Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arada ki fark büyük fakat adamlar buna kesin diyor ve ısrar ediyorlar Ayrıca GTX 970 in bazı özellikleri GTX 980 e göre daha az(ROP farkı) farklı bi konumlardırma yada özellik görebiliriz GTX 980 de diye düşünüyorum
  • Fiyatı bir an $229 olarak gördüm, çıkar çıkmaz SLI yaparım derken $299 olduğunu fark ettim. Gerçi fiyat hala uygun ama dediğiniz gbi GTX 970 ve GTX 980 arasındaki fiyat farkıyla neredeyse bir GTX 970 daha alınır. Bakalım bizleri ne gibi süprizler bekliyor
  • Kvoeak kullanıcısına yanıt
    Şu son haberlerle heyecan bir kat daha arttı
  • Akla şu geliyor bir hafta önce görünen X 3960 lı skor GTX 960(Ti) a mı aitti ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 17 Eylül 2014; 13:01:17 >
  • turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Onunda fiyatı 150 USD olacak gibi 970 ile 980 arasındaki fark çok açık bence o kadar yüksek olmamalı .
  • Katılıyorum ama böyle olursa arada bir özellik olabilir onu yarın göreceğiz (Benim bir tahminim var ama o sonraki seride hazır olacak diye biliyorum neyse yarın göreceğiz. Hatta öbür gün )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 17 Eylül 2014; 13:10:43 >
  • GTX 960 200-250 dolardan çıksın 3-Some SLI yaparım
    Bende büyük ihtimalle 980 ya da 980 Ti alacağım eğer ki AMD çok iyi bir şeyle gelip aklımızı çelmezse Belki GAME 24 etkinliğinde yeni kartlarını tanıtırlar
  • Şu durumda GTX 970 bu fiyattan çıkarsa ve GTX 980 de son kullanıcıyı etkileyen çok şey yoksa GTX 970 SLI en mantıklı çözüm olur AMD nin bu hareketi gözümde puan kaybetmelerine sebep oldu şaşırdım ne yalan söyleyeyim.
    Valla ben yıllardır AMD kullanıyordum geçen sene sarppy kardeşim bak etme eyleme intel + nvidia yapalım sana dedi kabinde sattım sistemi ve buna geçtim bir anlık gazla aldım bunları Ha AMD kullanırken mutlumuydum yok değildim sürücüler geç geliyor gelince çözüm yaratmıyor fazla güç tüketiyor fazladan ısınıyorlar yani diyeceğim oki AMD benim gözümden yıllar önce düştü zaten .

CPU tarafında berbatlar zaten ama şöylede bir şey var parasına göre performans veriyor orası tartışılmaz . Ekran kartına geldiğimizde rakibinden daha yüksek özellikle daha az fiyata satıyor ki en başarılı F/P kartları şuan bana göre AMD tarafında ama yukarda belirttiğim gibi artık illallah ettirdi bana önüme çok çok cazip bir ürün koymazlarsa artık AMD almam .

Birde şey var tabi AMD almayıp Nvidia yı destekledikçe Nvidia bir havalara girdi aynı INTEL gibi aynı yemeği senlerdir yiyoruz hiç bir yenilik yok ne zaman AMD biraz birşeyler yapıyor sonra diğer firmalar atağa geçiyor . Mesela mantle buna en iyi örnektir herifler mantle ile başarılı olunca Miko ve Nvidia DX 12 için şimdi kafa patlatıyorlar konsol deneyimini yakalayalım diyorlar . Peki daha önce neredeydi bu herifler ?

İşte bunları da düşününce insan ister istemez AMD ye destek olmak istiyor bakalım ne yapacağız

• quote:

Orijinalden alıntı: canskru

teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. ben ne demişimki saçmalama gibi hakaretlere maruz kalıyorum. burada kimse saçmalamıyor. insan yanlış yorum da yapabilir. dersinki insan gibi ben şöyle düşünüyorum, şu şöyle. aynen sizin yaptığınız gibi. arkadaşlarınıza bakın bence biraz. ben kimseye hakaret etmedim saçmalama demedim. saçmalamış olsa bile saçmalama demem. insandır hata yapar derim. kişilik meselesidir bu. saygılar.

@Dominic' in yapmış olduğu hareket elbet doğru bir hareket değil.

Size Watch Dogs vb. oyunları baz alarak 4GB V-RAM az demenizden dolayı bu olaya saçmalık demiş.Yani sizin kişiliğinize direkt olarak '' saçmalayan bir insan '' dediğini sanmam, çünkü öyle bir insan değil.Tamamen böyle oyunların baz alınmasının saçmalık olduğunu anlatmış.

Ama sizinde ona verdiğiniz karşılıklar sizce doğru mu ? (Adam ol vb. ithamlar) Gerçekten böyle şeylere hiç gerek yok.Şurada haber paylaşımları yapıyoruz, bilgileniyoruz, tartışıyoruz, yeri geldimi eğleniyoruz vs. her şey olabildiğince böyle devam etmeli.

'' Arkadaşlarınıza bakın bence biraz. '' yazmışsınız, bunun içinde diyebileceğim; ben arkadaşlarımı forum ortamında iyi tanıdığım için onların arkasında duruyorum zaten.Üstte yazdıklarımda anlattığım gibi olay bir yanlış anlaşılmadır.Akabinde üzerinde durduğunuz '' saygı '' kelimesinin çerçevesinde burada kimin kiminle arkadaşlık kuracağı kişinin kendisi ile alâkalıdır.Zaten öyle insanları burada kolay kolay barındırmıyoruz.

V-RAM konusunda detaylı görüşlerimi size zaten aktardım.Eminim aklınızdaki bazı sorulara ve endişelere yanıt olmuştur.

Yeni nesil oyunlar ile beraber kullanımlar bir süre sabit kalacaktır. NVIDIA ve AMD zaten bunları bilerek kartlarını piyasaya sürüyorlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 17 Eylül 2014; 13:38:38 >

• Yazdığım mesajları mutlaka okuyun

http://forum.donanimhaber.com/m_96360600/f_//tm.htm#96379677
  • amd bu hareketi ile gözümden tamamen düşmüştür
    GTX 970 hakkında gelen fiyat haberleri bomba gibi.Acaba bu Nova' daki fiyatlar falanda tekrar güncellenecek mi ? Bakarsın fiyatlar dahada düşer.

Red Team olayı gerçekten komedi gibi.

X3900 civarı olan skorda dediğin gibi GTX 970' in altında bir karta ait olabilir.Farkındaysan bu sefer kartlar gereğinden biraz fazla hızlı piyasaya girmeye başladı.

GAME24' te birde bakmışız GTX 960 falan diğer üyelerde tanıtılmış.

Piyasa şu an belli olmadığı için bu Maxwell iyice ortalığı karıştıracak.Hemen şimdi olmasa bile 2014 sonlarına doğru karşı taraftan gelen cevaplara göre kartlar çıkabilir (en başta paylaşılan tablodakiler doğrulanabilir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 17 Eylül 2014; 13:44:45 >
  • GTX 970 299 dolardan çıkarsa nova da tabi ki fiyatı güncelleyecektir GTX 960 ı NVIDIA bu etkinlikte tanıtmaz onu gelecek aya saklıyor
  • quote:

ben donanımhaberden başka foruma takılmıyorum. şurada fikrimizi söylemek suç oldu. hemen birşeyden anlamıyor muamelesi yapıyorlar kendilerini kaf dağında görüyorlar. saçmalama gibi tabirler çok yanlış. seviyeyi belli ediyor bu. sonra celallenen ben oluyorum.
    tek bir oyun da olsa bir ekran kartına o kadar para verdikten sonra hatta iki ekran kartına o oyunun altından girip üstünden çıkması lazım. bunun istisnası olamaz. watch dogs buna çok iyi bir örnek. assassin's creed te buna iyi bir örnek. 4k monitörler yaygınlaşıyor.
    ekran kartlarının bellek miktarı yine benim düşünceme göre fazla olmalı. o kadar para verdikten sonra ram barajına takılmamalı. bu ubisoft optimizasyon özürlü oyunlar çıkartıyor ama hep te benim en sevdiğim oyunları yapıyor. bundan sonra da böyle olacağına eminim.
    gtx 780 sli yaptım 3gb ram yüzünden doğru düzgün performans vermedi. şimdi birini sattım. yarı yarıya zararına gitti. en başta o kartı 6 gb yapsalarmış on numara giderdi. şimdi 6 gb lık modelleri piyasaya sürdüler. demekki milleti tırtıklıyorlar. burda 4 gb ram az dediğim
    için beni saçmalamakla ithaf ediyor arkadaş. hayır arkadaş günümüz şartlarında 4 gb ram çok az. yetmez buraya yazdım. bir yıl sonra bunu herkes daha iyi anlayacak.

Şimdi herkesin sevdiği belirli oyun firmaları var.Bazısı misal dediğin gibi Ubisoft kaliteli oyun yapar, ben her oyununu severim deyip oynamak ister.Bir başkası Battlefield 4 der, bir başkası Crysis der hatta bu konu Fİfa vs Pes konularına kadar gider.4k yaygınlaşmadan önce 2k nın yaygınlaşması bile zaman alır.1080p ayarlarda oyun oynayan birçok kişi var şu an, 2k için donanım masrafı artıyor.4k için bu masraf daha da artacak.Ram barajından önce, 4k oyunlarda günümüzde bulunan ekran kartlarının başarısını test edip, ona göre konuşmak daha mantıklı olur.900 serisi 4k çözünürlükte oyunlarda ne kadar başarı sağlayacak orasını ancak çıktığında biliriz;fakat herşeyi ekran kartı belleği belirlemiyor...

Nvidia veya Amd fark etmez, sırf konsoldan port edilmiş bir oyun için (Watch Dogs ve AC) özel ekran kartı üretecek olsalar kaç kişi satın alır ? Özellikle bu kartların fiyatlarını daha uçuk sayılara çekerlerse, millet ne yapıp edip birkaç ayar kısayım veya fix gelsin ben öyle oynayayım moduna geçer.İkincisi oyunlarda stabilite olmadan, ekran kartı güncellemenin de bir mantığı yok, nitekim Uplay gibi berbat bir sisteme sahipler.Firmanın eksiği tek değil ki, birden fazla sorunu var...

4Gb ram 1080p veya 2K için bence gayet yeterli olacaktır.Zaten vram için çalışma prensibi bellidir, doldur-boşalt.Eğer bunu kullandığımız yazılım sağlayamıyorsa ve biz bu yazılım firması yüzünden donanım yükseltmek zorunda kalacaksak, asıl şikayet edilecek firmalar yazılım (oyun geliştiricileri vs.) firmalarıdır.Zaten konsol oyunlarının pc portlarında sorunlar çıkmaya devam ettikçe, konsol almak daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kir$of

quote:

ben donanımhaberden başka foruma takılmıyorum. şurada fikrimizi söylemek suç oldu. hemen birşeyden anlamıyor muamelesi yapıyorlar kendilerini kaf dağında görüyorlar. saçmalama gibi tabirler çok yanlış. seviyeyi belli ediyor bu. sonra celallenen ben oluyorum.
    tek bir oyun da olsa bir ekran kartına o kadar para verdikten sonra hatta iki ekran kartına o oyunun altından girip üstünden çıkması lazım. bunun istisnası olamaz. watch dogs buna çok iyi bir örnek. assassin's creed te buna iyi bir örnek. 4k monitörler yaygınlaşıyor.
    ekran kartlarının bellek miktarı yine benim düşünceme göre fazla olmalı. o kadar para verdikten sonra ram barajına takılmamalı. bu ubisoft optimizasyon özürlü oyunlar çıkartıyor ama hep te benim en sevdiğim oyunları yapıyor. bundan sonra da böyle olacağına eminim.
    gtx 780 sli yaptım 3gb ram yüzünden doğru düzgün performans vermedi. şimdi birini sattım. yarı yarıya zararına gitti. en başta o kartı 6 gb yapsalarmış on numara giderdi. şimdi 6 gb lık modelleri piyasaya sürdüler. demekki milleti tırtıklıyorlar. burda 4 gb ram az dediğim
    için beni saçmalamakla ithaf ediyor arkadaş. hayır arkadaş günümüz şartlarında 4 gb ram çok az. yetmez buraya yazdım. bir yıl sonra bunu herkes daha iyi anlayacak.

Şimdi herkesin sevdiği belirli oyun firmaları var.Bazısı misal dediğin gibi Ubisoft kaliteli oyun yapar, ben her oyununu severim deyip oynamak ister.Bir başkası Battlefield 4 der, bir başkası Crysis der hatta bu konu Fİfa vs Pes konularına kadar gider.4k yaygınlaşmadan önce 2k nın yaygınlaşması bile zaman alır.1080p ayarlarda oyun oynayan birçok kişi var şu an, 2k için donanım masrafı artıyor.4k için bu masraf daha da artacak.Ram barajından önce, 4k oyunlarda günümüzde bulunan ekran kartlarının başarısını test edip, ona göre konuşmak daha mantıklı olur.900 serisi 4k çözünürlükte oyunlarda ne kadar başarı sağlayacak orasını ancak çıktığında biliriz;fakat herşeyi ekran kartı belleği belirlemiyor...

Nvidia veya Amd fark etmez, sırf konsoldan port edilmiş bir oyun için (Watch Dogs ve AC) özel ekran kartı üretecek olsalar kaç kişi satın alır ? Özellikle bu kartların fiyatlarını daha uçuk sayılara çekerlerse, millet ne yapıp edip birkaç ayar kısayım veya fix gelsin ben öyle oynayayım moduna geçer.İkincisi oyunlarda stabilite olmadan, ekran kartı güncellemenin de bir mantığı yok, nitekim Uplay gibi berbat bir sisteme sahipler.Firmanın eksiği tek değil ki, birden fazla sorunu var...

4Gb ram 1080p veya 2K için bence gayet yeterli olacaktır.Zaten vram için çalışma prensibi bellidir, doldur-boşalt.Eğer bunu kullandığımız yazılım sağlayamıyorsa ve biz bu yazılım firması yüzünden donanım yükseltmek zorunda kalacaksak, asıl şikayet edilecek firmalar yazılım (oyun geliştiricileri vs.) firmalarıdır.Zaten konsol oyunlarının pc portlarında sorunlar çıkmaya devam ettikçe, konsol almak daha mantıklı.

hocam niye vaktini bosa harciyorsun 5 yasinda cocuk gibi mizmizlaniyor niye 8gb degil diye sanki 980 kaldirabilecek 8gb'yi.watch dogs diye ozurlu bir oyun yaptilar vram manyagi oldu millet.

• Yıne yenı bir ekran kartı ve yıne cope gıden paralar...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen al bi ps4 bak keyfine dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Yıne yenı bir ekran kartı ve yıne cope gıden paralar...

Sende haklısın fakat farklı zevk ve renklere sahip insanlarda var, örneğin ben fps türü online oyunları seven biriyim, quake2, quake3, cod2 yi yıllarca oynadım ve şimdide battlefield oynuyorum, bu tip oyunlarda halen pcnin üstünlüğü var, haa konsol al ondanda oynarsın diyenler oldu ama razer mouse ve pad donanımlı hardcore modunda biriyle karşılaşırsan gamepadle dönene kadar ayıklarlar adamı.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.