Şimdi Ara

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6.628
Cevap
31
Favori
247.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTX 980 sonraki haftalardamı çıkacak ?.. ortalık 970 resimleriyle kaynıyor, bir tanede şöyle şık 980 resmi göremedim.
  • KanKoKan kullanıcısına yanıt
    Olmaz mı ? (Konuyu yeni fotoğraflar ile güncellendim, ama şu an için özel soğutmalı bir GTX 980 fotoğrafına denk gelmedim.)

|| NVIDIA GeForce GTX 980 Fotoğraflandı ! || (Referans tasarım ve backplate)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 17 Eylül 2014; 3:17:14 >
  • @rezes Oyunun kendisinin desteklemediği bi özelliğin, veya oyunda olan bi özelliği oyundan daha iyi bi şekilde driver altyapısı üstünden verebilirse elbette daha iyi. Her oyunda buna benzer şeyin olması, AA yöntemlerinin yükünü / gerekliliğini değiştirmesi, kaliteye katkıda bulunabilmesi vs. önemli.

Diğer taraftan bahsettiğim şey insanın kendisini iyi hissetmek için GPU'nun %100 olduğunu görmek zorunda olması ve böyle bişeye muhtaç kalması. Veya oyunun bi limite takılıp GPU'yu kullanamaması. Daha en başta oyunun buna müsade etmeyecek şekilde tasarlanabilmesi lazım(görünen o ki iplenmiyor veya düzeltilmek için gerekenler astarını yüzünden pahalı hale getiriyor, patch vs. ile).

Bu dinamik res. olayı eğer tahmin edilen gibi bişey ise doğal olarak bi çözüm getirmiyor, sadece değer katıp varolan durumu sürdürecek başka bi özellik o kadar sadece. Yukarda dediğim gibi oyunun bf'deki res. scale gibi şeyleri içermeyecek dünya kadar oyun var, bunlara dışardan böyle bi özellik katabilmek önemli bişey. Ama meseleyi GPU kullanımı şekline indirgememek lazım bence. Ama oyun dandiklik edip %30 GPU 30 FPS ile çakılı kalırken altyapı otmatik olarak res. ayarlayıp 1.5x res'e geçecekse, GPU tekrar %100'e 60fps'ye geldiğinde otomatik olarak 1x'e düşürecekse elbette anlamlı. Dediğim gibi bu tarz yöntemler yazılım ile oyunun render yapısında yapılabiliyor, yeni bişey değil. Ama bunu driver altyapısı üstünden ekleyebilmek ve her oyuna stok olarak sunabilmek önemli. Tex., shadowmap res. vs. / LOD detayını oyun içinden implemente edilmemiş olsa bile otomatik olarak verimli şekilde, bütün kaynakları kullandırtacak şekilde dinamik olarak (mesela belli bi fps limitini tutturmak için) değiştirebilmek önemli olur. Mobile getirdiği sabiit FPS giriyorsun, pil ömrü uzuyor olayının tam tersi gibi. Sabit FPS istiyorsun, altyapı bunu verebilmek için bütün kaynakları kullanmaya çalışıyor, değişken kalite sunuyor. Bu şekilde bakınca önemli bişey. Ama yine de oyunların en başındn işin buralara gelmesine müsade etmemesi lazım. Dx12 nasıl geliştricilerin daha gevşek davranmasına imkan verme gibi bi tehlikeye de sahipse, bu dinamik res. olayı da aynı riski taşıyor. Ama bu, işi driver altyapısına bırakıp başka şeylere odaklanmak için fırsat verirse ilave avantaj da olur. Aynı oyunun AMD'de standart kalitede iken Nvidia'da aynı ayarlarda daha güzel gözükmesine imkan vermesi gibi.

@_Dominic_Toretto_ Rambus'a elini veren kolunu kaptırır. 2G / 4G için maliyet tartışması yapılırken dışardan özel teknolojiyi almak bunun içn yükümlülük ödemek veya ilave maliyete katlanmak doğru yol değil. XDR'ye kim bulaşmadı ise akıllılık etmiş yani. Getireceği ilave BW'ye karşın göbekten ağır biçimde bağlı kalmak tehlikeli çünkü. Geçmşte Intel de yaşadı bunu eski konsollarda da yaşadılar. Rambus'un yolu yol değil. HBM/HMC/wide i/o gibi standardize edilmeye çalışılan yaklaşımlar daha doğru bi yol. AMD Nvidia Intel veya başkaları, kendileri özel ve hızlı bi bellek altyapısı geliştirirler ve bunu üretmesi maliyet/getiri açısından risk içermez, o zman anlamlı olur(Intel'i EDRAM'ı gibi mesela, CPU ile wide i/o benzeri yapıyla bağlı,tek çip 100GB/s bw'ye sahip, ama 128MB için 50$ gibi bi fiyat biçiliyor).

@M@U Nvidia kasıtlı olarak CL driver ve geliştirme araçlarını geride bırakırken bundan kısmen zarar görmeye de başladı. Maxwell'in getireceği artış Kepler'de varolan kaynakların verimli kullanılamamasından da kaynaklı. Eşit şartlarda test edebilirse Fermi'nin hala iyi olduğu görülebilir. Maxwell, Kepler ile Fermi'nin iyi yanlarının birleşmesi gibi, bu açıdan GPGPU da daha iyi bi konuma gelecek, daha verimli durumda.Saçma şekilde bakmak istersek Fermi'den buraya bu kadar zamanda gelebildi vah vah diye de bakılır(saçma olmadığı yanları da var). Ama NVidia CL'i iplemediği sürece ilerisi pek hoş gözükmüyor (CL 2.0'ın getirileri düşününce). CL için Yüksek performanslı tek oyuncu şimdilik AMD gibi gözükse ve CL gerçek anlamda GCN sonrasında ivme kazanmaya başlamış olsa bile , CL destekli uygulamalar yeni yeni artıyor olsa bile yine de Nvidia'nın CL'i iplememekten vazgeçmesi lazım.

Eğer sade HPC'den bahsediyorsan, NVidia her ne kadar HPC'de GPU accelerator olarak ağır top olsa da CL üstünden AMD ile çok yüksek verim alınan yerler olduğundan CL'e de yönelme var. Intel'in yeni Knights Landing'i, maliyeti devasa olmaz mı dedirtse bile işi farklı noktaya getirecek. Intel'in avantajı CPU için olan yapıları verimli şekilde Xeon Phi'ye aktarma imkanı olması, ki bu defalarca kanıtlanmış durumda. Aynı imkan AMD/Nvidia'da yok. Xeon Phi'lerden farklı şekillerde yararlanmak isteyen fazlaca geliştrici hatta 3d'ciler bile var. Üstüne FPGA tarzı yapılarda özelleşmiş işler peşine de düşülüyor (MS'nin Bing yükünü FPGA SQL tarzı yapılara aktarması, Intel'in FPGA-Xeon hybrid işine girmesi gibi). Oracle'ın 32 çekirdekli CPU'su gibi yapılar var. HPC alanı eskisi gibi tek tip yapıların olduğu hükümdarlık ilan edilebilecek alan olmaktan uzaklaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rubisco -- 17 Eylül 2014; 14:20:23 >

• canskru kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum Kardeşim Aynen Öyle AMD Ram ve Bit konusunda Başarılı..
  • 1100 TL`nin altında R9 290 var.Hala satar.Bunlarin ucuz cikmasi lazim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. ben ne demişimki saçmalama gibi hakaretlere maruz kalıyorum. burada kimse saçmalamıyor. insan yanlış yorum da yapabilir. dersinki insan gibi ben şöyle düşünüyorum, şu şöyle. aynen sizin yaptığınız gibi. arkadaşlarınıza bakın bence biraz. ben kimseye hakaret etmedim saçmalama demedim. saçmalamış olsa bile saçmalama demem. insandır hata yapar derim. kişilik meselesidir bu. saygılar.
  • üreticiler de sanki pusuda bekliyormuş maxwell için. gtx 9xx için ekimde referansı piyasaya çıkar kasımda ancak özel tasarımlar gelir deniyordu, galiba piyasada referans tasarımı hiç görmeyeceğiz.
  • Buyrun burdan yakın

The source has now pointed to the GeForce GTX 980’s MSRP which should be set at $549 US. The $549 US brings it closer to the original pricing of the Radeon R9 290X. It makes sense since retailers have already cut prices on the GeForce GTX 780 Ti and can now be seen in the market for $499 US. The card is just around 10 to 15% slower than the GeForce GTX 980 hence why the $549 US makes the Maxwell based card a valid option. However, as earlier pointed out, this leaves a huge gap in between the GTX 970 and GTX 980. The GTX 980 is around $200-250 US more expensive and NVIDIA may launch a few more GM204 SKUs in the future to fill this section since their GM204 still has three SMM units left to be enabled later on.

• 2245metin kullanıcısına yanıt
    Yazdığım Yoruma -3 gelmiş doğru bişi yazdım zaten nvidia CİMRİ 256 bit koymuş 980'e güldüm resmen
  • 2245metin kullanıcısına yanıt
    bunun cimrilikle alakası yok. Amd de r9 280 de 384 bit kullanıp r9 285 de 256 bit e indirdi.
  • Bu kart bana sanki gtx 780 ti ayarinda performans verecek gibi gozukuyor ama daha az enerji kullanarak. Tdp degeri 780ti ye gore cok dusuk. Overclock potansiyeli nasil olur bilmiyorum saat hizi yuksek geldi daha da yuksege nereye kadar cikabilir

• Red Team Agent nedir arkadaş Partiyi bozmakta nedir Neyse...

GTX 980 Ti , GTX 980 ve 970 ANA KONU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 17 Eylül 2014; 11:19:29 >

• turbo-powwer kullanıcısına yanıt
    Bana böyle bir mail gelmiş

RED-y to Infiltrate Game24.

Dear Red Team,

No one appreciates a good celebration of gaming more than AMD, as evidenced by our recent #AMD30Live webcast and the warm and humbling reception the event received from the enthusiast community.

In that spirit, we’re intrigued that another graphics products company jumped on the #AMD30Live bandwagon this week by announcing a similar event on September 18th and 19th, called #Game24.

We believe there is no such thing as a bad celebration of gaming, so we warmly encourage you to attend this event in person. Game24 events will be conveniently located in Chicago, IL, Indianapolis, IN, Mission Viejo, CA, Stockholm and Shanghai.

On Sept 18th and 19th we'll be watching the #Game24 hashtag and the @AMDRadeon twitter channel for pictures of you in attendance at the events, proudly wearing your favorite red T-shirt. Boldly tweet pictures of yourself wearing your colors while at these events, and we'll send some love your way. The funnier and more inventive the photos, the better – remember, this is a celebration! Be sure to mention @AMDRadeon so we can find your posts easily.

You can register and get information on the exact locations of the events from the Game24 site.

Send us a picture of your ticket and we’ll even send you a special Red Team t-shirt to throw in your pocket to take to the event, while supplies last.

PS: Remember to check out the #AMD30Live webcast to see all the fun we shared with the world before going to Game24!

Game on!

AMD

• oha bildigin milletin nvidia eventine gidip amd reklami yapip resmini yollayanlari odullendiriyorlarmis. Bu amd cok matrak bazen

• Kameranın önüne atlamasalar slogan atmasalar bari
  • quote:

Orijinalden alıntı: canskru

quote:

Orijinalden alıntı: Tuoni

quote:

Orijinalden alıntı: canskru

sen ne içtin kardeşim. hepiniz bir oldunuz yorum yapamaz olduk forumda ya. ne sanıyosunuz kendinizi siz. insana sataşmayın. saygılı olun biraz. ben adabımla yorum yapmışım. kimse benim yorumuma cigolayt bilmem ne diye dalga geçemez. saygısızlar topluluğusunuz.

hadi canım al voltanı açtırma bana bayramlık ağzımı.artist artist yorum yap ondan sonra yok kimse karışamaz biz saygısız olduk.

kimse bana saçmalama diyemez kardeş. adam ol

okuma yazma özürlüysen yapabiliceğim bir şey yok neresinde demişim saçmalama diye ben artist yorum yapıyorsun dedim 600 dolara niye 8gb değil dediğin için.olmuyormuş demek ki o paraya gidecen 2500 bayılacan alacan.burada ortalığı karıştırma huzuru bozma hakkını kimse vermiyor sana.demek ki insan 88'li bile olsa ergen ruhlu olabiliyormuş.

• Özel tasarım olduğu söylenen GTX 970 Benchmark Testi yapan forumda 1.5 Ghz e hava soğutmayla ulaştıklarını hatta dahasının da olabileceğini yazmış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 17 Eylül 2014; 13:02:41 >

• Hocam siz GTX 970 32 ROP olacak ise bir tahminim olacak demiştiniz yukarıdaki sonuca göre kesinleşti gibi , paylaşırsanız sevinirim yada PM atın
  • Bir haber daha

According to latest reports, NVIDIA will set the price of the GTX 970 down to $299 USD. However the GTX 980 would remain around $549 USD. Expect that non-reference cards will be priced higher at around $20 to $50 more.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 17 Eylül 2014; 12:45:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turbo-powwer

Bir haber daha

According to latest reports, NVIDIA will set the price of the GTX 970 down to $299 USD. However the GTX 980 would remain around $549 USD. Expect that non-reference cards will be priced higher at around $20 to $50 more.

GTX 970 fiyatı birazdan fazla uygun olmamış mı

Hayal kırıklığı dolu düzenleme: Fiyatı bir an yanlışlıkla $229 diye gören gözler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvoeak -- 17 Eylül 2014; 12:51:03 >

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.