Şimdi Ara

GTX 680 Zotac 2 GB ve 4 GB Yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • GTX 680 2 GB ile 4GB arasındaki fark çok olur mu ? Ne kadar fps oynar acaba ?

• tek monitor kullanıyorsan özel tasarımlı 2 gb bir gtx 680 al
  • Fps farkı şuanlık ne olur bilmem ama 2 gb ilerisi için mantıklımı bende merak ediyorum. Çünkü gtx 570 ile gta 4'de ben şahsen sorun yaşadım 1280 MB olduğundan herşeyi ful açamadım yetmedi.
  • teşekkürler arkadaşım için sormuştum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Fps farkı şuanlık ne olur bilmem ama 2 gb ilerisi için mantıklımı bende merak ediyorum. Çünkü gtx 570 ile gta 4'de ben şahsen sorun yaşadım 1280 MB olduğundan herşeyi ful açamadım yetmedi.

bende gtx 560 ti kullanıyorum bende herşeyi full açamıyorum 1024 BG yetmiyor ama GTX 525 3GB ile herşey full de donmadan oynuyordum garip değil mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopser123

quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Fps farkı şuanlık ne olur bilmem ama 2 gb ilerisi için mantıklımı bende merak ediyorum. Çünkü gtx 570 ile gta 4'de ben şahsen sorun yaşadım 1280 MB olduğundan herşeyi ful açamadım yetmedi.

bende gtx 560 ti kullanıyorum bende herşeyi full açamıyorum 1024 BG yetmiyor ama GTX 525 3GB ile herşey full de donmadan oynuyordum garip değil mi

Gerçekten garip gta zaten tuhaf bir oyun. Bf 3te sorun yaşıyanlarıda gördüm forumda. 2013 başlarında 2 gb yetmemeye başlarsa millete şaşırmam.

• mantık 670 için 4gb bekle al diyordu bende de ama bekle bekle nereye kadar, 4gb tr ye gelecek sonra özel soğutmalısı gelecek, 1000tl altı zaten hayatta vermezler o ayrı, dolar artıyor o hep ayrı.

2gb yetmeyen oyun çıkarsa kafayı duvarlara vurucam o kesin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    satıldı
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just In Time
    2gb yetmeyen oyun çıkarsa kafayı duvarlara vurucam o kesin

ondan kolay ne var hocam ; adam istesin 2 gb yetmeyen oyunu bırak 2 x 670 yetmeyen oyunu da yapar anında
  • 4 GB ilerisi için daha iyi. Yakında 2 GB ta yetmeyecek
  • Verdikleri FPS'lerde fark olmaz. Bellekleri hariç aynı kartlar sonuçta. Şu an değil belki ama, nasıl ki BF3'ün çıkmasıyla belleği 2 GB'nin altında olan VGA'lar ultra ayarlarda yetersiz gelmeye başladıysa, yarın da başka bir oyun çıkıp 2.5-3 GB bellek gereksinimine ihtiyaç duyarsa, bu 2 GB'lik 680'lerin durumu, dünün 570 ve 580'lerininin haline düşer. Bu sebeple MSI 7970 OC alman ence daha mantıklı Bu kartın GPU hızı fabrika çıkışı 1010 Mhz olduğu için 680'le aynı skorları veriyor ve belleği de 3 GB. Üstelik, fan çapı referans modellerden biraz daha büyük olduğu için de diğer 7970'lere nisbeten çok daha sessiz. 7970'lerin içindeki en iyi kartlardan biridir bu 7970. Forumda EMRES754 nikli bir arkadaşta bundan var ve inanılmaz memnun.

• quote:

Orijinalden alıntı: bocekgrafik

Verdikleri FPS'lerde fark olmaz. Bellekleri hariç aynı kartlar sonuçta. Şu an değil belki ama, nasıl ki BF3'ün çıkmasıyla belleği 2 GB'nin altında olan VGA'lar ultra ayarlarda yetersiz gelmeye başladıysa, yarın da başka bir oyun çıkıp 2.5-3 GB bellek gereksinimine ihtiyaç duyarsa, bu 2 GB'lik 680'lerin durumu, dünün 570 ve 580'lerininin haline düşer. Bu sebeple MSI 7970 OC alman ence daha mantıklı Bu kartın GPU hızı fabrika çıkışı 1010 Mhz olduğu için 680'le aynı skorları veriyor ve belleği de 3 GB. Üstelik, fan çapı referans modellerden biraz daha büyük olduğu için de diğer 7970'lere nisbeten çok daha sessiz. 7970'lerin içindeki en iyi kartlardan biridir bu 7970. Forumda EMRES754 nikli bir arkadaşta bundan var ve inanılmaz memnun.

quote:

yarın da başka bir oyun çıkıp 2.5-3 GB bellek gereksinimine ihtiyaç duyarsa

GTA 5'ten korkuyorum

• Bunu öngöremeyecek ne var kardeşim. 2+2=4 eder kadar nettir bunun olacağı.

NVIDIA, kartların piyasaya giriş fiyatlarını düşük tutmak için maliyeti olabildiğince kısma yoluna gidiyor. Öyle ki, bnu kimi zaman abartıp, GTX 670'in referans modeli gibi saçma bir kart ortaya çıkartabiliyor. Birçok kişi 7970 ve 680'i kıyaslarken, yalnızca kartların fabrika çıkış hızlarındaki performanslarına ve fiyatlarına bakıyor; aradaki 1 GB'lik bellek farkı sanki hiç yokmuşçasına âdetâ görmezden geliyor sanki.

Unutulmamalı ki, her zaman için ihtiyacın asgari % 30 fazlasını karşılıyacak ürün alınmalıdır. Bu durum ekran kartlarında % 50'ye kadar çıkar bence. Bugün 2 GB'den fazla belleğe ihtiyaç duyan oyun olmadığı için şu an bu sorun pek hissedilmiyor ancak yarın-öbür gün bu net şekilde hissedilecek. Lâkin uyanık NVIDIA, o zaman da GTX 700 serisi kartlarını 3 GB olarak çıkartıp durumu yine kurtaracaktır.

Bunu bir yere not et istersen *Furious*.

• 2 gb yi gömen ilk oyun da gta 5 olur zaten :)
  • Bunun daha da vahimi, öyle oyunlar çıktığında belleği 3 GB'nin altındaki üst seviye kartların tamamının ciddi derecede değer kaybedeceğidir. 7800 serisi kartlar fazla değer kaybetmez. Çünkü onlar o zamanın orta seviyesi kartları olacaklar ve onları kullananlar zaten mecburen ayar kısmak zorunda kalacakları için, bellek yetersizliği sorunları olmayacaktır.
  • GTA 4 gibi GPU RAMi isteyen oyunlarda yüksek bellekli GPU faydalı olur tabii ki. Malum bu oyununu gölgeleri vs. epeyce bellek gerektiriyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek mönitörde şu an piyasadaki ps3 portu oyunlar için 2gb dan fazlası yazık günahtır.4gb, 6 gb tek mönitörde fantaziden öteye geçmez.genelde alanlarda daha hızlı olacağını düşünenlerdir ki bu bariz bilgi eksikliğidir.kart aynı ram fazla olması sadece ram talep eden oyunlarda artı sağlar ki tek mönitör açısından çok ciddi ram kullanan bir oyun yok.şimdi bir çok kişi bf3 ü örnek gösterecek ama bf3 ün dahi 1.2gb ramin üzerine çıktığını görmedim gtx 680 ultra ayarlarda.kısa vadede çok gereksiz yatırım olur 4 gb ekran kartı ama alıp 5-6 sene kullanacağım diyenler için belki ama bu bile boşa masraftır.5-6 seneye elinizdeki kart muhtemelen tarih olur.gta 5 'in ya da çıkması olası diğer oyunların 2 gb vrami bir sorun haline getireceğini düşünmek yanlış.bunun olması için gta 5 çıkmadan önce güncel gpu ve cpu kullanan ps4 ve adı her ne olacaksa yeni nesil xbox ın çıkması ardına gta 5 in çıkması gerekir ki zor bir ihtimal.kaldı ki gta hiç bir zaman grafik üstünlüğü iddiasında olmayan bir seri oldu.gta 5 de de bu değişmeyecektir.2 gb ram ekran kartları açısından minimum rahat 2 sene gider şu an ki oyun piyasası şartlarına bakınca.Ayrıca nvidianın 2 gb ram koyması için maliyetten kısma denmiş ama bunun sebebi bence enerji tüketimidir.nvidiaya 2gb daha koymanın maaliyeti fiyatlarda çok bariz artı yaratmaz.nvidia müşterisi 1000 dolarlık gtx 690 alıyorsa 20-30 dolarlık 2gb ekstra ram farkını verip yine o kartı alacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseepona -- 26 Mayıs 2012; 19:23:35 >

• Sana tek sözüm bizzat deneyerek ve test ederek söylüyorum 4 gb al.

Battlefield 3 ve metro 2033 1920x1080 full+full de iken hd6990(4gb) de 3 gb ram kullanıyorlar ortalama
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrebo

Sana tek sözüm bizzat deneyerek ve test ederek söylüyorum 4 gb al.

Battlefield 3 ve metro 2033 1920x1080 full+full de iken hd6990(4gb) de 3 gb ram kullanıyorlar ortalama

6990 ile diğer tek gpulu kartları kıyaslamak yanlış olur. 6990 iki ayrı gpu içerir ve her gpu için ayrı ram vardır. o yüzden kullandığınız ram gerçekte 3 bölü 2 yani 1.5 gb dir.bu halen 2gb sınırının altındadır.eğer gerçekten aşırı ram kullanımı varsa o derece ram kullanımının sebebi amd nin driverlarından kaynaklanıyor.kimse kusura bakmasın ama o oyunların tek monitörde 3 gb ram kullanma imkanı çok zayıf.eğer böyle bir durumu yaşayan varsa driverlarını güncellesin ya da eski drivera dönsün.eğer hala problem devam ediyorsa sorun karttadır.tekrar söylemek gerekirse 6990, gtx 590,gtx 690 gibi kartlarda programların gösterdiği kullanılan ram miktarı gerçekte kullanılan rami yansıtmıyor.iki ayrı gpu ve her gpu için ayrı birer tane olmak üzere iki ayrı ram olduğundan o görünen değeri ikiye bölmeniz gerekiyor.

• Aslında haklısınız hiç o yönden düşünmemiştim

Peki ramleri eşitmi dağıtıyor mesela 2 gb birinden 1gb birinden kullanmaz herhalde dimi?
  • gpu nun ne kadar bellek kullandığını, nasıl görürüz ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.