Şimdi Ara

Gtx1050 ile 1050ti arasındaki fark (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
6.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 5-10 FPS fark var denilmez % fark ile tabir edilir. İki kart arasındaki fark kağıt üzerinde %20 dir. Bu fark soğutmaya, overclock potansiyeline, kullanılan RAM in mhz, işlemciye göre değişiklik gösterir. Bende GTX 1050 var +185 core clock +1000 memory clock ile overclock yaptım 1050ti Shadow of the tomb raider benchmark testinde ultra ayarlarda TXAA açık 36-38 FPS alıyor iken ben 34 FPS alıyorum. Overclock ile aradaki farkı %10 un altına indirebildim. 1050ti ile overclock yaparsan aradaki farkı tekrar açarsın. Normal 1050 (4gb laptop) yaklaşık 30-32 fps alıyor. Burada işin içine fiyat performans giriyor. 1050 ile 1050ti lı modellerin arasındaki fiyat farkına bakıp %20 lik farka bu kadar fiyat farkı vermeye değer diyor isen 1050ti ama yok 1050 de benim işimi görür, 1050 ti a bu kadar fazla para vermek değmez diyor isen 1050 al. Ama laptopta sadece ekran kartı olayının olmadığını bunun yanında kullanılan port sayısı, ekran kalitesi, ekran büyüklüğü, soğutma sistemi kalitesi, ses kalitesi gibi bir sürü etken mevcut. Oyun oynayacaksınız ama oyundan aldığınız zevki sadece ekran kartı belirlemez. Sana tavsiyem notebookcheck e bakman. Yardımcı olsun diye şu anda kullandığım laptopun kısa bir anlatımını yapayim.

Acer nitro 5 laptopu 7 ay önce 3 milyara aldım. i5 7300hq işlemci ve 1050 4 gb. 1 tb hdd ile geldi ve yaklaşık 2 ay hdd ile kullandım.
    HDD nin hızının tam bir kanser olduğunu söyleyebilirim. PUBG 1. el uçaktan denize düşüyorsun 2. oyun harita yükleniyor öyle oynayabiliyorsun.
    Ses berrak ve anlaşılır çok kalitesi ama bassı az
    Ekran genel olarak iyi ama kaliteli monitörlere göre ne kadar kalitesiz olduğunu warframe de anladım. bu fiyat segmentindeki bütün laptopların ekranları aynıdır o yüzden çokta kafaya takmamak lazım iş görüyormu görüyor.
    Sıcaklıklar efsane. cpu ve gpu maks 75 derece. CPU da -0.170 mv undervoltage var. ekran kartında +185 mhz core clock +1000 mhz memory overclock var.
    Kasa kalitesinden pek anlamam ama bir sıkıntısının olmadığını söyleyebilirim. ekranın üstü alüminyum nedenini anlayamadığım küçük çizikler var güneş yansımasında falan gözüküyor normal baktığında çiziksiz. fark edilmesi aşırı zor.
    klavyesinin mükemmel olduğunu söyleyebilirim. logitech g410 ile kıyaslama yapacak olursam bu klavye bana daha rahat geliyor. daha az yazım hatası yapıyorum. a ve s tuşlarında soyulma mevcut
    touchpad iş görür zaten touchpad ile oyun oynamayacaksınız diye varsayıyorum. günlük kullanım için ideal. driver ve biostan gelişmiş touchpadi etkinleştirmek gerekli
    pil konusu beni cidden çok şaşırttı. pilde 4-5 saat chrome da manga okudum. benim için yeterli.
    fanlar boşta iken çalışmıyor. yükte sesli olduğunu söyleyebilirim ben kulaklık taktığımdan sesi almıyorum. laptopun arkasına 1.5 litrelik su koyun alın size kettle
    2400 mhz kingston 8 gb ram mevcut bir ara 16 gb a çıkartacağım çünkü 8 gb bazı oyunlarda yetersiz kalıyor. ssd almasam bazı oyunları ram yetmezliğinden takıla takıla oynayacaktım. samsung p961 ssd aldım 256 gb bir kısmını ram olarak kullanıyorum. hdd yi seagate firecuda ile değiştireceğim ama ne zaman :D

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.