Bildirim
Güç kaynağı alacam..Hiç bilgim yok bu konuda??

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
sistemindeki parçaları yaz buraya ona göre bi psu önerelim -
fsp / tagan / asus / zalman / thermaltake kaliteli psu üretirler yan ürünleride iyidir.
sistem özelliklerine göre 300w / 12v ve 15a psu olmalı.
sistemde ker kartı ve ekstra güç çıkışıda gerekir derseniz 350w kesin olmalı, zaten aopen ve asus kasalar 55 dolar larda ( ben ce aşağıdaki sistem de 300w oc li yetmekte / 2 hdd var ) -
AMD 2500/ 512MB RAM / 250 + 100 HDD/ DVDWR+CDWR/ 300 W GÜÇ KAYN/ 19' MONUTOR / PRİNTER / 5+1 HOPARLORR
KISACA YASDIMDA NE ALAKA SİSTEMLE ONU ANLAMADIM -
ben güç kaynagı derken ups kesintisiz güç kaynagı demek istedim... ÖZÜRRR -
Herşey için sistem ve kullanım amacını yazman cvp be net yönlendirme için gereklidir, lcd ile crt aynı güçü kullanmaz lar yada optic cihazlar , direekt güç kaynağına bağlı ek fan lar hep sistemi etkiler
ups yada kgk farketmez ama , ama seni eli boş yollamayacağım bugün yaz alıntı ama kendimde ekleme yaptım, başlık öncenden yazıldığından büyük harfledir.
KGK: Kesintisiz Güç Kaynağı Alım ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
Aşağıdaki Yazı Alıntıdır,
17” monitör , 300w lık bir kasa ve ek donanımlar için 600VA / 800VA bir KGK size 10-15 dakika çalışma imakanı sunacaktır.
Kesintisiz güç kaynakları temel olarak elektrik kesintilerinde ve voltaj frekans dalgalanması gibi düzensizliklerde bağlı bulunduğu cihazları koruma görevi üstlenirler.
İdeal bir elektrik şebekesinde 220 volt luk bir cereyan sürekli mevcut olmalı buna her hangi bir parazit karışmamalı yada voltaj iniş/çıkış ı değişmemelidir. Bu işlem yapan bilgisayar parçaları ve hatta çalışan programlarda bile hata oluşmasına neden olabilir. Kesintisiz güç kaynakları ile bu voltaj dalgalanmaları engellenir ve içlerinde bulunan akü ile kısa süreli çalışma işlemleri de yürütülebilir.
Çalışma Türlerine Göre KGK’ lar : Off-line ; Basit ve ucuz bir KGK türü olan bu cihazlar bilgisayarınızı eletril dalgalanmaları yerine ancak kesilmelerinde kısa süreli çalışmasını sağlayan türdendir. Eğer kasanıza ait güç kaynağı kaliteli değilse bu tür cihazlar size hiç uygun olmayacaktır.
Line-Interactive; Bu prensiple çalışan KGK lar bilgisayarınızı şehir elektriği ile besler, ancak en ufak bir voltaj farklılığında elektriği keserek bünyesindeki akü ile beslemeye başlarlar. Orta seviye türü bir KGK dır.
On-Line Sistemler; Online modeller için söylenecek ilk söz şebekeden gelen elektrikle herhangi bir fayda sağlanmaz. Paranız varsa sinus dalga çıkışlı sistemlerde almanız. İkinci tercihte sinus benzeşimli PWM KGK lardan almak.
Kaliteli UPS de aranacak özellikler; Şebekedeki kesinti ve gerilim düşme sorunlarına çözüm olmalı / sürekli güç ve filtreleme sağlamalı / anlık aşırı gerilim yükselme (peak) yok etmeli / Şebeke gerilimindeki gürültüleri (parazit) yok etmeli / Aşırı yükleme ve akü zayıflama koruması sağlamalı / tercihen KGK ile ilgili anlık raporları gösteren bir cihaz olmalı. Ayrıca Giriş gerilimi değim aralığı + Çıkış gerilim sürekliliği + Aşırı yüklenme Koruması + Kısa devre koruması + Destekleme süresi + TÜV/UL/EMI/FCC uyumluluğu + Akünün yeniden dolum süresi + Devre tasarımı ve Ses yalıtımı + Topraklı piriz çıkışı ( Dikkat: KGK’ nı bağladığınız Elk. Prizi kesin topraklı bir priz olmalıdır) + modem/telefon ve ağ girişleri koruması + Uzun ömürlü kaliteli akülü ( 5-7 yıl)
-
40-50 ytl lik 15-20 dakikalık ups ler yeterlimidir.. yoksa almışken 50 daha ver 2-3 saatlik bir alet mi alayım... -
Kategori: Kesintisiz Güç Kaynakları
Marka: POWERCOM
Fiyat: 33 USD + KDV
Garanti: 2 YIL
Üretici Web sitesi:
--------------------------------------------------------------------------------
Ürün Özellikleri
Karakteristik 600 VA POWERCOM SİYAH
Arayüz (RS-232) Opsiyonel
Batarya (tipi) Mühürlü, tamir gerektirmeyen kurşun asit, 3-6 yıl tipik ömürlü
Batarya (özelliği) 12V 7,2 Amp (1 adet)
Batarya (şarj süresi) 6 saat (kapasitenin 90% ına kadar)
Çıkış (transfer süresi) 2/4 milisaniye (tarama süresi dahil)
Fiziksel (net ağırlığı) 6 kg.
Giriş (frekans) 50 veya 60 Hz +/- 10% (otomatik ayarlama)
Giriş (kapasite) 600VA
Giriş (voltaj) 220V +/- 25% akım girişi
Koruma 480 joule, 2ms
Koruma (10 Base-T Kablo Portu) Opsiyonel
Koruma (Giriş Birimi) Aşırı yüklenmeye ve kısa devreye karşı sigorta korumalı
Koruma Süresi 12-20dk (1 PC ve 15 monitör)
Voltaj Regulatörü (AVR) Eğer giriş voltajı nominalin -9% ila -25% arası alta düşerse AVR otomatik olarak 15% yükseltir, +9% ila +25% arası yükselirse 13% düşürür.
-----
600 va dediği ne oluyor????
-
kıyaslamayı ne kadar gide diye değilde kalite ve sağladığı güvence ile ölç , sonuçta hiç bir şey baki değildir , 15- dk ile 1 saat ne kadar farkedecek ki , dişi priz çıkışlı ve bence tunç matik lere bak 50 dolar üstü zaten olsun. 30 dolar ile bile var yoksa. -
Karakteristik 700VA TUNÇMATİK DigiTech SERİSİ
VA Değeri (Volt Amper) 700
Akü Süresi (Dakika) 9/20 (Yaklaşık)
Ebatları , Ağırlık 220x220x95mm , 5.5kg
Ek Özellikler GİRİŞ Voltaj:220V ± %25
GİRİŞFrekans:50Hz
ÇIKIŞ Voltaj: 220V ±10%
ÇIKIŞ Frekans: 50Hz
ÇIKIŞ Dalga Şekli: Simüle edilmiş sinüs
TEKNOLOJİ: Line-Interactive
TRANSFER SÜRESİ: 4 ms.
Tam Bakımsız Kurşun Asit UPS aküsü
Akü Adetleri: 12V/5Ah x 1
Şarj Süresi: 8 saat ( Nominal kapasitenin %90 ‘ına)
SICAKLIK: 0 - 37
NEM: 30-95% Yoğuşmayan Bağıl Nem
PRİZ TİPİ : Topraklı Priz
GÜRÜLTÜ: <45db
UPS +Regülatör
Line interactive tasarım ile elektrik kesintesine hassas cihazlarınız için kesintiye ve gerilimdeki dalgalanmalara karşı tam koruma.
Filtreleme (Surge)
Elektrik kesintilerinde sizi bilgi kaybına uğratmayacak olan cihazlarınız için &şebeke üzerindeki parazit ve piklere karşı tam koruma.
Faks Telefon Koruması
Bilgisayarınızın telefon hattı üzerinden bilgisayarınıza gelebilecek olan yüksek gerilimden ve piklerden fax modem kartınızın zarar görmesini önler.
Bilgisayar İletişimi
Beraberindeki yazılım ile UPS in durumunu ekrandan izleme. Kesinti anında açık dosyaları kaydedip bilgisayarı kapatır. Windows 96/98/NT/2000/Xp,Unix,Novell,Linux uyumlu
bu 600va 700va 800va dediği ne oluyorkii
700va dediği yeterlimi bana
fiyat 60 dolar
-
sen bu dediğin model ve 800 olan ı al yeterli paran azsa 600-700 de idare eder, ancak bağlantılarına uyumlu mu? alırken bak. -
700va var 900 va var
arada 20 dolar fark var...
girişlerin için uyumlumu derken neyi kastettin..sadece pcde kullanacam -
senin bu soru tarzınla bu 5 - 10 sayfa olacak açıklama zaten var, giriş derken aynı anda monitör kasa ve ek bir donanım ( adsl / yazıcı gibi ) çıkışlarıda olsun dedim, para senin ne gerekse o güçte al, ama ebatta önemli , ağırdırlar sonra pişman olma, alıp eve getirirken benim kulaklarım çınlamasın -
:)) internetten alacağım.. öğrenciyiz.. sonra onu kargo ile eve göndermek war :)
sağol teşekkür ederim.. -
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1282&productid=bd13892
Bende Bu var Vede Ups bu psu çok kalite ups aslında elektrik düşmelerini algılayamaz ama bununla algılıyor makinam hiç reset atmıyor sen düşün artık -
power supply aramıyorum ups arıyorum -
O zaman Sen Anlatım tarzını bilmiyorsun güç kaynağı: psu Dur Kesintisiz güç kaynağı : ups tir
-
quote:
Orjinalden alıntı: mariofatih
ben güç kaynagı derken ups kesintisiz güç kaynagı demek istedim... ÖZÜRRR
Cem sen de önceki mesajları bi oku istersen cevap yazmadan di mi? -
thermaltake tavsiye ederim, ben kullaniyorum gercekten kalite -
quote:
Orjinalden alıntı: ronishark
quote:
Orjinalden alıntı: mariofatih
ben güç kaynagı derken ups kesintisiz güç kaynagı demek istedim... ÖZÜRRR
Cem sen de önceki mesajları bi oku istersen cevap yazmadan di mi?
En Başta Yazdığınıda değiştirip düzeltebilir dimi
Benzer içerikler
- intel hd graphics 3000
- memory management hatası
- gpu ölçekleme nedir
- termal pad önerisi
- ensa bilgisayar
- rtx 5060
- ssd sağlık testi
- snapdragon 8 gen 2
- en iyi psu markaları
- ryzen 5 9600
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X