Şimdi Ara

GTÜ101 - Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Seçmemeniz İçin 101 Neden

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
2
Favori
2.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gebze Teknik Üniversitesi’nde uzun süreler okumuş ve sonrasında yatay geçiş yaparak ayrılmış küskün mezunlar olarak gtü bilgisayar bölümünü seçmemek için 101 neden belirtiyoruz.

Yorumlar her türden soruya açık. Sormasanız da anlatırız siz yine de yeşillendirin.

• Yapay Zekanın Yanıtı

GTÜ101 - Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Seçmemeniz İçin 101 Neden

Gebze Teknik Üniversitesi'nin (GTÜ) Bilgisayar Mühendisliği programı, ülkenin önde gelen üniversitelerinden biri olduğu için birçok öğrenci için cazip bir seçenektir. Ancak kararınızı vermeden önce, GTÜ101 - Gebze Teknik Bilgisayar Mühendisliği Seçmemeniz İçin 101 Neden başlıklı bu metni dikkate almalısınız.

• Kalabalık Dersler ve Yüksek Rekabet: GTÜ'nün Bilgisayar Mühendisliği programı, çok sayıda öğrenciye sahiptir ve bu da kalabalık derslere ve yoğun rekabete yol açar. Bu, kişiselleştirilmiş destek alma ve öne çıkma şansınızı azaltabilir.

• Yetersiz Kaynaklar: Üniversite, öğrenci sayısına kıyasla yetersiz kaynaklara sahiptir. Bu, bilgisayar laboratuvarlarına erişimde gecikmeler, sınırlı öğretim personeli ve sınırlı araştırma olanakları gibi sorunlara yol açabilir.

• Yatay Geçiş Zorlukları: GTÜ Bilgisayar Mühendisliği programına yatay geçiş yapmak son derece zordur. Yüksek giriş standartları ve sınırlı kontenjanlar, diğer üniversitelerden transfer olan öğrenciler için zorlu bir süreç oluşturur.

• Teorik Odaklı Eğitim: Programın müfredatı, uygulamalı projelerden ziyade teorik derslere odaklanmaktadır. Bu, öğrencilerin sektörde ihtiyaç duyulan pratik becerileri kazanmaları için sınırlı fırsatlar sunabilir.

• Az Güncel Müfredat: Müfredat, hızla değişen teknoloji sektöründeki en son trendleri yansıtmada yavaş kalır. Bu, mezunların mezun olduklarında güncel olmayan bilgi ve becerilere sahip olmalarına yol açabilir.

• Sınırlı Araştırma Olanakları: Üniversitenin bilgisayar mühendisliği alanındaki araştırma olanakları sınırlıdır. Bu, yüksek lisans veya doktora yapmak veya sektöründe lider araştırmalara katılmak isteyen öğrenciler için dezavantaj oluşturabilir.

• Yüksek Öğretim Ücretleri: GTÜ Bilgisayar Mühendisliği programının eğitim ücretleri, diğer üniversitelere kıyasla yüksektir. Bu, finansal sıkıntı yaşayan öğrenciler için ciddi bir engel oluşturabilir.

• Ulaşım Zorlukları: Üniversite, İstanbul'un dışında yer almaktadır ve öğrenciler için ulaşım zor olabilir. Bu, derslere ve kampüs etkinliklerine katılmayı zorlaştırabilir.

• Barınma Sorunları: Üniversite, öğrencilere yeterli barınma imkanı sunmaz. Bu, uygun fiyatlı ve güvenli barınma bulmakta zorlanmanıza neden olabilir.

• Sınırlı Kampüs Hayatı: GTÜ'nün kampüs hayatı oldukça sınırlıdır ve öğrencilere çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler sunmaz. Bu, üniversite deneyiminizi zenginleştiren fırsatları kaçırmmanıza neden olabilir.

Yukarıda belirtilen nedenleri dikkatlice değerlendirerek, GTÜ Bilgisayar Mühendisliği programını seçmenin sizin için doğru karar olup olmadığına karar verebilirsiniz. Bu programın avantajlarını ve dezavantajlarını iyice tartmak, bilinçli ve bilgili bir seçim yapmanıza yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tam olarak neden ayrıldın ? Ve 18.470 gtü ceng gelir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birileri yine cengde rakip eliyor uzun sureler okuyan ne demek arkadas Max 5 sene okuyorsun zaten

• Ödev verilme sıklığı ve açıklamama sıklığı . Bunun etkisi bağlı ödevli derslerde ortaya çıkıyor. Her ödevden yaptığın bir hata yüzünden puan kaybı. Şimdi diyecekler olmuyor öyle farklı şeylere bakılıyor. Aslında evet 2 ödevde farklı şeyler isteniyor. O yüzden farklı şeylere bakıyorlar ama ilk ödevdeki hata devam ediyorsa ordan da ilk ödev 10 kırıldıysa ikincide 5 daha da devam ederse oran azalarak kırılmaya devam ediyor.

Ödevler final haftası gelmeye devam edip açıklanması da not giriş gününü bulabiliyor. 4 ödev + vizeyi not girme günü açıklandığını hatırlıyorum.

• 5 sene kısa mı kardeşim? Biz o max ı okuduk da öyle geçtik zaten.

• Bilgisayarın GTÜ ne girmek için birçok şeyi feda etmeye hazır insanlar var hocam niye öyle dedin

• Neden GTÜ Bilgisayar yazmamalıyım? Bir arkadaşım GTÜ hayranı ve CENG yazacak, bu entryi yolladım ona. Şu anda ona anlatır gibi açıklar mısınız neden GTÜ CENG seçmemeli? Bir de hocam kendinizden bahsederseniz bölümle ilişkinizden filan güzel olur.

• Hadi be GTÜ ceng geçen yıl forumda en popüler bölümdü şimdi buralara mi düştü

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü tavrını temel olarak 3 başlıkta inceleyip özetlemeye çalışayım.

Genel olarak bölüm organizasyonu ile bölümün başındaki akademik kadro ilgilenir ve öğretim görevlilerinin de katkısıyla bölüm işleyen bir üretim tesisine dönüştürülür. Burada benzetim yaparak kolay anlaşılmasını hedefledim. Öğrenci bir ürün değil elbette bir birey ama nihayetinde mezuniyetle birlikte öğrencinin aldıkları ve verdikleri yani büründüğü son hal işte bu üretim tesisinin sonucu denilebilir.

1) Planlama : Planlamayı hem takvim hem zaman hem de eğitim verimliliğini olabilecek en iyi haliyle ayarlama olarak düşünebilirsiniz. Planlama yapılırken bu plana uyması beklenen kişiler düşünülerek plan yapılmalı öyle değil mi ama ne yazık ki Gtü de hala "Yüksek Teknoloji Enstitüsü" havası hakim olduğundan planlamalarda öğrenci her zaman sanki ikinci plandaymış gibi hissettiriliyor. Esneklikler ya da kolaylıklardan daha çok bezdirmek için uğraşırcasına yapıyorlar ders planlarını sanki.

2) Örgütleme : En büyük eksiklerden birinin örgütleme konusu olduğunu düşünüyorum. Okulun en temel amaçlarından biri nedir? Öğrenim almak ve bunu bir toplulukla birlikte sosyal bir çatı altında almak. Akıl hocası olarak gördüğümüz insanların da bizleri bu sosyal topluluğu öğrencilerin çıkarları doğrultusunda örgütlemesini bekleriz. Sadece bu öğrencilerin birbirleri ile bir arada bulunması, tanışması ve bireysel olarak ilerlemesi "günümüz iş modelleri" ile hiç paralellik göstermiyor. Gördüğüm kadarıyla hocaların da bunu değiştirmek için bir çabası bulunmuyor. Bence özellikle yazılım bölümlerinden start-up lar çıkabilmeli onca bilgisayar mühendisinin bir arada olduğu yerlerden bir kaç değerli marka üretilebilmeli ama hep şahıs isimleri duyacaksınız ekip isimleri değil!

3) Yönlendirme : Yine aynı akıl hocalarımızın bizim yetenek ve yönelimlerimiz doğrultusunda az çok bizi izleyip bizi yönlendirmeleri ve biz bir ilerleyince onların en az iki adım bize gelmeleri gerekir değil mi? İnsan yolda öğrenir, yol göstereni olmazsa da çoğu zaman yanlış öğrenir. Yine gördüğüm kadarıyla hocalarımız öğrencilerin adımlarına ne yazık ki pek destek olmuyor hatta bazıları çoğu zaman dinlemeye bile tenezzül etmiyor. Bazıları sen derdini anlatamamışsındır belki ya da doğru iletişim kuramamışsındır diyebilir ama karşımızdaki insanlar eğitimci yani sen bir kelime konuştuğunda ondan bir paragraf anlayabilir istese ama aksine iletişim deki tavırlarıyla içinizdeki isteği de sönümlüyorlar ne yazık.

Bunlar idare ve iletişimle ilgili aklıma gelen 3 başlıktı. Detay olarak eleştirilebilecek birçok şey var tabi ama iletişim en önemlisi çünkü okulun artık tek anlamı bu kanlı canlı akıl hocalarından bir şeyler kapabilmek. Ama insan canlısı değiller ne yazık ki. (Birkaç anlayışlı, samimi hocamı tenzih ederim.)

Bugün eğitim kurumuna insan neden ihtiyaç duyar? Başta YouTube olmak üzere Udemy, MitOpenCourseWare gibi platformlar varken ve okul sitesinde kullanılan ders materyalleri açık açık yazıyorken ve yine hemen hepsine internetten erişmek mümkünken okul size ne vermeyi vadediyor.

Okul hocalarının yaptıkları en verimli şey karmaşık ve zorlayıcı ödevler vererek ve bir de kısıtlar koyarak öğrenciyi internet ve bilgisayarla günlerce hatta bazen haftalarca yalnız bırakmak. Bunun ucuna da ödül ceza mantığıyla dersten kalma veya dersi geçme koşulunu bağlamak. Eğer zorlu görevler verip bunun içinden çıkmayı kazanım olarak gören bir kurumda eğitim görmek istiyorsanız buyurun fakat bu bana eğitimden çok sınama gibi geliyor psikolojik ve fizyolojik olarak buna dayanabilenlerin ilerleyebildiği bir elek gibi. Bu ne yazık ki ne öğretici ne de yapıcı bir zihniyet. Son sınıfa kadar sağ kalanlar artık kaç yıllarını verdilerse (4,5,6,7...) gerçekten bünyeleri sağlamsa mezun olma şerefine nail olabiliyorlar.

Ayrıca güncellikten de bir hayli uzak olduğunu belirtmekte fayda var. Öğrendiğiniz şey teknoloji her yıl bir önceki yılı neredeyse en az ikiye katlayan teknoloji ama buna karşın okulun değişmeyen köklü müfredatı. (köklü = eski) Sektör de bir çok teknoloji evriliyor alıp başını gidiyor ama okulun dersleri, sınavları, ödevleri yerinde sayıyor. En çok tercih edilen programlama dilleri sıralamasında bile sarsıcı değişimler olurken 2-3 ders haricinde güncel yaklaşımlara ya da sektörel deneyimlere yer verilmiyor. Sonuna kadar ilerleyip bölüm sonu canavarını yenerseniz artık dayak yemeye alıştığınızdan iyi işler bulabilirsiniz evet, bilmediğiniz bir şey kalmadığı için değil artık her şeyle kavga etmeye alışık olduğunuzdan.

Çok çalışmak değil akıllı çalışmak önemli.

Bu kadar yazdım peki ne öneriyorum. Öğrenim sizin işiniz o yüzden en rahat pozisyonu arayın kendinize. Eğer isim yapmış Boğaziçi vb. üniversitelere gidemiyorsanız;

1) Konaklama

2) Hayat Pahalılığı

3) Üniversite içi sosyallik (Öğrenci sayısıyla çoğunlukla paralellik gösterir.)

4) Üniversitenin imkanları (sosyal ve teknik)

gibi maddelere kesinlikle öncelik verin ve interneti iyi kullanmayı öğrenin. Çünkü eninde sonunda internet ve iş arkadaşlarınızla kalacaksınız.

Eğer çok eksik kalacak gibi hissediyorsanız derslerini YouTube da yayınlayan hocalarımız var. Oradan takip edersiniz ilginizi çekerse izlersiniz. Pandemi döneminde YouTube dan girip her öğrenci aynı dersi izleyebildi sonuçta. Yani Gtü lünün bir farkı olmadı.

Ne kadar akıllıca soru sorarsanız o kadar detaylı cevap alırsınız. İyi düşünün tekrar altını çiziyorum önceliklerinizi ve yaşam kalitenizi belirleyecek şeyleri ıskalamayın. (Konaklama-Ulaşım-Yaşam Pahalılığı-Ortam-Akıl ve Ruh Sağlığı-Sosyallik vb.)

• No cheating diye sistem var . Aynı fonskiyon adını aynı parametre ile kullandın diye -100 veriyordu. Böyle bölümde -100,0 alıp tanıştığım insan oldu benim ya.

Sosyallik konusunda nokta atış yapmışsın. Sosyal olmak zor , ya hatırlıyor musun kyk’dayken neden festivale bu kadar karşısınız diye rektöre sormuştum. Hatta adama kendi tweetini söyleyip öğrenci karşıtı olmayı neden tercih ediyorsunuz dediğim için sonraki seneler kelebek ateşi yapıldı. Evet gtünün tek sosyal etkinliği kelebek ateşi o da benim sözlerimden sonra yapıldı mesela. Yahu öğrenciler biraz kafa dağıtmak ister bu ortamı sağlayabilecek fiziksel ortam ama o ortam boş belki onlarda olsa en azından tamam 1 senemiz harap oldu ama eğlendik dersin hem üzülüyorsun hem ortam yok getiriyor bunlar psikolojik çöküntüyü.

Bu arada pahalılık artık istanbul ve çevresi için yani ev kiraları 5-6 civarıdır ona göre diyeyim. Kyk dağ başında okul başındaki yerde cemaat yurdu ne kadar tercih ederseniz size kalmış.

• elw1s kullanıcısına yanıt
    Projeye tek attım ben ya :) proje güzel eğlenceli anılara sahip olduğum dersti :)) teamste baya toplandık o zamanlar :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Birileri gtu ceng istiyor

• upotemi kullanıcısına yanıt

yok hocam bu konu troll değil bunlar tarikat gibi sakarya cenge geçmişler yatay geçişlerde görmüştüm  

• Tarikat benzetmesi hoş değil. Bizler o tarz oluşumlara karşı insanlarız :) benzetilmek istemeyiz :)

1 kişi geçerken ben gidiyom der diğeri nereye der sonra bi bakarsın 10 kişi 20 kişi gider işte bizimki böyle oldu.

• Sakarya cengi bir abide ovdu iyi diyordu ben de anlamadim

• upotemi kullanıcısına yanıt

banada çok öven olmuştu son olaylar malum kimse seçmek istemiyor

• Hepsini atayan kişi aynı , tamamında aynı etkinlikler olacaktı işin garip kısmı final haftasında öğrenciler kütüphanede çalışırken rektörlüğün o şeyleri yapmasıydı katılımcıları öğrenciler olmadığı bir etkinlikti. Diğer yerlerde de 3-4 ünideki şiddetli tepkiden sonra vazgeçildi. Yoksa 81ildeki tüm ünilerde olacaktı. Ki başlıkta üniversitedeki etkinlik yapılmadan bir gün önce elim bir olay oldu . Şehit verdik . O yüzden yapılmadı. Yoksa onu da aynı yerde görecektiniz. İşin garibi tüm üniler bunu final haftası önü yaptı. Koca akademik takvim sanki o haftaya sıkışmış gibi

• 2022 yılı GTU - Bilgisayar Mühendisliği mezunlarındanım. Her ne kadar diğer okullara göre çok zor bir eğitim sistemi olsa da iş hayatında değeri bilinen bir okul ve emeklerinizin karşılığını iş hayatında fazlasıyla alıyorsunuz. Aday öğrencilerin sorularını cevaplamak için okulun sitesinde bir bağlantı paylaşıldığını gördüm. Bölüm hakkında soruları olan adaylar 24 Temmuz Çarşamba akşamı saat 20:00'da yapılacak olan bu toplantıya katılabilir. Aynı zamanda telegram grubu için de bir bağlantı linki paylaşmışlar.

https://www.gtu.edu.tr/kategori/91/3/bilgisayar-muhendisligi.aspx

Online toplantı linki:

https://teams.microsoft.com/v2/?meetingjoin=true#/l/meetup-join/19:meeting_ZWE0NWYyZmMtYzVkOC00NGFkLWFhNjAtZDEwNjA4Y2QxNGJi@thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22066690f2-a8a6-4889-852e-124371dcbd6f%22%2c%22Oid%22%3a%22be6148ae-74bd-4506-a819-892ee8a57878%22%7d&anon=true&deeplinkId=6d56ddfc-627f-40be-8698-b14a1cede748

Telegram grubu:

https://t.me/GTUBM22

• Proje dersi bir sebeptir. Bu okul siz başarılı iseniz sizi cezalandırır. Bazı hocalar gidene kadar buraya girmenizi tavsiye etmem. Psikolojik açıdan çok zorlanıyorsunuz.

Not: gtü bilgisayar mezunuyum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.