Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (332. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
245.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Sedat. kullanıcısına yanıt

    hocam 970 kronik sorunlu diye hatırlıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdRenaLime

    hocam 970 kronik sorunlu diye hatırlıyorum

    Galiba bahsettiğin tam olarak şu..


    Sadece o dönem şöyle bi nvidia saçmalığı olmuştu, bu kartlar o dönemlerde 4 GB olarak ve 4 GB'i tam kapasite kullanabilecek duyurusuyla tanıtılmıştı, daha sonra bellek yönetiminde 3,5 GB'nin tam erişim 500 mhz'lik belleğin ise daha yavaş erişimde olması gibi (tam olarak teknik terimini ve anlatımını hatırlamıyorum) böyle bi nvidia müdahalesi içeren şekilde piyasaya çıktı, ee insanlarda bu ürünleri alınca oynadiği oyunlar tam 4 GB belleğe erişim istediğinde anlık bellekler arası haberleşmede ufak yazılımsal sorunlar oluyodu ama aradan geçen zamanda bu iyice ayyuka çıkınca hatta hatırlıyorum Avrupada GTX 970 kullanıcıları dava falan açmişti ve Nvidia bazı kullanıcılara para ödemesi yapmişti, forumda da yanlış hatırlamıyosam konusuda vardı haber konuları arasında.. Bu coil wain denen mevzunun da galiba çıkış sebebi bu yavaş çalışması için nvidia'nın koyduğu bobinlerdi diye hatırlıyorum.. Bazı GTX 970'lerde yük altında hafif vızıltı gibi sesler çıkıyordu. Benim kartta bu sesler de yok.


    Yani kartlarda bi arıza yoktu, tamamen nvidia'nin çakallığıydı.. GTX 970, GTX 980 ile tamamen aynı performansı veremesin diye nvidia böyle bi çakallığa soyununca GTX 970'lerde namı değer nvidia'nin insanlara attığı kazık olarak kaldı.. Ne kadar doğru bilmiyorum ama aradan geçen zamanda nvidia bu soruna çözüm sunmak zorunda kaldı diye hatirlıyorum, emin değilim. O dönemlerde kartin bios'una yayınlanan bi güncelleme ile sorun düzeldi deniyodu ama hiç araştırmadım, doğru mu yanlış mı bilemiyorum.


    Bu anlattığım şeyin daha Doğrusunu detaylarıyla bilen biri Kaynaklarıyla anlatırsa daha iyi olur. Şunca geçen zamanda ben kartımda en ufak bi sorun yaşamadım, ne ısı ne de herhangi bi sorun yaşamadım, hatta bu zamana kadar kullandığım en sorunsuz kart diyorum. Yeri geldi o.clock edip kullandım yeri geldi stock kullandım, yeri geldi anlık denemek için aşırı voltaj verdim elimde başka kart olmasının rahatlığıyla ama bana mısın demedi.. O dönem AMD'nin çıkardığı 8 GB'lik bi kartı vardı, GTX 970'ler bu haliyle bile o karttan daha performanslı veya en kötü aynı performanta çalışıyordu..


    Önceki yorumda dediğim gibi zaman içerisinde daha üst kartlarda denedim ama hepsi gitti geriye yine bu kart kaldı elimde. Eskidi ama yinede çoook işimi görüyor..





  • o kart işte benim kartım hocam r9 290x tri-x 8gb. dediğiniz gibi amdnin o sene çıkan top kartı olmasına rağmen gtx970 bir tık üst performans sergiliyordu. ama fiyat açısından fark vardı gibi hatırlıyorum. ben kartımı amerika neweggden $ 350 - 1000 tl civarı bir paraya almıştım. 8 gb sürümü trde yoktu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç yıl önce aldığımı bile hatırlamıyorum. Emektar 980Ti kartım hakkın rahmetine kavuştu. Kat piyasası çıldırmışken beni uzun yıllar idare etti. Bakalım yeni kartım ne olacak.

  • alpalp84 kullanıcısına yanıt

    Neden bozuldu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir sebebi yok, oyun bile oynamadım yıllardır. Yazı aşamasında pörtledi.

  • benim 970 böyle çalışıyor, umarım yeni kartı alana kadar taşır. elden ringde medium-high karışık 50-55 fps alabiliyorum, yıllarca çok güzel taşıdı.

     GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU
  • alpalp84 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun neden bozuldu acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 328329330331332
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.