Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Muhtemelen daha yüksek performans verecektir. En azından çok yakın olurlar.
  • Ozgn13 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim Bir ara çok düşündüm Gainward Phantom almayı ama olmadı gerçekten güzel seri
  • gtx970 1300₺ civarına çıkarsa, gtx970'mi tercih edilmeli gtx780 mi? 100 lira civarı fark olacak aralarında gerçi tam belli değil heralde özellikler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 17 Eylül 2014; 18:09:00 >
  • Kart konusunu pek bilemiyorum, bana mantıklı veya mantıksız gelen başkalarına öyle gelmiyor, veya adamların pazarlama yöntemleri ile bunu yapabiliriz satabiliriz şeklindeki bakışları bana mantıklı gelmiyor. Bana kalsa GK110'nun oyun kartı olmaması gerekiyordu. Ama güzelce yedirdiler yavaş yavaş, insanlar da takr takr aldı.

Maxwell değer katacak da, AMD 'ye karşı nasıl konumlandırılacağı da önemli. Yoksa 750ti'ı nasıl dünyanın parasıyla sattılar, hala pahalı satılıyor, o şekilde de olabilir. Her ne kadar 300$ altı da denilse 970 için açıkcası bilmiyorum. Dünyanın kar marjı var, çip alanı ufak satış fiyatı yüksek. Bana Nvidia suyuna ekmek bandıra bandıra satar gibime geliyor (hadi be gülüm az insaf et .ük kadar çipe bilmem kaç $ istion noktasına gelecek işler bana göre).

L2 'nin 750ti 'da 2mb iken acaba daha yüksek olabilir mi deniyordu. Tasarım ve üretim farklılığı getirebileğinden farklı büyüklükte L2 olmamış veya bunun optimum çözüm olduğuna varmış olmalılar (daha çok cache vs. daha çok hesap ünitesi, hangisi daha önemli, optimum nokta 2MB onlara göre sanırm).

Tamam oyununa göre kart performansı, birim sayısı faln etkili bişey demiyorum, özellikle en yeni oyunlarda. Ama şurda milletin test sitelerinin üzerinde durduğu kaç oyun var? Ortalama 20 de. Herşey bunlardan mı oluşuyor yani? Onlarda bile aralarında çok az farkın olduğu durumlar var. Daha düşük kart/GPU'ya tek bi değişkeni arttırarak belirgin oranda yüksek perf alma ihtimali var (970'de 64 ROP olsaydı mesela, overkill olurdu).

AMD tarafından sert radikal değişiklik gelmezse uzun soluklu olur elbette. Süre olarak 750ti'ı saymalayım Kepler de 3 seneye yakın süredir piyasada. 3 sene civarı da az buz değil. Kepler'in bazı şeylerini iyi yedirdiler, ama piyasa oldu ama alan oldu ama o bu derken ii sattılar. Kepler için Fermi "refined" diodu Anand, Maxwell için de Kepler "refined" derler belki bundan sonra.

Olay zaten GPU'larda değil, GPU'lar yeteri kadar programlanılabilir esnekliğe sahip. Önemli olan bunları düzgün kullandırtacam ortam, arabirim VE geliştriciler / programcılar.

Eğer daha güzel kaliteli grafiği olan oyunlar olsun noktasında isek işin bu kısmı daha önemli. Yok teknoloji merakından tut güncel donanımlar ile hobi gibi bakılıyorsa başka kısmındayız.

Daha iyi donanımı geliştricilerin çoğunluğu "istismar etmek" için kullanır. 2 tane güzel yeni kartların hakkını veriyor dedirtecek oyun görsen yüzlerce idare edecek performansa veya kalitede oyun görüyoruz. Donanım firmaları da, bu yazılımcıların "istismar" olayını "istirmar ederek" para kazanma peşine düşüyorlar. Böylece kartopundan >> çığa dönüşen, üstel olarak artan perf. ihtiyacına karşın görsellikte gıdım artış var. Yani tek başına yazılımcılar problem değil. AMD Nvidia Intel hepsi çanak tutuyorlar. MS'nin Dx'in de payı çok büyük.

Maxwell sağlam mimari de olsa, Dx12 gelmeden nelere yol açabilecek şimdiden çok fazla kafamda canlandıramıyorum. AMD'nin canını okumasın, AMD kıstıkça kısılan ARGE'sine rağmen rekabetçi bişeylerle gelirse hareket olabilir bana göre. Yoksa Nvidia da böyle yatar, Dx12 için düzgün oyunlar gelene kadar rölantide devam eder.

Hiç alakasız ama içimden geldi. Trine2 diye bi oyun var, bakar bilmeyen, 2d scroller tarzı oyun. Render'ı 3D, efektleri faln güzel. Diğer taraftan "bu kadarcık şey" diyebileceğimiz efekt için 770'i 7970'i 40 FPS'lere indiriyor. Konuyla alakalı kısmı bu tarz oyunlardaki parçacık efektlerinin pixel shader / ekrana yazma kapasitesi >> ROP işleme kapasitesiyle alakalı olması. 290'da 90 FPS'nin altına inmediği yerlerde, fazlaca parçacık efekti yüzünden 770/7970 yerleri öpüyor, arada 2x fark oluşuyor neredeyse (tamam oyunun tamamında değil ve 30FPS'de bile kabul edilecek akıcılıkta). Burdan bakınca parçacık efektinde önemli olan ROP başarımının etkisini gerçek oyunda da görebiliyoruz.

Bu son alakasız örneğe benzer bi ton durum var. 64 ROP'lu 970 bunlardan çokca yararlanabilirdi bana, o yüzden 32 ROP'da bırakmış olabilirler diye düşünüyorum.

Umarım işler sidik yarışına milletin birbirine çanak tuttuğu bi ortama dönüşmez. Yoksa Dx12 çıkıp buna göre oyunlar gelene kadar daha çok tepemize binecekler.

• GTX 970 in tam özellikleri belli değil beklemede kalın
  • SLaYeR KiNG kullanıcısına yanıt
    XO da 3-4 tane 720p oyun var oda yapımcının becerıksızlıgı biz bu ay 1080p de Destıny ve Forza Horızon 2 oynarken sende bencmark testı yapa dur...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

@scutaro Üretim açısından sınıflandırma açısından mı?

Birbirine yakın olan modeller kırpıldığı halde bile, hiçbir zaman bu kadar farklı birimlere sahip olmadılar, o yüzden dedim hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SLaYeR KiNG

Yıl 2014 ; 720p'de atari türevi oyunlara 150 tl bayılmaktansa gider aslan gibi ekran kartını alırsın, steamden de 20-30 dolara aldığın oyunlarla 1440p'de ; 4k'da oyunumu kısıtlama olmadan çatır çatır oynarım. Sen de bu cihaz zaten multimedya cihaz.. bunun live'i çok iyi abi ; 720p mi? Grafik önemli değil ya önemli olan oynanış diye dolanır durursun..

:)))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav he he yapımcı beceriksizliği.Bütün yapımcılar beceriksiz,sen beceriklisin.
  • Konsolcu arkadaşlar bir zahmet konsol bölümüne lütfen
  • AC Unity E3 oynayış videosu Xbox One üzerinden. Bu FPS değerleri ile anca kapalı alanlarda kasmadan oynarsın sen

https://www.youtube.com/watch?v=49tN_PnpES8
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xbox One

Bu Dünya da bu kadar enayi varken AMD ve Nvidia daha çok para kazanır...

Lütfen konuyu dağıtmasanız, konu hakkında bilgi arayan insanları konudan soğutuyorsunuz. Bu konudaki çoğu kişinin XO ve PS4'ün neler yapabileceği hakkında az çok fikri vardır zaten.
  • quote:

Konsolun GPU larını AMD ve nVidia üretmiyor zaten; gökten zembille iniyor.

Lütfen konuyu gereksiz ve hakarete varan yorumlarınızla kirletmeyin.
  • arkham92 kullanıcısına yanıt
    eğer bu birebir gerçek bir mevzu ise hiç savunmasınlar abi konsolu burada. çünkü hakikaten kabul edilebilir derecede değil frame ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hands0meJack -- 17 Eylül 2014; 19:07:27 >
  • Yıl 2014.Konsolların pcye kafa tutabileceğini düşünenler var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zero Limit

eğer bu birebir gerçek bir mevzu ise hiç savunmasınlar abi konsolu burada. çünkü hakikaten kabul edilebilir derecede değil frame ler.

Evet hocam birebir E3 videosu ve Frame değerleri. Ayrıca bu değerlerin henüz açıklanmadı ama 720p-900p çözünürlükte verme olasılığı da ayrı bir vukuat...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkham92 -- 17 Eylül 2014; 19:23:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rezes

quote:

Konsolun GPU larını AMD ve nVidia üretmiyor zaten; gökten zembille iniyor.

Lütfen konuyu gereksiz ve hakarete varan yorumlarınızla kirletmeyin.

Bu konu bombalama olayı da yeni gelenek oldu hocam.Akıllı telefon savaşları, konsol savaşları derken bakıyorlar ortada pek hareket yok, hop hemen donanım kısmına atlayalım, trollük yapalım biraz diyerek sağolsunlar ortamı şenlendiriyorlar...
    Ps3 çıktığı zamanlarda bile aynı şeyler vardı ortada, o zamanda işlemcinin çekirdek miktarı gündeme gelmişti, demek ki böyle babadan oğula geçer gibi geçiyor

• Tamam beyler sizde tartışmanın izlerini devam ettirmeyin şikayette edilmiş. Biz keyfimize bakalım
  • AMD R9 285X i iptal ettti

• quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

AMD R9 285X i iptal ettti

Daha etkinlik başlamadan, kartlar resmi duyuruya kavuşmadan havlu atmış bunlar

• 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.