Şimdi Ara

🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 (12230. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
244.602
Cevap
1.169
Favori
12.271.375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1154 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
68. Sırada  bugün en iyi #12
Giriş

Enflasyon ile parasal genişleme arasında direk bağlantı var . Memur ve emekli maaş ile sayılarında direk kesintiye gidilmeyecekse vergileri artırmak zorundalar zaten. Memura seyyanen zamdan sonra düşük TÜİK enflasyonu ile düşük zam yapıldı ama bu bütçe açığını kapatacak kadar değil sonuçta

Doktorlardan avukatlardan vergi alınsın tabii ki ama yüksek enflasyon ortamında kuyumcular yada deposunda mal olan işletmeler aynı değerde altın yada mal olduğunda enflasyon nedeniyle kâr elde etmiş gibi görünüp vergi isteniyor . Diyelim 10 milyon liralik altın yada mal var diyelim %10-20 karla satsa daha sonra 11-12 milyona yada 15 milyona geri alsa ya zarar ediyor yada kafa kafaya geliyor ama kayıtlarda 1-2 milyon kazanç elde etmiş görünüyor oysa zarar etmekte. Düşük karla çalışan altın yada döviz bürosunda bu belirgin ama diğer sektörlerin yüksek kâr uygulamasına neden oluyor. Bu yüzden çoğu sektör kayıt dışı çalıştığı kadar ayakta kalabiliyor

Bunun çözümü tek kişi çalışan yerlerde 5000 günden sonra gelir vergisinin kalkmasıdır. İşçi çalıştıran yerler enflasyon %5in altına düşünceye kadar farklı formül uygulanmalı. Ülkede çalışan kesimin sayısı az daha çok devletten maaş alanlar var ülkede ve siyaseti artık onlar yön veriyor ama yüksek enflasyonu sadece çalışan kesime yüklemek de doğru değil

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tek_Kisilik_Muhalefet T kullanıcısına yanıt
    Benim çok basit bir tespitim vardır bu konuda.

Ülkemizde bir okul okumadan, en kolay 5dk da kurulacak ve en kolay mümkünse vergisiz, ve hatta kayıt dışı para kazanılacak bir iş varsa, bu işleri yapan dükkanlardan en çok görürsünüz. Zira bu mental da olanlar buraya kayar..

Emlakçı
    Galerici
    Kuyumcu

İlçe de sayın bakalım bunlardan kaç tane var :)

Mehmet abim berber kuaför dolanacagina sadece emlakçılari gezse ilk etapta.. (ki şu an ölü sezondalar genel olarak 3 yıldır) bir matrah çıkar karşısına aklı almaz. Avukata doktora sıra gelmez 2025 te :))

Zamanında emlakçıdan fatura istedim, tabi hemen dedi, şaşırdım dedim genelde kesmek istemezsiniz. Yok bu ay kesmem gerek iyi oldu dedi :)) her ay Bi tane keseyim diyor demek ki görüntü olsun
    Tabi fatura isteyince KDV yi ekliyor. Diğer müşteriler KDV ödemek istemediği için fatura da istemiyorlar haliyle.

Ben Mehmet abinin yerinde olsam tüm emlakçılarin son 10 yılda elde ettiği gelirleri, gayrimenkulleri incelemeye alıp "nereden geldi bunun kaynağı" diye sorgulardim.. Ordan çıkacak para ile maaştaki tüm eksik evler yapılır.. Her türlü iddiaya girerim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acquiles -- 9 Şubat 2025; 14:59:25 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• 🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥AkademikLinkyoutube
    #akademiklink #shorts 📌Katıl butonu ile hem ekibimize hem de Babişko Asumanlar ile savaşımıza destek olmak için: https://www.youtube.com/channel/UCFH3gPaFetVFPHOiU5tUj8g/join 📌 AkademikLink anketlerimizle daha fazlasını test etmek için ➡https://akademiklink.net/category/testler/ 🔸 Podcastlerimizi dinlediniz mi? Aaaa muazzam içeriklerimiz var, eğlenmeyene para iade :P bekleriz: https://open.spotify.com/show/2zzpDjAvDtfZCIPjgyf3dS?si=dd794ebc59a54d1b&nd=1 📌 Peki Ya Web sitemizi ziyaret ettiniz mi? Orada da birçok farklı anket ve blog yazıları ile karşınızdayız: akademiklink.net 🔸 Instagram ve Twitterda da farklı içeriklerimiz ile sizleri bekliyoruz: Instagram: https://www.instagram.com/akademiklink/ Twitter: https://twitter.com/istatistikvean1
    https://www.youtube.com/shorts/JabLN3uGlFs?si=NTOC71tB6O8v0iNP
  • 1234Rambo kullanıcısına yanıt

bir istasyonda 1 saat değil 4 durakta 15 dk dan 1 saat.

Bu arada ben kullanmayalı uzun zaman oldu karayolu ile 450 km dedim de. Yht hattı internette 600km diyor. Hiç durmasa bile 4 saatte gitmesi için 150 km ortalmayı tutturması lazım durakları ekleyince daha yüksektir hareket halinde ortalması.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tsufrankwoli -- 9 Şubat 2025; 17:33:57 >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

Ben şu içecek grubunun neden bu kadar pahalı olduğunu anlamıyorum Ya hu su kardeşim su yani dışarıda 5 liralık su 35, 15 liralık ayran nasıl oluyorsa 95 lira artık yemek fiyatına falan bakmıyorum ben içecek fiyatına bakıyorum. Emek yok, işçilik yok, ekstra bir şey yok ama kol gibi fiyat var. Bu artık dediğiniz gibi ekonomik sıkıntı falan değil bu bildiğin keriz silkeleme.

• kerimcem K kullanıcısına yanıt

Bazı cümleleri yıllardır aynı şekilde yazıyorsun bazılarını ise konjonktür gereği yazıyorsun

1.si seçim zamanı sen ve Özkan demedi mi muhalefet iktidar olmak istemiyor . İktidar olmak istese HDP ile ittifak yapmaz KK 'yi CB adayı yapmaz . Bu kötü ekonomide Mansuru aday yapıp rahat kazanır diyen. Bende diyordum ki Mansur aday olsa da yine kötüleyecek birşey bulurdunuz diye . Seçim öncesi 6lı masayı eleştirmek için ekonomi iyi değil derken şimdi ekonomi nasıl iyi oluyor acaba? Üstelik iktidar HDP ile nereye gideceği belli olmayan bir ilişkiye girmişken

2.si eleştiren herkesi CHP 'li yapıyorsunuz kaç kez yazdım CHP 'li değilim diye ama muhtemelen pekcok sitede yazıyorsunuz ki devamlı unutuyorsunuz. 2013 gezi olaylarına kadar ekonomi konusunda yazmazdım bile fanatik CHP 'lilerin memur ve emekli aç demelerini komik bulurdum hatta forumda 100 liraya pazar alışverişi olur mu diye bir konu vardı ciddiye alıp cevap yazmadım bile ayrıca niye yazayım 2011den sonra insanları baskı altına almaya başlayan bir iktidar oluşmaya başlamıştı niye dolaylı yoldan iktidara destek vereyim . 2011 yada 2013 yılına kadar Akp ile CHP arasında bir tercih olsa Akp diyebilirdim şimdi bile blokladığım 10 kişi varsa azgın laikçi CHP 'li kesimdir . Bunlara hiç bir zaman gücü %100vermemek de lazım yoksa 2013den bu döneme geçen zamandan farklı olmaz hayatımız

Memurlukta gözüm olsa sınavlarına girerdim ama ne dedim "memur iktidarın emir eridir" iktidarın politikalarını uygulayıcısıdır. Vatandaş iktidara memura bakarak puan verir .Ayrıca eskiden özel sektör yada piyasada para kazanmak daha avantajlıydı Akp 'li milletvekilin kardeşi bende kalır borç alırdı tabii o zaman" iktidar ama muktedir değil " zamanıydı bir bakıma muktedir olunca da piyasayı mahvetti ..Sen vatan bilgisayarda çalışıyorken burda devamlı yazabilir miydin kim veriyor bu bol zamanı . Forumun %90ı emekli -memur ve öğrenci kesimi olabilir çalışan yok sonra sende çalış para kazanırsın diyorsunuz. Çalışarak para kazanılıyorsa sen neden vatan bilgisayardan ayrıldın?. İlk önce sende görseydik bunu, o zaman seni ciddiye alırdık . Forumda çalışan sadece 1 Akp'li vardı oto lastikci o da 6 sene önceydi . " Sen deli misin? hem çalışıp hem Akp desteği mesaj atıyorsun başkaları maaş alıyor bundan "demiştim sonra kayboldu bir daha görmedim . Birde şok markete rüşvetle girip çıkarılınca ifşa eden vardı... Yani çalışmayı ülkede değersiz hale getiren iktidar zaten sonra Suriyeliler olmazsa sanayi çöker afganlar olmazsa hayvancılık biter noktasına bize getirdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 10 Şubat 2025; 9:56:9 >

allah allah hep sizi buluyor bunlar benim çevremin çoğu memur rahat 10 da 8 i akp den iğreniyor desem yeri hepsi bileğinin hakkıyla kazanmış girmiş insanlar bence kulplar yatıyorsunuz hayata karşı, hayattaki başarısızlıklarınızı bir şeylerden çıkaracak yer arıyorsunuz benim hayatımda vasat eğitimiyle masa başı yatış iş arayanlar dışında işsiz mişsiz yok işte dolu piyasada iştenmi çıktılar 2 hafta işsiz kalanı bile yok yemin ederim.

ülkedeki işsiz takımının çoğu megalomani hastası gerçekler bu anca ab-abd ye kaçarsalar hayat ne öğreniyorlar bir affalıyorlar orada yok öyle anaları babaları iş yok deyip ağzına beslesin el mecbur amelede oluyorlar işçide oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Şubat 2025; 12:52:9 >
  • mydonose_2 kullanıcısına yanıt

Hizmet bedeli o ..bir içki 500 lirada olabilir 5bin hatta 50-100 bin bile olabiliyor . Kimse içki de bunu sorgulamıyor Nusretin fiyatlarını sorgulayan da artık yok oysa onun fiyatları daha fazla ...

Bu tür sosyal medya haberleri iktidarı daha da güçlü yapıyor hem insanların zengin olduğunu göstermiş oluyor hemde pahalılık varsa bunun nedeni esnaf olduğunu göstermiş gibi oluyor . Oysa çok ucuz esnaf lokantaları da var kenar mahalle, sokak arası hatta 2. Sınıf diye küçümseniyor işte mesele burda çıkıyor bir kesim statü kazanmak için oraya gittiği için o işletme bunun bedelini istiyor ( çünkü sürümden kazanmıyor ). Çok ucuza statü kazanılmaz .Hem devlet memuru olup asgari ücretin 3 katı maaş alıp fiyatlardan şikayet edilecek hemde sıfır araç alıp 22 dolar yıkama ücretinden şikayet edilecek. Statü kazanmak ve kendini zengin göstermek istiyorsan bunun bedelini ödeyeceksin. Ucuza işadamı gibi zengin göstermek yada statü kazanmak mümkün değil

Parası olmayan veya statü kazanmak derdi olmayan buraya gider

🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥

Parası olan veya alt tabakayla yemek yemek istemeyen buraya gider

🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥

Çevrenin çoğunun memur olmasına şaşırmam zaten de nasıl Akp 'den iğreniyor ve buna rağmen sen çok farklısın . Sen onları nasıl ikna edemedin veya onlar seni nasıl ikna edemediler bak sen şu işe ... Fakat şu var Akp muhafazakarlığı önemsediği için bar ,pavyon, disko , plaj turizmini seven kesim bu muhafazakar yaşantıdan rahatsız olacağı muhakkak işte onların oranı neyse o kadar iğrenen vardır

TÜİK 6 ayda 1 gün çalışanı bile işsiz saymıyor 40 yaşında emekli olanı işsiz saymıyor ek5 tarım, isteğe bağlı sigortalıyı işsiz saymıyor ,8 milyon üniversite öğrencisini ,milyonlarca 17-19 yaşlarındaki lise öğrencisini işsiz saymıyor buna rağmen atıl işgücü bile %30dan fazla çıkıyor . Buna rağmen işsiz kalanı görmüyorum diyorsun çünkü çevren devletten geçinen kesimlerden oluştuğu belli zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 10 Şubat 2025; 13:44:38 >

yav nediyon sen kendi kız kardeşim bile bu modda 4-5 aydır işsiz yine dandik aöf ve myo diplomasıyla koca koca holdinglere cv bırakıyor çıkmaz ayın son çarşambasında iş bulur bu kafayla.

bu ülkenin ana sorunu üni bitirdim, üst aklım, okumişem ,holdingler peşimden koşmalı cahil değilem daha 1970 lerden gelen megalomani,memur hastalığı, ülkede beyaz yaka takım elbiseli iş hastalığı.

zaten suratına söylüyorum tmm ülke moktan battı seni abd ye yollayalım gizem sana iş ayarlıycak oradan diyoruz işine gelirmi ne mok olucağını biliyor orada çünkü işe giderken aynada 2 saat makyaj yapan kız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Şubat 2025; 13:59:27 >

Aynen aynen tuzun kuru tabi babadan hazır dairelere konmuşsun burda millete salla dur 🔥 Dolar 35,69 - Euro 37,00 - Altın 3.219 | 01 ŞUBAT🔥 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 10 Şubat 2025; 15:28:50 >

Lafı çarpıtmakta üstüne yok ben öyle bişey demedim,burda insanlara vasıfsızsın eğitim alsaydın almazsan böyle sürünürsün diyorsun senin ne vasfın var yada kendi emeğinle nelere sahip olabildin mesela örnek verir misin.

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

Vasıfsızlıkla alaka yok ülkede beyaz yaka ,masa başı ,yatış iş hastalığı var kimse mavi yaka işçi elaman olmak istemiyor öyle bir dünyada icad olmadı hiç bir yerde ne abd de nede norveçte nede isviçrede.

Oda ülkeye 1940+ dejenere kemalist rejimin hediyesi öyle işler aşağı tabaka görülüp hor görülüyor köylülük amelelik görülüp aşağlanıyor.

Şizofrenik bir dünyada yaşıyorlar herkes masa başında yatarak çalışçak iki tık tık ,iki fık fık yapıp yüksek maaşlar alıcak açık açık yazıyorum hastalık bu, tedavi olmaları gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Şubat 2025; 16:13:40 >

O zaman mavi yakanın çalışma şartları iyileştirilecek haftada 2 gün tatil ve düzgün maaş olacak bak bakalım millet üniversite falan okuyormu bunu düzeltmek hükümetin elinde yani bu hükümetin suçu her halukarda  diğer ülkeleri örnek vermişsin o ülkelerde işcilerin bindiği arabalara bak bakalım nelermiş bizzat almanyada dayım temizlik görevlisiyken ev sahibi oldu türkiyede memur bile ev alamıyo  

odtü itü marmara mezunu ordanda kapı gibi denklik almış nitelikli başarılı insanların hayatlarını izlemeyle,uyduruk bir dünyada yaşamayla olsa keşke.

git bakalım mavi yaka çalış bakalım orada seni 2.80 yatırcaklarmı seni orada bir dene istersen ne dersin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Şubat 2025; 16:21:11 >

Evinden çıkmadığın için bilmezsin ama vize, oturma izni gibi şeyler var. Bu kısmı bir türlü anlayamıyorsun. Ama "Türkiye'ye iyi diyen yok" diyerek artık böyle demeyeceğini mi söylemiş oldun? Çünkü bugüne kadar bunu defalarca dedin biliyorsun.

Son yıllarda hükümet devlet bünyesinde işçi kadrosunda çalışanlarına şirketleşmeyi bitirip kadro verince çalışan emekçilerin gelirleri de arttıktan sonra birçok emekçi evini ve arabasını alabilmeye yakın oldu.

Devletin son yıllarda ki bu çabalarını takdir ediyorum.

Büyük kapılar açılmış oldu.

Yakın zamanda Moldova'da bir arkadaşım orada ki ev fiyatlarından bahsetti şok oldum.

Türkiyemiz de kamu çalışanları özelinde hele karı koca çalışma imkânı buldularsa ev ve araç alabilmek niyetleri varsa sıradan bir iş gibi gözüküyor.

• Konudaki son şikayetleri inceleyebilmek adına konuyu geçici bir süre ile kilitliyorum.

Konu tekrar açılmıştır.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Kero yine provakasyon amaçlı konuyu karıştırmış, size de iş düştü haliyle.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.