Şimdi Ara

Gtx 760 Vs. R9 280 ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. 15 gün sonra bilgisayar toplayacağım. Ekran kartı olarak bu ikisinden hangisini tercih edersiniz. Sanırım R9 280 hem ucuz hem daha performanslı 760'dan. Kullanan arkadaşlar varsa onların tecrübelerine dayanarak almak isterim. Hangisi tercih edilmeli ? İyi forumlar.
    http://www.vatanbilgisayar.com/r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP
    http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-twin-frozr-gaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti.html

• R9 270x'ten 4-5 fps fazla alıyor gtx 760 r9 280'den ise 4-5 fps gerisinde olduğunu düşünüyorum mobil durumda olduğum için tam olarak emin değilim.Bir hafta öncesine kadar 2gb kartlar önerilebilirdi fakat watch dogs'tan sonra minumum 3gb olan kartlara yönelmek gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asus 760 kullaniyorum bf4 batman ao gibi oyunlari ultrada akici oynatiyor en onemliside sessiz max 70 dereceyi goruyor kasadaki 5 ad 12 cm fan %50 calisiyor

kasa fanlarini %70 lere aldigimda 65-66 derece kart tavsiye ederim fakat butceniz uygunsa ileriye donuk 280 x veya 4 gb 770 alin derim

monitorunuz 60 hz bir monitor olacaksa bu saydigimiz kartlarin uzerine cikmayin fsp ler bosa gider bisey anliyamazsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: ömr0681

asus 760 kullaniyorum bf4 batman ao gibi oyunlari ultrada akici oynatiyor en onemliside sessiz max 70 dereceyi goruyor kasadaki 5 ad 12 cm fan %50 calisiyor

kasa fanlarini %70 lere aldigimda 65-66 derece kart tavsiye ederim fakat butceniz uygunsa ileriye donuk 280 x veya 4 gb 770 alin derim

monitorunuz 60 hz bir monitor olacaksa bu saydigimiz kartlarin uzerine cikmayin fsp ler bosa gider bisey anliyamazsiniz

Oynadığım oyunlar Metin2 Point Blank Injustice Age Of Pes Nba o yüzden pek FPS ve grafik takıntım olmaz. Gtx760 düşünüyorum ama onu almak yerine rami 8gb yapar r9 280 alırım diye düşünüyorum. 770 vs 280x bütçemi hayli aşıyorç
  • quote:

Orijinalden alıntı: akke4323

R9 270x'ten 4-5 fps fazla alıyor gtx 760 r9 280'den ise 4-5 fps gerisinde olduğunu düşünüyorum mobil durumda olduğum için tam olarak emin değilim.Bir hafta öncesine kadar 2gb kartlar önerilebilirdi fakat watch dogs'tan sonra minumum 3gb olan kartlara yönelmek gerekiyor.

Evet FPS açısından dedikleriniz doğru. Benchmarklarını inceledim fakat kullanan arkadaş var mı diye merak ettim bu 280'i. 270x fiyatına 760 performansının daha fazlasını almak da çok mantıklı gelmiyor çünkü. Vardır bir iş.
  • Asus gtx 760 dc II oc alin sessiz sedasız takılın o zaman kücük ve performanslı kart yinede sizin tercihiniz 280 de dediniz gibi 760 a 3 asagi bes yukari aynidir

• upp bende aynı ikilemde kaldım sapphire olduğu için güvenemiyorum pek galiba msi 760 tf alıcam gibi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GTX 1660 vs RX 580
    5 yıl önce açıldı
    RX 580 yada gtx 1070
    8 yıl önce açıldı
    RX 570 vs GTX 970
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydinsukru

upp bende aynı ikilemde kaldım sapphire olduğu için güvenemiyorum pek galiba msi 760 tf alıcam gibi

Amd tarafında en sağlam sapphire'in kartlarıdır.
  • hocam bütçeniz sınırlıysa yada uygun değilse 400 ile 500 tl arası 2 nci el garantili 7950 bulabilirsiniz
  • quote:

upp bende aynı ikilemde kaldım sapphire olduğu için güvenemiyorum pek galiba msi 760 tf alıcam gibi

ilk sapphire kartım 3870 idi o zamandan beri amd kullanıyorum ve hep sapphire aldım bu güne kadar hiç sorun yaşamadım ayrıca asus kalitesinde bir karttır

gönül rahatlığıyla alabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ArchloweKilled

quote:

watch dogs hediyeside insanı yönlendiriyor r9 280 bu fiyatlarda seyir ederse 2 hafta sonra 760 a vereceğim parayla r9 280 + yeni bir oyun alınabilir

yorumlarınız için teşekkürler

fx 6300 3.6 ghz ile sorun çıkarmaz umarın kart ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinsukru -- 30 Mayıs 2014; 21:17:53 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ArchloweKilled

quote:

watch dogs hediyeside insanı yönlendiriyor r9 280 bu fiyatlarda seyir ederse 2 hafta sonra 760 a vereceğim parayla r9 280 + yeni bir oyun alınabilir

yorumlarınız için teşekkürler

fx 6300 3.6 ghz ile sorun çıkarmaz umarın kart ?

Yok hocam çıkarmaz zaten 1080 p gibi yüksek çözünürlüklerde 3ghz ve üstü işlemciler çok eskiler değil tabi darboğaz falan yapmıyor i3 dengi bir işlemci çok rahat gtx 780 ni götürüyor gerisini sen hesap et

• darkdevil35 kullanıcısına yanıt
    Fx6300 bile götüremezken i3'mü götürecek?(Bf4 için.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihyilmaz1820

Fx6300 bile götüremezken i3'mü götürecek?(Bf4 için.)

Hocam şu dar boğaz olayını çok kişi yalnış biliyor çözünürlük attıkça işlemcinin etkisi bi okadar azalır şöyle söyleyim ekran kartı 1280.1024 çözünürlükte 100

top atabilsin işlemcide 60 top yaklayabilsin 1600 çözünürlükte ekran kartı 70 top atar 1080p e ise 50 top atar işlemcininde 60 top yakalama kapasitesi olduğu

için sıkıntı olmaz yani çözünürlük ve detay arttıkça işlemcinin kullanımı bi okadar azalır onun için işlemci testlerinde genelde düşük çözünürlükte test ederlerki

işlemciler arasındaki fark anlaşılsın testlere bakın çözünürlük arttıkça işlemciler arasındaki fark bi okadar kapanır 1-2 fps fazla almak için işlemciye 300.-400

tl fazla vermek vermek mantıklı değil 3 ghz ve üstü i3 işlemci gtx 780 1080 çok rahat götürür.

• R9 280 > GTX 760
    R9 280X > GTX 770
    R9 290 > GTX 780

Oyun performansı olarak durum böyle. Ancak fark 3-4 Fps bazen de 1-2 Fps civarı. Yani kıl payı bir fark var.

Hangisi hoşuna gidiyorsa onu al.

- Mesela GTX 780 DirectCu II OC bence R9 290 Tri-x'den daha iyi. Ama arada 230 TL fark var. Bu yüzden AMD tercih edilmelidir.

- GTX 770 DirectCu II OC 2GB 900 TL civarıdır. AMD'de is 900 TL civarında R9 280X Toxic 3GB vardır. Günümüzün VRAM kullanımı göz önüne alındığında ve Toxic'in performans farkı göz önüne alındığında 280X almak daha mantıklıdır.

GTX 760 cephesinde ise R9 280'e nazaran GTX 760 alınabilir. Bu ikiliden ise GTX 760 tercih ederim; edecek olsam.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam watch dogs bekleneni tam olarak vermedi farkındayım fakat şu saatten sonra ekran kartı alacaksanız 3gb aşağısı almayın eğer olurda watch dogs oynayayım derseniz pişman olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: handsomeman

Merhabalar. 15 gün sonra bilgisayar toplayacağım. Ekran kartı olarak bu ikisinden hangisini tercih edersiniz. Sanırım R9 280 hem ucuz hem daha performanslı 760'dan. Kullanan arkadaşlar varsa onların tecrübelerine dayanarak almak isterim. Hangisi tercih edilmeli ? İyi forumlar.
    http://www.vatanbilgisayar.com/r9-280-dual-x-gddr5-3gb-384bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html?srt=UP
    http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-twin-frozr-gaming-oc-gddr5-2gb-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti.html

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx760-directcu-ii-top-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html

son 1 ürün bakalım kime nasip olacak

ASUS ' un soğutması > Sapphire

1 2 fps fark için çok daha kaliteli ,daha sessiz soğutma sistemi olanı tercih ederim

+ shadowplay , geforce experience, physx

sapphire bunu yapamıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 31 Mayıs 2014; 1:08:16 >

• Win R9 280
  • Dreamer Apartment kullanıcısına yanıt
    Karşılaştırma yanlış, r9 290 ile gtx 780 kafa kafaya diyebiliriz, aslında r9 290 öndedir ancak oc kabiliyeti 780 cephesinde birazdaha iyi..

r9 280x gtx 770 in bi tık gerisindedir, burdaki avantaj r9 280xin 3gb olması..

R9 280 gtx 760den performanslıdır, 3 gb bellek ise gtx 760 tercihini epey bir arka plana atar..

r9 280 f/p şampiyonu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GamTeli -- 31 Mayıs 2014; 3:37:25 >
  • Hala kararsızım herkes başka bir şey söylüyor. :) Önümde 2 hafta var yorumlara göre hareket edeceğim ama Nvdia kalitesini ortaya koyuyor gibi. Ama bir yanda da F/p ürünü var ne yapsam bilemedim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.