Şimdi Ara

Gtx1050 ile 1050ti arasındaki fark

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar nette bakındım biraz doğru düzgün bişey bılamadım notebook almayı düşünüyorum hangisini tercih etmeliyim ne gibi bir fark olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi calculus07 -- 12 Ocak 2019; 1:6:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• En basitinden FPS farkı olur oyunlarda :) Bilgisayarı ne için alacağın, bütçene göre seçimini yapman lazım. Mesela kendimden örnek vereyim max 5000₺ bütcem vardı ve o fiyata adam akıllı 1050ti'lı bilgisayar yoktu. Evet her gün oyun oynuyorum ama asıl amacım oyun oynamak değil. Normal gaming laptopların dizaynı çok agresif duruyordu. Bataryası iyi olması önemliydi benim için. En sonunda Dell G3 almaya karar verdim. Pişman da değilim gayet memnunum.Bunun gibi ihtiyaçlarını imkanlarını belirtirsen yardımcı olabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: II. Ceki

En basitinden FPS farkı olur oyunlarda :) Bilgisayarı ne için alacağın, bütçene göre seçimini yapman lazım. Mesela kendimden örnek vereyim max 5000₺ bütcem vardı ve o fiyata adam akıllı 1050ti'lı bilgisayar yoktu. Evet her gün oyun oynuyorum ama asıl amacım oyun oynamak değil. Normal gaming laptopların dizaynı çok agresif duruyordu. Bataryası iyi olması önemliydi benim için. En sonunda Dell G3 almaya karar verdim. Pişman da değilim gayet memnunum.Bunun gibi ihtiyaçlarını imkanlarını belirtirsen yardımcı olabilirim.
    Hocam cevabın için öncelikle tşk ederm

Hocam amacın haftada 1-2 oyun oynamak pubg falan

Genel olarak sörf şu bu monster abra a5 var o kafama yattı bütçe 5000-5500

• quote:

Orijinalden alıntı: calculus07

Hocam cevabın için öncelikle tşk ederm

Hocam amacın haftada 1-2 oyun oynamak pubg falan

Genel olarak sörf şu bu monster abra a5 var o kafama yattı bütçe 5000-5500

Alıntıları Göster
    Hocam haftada 1-2 derken haftada 1-2 saat mi ?
  • quote:

Hocam haftada 1-2 derken haftada 1-2 saat mi ?

Alıntıları Göster
    Aynen haftada 1-2 gün 1-2 saat

• quote:

Aynen haftada 1-2 gün 1-2 saat

Alıntıları Göster
    Hocam o zaman aslında 1050ti' a ihtiyacınızın olduğunu düşünmüyorum. Tabi 1050ti daha iyi olur ama o zaman illa 1050ti olsun diye zorlamanıza gerek yok. Ben o yüzden Dell G3 aldım ince, tasarımı şık. Bataryası çok iyi gidiyor. Açıkçası diğer laptopları denemediğim için kesin bişey diyemem. Ama abra iyi bir seçenek gibi sizin için şuan. Bir de okulda kullanıcam dediniz ne yapacaksınız peki?
  • quote:

Hocam o zaman aslında 1050ti' a ihtiyacınızın olduğunu düşünmüyorum. Tabi 1050ti daha iyi olur ama o zaman illa 1050ti olsun diye zorlamanıza gerek yok. Ben o yüzden Dell G3 aldım ince, tasarımı şık. Bataryası çok iyi gidiyor. Açıkçası diğer laptopları denemediğim için kesin bişey diyemem. Ama abra iyi bir seçenek gibi sizin için şuan. Bir de okulda kullanıcam dediniz ne yapacaksınız peki?

Alıntıları Göster
    Yok hocam okulda kullanmıyacam evde hep

Birde şunun için ti mi olsa diyorum şimdi 2 sene sonra çıkacak bi oyunda çöp kalmasın yani ben aldğm ürünü 10 sene kullanrm

Çok güç farkı varmı bu ikisi arasında

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Yok hocam okulda kullanmıyacam evde hep

Birde şunun için ti mi olsa diyorum şimdi 2 sene sonra çıkacak bi oyunda çöp kalmasın yani ben aldğm ürünü 10 sene kullanrm

Çok güç farkı varmı bu ikisi arasında

Alıntıları Göster
    Hocam en iyisi siz youtube'dan karşılaştırma videolarını izleyin. Dağlar kadar fark yok tabi ama 1050ti alırsanız daha iyi olur.
  • 1050 ile 1050 ti arasında ki fps farkı bazı oyunlarda 4-5 fps bazı oyunlarda 10-12 fps kadar olabiliyor. Tabiki bu fps farkları işlemci ve kullanılan Ram frekansları ilede değişebilir. İ5 gtx1050ti li bir laptop la i7 gtx1050 li bir laptop arasında fps farkı neredeyse yok denecek kadardır. Örnek verecek olursak işlemciye çok yük bindiren oyunlarda Bf1 bf5 assassian creed vb gibi i7 8750h gtx1050, İ5 8300h gtx1050ti özellikli laptoplar dan neredeyse aynı fps değerlerini alırsın. Bir birlerine çok yakın ekran kartlarında sadece ekran kartı değil işlemci ve Ram frekanslarınıda baz almak gerekir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütçe izin vermiyorsa GTX 1050 ekran kartlı bu modeli alabilirsin hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hezarfen Çelebi

Bütçe izin vermiyorsa GTX 1050 ekran kartlı bu modeli alabilirsin hocam.

https://www.hepsiburada.com/msi-gl62m-7rdx-2699xtr-intel-core-i5-7300hq-8gb-1tb-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000AV5YQ?magaza=Webdensin
    Hocam valla 5200 e onu almaktansa şu yüz kat daha mantıklı sanki

• Full hd çözünürlük için 1050ti tam sınırda.Şöyle anlatayım 1080p'de 1050ti 35 FPS alıyorsa 1050 27-28 fps alıyor.Bu yüzden 1050 anlık olarak 25 fps altına sık sık iniyor.Evet iki kart arasında 5-10 fps fark var.Bir kart 100 diğeri 110 fps verse pek fark olmaz.Ama bu kartlar 30-40 fps verdiği için aradaki fark önemli oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: BiletlerBiletxD

Full hd çözünürlük için 1050ti tam sınırda.Şöyle anlatayım 1080p'de 1050ti 35 FPS alıyorsa 1050 27-28 fps alıyor.Bu yüzden 1050 anlık olarak 25 fps altına sık sık iniyor.Evet iki kart arasında 5-10 fps fark var.Bir kart 100 diğeri 110 fps verse pek fark olmaz.Ama bu kartlar 30-40 fps verdiği için aradaki fark önemli oluyor.
    Saolun hocam

• quote:

Full hd çözünürlük için 1050ti tam sınırda.Şöyle anlatayım 1080p'de 1050ti 35 FPS alıyorsa 1050 27-28 fps alıyor.Bu yüzden 1050 anlık olarak 25 fps altına sık sık iniyor.Evet iki kart arasında 5-10 fps fark var.Bir kart 100 diğeri 110 fps verse pek fark olmaz.Ama bu kartlar 30-40 fps verdiği için aradaki fark önemli oluyor.
    Hocam peki i5-8300 ile i7-8750 li 1050ti ne kadar fark eder

• calculus07 kullanıcısına yanıt
    Oyunlarda hiç fark etmez.İ5 8300h gtx1060 ile kombin olursa %100 olarak çalışır.İ5'te i7'de 1050ti için çok güçlü işlemciler.İ3'te olsa i9'da olsa oyun performansı hemen hemen aynı olacaktır.Hangisi ucuzsa onu alın.

• quote:

Oyunlarda hiç fark etmez.İ5 8300h gtx1060 ile kombin olursa %100 olarak çalışır.İ5'te i7'de 1050ti için çok güçlü işlemciler.İ3'te olsa i9'da olsa oyun performansı hemen hemen aynı olacaktır.Hangisi ucuzsa onu alın.
    Hocam harbimi diyon ya 400 tl fark var hiç i7 almıyım o zaman

• calculus07 kullanıcısına yanıt
    İki işlemci arasında tabi ki fark var.Ama oyunlarda ekran kartı belirleyici oluyor.

• Malesef oyunlarda sadece ekran kartı belirleyici olmuyor. Oyunlarda ekran kartının etkisi olduğu kadar işlemci ve Ram frekanslarınında fps ye etkisi var. İ5 8300h gtx1050ti ile 50 fps aldığın bir oyundan i7 8750h gtx1050ti ile mi umum 55 maksimum 65 fps alırsınız. Multi oynadığınız Pabg Bf1 Bf5 farcry vb gibi oyunlarda i7 8750h İ5 8300h a göre 10 15 fps arası fark yarattırır.Günümüz oyunları artık işlemcilere de çok yük bindiriyor. i3 de olsa i9 da olsa fark etmez mantığı yanlış olur. 3000 mhzlik Ram in 2400 mhz ye göre oyunlarda daha fazla fps vermesi. Yada dual channel çalışan Ram in singel çalışan Ram a göre fazla fps vermesi. Sonuç olarak olay sadece ekran kartın da bitmiyor genel olarak düşünmek gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: makca42

Malesef oyunlarda sadece ekran kartı belirleyici olmuyor. Oyunlarda ekran kartının etkisi olduğu kadar işlemci ve Ram frekanslarınında fps ye etkisi var. İ5 8300h gtx1050ti ile 50 fps aldığın bir oyundan i7 8750h gtx1050ti ile mi umum 55 maksimum 65 fps alırsınız. Multi oynadığınız Pabg Bf1 Bf5 farcry vb gibi oyunlarda i7 8750h İ5 8300h a göre 10 15 fps arası fark yarattırır.Günümüz oyunları artık işlemcilere de çok yük bindiriyor. i3 de olsa i9 da olsa fark etmez mantığı yanlış olur. 3000 mhzlik Ram in 2400 mhz ye göre oyunlarda daha fazla fps vermesi. Yada dual channel çalışan Ram in singel çalışan Ram a göre fazla fps vermesi. Sonuç olarak olay sadece ekran kartın da bitmiyor genel olarak düşünmek gerekir.

Valla en iyisi i7 almak o zaman

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İ7 1050 ve i51050ti arasında hangisini önerirsiniz

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.