Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • witcher 3 çıkana kadar 980ti ve kingpin, matrix platinum gibi modelleride çıkar inş.
  • Kartın fiyatı 2000'in üzerinde olur diye düşünüyorum. Tabi bu kartlar alındıktan sonra bizi nereye kadar taşıyabilir orası da meçhul.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Hocam SLI için Flag kullanımını cap kullanımını overdrive kullanımı bilip yaptığınız zaman tek karttan(bu işlemler yapılmamış) daha akıcı bir deneyim sağlayabilirsiniz. Biraz daha uğraş istiyor o kadar

Hocam ayarlama elbette mümkün olabilir;fakat her oyun aynı biçimde destek sunabiliyor mu ? Her türlü işin ucu masraf kapısına dayanıyor, aslında anlatmak istediğimi sanırım tam olarak belirtemedim .Şimdi Chris Brown yukarıda diyorki 2000 Tl lik kart aldınız (bunu da kriter olarak alalım), peki bu kartlara neden 2000 Tl ve üstü para veriliyor ? Tek sebep değil çok sebepli aslında, sebepleri sayacak olursak:

1)Ben tek kart alayım, çoklu kart desteğini adam gibi sunan bir anakart alacağıma, artan parayla değişik donanım satın alırım diyenler
    2)Alayım o.c yapayım, bu benim hobim diyenler.Benchmark ile test edenler.
    3)Almış olmak için olanlar ama donanımla pek alakası olmayanlar.
    4)SLI veya CF ayarlarıyla uğraşmak zorunda kalmayayım.Plug&play olsun diyenler.
    5)Daha önceki serilerin üst serilerinden veya orta seviyeden yeni bir seriye atlayayım, yine beni idare ettirdiği kadar götürsün diyenler.
    6)Sene içinde bir iki tane böyle çok önemli oyun çıkar, sistem canavarıdır, onu oynayabilmek için bu kartları alır.

Yani benim aklıma gelen ana sebepler bunlar.Herkesin kendine göre haklı olduğu taraf var;fakat ben daha öncede belirttim, Chris Brown'da aynı şekilde belirtmiş hatta Bocekgrafikte aynı şekilde söyledi, belki adını yazmayı unuttuğum birçok tecrübeli üyede aynı biçimde söylemiştir.Sırf oyunların reklam olsun gözleri doldursun ayarları için donanım yükseltmeye veya donanımı direk olarak zorlamaya gerek var mı ? Bence yok, yani kenar yumuşatmanın dibine vurulmuş bir şekilde oyunu zar zor 30 fps veya daha aşağıda oynayıp, takılıyormuş hissini alacağıma, ayarları kısar öyle oynarım.Sonuçta Crysis 3 bunun için yine uygun örnek oluyor.Bu sene Watch_Dogs çıktı, forumda Vram telaşı oldu bir anda, sanki ölene kadar o oyun oynanacakmış gibi tavsiye veren arkadaşlar oldu.1080p ekran kartları serisini kafalarına göre düzenlediler, sonuçta ne oldu ? Yine para insanların cebinden çıktı, firmalar öyle ya da böyle kazandı.

Sonuç itibariyle, bu biraz insanoğlunun tatminsizliği.Elbette isteyen istediği çözümü uygulamakta özgür;fakat bana göre alınan donanımın suyu çıkana kadar kullanılmalı.Ben de elimdeki Gtx 570 ekran kartını parasızlıktan veya aşık olduğumdan tutmuyorum mesela, işimi görüyor.Oynadığım oyunlar da öyle çok büyük problemler yaşamadım.Zaten oyun oynayacak vakit bulmak resmen kendi başına bir mesele.Şu an piyasada olup ilgimi çekip oynadığım oyunların hiçbirinde gpuya dayalı problem yaşamadım, elbette bazı yerlerde performans kayıpları oldu vs. fakat şimdi bir iki oyun için ekran kartı değiştirmeye kalksam.Yarın bu işin ucu büyük boyutlara ulaşır, haksız mıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kir$of -- 8 Eylül 2014; 12:03:15 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    970'i 780 fiyatına iteleyecekler işte hep hayal ediyoruz sonra cart diye kaçıyor.

Fiyat tahminim :980 =1700 ref özel =1850-1980 TL
    970 =1350 ref özel= 1500 TL
  • carter kullanıcısına yanıt
    2008'de GTX295'i hayranlıkla incelerdim. Neyse, 9800GT alayım idare ederim, ilerde de değiştiririm diye avutmuştum kendimi. 9800GT ile bir şekilde 4 yıl idare ettim DX11e kadar.

800 bilmem kaç bit 295i alsaydık demek ki, sadece siber açlığımızı doyuracamışız. Her sene art her sene oyun çıkıyor, hemen güncelleiğini yitiriyor, israfa dönüşüyor bu pahalı zevkler. Bu yüzden GTX295 benim için bu işlerde israftan kaçınmayı öğrenmemi sağlayan bir dönüm noktasıdır. Alırım GTX760, hadi olmadı 780, bakarım keyfime. Note 3 e 2000, ekran kartına 2000, tablete 2bin derken ne kadar da savurgan olup çıkmışız, habermiz yok.
  • alikiziltoprak kullanıcısına yanıt
    Geçen gün bende bir hesap yaptım bilgisayar hobim den vaz geçsem her yıl arabayı 1 model yükselte biliyorum.
  • eğer gtx 980 gtx 780 ti'yi mağlup et(tiril)mediyse bunun anlamı amd'nin hamlesine göre bir kaç ay sonra (muhtemelen 20nm) 980 ti çıkarıp ordan da ekmek yeme planıdır. nvidia yeni kart çıkarıyor ve bir önceki nvidia kartlarla kıyaslanıyor, amd ortalarda yok; meydan boş kalınca adamlar istediği gibi at koşturuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkımm

Geçen gün bende bir hesap yaptım bilgisayar hobim den vaz geçsem her yıl arabayı 1 model yükselte biliyorum.

Dostum bu tablo benim için içler acısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 8 Eylül 2014; 12:33:39 >
  • Kir$of K kullanıcısına yanıt
    Ben chris brown yada sizin maliyet odaklı yada oc odaklı sozlerinize itafen soylemedim sadece SLI ın artık tek karttan daha akıcı bir şekilde kullanılabileceğini belirttim Ayrıca evet neredeyse tüm oyunlarda (hatta hatırladığım çalışmayan oyun yok)uygulayabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 8 Eylül 2014; 12:35:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde benim gibileri var ;

Bende halen emektar HD6850 var bu sitemle kullanıyorum GTX 780 Ti alacaktım aman alma yeni seriyi bekle dediler bekliyoruz bakalım benim içinde çok farklı bir deneyim olacak bu . Giriş seviyesinden tepe seviyesine geçeceğim aradaki farkı çok merak ediyorum . Tabi birde bunun monitör kısmı var da maşalalh ülkemizde istediğim modelden yok . Yurt dışından getirtenlere baktım geneli şikayetçi . Yok kutusu ezilmiş monitörde ölü pixel var geri göndersem şu kadar sürede gelir yazılarını okuyunca ondanda soğudum . Diyeceğim o ki garantili olsun başım ağrımasın diyoruz bu seferde cebimizden çok çıkıyor . Almışken en iyisini alalım 3-4 yıl değiştirmeyelim diyenlerdenim ben ki bana HD6850 yetiyordu Bundan sonrada eminim ki tepeden aşağı inmem çünkü daha altı kesmez beni

• Alkımm kullanıcısına yanıt
    İlla bir şeyler yukselecek dimi ama

• Oyun başarımlarını merak ediyorum, haticeyi geçin netice var mı netice :) İki bin üç bin dört bin lira fiyat biçerler yine 5-10 fps artışla geçiştirmesinler de oyuncuları...
  • quote:

Orijinalden alıntı: NowOrN3wer

800 serisini ne zaman geçtik

şaka bir yana isimlendirme şaşırttı beni

intelin 5. neils i7 si ile gtx 970 yada gtx 980 yapmayı düşünüyorum sizce nasıl olur?

800 adlandırmasını es geçmesi beni de şaşırttı. nVidia'dan seriyi tamamlamasını beklerdim doğrusu. Bir an önce son adlandırmayla seriyi tamamlamak istiyor sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Darklord Sauron

eğer gtx 980 gtx 780 ti'yi mağlup et(tiril)mediyse bunun anlamı amd'nin hamlesine göre bir kaç ay sonra (muhtemelen 20nm) 980 ti çıkarıp ordan da ekmek yeme planıdır. nvidia yeni kart çıkarıyor ve bir önceki nvidia kartlarla kıyaslanıyor, amd ortalarda yok; meydan boş kalınca adamlar istediği gibi at koşturuyor.

bir kac ay sonra 20nm cikmayacak 2015 yazini bulacak o olay ve amd yeni seriyi o zaman cikaracak.su anda 285 285x cikariyor ucuz hesabi yani dedigin dogru nvidia meydani bos buldu niye ucuza versin rakip yok karsisinda.kullanicilar bizim gibi inceliyor mu vay 780ti'nin surasinda kalmis diye ya da fena oc yaparim diye?nvidia yeni kart cikarmis diyip aliyorlar hala saat hizlarina bakip kart begenenler var yani bizim gibi bilen kesim diyeyim yuzde kac?nvidia bu bilen kesime begendirmek zorunda degil genele bakar.

• alikiziltoprak kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle haklısınız, aldığımız ürün bize belli bir süre zevk veriyor, bu süre ne kadardır? Bir hafta, bilemedin bir ay. O yüzden bir ürün almadan gereksinimleri karşılayıp karşılamadığına dikkat etmeliyiz. Bir konsolun 1300-1500 lira olduğu bir devirde sadece karta 2500 lira vermek bana ters geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carter

Kesinlikle haklısınız, aldığımız ürün bize belli bir süre zevk veriyor, bu süre ne kadardır? Bir hafta, bilemedin bir ay. O yüzden bir ürün almadan gereksinimleri karşılayıp karşılamadığına dikkat etmeliyiz. Bir konsolun 1300-1500 lira olduğu bir devirde sadece karta 2500 lira vermek bana ters geliyor.

Kesinlikle.
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Kaçınılmaz son illa bir şey alacağım. Aslında araba olayını 5 yıl için çözmüştüm motoru yanmasaydı iyidi.Şaka bir yana ciddi paralar ödüyoruz farkında değiliz.İmzadaki sisteme 10.530 TL harcamışım bütün faturalarını topladım geçen gün.Bunu da niye yaptım x99 sisteme geçeceğim mevcut parçaların fiyatını çıkartayım da biraz bütçeyi düzenlerim diye.

Bilgisayar hobisi artık tam bir ekonomi katili ha gereksiz yere verdiğim parçalar,ekipmanlar var kabul ama bunu kullanmadan da anlayamazdım.Deneyim ettim gereksiz olduğunun sonucuna vardım.Örneğin :Razer klavye ve fare kesinlikle parasını hak eden ürünler değiller.Yedek olarak duran A4 fareyi kullanıyorum çoğu zaman.Ne bileyim imzadaki aldığım ve parasına acımadığım bir tek ev sinema sistemidir sanırım.Hem tv de hem pc de kullanıyorum 1.355 TL almışım.

Bir diğer sıkıntı aceleci olmam hiç bir çıkan parçayı bekleyip almamışım hep çıkınca almışım,haliyle kaçmış..Şimdi bu 10.000 TL yi arabanın üstüne koysam 2005 model araca değilde 2011-2012 model araca binerdim.Olaya bu hali ile bakınca saçmalıyor gözüküyoruz ama ne yaparsın hobi işte .Günde'de toplasan 2 saat anca başındayımdır ha sanma başından kalkmıyorum.

Sanırım bunu yapmamın temel nedeni çocukken hep çok kötü sistemlere muhtaç kalmam acısını hala çıkartamadım.Lanet olasıca celeron içime öyle bir ukte koymuş ki çıkmadı gitti.

@MALTHAEL

Yüksekteki havayı tattın mı aşağıya inmesi koyuyor.Ne zaman aha full oynayamıyorum dedin bir bakmışsın yenisini almışsın.Ne gerek vardı neden bunu aldım şimdi derken aman salla içkim yok sigaram yok koy gitsin hesabına dönüyor.Kendimden biliyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alkımm -- 8 Eylül 2014; 13:10:34 >

• söylentiler olduğu için muhtemel diye yazdım ben de, tsmc'nin yakın zamanda 20 nm üretime geçmesi bekleniyordu ama nvidia 9xx serisini tamamen 28 nm yapıp bir sonraki seriyi 16 nm üretecek söylentileri de vardı. eğer bir sonraki nesil 20nm olacaksa nvidia 980 ti'yi 20nm yapmakla birşey kaybetmez; ne de olsa adını gtx 1070 yapıp tekrar piyasaya sürecek. bu yorumlarımı amd'nin olası üst seviye gpu'su için yaptım, amd'den hamle gelmezse nvidia kılını kıpırdatmaz.

o kadar söylenti içinde iki dedikodu da ben yapayım çok mu
  • Arkadaşlar hangi kart daha iyi gtx 780 ti mi yok bu 980 mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yigitwinner

Arkadaşlar hangi kart daha iyi gtx 780 ti mi yok bu 980 mi ?

980'in fiyatı belli olmadığı için bir şey diyemeyiz.çıkmasına fazla kalmadı diyorlar biraz bekle.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.