Şimdi Ara

🔥 DOLAR - EURO - ALTIN 🔥(ANA KONU) (3608. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: fr5kan , MessiTugi , programmer_onur Daha Az
3 Kayıtlı Üye (2 Mobil) ve 24 Misafir (6 Mobil) - 19 Masaüstü8 Mobil
5 sn
255.260
Cevap
1.280
Favori
13.317.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1167 oy
Popüler Konular listesinde
5. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 36063607360836093610
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ulkede spor dahi icler halinde... Ekonomi coh eyi ! Diyenlere utanc kaynagimiza bir ornek !
    birgun.net
    10 kilo pekmez karşılığında transfer oldu
    https://www.birgun.net/haber/10-kilo-pekmez-karsiliginda-transfer-oldu-272911

Doviz kac olmus ne yazar . Sorun daha da buyuk ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Hocam ben 6 ay önce dolar 6.20tl'yi görünce 5.55tl-5.45tl bandına düşer demiştim. Tutmadı 5.44tl'ye düştü:)

Orada dibi gördükten sonra 6.00tl'ye gider ve 5.55tl'ye düşer dedim. Yine tutmadı 5.94tl'ye gitti şimdi ordan geri dönüyor:)

Şimdi 5.55tl'yi bekleyeceğiz ama onun altına gitmesi çok zor. Bir analiz yapıp burada paylaşacağım.

Asıl sorun 2 yıldır bahsettiğim dünyanın ekonomik krize girecek olması. Öyle bir durumda kısa vadede dolar tl düşse bile uzun vadede yine değer kaybedecektir global krizden dolayı ve altın ons bazında yükselecektir.

Bu da zaten size neden 5 ay önce özel mesajdan gram altın konusunda mesaj attığımın sebebi:)

Şu dolar nasıl hareket edecek bi görelim yarın açılışta. Çünkü olumsuz hava bozuldu ilk başta 5.75tl'ye düşer ve ordan seker yarın ama bir düşüş trendi başlar gibi duruyor çünkü ABD ile uzlaşı oldu. YTD

Not: Ben kardan payımı alayım ama sizin zararınıza ortak olmayım diye ytd yazıyorum:D:D
    Hocam; anlamadığımdan soruyorum:

"Dolar düşecek, gram altın kazandıracak" demişsiniz; Gram Altın da Dolar ve Onsa bağlı olduğundan Doların düşmesi, Gram Altının yükselmesini olumsuz etkilemeyecek mi?

Ons çok fazla prim yapacaksa, Gram yerine Ons almak daha mantıklı değil mi?

• Brexitte varılan anlaşmadan dolayı sterlin değer kazanmış sanıyorum ileride de uçar gider.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 18 Ekim 2019; 0:50:22 >

Orijinalden alıntı: BurakBay10

Hocam; anlamadığımdan soruyorum:

"Dolar düşecek, gram altın kazandıracak" demişsiniz; Gram Altın da Dolar ve Onsa bağlı olduğundan Doların düşmesi, Gram Altının yükselmesini olumsuz etkilemeyecek mi?

Ons çok fazla prim yapacaksa, Gram yerine Ons almak daha mantıklı değil mi?

Alıntıları Göster
    Hocam anlamışsınız ama biraz eksik olmuş sadece:) Dediğiniz gibi 2 parametreye bağlı gramın fiyatı. Orada demek istediğim kısa vadede düşüş olursa dipten gramı yakalama şansı olur. Dünya ekonomik krize girecekse dolar artacağı için hem ons'un artışı hem dolar tl nin artışında çifte kazanç olabilir manasında dedim. Hızlı yazınca nokta virgül kaçıyor anlatım bozukluğu/eksikliği olabiliyor kusura bakmayın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

Halkı paniğe sürükleyip bunun karşılığında youtube geliri + popülaritesi kazanmak suç deği midir hocam?

Alıntıları Göster
    Hocam daha öncede yazdım; halkın panik halinden ve bilgisizliğinden faydalanıp, bunu kendi menfaatleri için kullananlara aklımdan geçenleri yazsam sınırsız banlanırım forumdan. Halk tüketimi bırakmış yani dolar talebi biterken ve faizler %25'lere çekilmişken kısa vadede dolar 7tl olacak diyen adam süzme organik katıksız katkısız sulandırılmamış bilgisiz biridir diyim siz anlayın.

Ve evet bence suçtur ama bu felaket tellallığı yapan hıyarları takip etmeyi seven ve boş vakti çok olan bir kitle var.

Adamlar tıpkı AKP gibi hitap ettiği kitleyi iyi analiz etmiş ve onların cehaletinden ve körü körüne inanmalarından faydalanıyor.

Bazen helal olsun ya da oh olsun diyesim geliyor ama kaybolan milli servet hocam. Siz kaybediyorsanız birileri kazanıyor ve o kazanan genelde yabancı oluyor:(

• quote:

Hocam anlamışsınız ama biraz eksik olmuş sadece:) Dediğiniz gibi 2 parametreye bağlı gramın fiyatı. Orada demek istediğim kısa vadede düşüş olursa dipten gramı yakalama şansı olur. Dünya ekonomik krize girecekse dolar artacağı için hem ons'un artışı hem dolar tl nin artışında çifte kazanç olabilir manasında dedim. Hızlı yazınca nokta virgül kaçıyor anlatım bozukluğu/eksikliği olabiliyor kusura bakmayın.

Alıntıları Göster
    Ne demek Hocam;çok uzun zamandır takip ediyor sayılmam belki ama takip ettiğim süreçte sizin tespitlerinizin hakikaten standart üstü olduğunu görüyorum.Son olarak; operasyon sürecinde, beklenti dışı bir sonuç öngörmeniz ve bunun da gerçekleşmesi gözümden kaçmadı

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: Real Walker

Yahu arkadaş şu düşünce yapınızı bir değiştirin artık. Bu saydıklarının tek sorumlusu akp hükümetidir. Ülkeyi bu hale getirenler onlar, gidin onlara çemkirin. Burada kimse ülkenin bu durumda olmasından memnun değil. Artık Uluslararası siyasette hiçbir ağırlığımız ve saygınlığınız kalmadı.

Reis gene sağlam bir “U” çekti. Ümmet bu sefer hazırlıklı değildi.
    Hocam bizimkine R yaptırmaktan basit ne var? Bak Pence bu gün hiç konuşmasa, cebinden bir Saddam vesikalığı çıkartıp bizimkine çaktırmadan 'kıps' yapsa zaten tamam o iş. Keza öyle oldu, mal varlığı araştırması söz konusu olunca bizim aslan oldu sana kedicik... Bilerek aHaber izledim bu gece, Trump'a bi masaj yapmadıkları kaldı. Omurgasızlıkta sınır tanımıyorlar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Kasa: Deepcool CH160 | Güç Kaynağı: Asus ROG Strix Loki SFX-L 850W Platinum | İşlemci: AMD 7800x3D @4.2GHz | Anakart: Asus ROG Strix B650E-I Gaming Wifi | Ekran Kartı: Asus Dual AMD Radeon RX-7800XT OC Edition | Ram: Gskill TridentZ EXPO (2*16) 32Gb 6000 Mhz | SSD: Samsung 990 Pro 2TB | İşlemci Soğutucu: Deepcool Assassin IV Premium | Monitör: Xiaomi Mi IPS 34" Ultrawide | Klavye: Logitech G915 TKL | Mouse: Logitech G502 X Plus | Headset: HyperX Cloud III | Gamepad: Xbox One Elite II |Ses Sistemi: Focal Alpha 65" |
    UPS: Powersonic 1000VA |
  • quote:

Orijinalden alıntı: BurakBay10

Ne demek Hocam;çok uzun zamandır takip ediyor sayılmam belki ama takip ettiğim süreçte sizin tespitlerinizin hakikaten standart üstü olduğunu görüyorum.Son olarak; operasyon sürecinde, beklenti dışı bir sonuç öngörmeniz ve bunun da gerçekleşmesi gözümden kaçmadı

Zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Saygılar...

Alıntıları Göster
    Herkes aynı şeylere bakar ama bazıları, aynı şeye bakarken orada farklı şeyler gözlemler.

Örneğin o yorumu yaptığımı herkes gördü ama isabetli olduğunu sadece siz gözlemlediniz hocam.

Ben teşekkür ederim sizin gibi nazik insanları konuda daha aktif görürsek çok mutlu olacağız.

• 5.77

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Köpek dolabı resmen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drjacob -- 18 Ekim 2019; 9:33:58 >
    "En faziletli cihat zalim bir idarecinin yanında ona adaleti söylemektir. HZ. MUHAMMED"
    "Bir insan taraf tutmaya başlar başlamaz, dünyada da o gerçekleri o kadar az görmeye başlar. HEYWOOD BRAUN"
    “Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa, kesin altına pisletmiştir.” Hindistan Atasözü"
  • Trump la dün geceyi mutlu geçirmişler belli ki, böyle devam

Son alımım 5,65 ve bir hafta sonrası 5,71 den, bu seviyeleri bekliyorum tekrar toplamak için

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biraz daha düşsün de ihtiyaç fazlası TL'lerden kurtulalım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam ben 6 ay önce dolar 6.20tl'yi görünce 5.55tl-5.45tl bandına düşer demiştim. Tutmadı 5.44tl'ye düştü:)

Orada dibi gördükten sonra 6.00tl'ye gider ve 5.55tl'ye düşer dedim. Yine tutmadı 5.94tl'ye gitti şimdi ordan geri dönüyor:)

Şimdi 5.55tl'yi bekleyeceğiz ama onun altına gitmesi çok zor. Bir analiz yapıp burada paylaşacağım.

Asıl sorun 2 yıldır bahsettiğim dünyanın ekonomik krize girecek olması. Öyle bir durumda kısa vadede dolar tl düşse bile uzun vadede yine değer kaybedecektir global krizden dolayı ve altın ons bazında yükselecektir.

Bu da zaten size neden 5 ay önce özel mesajdan gram altın konusunda mesaj attığımın sebebi:)

Şu dolar nasıl hareket edecek bi görelim yarın açılışta. Çünkü olumsuz hava bozuldu ilk başta 5.75tl'ye düşer ve ordan seker yarın ama bir düşüş trendi başlar gibi duruyor çünkü ABD ile uzlaşı oldu. YTD

Not: Ben kardan payımı alayım ama sizin zararınıza ortak olmayım diye ytd yazıyorum:D:D
    Mesajda yarın 5.75tl'den seker önce bi demiştim tam 5.75t'den döndü. Muhtemelen 5.79tl yapıp aşağı devam edecek. Eğer durmadan düşüşe devam ederse şelale dediğimiz tablo olacak gibi. ytd

• < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam en son 5.67 alıp 5.82 sattım. Ama daha bu dar alan için foreks hesabı lazım tfx gibi şuan o işe girmek istemiyorum birgarip2019 ile de konuştuk belki ileride olabilir hep beraber al-sat yaparız burda:)

Konuda dolar düşüşüne sevinen insan olmaması ve geleceğe dair beklentilerin benim analizlerimden daha çok artılanmış olması bize; çoğu kişinin dolarda terste kalmış olduğu gösteriyot genel olarak.

Çünkü Türkiye dolara bağımlı bir ülke, dolar düştükçe alım gücünüz artacak ama buna rağmen sevinen yok. Fakirleşmekten keyif alan insan olur mu? Bende AKP karşıtı biriyim ama doların yükselmesini istemem. Eğer para kazanmakta istiyorsam bunu borsada isterim.

Kısacası davranışsal finans açısından bile bakarak insanların dolarda terste olduğunu anlamak basit.

Garanti Yatırım Koordinatörü Tufan Cömert'in analizine yerlilerin dolar ortalaması 6.20tl yani elbette 5.15'ten, 5.50'den alıp son zamanda kar eden var ama çoğu zararda.

• Dolarcılar ağlıyor

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.