Şimdi Ara

GTX570 Yerine Kart Tavsiyesi.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
0
Favori
1.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle doğmamış çocuğa don biçtiğimizi belirtmek isterim.

Ram sorunu nedeniyle VATAN Bilgisayara verdiğim (MSI N570GTX TFII/OC) kart kuvvetle muhtemel değişim veya iade olacak. (En azından ben öyle umut ediyorum.)

Öncelikle sistem şu şekilde;

2500k
    p67a gd 65
    8gb ram
    550w OCZ Fatal1ty
    1080p monitör

ASUS DCII 570 alamıyorum, çünkü max. 27 cm olması lazım ekran kartının. Lanet kasa başıma bela bu konuda. Kasayı değiştirmeyi düşündüm ama o kadar uğraşmayı gözüm kesmedi. (Yaşlanıyorum galiba)

MSI TFII veya TFIII modellerini ise sanki düşünmüyor gibiyim ama eminde değilim. (Bu sıralar çok sorun çıktığını görüyorum bu kartlarda)

Seçimlerin VATAN dan olması gerkiyor çünkü VATAN bu durumlarda ürünü gider pusulası ile aldığından ancak orada geçerli oluyor alışveriş hakkı. (Dediğim gibi ben öyle olacağını ümit ediyorum, firmalara da pek güvenim yok, kartta sorun yok ya da kullanıcı hatası diyip kartı öylece elimede verebilirler)

Bu arada can alıcı nokta fatura bedeli ki oda 875,00 TL ve daha önceden elimdeki 90,00 TL lik gider psusulası ile beraber 965,00 TL gibi bir toplam rakam çıkıyor.

Düşündüklerim;

1- MSI N570GTX TFII almak 778,00 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/msi-n570gtxtwnfrzriioc-gtx570-twin-frozriioc-gddr5-1280mb-320bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52936

2- MSI N570GTX TFIII almak 777,00 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/msi-n570gtxtwinfiiipeoc-gtx570-twin-frozr-iii-peoc-gddr5-1280mb-320bit-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56447

3- GTX560 ile SLI kurmak 880,00 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/zotac-zt-50701-10m-gtx560-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56456

4- HD6870 ile CF kurmak 746,00 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11179-09-20g-hd6870-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=56095

5- HD6950 ile CF kurmak 982,00 TL

http://www.vatanbilgisayar.com/Ekran%20Kart%C4%B1/sapphire-11188-01-40g-hd6950-gddr5-1gb-256bit-amd-radeon-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=52236

Tabi CF veya SLI kurulumlarında PSU yu gözardı etmemek gerekiyor. Hani HD7XXX serisini de bekleyebilirim ya da GTX6XX serisini. Tabi yakında çıkacaklarsa. Öyle 2012 yi felan bekleyemem.

Ciddi olarak fikirlerinize ihtiyacım oladuğundan açtım konuyu, her fikir değerlidir ve yazmaktan kaçınmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Eylül 2011; 14:33:48 >

• o psu biraz zor kaldırır sli crossfire yi diyesim geldi:)
  • Dün gece Bostancı Vatan Bilgisayardaydım, saat 20.45 civarı.
    Neredeyse pek birşey kalmamıştı.

VGA için değişim önerirler diye varsayarak;
    Yılbaşından sonra indirime girecek kartlara tekrar bu kadar para vermeyi tercih eder misin?
    Eğer çok yüksek çözünürlük veya yüksek FPS beklentilerin yok ise, veya (zaten oyunları bitirdim çok zorlamam gerekmiyor) dersen, 6870 alıp paranı tutup sonrasında 2.el 250 TL'ye satıp + 600 TL civarı paranı yeni nesil kartlara harcamayı düşünür müsün?
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

Dün gece Bostancı Vatan Bilgisayardaydım, saat 20.45 civarı.
    Neredeyse pek birşey kalmamıştı.

VGA için değişim önerirler diye varsayarak;
    Yılbaşından sonra indirime girecek kartlara tekrar bu kadar para vermeyi tercih eder misin?
    Eğer çok yüksek çözünürlük veya yüksek FPS beklentilerin yok ise, veya (zaten oyunları bitirdim çok zorlamam gerekmiyor) dersen, 6870 alıp paranı tutup sonrasında 2.el 250 TL'ye satıp + 600 TL civarı paranı yeni nesil kartlara harcamayı düşünür müsün?

Vatandan alıcağı çek'in o kadar uzun süreli oluyorsa mantıklı ama MÜŞAVİR 6870 ile yetineceğini sanmıyorum. Hele BF3 kapıya dayanmışken. Ayrıca o psu ile CF ve SLI biraz zor kurarsınız gibi geldi bana. Bence yine en güzeli GTX 570.

• @meke

Vallahi ne desem yalan olur. İnanın tam bir boşluktayım, 2-3 gündür kafamda onlarcafikir yanıp sönüyor. Şu BF3 çıkacak olmasa ekran kartı için beklerdim ama o oyun çıktığında oynamak isterim. O nedenle sanırım bekleme işini elemek gerekiyor. Şu an aklıma en çok yatan GTX560 SLI, 880,00 liraya GTX580 den çok daha iyi conuçlar vermiş. Birkaç test sonucu aşağıdaki linten görülebilir.

http://www.vortez.net/index.php?ct=articles&action=file&id=9682

@t3

Vatan ile görüştüğümde 1 yıl içinde kullanabileceğimi söylemişlerdi, daha önceki gider psusulasını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Eylül 2011; 15:33:57 >

• Tabiki doğrusunu sen bilirsin ama kendim de yaşadığımdan uyarayım istedim.
    O SLI/CF yapınca PSU'n yetmeyecek.
    PSU değiştirmek sana +350 civarına patlayacak.

Sonrasında bu kartlar yeterince havalanmıyor ısınıyor vb sebeplerden kasa değişikliğine gideceksin, +200 de o tutsa,
    Zaten 2012 kartlarının parasını harcamış olacaksın.

BF3 satın alıp düşük ayarla oynayıp 3 ay geçirmek daha kolay geliyor bana ama hiç yapabildin mi diye sorarsan sana "Hayır" diyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: meke

BF3 satın alıp düşük ayarla oynayıp 3 ay geçirmek daha kolay geliyor bana ama hiç yapabildin mi diye sorarsan sana "Hayır" diyeceğim.

Ah işte bende sen gibiyim. Hayatta bekleyemem, hemen olup bitecek ne olacaksa.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gtx 560 ın fiyatı çok iyi psu sıkıntı yapmasa en güzeli sli ama durumun göze alındığında tfIII en iyi seçim olarak gözüküyor
  • SLI iyi güzel Yalçın da başarımı her oyunda ve yazılımda tatmin edici olmayabiliyor.
    BF3'de nasıl olacak hala belli değil.

bence:
    1. ya tekrar GTX570 al tek kart devam et...ya da...

2. şimdilik 1 adet 6950 al oyun çıkınca da eğer gerekirse bir adet daha 6950 al (ki ikinci kartı sıfır almak zorunda değilsin)...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 30 Eylül 2011; 15:47:40 >
  • Abi bende GTX 570 TwiFrozr III almandan yanayım.

Çift kart almana hiç lüzum yok,zaten PSUn yetmiyor.
    570in yetmeyeceği oyun yok piyasada.
    En son çare yeni mimari "Kepler" VGA ları beklemek olabilir..
  • kartın değişine inanıyorsan değişir abi

ayrıca bf3 için erken atılımlar yapıp vga ya tonla dökmeye gerek yok oyun çıktıktan sonra 1-2 ay içinde güncellemelere ve driver performansları ile oyun orta halli tek kartlar ile oynanıcak hala gelicektir.
  • sanırım benimde ekran kartını değiştirmem gerekecek kullandıgım çözünürlük 2560x1440 bu çöznürlükte bi çok oyunlarda sıkıntı yaşarım gtx 460 ile
  • @Mckhan

Karttaki sorunu söylemiştim, önce burda test ederiz sorun varsa servise yollarız dediler. İlk gün "test edilecek" yazıyordu sonra sırasıyla "servise gitmeli" - "servis yolunda" yazdı. 4 gündür de servis yolunda diyor. Yol çok uzun galiba.

Görünüşe göre ki aklın yoluda bir zaten, tekrar 570 almak en doğrusu olacak gibi. TFIII seçeceğim bu sefer sanırım. OC performansı TFII kadar iyi değil gibi yorumlar okudum ama varsın olmasın, stabil olsunda yeterli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Eylül 2011; 15:57:21 >
  • garip ya msi gtx 570 TFIII daha mı kötü msi gtx 570 TFII'den 1 lira ucuz, eski teknik donanımlı kartın daha ucuz olması gerekmezmi bu vatanda garip bir fiyatlandırma politikası izliyor... konu dışı oldu afedersiniz ama aklıma takıldı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zeytinbey

garip ya msi gtx 570 TFIII daha mı kötü msi gtx 570 TFII'den 1 lira ucuz, eski teknik donanımlı kartın daha ucuz olması gerekmezmi bu vatanda garip bir fiyatlandırma politikası izliyor... konu dışı oldu afedersiniz ama aklıma takıldı...

TFII; pcb daha uzun 8+6 pin
    TFIII; kısa pcb 6+6 pin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 30 Eylül 2011; 16:03:50 >
  • vatandan mascoma gitmiş ürünü kabul edip incelemeye koymamışlardır daha keşke bir not yazsaydın şu şu durumlarda bu tarz hatalar veriyor diye eğer 20 gün içinde bi sonuç cıkmazsa alırsın aynı karttan bı sorun olmaz ağa
  • VATAN da formu dolduran elemana hangi oyunlarda, hangi ayarlarla, hangi süreden sonra ne tür hatalar verdiğini yazmasını söyledim ama bana verdiği formda hiçbiri yazmıyor. Birde kötü tecrübelerden dolayı, kartın her yerine PCB sine felan bak, sonra şurası kırık, burası yanmış demeyin dedim. İyice gözle kontrol etti, formda sadece şu yazıyor; Kartın durumu: Ok.
  • pm atıyorum
  • MSI N570GTX TFII uğraşma cf zart zurt felan
  • Müşavir,

Bende yeni sistem kurma yolundayım. Yaklaşık 1 aydır araştırıyorum ve araştırmalar sonucu kendi bütçeme göre şekillendirdim olayı. Uzun lafın kısası 2 hafta sırf ekran kartı için düşündüm ne alsam ne yapsam diye. Sonunda da kararımı ATI 'leri eleyerek yaptım. Kağıt üstünde NVIDIA kartlardan iyi olsada gel görki evdeki hesap çarşıya uymuyor. Ne yap yap, ama NVIDIA al bence. Ben 1 adet MSI GTX 570 Twinfrozr III OC Power Edition alacağım. 3-4 ay sonra da belki bir adet daha alıp SLI yaparım.

Bence bu fikri değerlendir derim. Vatanda %25 indirimleri yakalayıp uygun fiyata 570 SLI yapabilirsin. Performans olarak da 580 SLI'dan aşağı kalır yanı yok.

Selamlar.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.