Şimdi Ara

AMD için soğutucu alıcam ama kafama takılan bir soru var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
1
Favori
698
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Phenom II X4 925 işlemci kullanmaktayım, 1 yılı aşkındır kullandığım stok fanı değiştirmek istiyorum ama soğutucu uyumluluğu konusunda kafama takılan bir şey var. Sanırım tüm AMD soketleri için soğutucular standart. Ama bu konuda net bir bilgi göremedim ve emin olmak istedim. Yani AM2 ya da AM2+ soket olarak satılan bir soğutucuyu şu an kullanmakta olduğum AM3 işlemcime takabilir miyim? Eğer takabileceksem şu soğutucuyu takmak istiyorum:

Xilence AM2/754/939/940 Pin AMD İşlemci Soğutucu
    http://www.hepsiburada.com/Liste/ProductDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd999181

Bir de daha önce hiç soğutucu montajı yapmadığım için biraz tereddüt ediyorum. Kendim takmayı denersem işlemci ya da anakarta zarar verme durumu olabilir mi? Takarken özellikle nelere dikkat etmeliyim, işin incelikleri konusunda biraz bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum.
    Zaman ayırıp yanıt verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• LEON hocam, yan kapakta iki adet kasa fanım mevcut, bu yüzden yüksek soğutuculardan uzak durdum ki kapaktaki fan ile çakışmasın. Yine de öneriniz için teşekkür ederim.

Diğer yandan önerdiğiniz soğutucu etiketinde de "AMD AM2/754/939/940 İŞLEMCİ SOĞUTUCU" yazıyor olması her türlü AMD soğutucuyu AM3 sokette de kullanabileceğim düşüncesini destekliyor. Doğru mudur?
  • @LEON-X adlı arkadaşın ne yazık ki tavsiyesine katılmıyorum aynı ürünü bnde kullanmak istedim fakat phenom x4 955BE stock fanda 42 derece fakat LEON-X arkadaşın Önerdiğinde de aynı bi sıcaklık derecesi vardı ürünü 1 hafta geçmeden elden çıkardım şuan zalman 9900a LED kullanıyorum Boşta 29c yükte ise 45 bi Göremedim 4.0 a o.c ettiğim halde iste 55c derece ayrıca soğutucu üzerinde 939 ve 940 sanırım am2 olduğu anlamına gelir umarım bi faydam dokunur benim tavsiyem ise ya ZALMAN9900a yada Xigmatek Red Scorpion için iyi yorumlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnduriLXx -- 31 Ağustos 2011; 11:35:30 >
  • tavsiyem Xigmatek Red Scorpion.. çok başarılı bir ürün.
  • Xigmatek Red Scorpion piyasada bulunmayan bi ürün.. zalman tavsiyesi de oldukça pahalı görünüyor. ayrıca yan kapaktaki fanlarla çakışmaması açısından yüksek modeller düşünmediğimi de belirtmiştim. Yine de öneriler için tşkler. esasen net bit şekilde öğrenmek istediğim "AM2" olarak satılan bir modelin "AM3" işlemciye de uyup uymadığı idi. Zalman örneğinde de AM2 etiketli bir soğutucunun X4 955 işlemciye takılmış olması bunu destekleyici nitelikte.

O.C. falan yapacağım da yok. ekonomik bir şeyler bakıyordum, sanırım Xilence uygun düşecek bana.
  • Xigmatek Red Scorpion forumda bolca bulabilirsin.Çok başarılı bi soğutucu(fiyatına göre).bana bugün ayırttı bi ark ona satıcam %90 foruma yazarsan eminim bulabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aklıma çok takılan bir soru?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fikir vermesi açısından AMD soket yapıları;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tunyukuk -- 2 Eylül 2011; 15:25:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Alagan

Fikir vermesi açısından AMD soket yapıları;

Teşekkür ediyorum arkadaşım.

AM2, AM2+ ve AM3 için soğutucunun oturacağı zemin aynı olduğu için birine uyan diğerine de uyar, anlamı çıkıyor bu fotoğraflardan..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.