Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

Orijinalden alıntı: yigitwinner

Arkadaşlar hangi kart daha iyi gtx 780 ti mi yok bu 980 mi ?

980'in fiyatı belli olmadığı için bir şey diyemeyiz.çıkmasına fazla kalmadı diyorlar biraz bekle.

Tamam hocam saolun
  • Haliyle kaçmış kısmında koptum Şöyle düşünün b parçaların çoğunu yenilemenize gerek yok. Monitör ses sistemi anakart ramler klavye mouse kasa hepsi çok uzun süre kullanılacak ürünler. Bir kere para ödenmiş oluyor yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Ben chris brown yada sizin maliyet odaklı yada oc odaklı sozlerinize itafen soylemedim sadece SLI ın artık tek karttan daha akıcı bir şekilde kullanılabileceğini belirttim Ayrıca evet neredeyse tüm oyunlarda (hatta hatırladığım çalışmayan oyun yok)uygulayabilirsiniz

@turbo-powwer: Bilgilendirme için sağolun hocam, bu konuyu biraz araştırıp bakayım.Biliyorum, siz bilgiyi paylaşmak için söylediniz o nedenle hani tartışmadan ziyade sohbet tadında bir diyalog oldu

@Malthael:O da var elbette, aslında beşinci olarak buna benzer bir örnek vermişim Şimdi ekran kartları arasında güncellenme süresi o kadar hızlandı ki, bir seri teknik olarak eskimeden yeni seri geliyor.Bu serilerin elbette hepsi birbirinden çok farklı olmuyor, mesela 780Ti'nin yeri ayrıdır benim gözümde Fakat seri bekle bekle bu seferde bir süre sonra aradaki uçurum açılıyor hocam, mesela sizin için 980 yolu gözüktü desem, henüz fiyatını bilmiyorum ,780 desem bu seferde eski jenerasyon kalacak, yani iki ucu keskin kılıç;fakat 6850 ile gerek 780 arasında gerekse 980 arasında elbette büyük fark olacaktır.Bu kısımdan sonrası sizin gönlünüze kalmış :)

Yurtdışından alışveriş işine şu an hala korkuyla yaklaşan arkadaşlar var (geçmişe dayanan tecrübelere dayalı olarak ), o nedenle dediğiniz gibi ürünü alsanız, gelmesi belli bir süre, arıza vb. gibi şeylerde geri gönderip işlem yaptırmak bir süre.Açıkçası tanıdık birisi varsa sıkça gidip gelen, onunla ürün getirtmek en mantıklısı;fakat kaç kişinin öyle bir lüksü var orası tartışılır Kur farkı+ vergi+ mağazanın kârı derken fiyatlar ülkemizde uçup gidiyor.

• Kir$of K kullanıcısına yanıt
    GTX 570 kullandığınızı görüyorum. Ben uzunca bir süre GTX 590 , 670 SLI , 680 SLI ve 660 SLI kullandım. Şu anda GTX 480 SLI kullanıyorum. Neyin nasıl yapıldığını merak ederseniz seve seve yardımcı olurum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Sanırım bunu yapmamın temel nedeni çocukken hep çok kötü sistemlere muhtaç kalmam acısını hala çıkartamadım.Lanet olasıca celeron içime öyle bir ukte koymuş ki çıkmadı gitti.

Ne gerek vardı neden bunu aldım şimdi derken aman salla içkim yok sigaram yok koy gitsin hesabına dönüyor. Kendimden biliyorum .

Aha da!! ben

• ... hayal gibi ya şöyle kartlar kullanmak...
  • Yurt dışından almak isteyenler için söylüyorum:Gümrüğe beyan etmeden getirmeye çalıştınız diyelim yakalanınca x2 gümrük vergisini alıyorlarmış ceza olarak.Her ürün için geçerli mi bilmiyorum ama ben yurt dışı için tekneye evrak ayarlarken gümrükte ki bir kadın gümrük memuru ile kavga ediyordu.Gelen ürünün kolye olduğunu duydum ama ne çeşit bir kolyedir bilmiyorum. Kadının dediği 'o ödeyeceğim vergi ile buradan aynısını alırım hediye geldi bana 'lafıydı.

Memurda beyan etmediğiniz için çıkacak verginin x2 ödenecek diye tuturmuştu.Ben işimi bitirip geldiğimde hala tartışıyorlardı bir daha ki gittiğimde öğrenirim ne olduğunu.

@rezes

Bizden çok var ama çaktırmıyorlar. Yeni serilerden tek beklentim 4k performansı millet kilerde kutu saklar ben 4k monitör saklıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 8 Eylül 2014; 14:16:23 >

• quote:

GTX 570 kullandığınızı görüyorum. Ben uzunca bir süre GTX 590 , 670 SLI , 680 SLI ve 660 SLI kullandım. Şu anda GTX 480 SLI kullanıyorum. Neyin nasıl yapıldığını merak ederseniz seve seve yardımcı olurum

Sağolun hocam, işin ilginci ben Gtx 570 için günün birinde bir tane Gtx 570 alır SLI yaparım diye düşünüyordum.Şu dakikadan sonra tabii onu yapmak pek mantıklı gelmiyor;fakat 900 serisi için düşünebilirim aslında.
  • quote:

Yurt dışından almak isteyenler için söylüyorum:Gümrüğe beyan etmeden getirmeye çalıştınız diyelim yakalanınca x2 gümrük vergisini alıyorlarmış ceza olarak.Her ürün için geçerli mi bilmiyorum ama ben yurt dışı için tekneye evrak ayarlarken gümrükte ki bir kadın gümrük memuru ile kavga ediyordu.Gelen ürünün kolye olduğunu duydum ama ne çeşit bir kolyedir bilmiyorum. Kadının dediği 'o ödeyeceğim vergi ile buradan aynısını alırım hediye geldi bana 'lafıydı.

Memurda beyan etmediğiniz için çıkacak verginin x2 ödenecek diye tuturmuştu.Ben işimi bitirip geldiğimde hala tartışıyorlardı bir daha ki gittiğimde öğrenirim ne olduğunu.

@rezes

Bizden çok var ama çaktırmıyorlar. Yeni serilerden tek beklentim 4k performansı millet kilerde kutu saklar ben 4k monitör saklıyorum.

Hocam, bazı arkadaşlar ürün getirirken yurt dışından hediye seçeneğini filan kullanın gibi öneriler sunuyorlar, Amazon gibi bir yerden ürün alırken böyle bir sorun çıkma ihtimali var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 8 Eylül 2014; 14:42:34 >

• quote:

Ben chris brown yada sizin maliyet odaklı yada oc odaklı sozlerinize itafen soylemedim sadece SLI ın artık tek karttan daha akıcı bir şekilde kullanılabileceğini belirttim Ayrıca evet neredeyse tüm oyunlarda (hatta hatırladığım çalışmayan oyun yok)uygulayabilirsiniz

tamamiyle yanlış biliyorsunuz.istediğiniz herşeyi yapın tek kartın akıcılığını hiçbirzaman yakalayamazsınız.Eskiye göre son driverlar ile baya düzelttiler ama hala tek kartın akıcılığını yakalamak için daha çok yol gerekiyor.Bende 780-780ti-290-290x gibi tek karttan yanayım.bunlar zaten bf4 gibi multide bile rahatça yetmekte.4k gibi çözünürlük düşünenler zaten ıkınsınlar gene tek kart yetmez.min 780 slı veya 290 cf lazım.veya özellikleri iyice düşürmeleri lazım tek kart için.misal ultra yerine high-medium ve anti kapalı gibi.

• Kir$of K kullanıcısına yanıt
    Eskiden baya ürün alırdım yurt dışından 1-2 sorun yaşayınca tövbe ettim.(Ürünler ptt tarafından kaybedildi aylarca gelmedi vb)Bende hediye seçeneğinin takılma olasılığını olabildiğince düşürdüğünü düşünüyorum.En temiz yol düşük fatura göstermek yada tamir gördü geldi gibi yazdırmak.Çoğu satıcı bu tür isteklere olumlu cevaplar veriyor.Mesela ekran kartı takılabilir belki ama bir işlemci bir ram takılmaz bence.

Genede kesin bir cevap veremiyorum amazondan aşağıdaki ürünü forumdan bir arkadaş vasıtası ile almıştım.Direk DHL ile Bodruma 3 güne geldi gittim aldım.Faturası desen üstüne yapışık şekilde duruyordu 130 dolardı.Limitin azıcık üstündeydi ve beyaz eşya kutusu gibi kutu ile gelmişti görünmemesine imkan yok.Karşı komşum kuaför bakım ürünleri alıyor hiç sorun yaşanmıyor dedi koli koli ürün geliyor adama.Biz alsak patlar.
    http://www.amazon.com/Mad-Catz-Street-Fighter-Tekken-Playstation/dp/B0072A4KRA

• Keşke yapsaymışsınız zamanında çünkü şu an kullandığım GTX 480 SLI OC default GTX 780 nin dibinde üstelik maliyeti de 500 tl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 8 Eylül 2014; 15:24:14 >
  • Hep şu kartlara kedinin ciğere baktığı gibi bakıyorum. :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt
    Çip alanı gk110'dan kabul edilebilecek kadar küçük ise bu kar olarak onlara geri yansıyacak. Bu noktadan sonra performansın aynı kalması yada 1tık düşük olması önemli değil artık, daha çok para kazanabilecekler, onlar için bu daha önemli.

Aynı işi yaparken kabul edilebilecek oranda düşük güç tüketimi varsa bunu PR malzemesi olarak da güzel kullanırlar. oc. açısından sıcaklıkdan önce güç ile sınırlanıyorsun genelde. O yüzden oc. açısından bi miktar daha esnek olması da seçim için etken olabilir (veya ref. olmayan tasarımlarda belirgin daha yüksek frekans görülmesi gibi).

Yani aynı performans ama daha yüksek oc. aralığı veriyorsa son kullanıcıya cazip gelebilir. burda dediiğim gibi fiyat önemli. 660 vs. 750ti vs. 650ti boost gibi alakasız fiyat ve perf farklılıkları olmamalı. 660'ın yanına 750ti koyup bunup demek saçma ise (az fiyat farkınar karşın çok perf farkı), 650ti boost yerine bunu alın demek de o kadar saçma(yakın-düşük performansa karşın fiyatı daha düşük değil ).

Ya fiyat düşük olmalı, ya esnek oc. imkanı olmalı. GK110'un halefi diye daha hızlı olmayacaksa başka avantaj sunumalı yani.

Daha yüksek frekans / oc aralığı da mimari ve tasarım ile alakalı, ama aynı zamanda rekabet edebilmek ile de ilgili. Dediğin şeyleri yapabilmek için Maxwell gayet uygun görünüyor.

• benim bildiğim invidiya o potansiyeldeki kartı 450$ a vermez
  • quote:

Eskiden baya ürün alırdım yurt dışından 1-2 sorun yaşayınca tövbe ettim.(Ürünler ptt tarafından kaybedildi aylarca gelmedi vb)Bende hediye seçeneğinin takılma olasılığını olabildiğince düşürdüğünü düşünüyorum.En temiz yol düşük fatura göstermek yada tamir gördü geldi gibi yazdırmak.Çoğu satıcı bu tür isteklere olumlu cevaplar veriyor.Mesela ekran kartı takılabilir belki ama bir işlemci bir ram takılmaz bence.

Genede kesin bir cevap veremiyorum amazondan aşağıdaki ürünü forumdan bir arkadaş vasıtası ile almıştım.Direk DHL ile Bodruma 3 güne geldi gittim aldım.Faturası desen üstüne yapışık şekilde duruyordu 130 dolardı.Limitin azıcık üstündeydi ve beyaz eşya kutusu gibi kutu ile gelmişti görünmemesine imkan yok.Karşı komşum kuaför bakım ürünleri alıyor hiç sorun yaşanmıyor dedi koli koli ürün geliyor adama.Biz alsak patlar.
    http://www.amazon.com/Mad-Catz-Street-Fighter-Tekken-Playstation/dp/B0072A4KRA

Valla zar atma işine dönmüş o zaman hocam Ben size pm atayım en iyisi konuyu kirletmeyeyim şimdi

• quote:

Keşke yapsaymışsınız zamanında çünkü şu an kullandığım GTX 480 SLI OC default GTX 780 nin dibinde üstelik maliyeti de 500 tl

Artık kısmet bu seneye inşallah hocam, bakalım tek kart mı yoksa SLI yapar mıyım çıkacak donanımlara göre karar vereyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Gtx780 Ti alıp Oc yapmak ve sürekli Oc'li kullanmak bana göre saçmalığın daniskası. 2K 144Hz monitörün varsa zaten Sli yaparsın oc yaparsın ama çoğu oyunda GTX 780ti ile 60 Fps alınırken 70 Fps almak için kartı yormaya ne gerek var ? Paranın karşılığını daha iyi almak istiyorsan pc işine hiç bulaşmayacaksın üst seviyede paranın karşılığını almak yoktur gidip ps alıp eve kurulacaksın hemşerim yoksa 2 milyara kart al 2.5 milyara monitör al 1500 lira ya cpu al al da al..

Hocam lütfen saçmalık vs demeyin ona bakarsaniz sokaktaki adama göre bu islerle uğraşmak bile saçmalık
  • PC ye en fazla 1,500₺ verirdim sadece kasa için.
    Fazlası zarar.

• quote:

Orijinalden alıntı: dodomoco

quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Gtx780 Ti alıp Oc yapmak ve sürekli Oc'li kullanmak bana göre saçmalığın daniskası. 2K 144Hz monitörün varsa zaten Sli yaparsın oc yaparsın ama çoğu oyunda GTX 780ti ile 60 Fps alınırken 70 Fps almak için kartı yormaya ne gerek var ? Paranın karşılığını daha iyi almak istiyorsan pc işine hiç bulaşmayacaksın üst seviyede paranın karşılığını almak yoktur gidip ps alıp eve kurulacaksın hemşerim yoksa 2 milyara kart al 2.5 milyara monitör al 1500 lira ya cpu al al da al..

Hocam lütfen saçmalık vs demeyin ona bakarsaniz sokaktaki adama göre bu islerle uğraşmak bile saçmalık

Bu devirde amd islemcileri high end sistemlere koyanlar oldukca diger seylere sacmalik demem.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.