gözüyle bakar açmışken oraları, olağanca en iyisini kullanmaya bakın.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cam tavan kronik her arabada oluyor. Mercedes'te bile duydum ben o sesi. Göğüsten gelen ses çok rahatsız edici değilse bence elletmeyin, havalar biraz ısınınca kesilir o sesler.
  • 40000'e yakın bu arabadan kullandım. Konuda açtım iki kere. Trim sesleri 20.000 den sonra can sıkıcı olmaya başlıyor haberiniz olsun. Arabanın süspansiyonları çok sert. Bozuk yollarda dağıtıyor arabayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • B sınıfı araçların hepsinde var. Aracı satmaya götürür bu durum can sıkıcı.
  • i20 leri seviyorum ama araç tıkırtı konusunda biraz fazla şikayet alıyor, gerçi sorunlar arasında cam tavandan ses gelmesi sıfır E serisi Coupe da bile şahit olduğum bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 Ocak Çıkışlı i20 Dizelim var, style + pan. Kışın soğuk havalarda cam tavan ses yapıyor ama onun haricinde trim sesi yok.İstanbulda ve 17 bin km de araba.

    Bir kere bozuk yolda yolcu tarafından ses geliyor zannettim.Ama ses teypten geliyordu.Teybin olduğu bölgeye elimi koyunca geçti.Daha sonra da hiç duymadım.

    Arkadan gelen sesler için emniyet kemerlerinin yuvaları var, kullanılmadıkları zaman orada durduğundan emin olun.Boşta durunca kapıya yada herhangi bir yere değip ses yapabilir.

    Cam tavan yazın ses yapmıyor.Kışında bozuk yollarda duyarsam duyuyorum.O kadar ses olur sonuçta tavan bütünlüğünü bozuyor.Bu markadan bağımsız çoğu araçta olan bir sıkıntı.Çok sık ve düzenli yağlama ile önüne geçilebilir belki.

    Aman aman değil benim için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ohan ım kızma bana ama arkadaş çok güzel incelemiş ve aracı yetkili servis bakımlı. Bizim gibi sanayici memo ustaya gitmiyor.

    http://www.arac-kamera.com/2015-hyundai-i20-1-2-elite-pan-incelemesi/1266

    Kronik sorunlar ;

    -Geri vitese zor gecme
    -On konsol tikirtisi
    -Multimedya sistemi sapitmasi
    -En kotusu kalorifer kapali ama sicak hava geliyormus!

    CEVAP ; Kalorifer kronik sorun degildir. Izgaralari kapatmak icin ozelligi bulunmaktadir. Onun disindakiler de haklisiniz, kronik sorun. Ayrica paslanma var bir de. Bir cok kisinin kapi iclerinde paslanmalar baslamis durumda. Benim de bagaj kapagimda bu sorun var.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Ohan ım kızma bana ama arkadaş çok güzel incelemiş ve aracı yetkili servis bakımlı. Bizim gibi sanayici memo ustaya gitmiyor.

    http://www.arac-kamera.com/2015-hyundai-i20-1-2-elite-pan-incelemesi/1266

    Kronik sorunlar ;

    -Geri vitese zor gecme
    -On konsol tikirtisi
    -Multimedya sistemi sapitmasi
    -En kotusu kalorifer kapali ama sicak hava geliyormus!

    CEVAP ; Kalorifer kronik sorun degildir. Izgaralari kapatmak icin ozelligi bulunmaktadir. Onun disindakiler de haklisiniz, kronik sorun. Ayrica paslanma var bir de. Bir cok kisinin kapi iclerinde paslanmalar baslamis durumda. Benim de bagaj kapagimda bu sorun var.

    Bagaj kapağındaki paslanma için resim alabilir miyim zahmet olmazsa?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    Ertenim resim yok atmamış inceleme benim değil.Şahıs kişisel web sitesinde paylaşmış ve en altta yorumlarda 1-2 kişi daha şikayeti dile getirmiş.

    Allah'tan bizim 2009 reno da paslanma yok. O kadar hor kullanılıp çizik çuzukların yanında kar,yağmurda kalmasına ve yerli üretim olmasına rağmen kaporta-karoser oksiti iyi alınmış.
  • Tavan kasıldıkça ses yapar diyor servis bende yok ama bozuk çizik asfaltta zonkluyor kaymasın diye çizilen asfarltlarda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.