Şimdi Ara

GTX 670 SLI VS R9 290X VS GTX 780

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar daha öncede böyle bir konu açmıştım ama cevabımı tam olarak alamadım.
    Yaklaşık 1 sene önce amerikadan 350 dolara pny nin gtx 670 ini aldım. Aslında o sene bilgisayarı toplarkem aklımda 680 veya 690 vardı fakat türkiyede 1000 lira gibi iken o zamanlarda dolar bu kadar yükselmemişken sonra bir ara sli yaparım diye aldım.
    Lolde ultrada 350
    Crysis3r ultrada 35 fps verirken bu aralar
    Lolde 150-200 fps gibi bir düşüş ve bf 4 ultrada zorlanmalar yaşadım. Bende ya ekran kartını değiştirmeye yada bir 670 daha alarak sli yapmayı düşündüm.
    Amacım yeni çıkan oyunlarda 40-45 fps almak.
    Sizce fiyat olarak en uygunu ne olur? Zorlasam belki titan alabilirim ama daha çok online oyunlar oynuyorum ve paraya yazık olucaktır. Bana bir 670 daha tavsiye edermisiniz?
    ve 670i nerede sli olarak taktırabilirim yada kendim takabilirmiyim ?
    Teşekkürler
    Not : anakartım sli destekliyor
    16gb ram
    İ7 3770k işlemci
    1000 wat psu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lydonuis -- 5 Nisan 2014; 20:33:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bence Gtx670 SLI yapmanıza bile gerek yok. Şu an yeni çıkan her oyunu zaten istediğiniz fps aralığında oynayabilirsiniz düzgün ayarlamalar ile... Bf4 ultra şart değil ya da diğer oyunlarda..

Düşündüğünüz diğer seçenekler mantıksız. Gtx Titan falan almak saçmalık artık. Gtx780'se gtx670 SLI'ın performansından iyi değil aynı şekilde r9 290X almakta gereksiz sizin için. İleride daha yeni nesil kartları bekleyin. Elinizdeki kartın en az 1-2 yıl rahat gideri var. OC ile de %15-20 civarı bir performans artışı sağlanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiqhWoltage -- 5 Nisan 2014; 20:54:18 >
  • Sizin yerinizde olsam Gtx780 ile 290x arasında kalırdım. SLI'a çok sıcak bakan biri değilim. Ben de 770 ile 780 arasında kalmıştım ASUS Direct CU II 780 aldım. Size de tavisye ederim fakat bazı arkadaşlar biraz daha fark ödeyip 290x almanın daha mantıklı olduğunu söyleyebilir. Haksız da değiller fiyat performans olarak 780'den daha üstün ve mantle teknolojisi de BF oynarken ekstra yardımcı olur. Karar sizin kararınız yine de.
  • Bilgilendirmeniz için teşekkürler. Şimdi format atığ gerekli drivetlark kurup bir daha bakıcam performanslara. Olmadı bir oc yapıcam yine olmadı alıcaz yeni bir tane

• Peki şöyle bir soru soruyim. Türkiyede hiç psy nin 670 ini görmedim asus alsam problem olurmu

• Marka model bellek hızları aynı olsun yeter hocam stabil çalışması için. Ama her oyun sli yada cf desteklemediğinden performansı arttırmak istiyorsanız SLİ ye değil yeni bir kart almaya yönelmenizi öneririm. Kartınız zaten doğru ayarlamalarla 1-2 yıl daha sizi götürür. Yeni nesil kartları da bekleyebilirsiniz. Hocamın dediği gibi O.C ile de performansı arttırılabilir. Seçim sizin
  • 2. el zotac vs alınabilir ref. tasarım. Özel tasarımlarla bi uyuşmazlık olabilir. İyice bi araştır ben de tam emin değilim. Pny yok TR'de.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RX 580 yada gtx 1070
    8 yıl önce açıldı
    GTX 1660 vs RX 580
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamHacker

Peki şöyle bir soru soruyim. Türkiyede hiç psy nin 670 ini görmedim asus alsam problem olurmu

farklı model özel tasarım dan sli yapan var sorun çıkanı görmedim ben , şuan ekran kartına büyük yatırım yapma zamanı değil bence , yeni serilere fazla zaman kalmadı , ayrıca 670 SLI yaparsan biraz daha per. olacak diğer iki karta göre , ikinci elden temiz bir 670 alıp per. üst düzeye çekip yola devam etmen mantıklı
    artık SLI desteği çok iyi yere gelmiş durumda desteklemeyen yok diyebilirim , 1 senedir kullanıyorum oyun zevkini baltalayacak herhangi bir sorun kalmadı , o tarz şeylere kafa yormayın şehir efsanesi artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Nisan 2014; 22:02:54 >

• Hocam SLI benchmarklarda en yüksek skoru alır.

AMA. Benchmark eşit değildir oyun. SLI için araştırma yapaken, çok fazla ani FPS düşüşlerinin yaşandığını, bazı oyunların hiç açılmadığını falan okumuştum. Yani epey kaçırır tadını. Şanslıysan, oynadığın oyunda sorun çıkarmazsa da uçurur. Risk.

r9 290X tabi ki gtx780'den daha performanslıdır. ANCAK. Aynı sorun burada da geçerli. Donanımhaber'i bile incelersen, r9 serisi ile ilgili çok fazla "açılmama, siyah ekran, ısınma..." gibi sorunlrın olduğunu görürsün.

Benim tercihim GTX780 olurdu ki, 3 hafta önce öyle oldu ve aldım
  • o kart daha götürür hocam.
  • şuan bendeki gtx 670 2 gb
    burdakihttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx670-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html
    4gbliği alsam sıkıntı çıkarırmı ?
  • quote:

şuan bendeki gtx 670 2 gb
    burdakihttp://www.vatanbilgisayar.com/gtx670-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti.html
    4gbliği alsam sıkıntı çıkarırmı ?

2 gb kullanabilirsin boşa 4gb alma , bence gigabayt windforce 3x al

sendeki bu referans tasarım sanırım
    http://www.bjorn3d.com/2012/07/pny-geforce-gtx-670/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Nisan 2014; 22:30:29 >

• evet ama sadece dışı yeşil ekstra bir fan vs. yok ordaki gibi tek fan
  • yok aslında tam olarak o
  • quote:

evet ama sadece dışı yeşil ekstra bir fan vs. yok ordaki gibi tek fan

ok , o şekilde referans artı özel model kullanan da var ... referansı alta takıyorlar üstteki kartta da sıcaklı problemi olmuyor hem
    ama her ihtimale karşın pny nin yetkili sayfalarında bir sor istersen bu durumu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evohan -- 5 Nisan 2014; 23:28:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: evohan

quote:

evet ama sadece dışı yeşil ekstra bir fan vs. yok ordaki gibi tek fan

ok , o şekilde referans artı özel model kullanan da var ... referansı alta takıyorlar üstteki kartta da sıcaklı problemi olmuyor hem
    ama her ihtimale karşın pny nin yetkili sayfalarında bir sor istersen bu durumu

Tamamdır saol

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.