Şimdi Ara

GSS PRİM BORCU (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
979
Cevap
39
Favori
127.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • .Meraxes. kullanıcısına yanıt
    Yok yapilandirmadim.Borç çıkarılmaya baslandiktan sonra gelir testi yaptirdim birkac ay ödedim sonra ödemeyi bıraktım.Faiziyle birlikte 3800 kusurdu en son ,faizini silmisler 53,33 tl den hesaplamislar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doğru soru şu olmalı 53.33 asgari ücrete göre senede 2 kere artacak mı ? Yoksa bu fix mi?Hiç kimsenin bu soruyu sormamış olması düşündürücü.Nitekim 2012 yılında başlayan bu uygulama en düşük G1 35 liradan başlayıp bugün 71 liraya çıkmıştı.Bence sorulması gereken en önemli soru bu 53.33 daha sonra artacak mı?
    Bir de vurgulanması gereken G1 - G2 - G3 katagorileri kişilere test yaparak ortaya çıkmıştı. Ödemeyen bir G3 kişisi için 20.000 liraya kadar birikmiş borçlardan söz ediliyordu .Bunların borcu düzenlemeyle 3000 lere kadar düştü. G1 için pekte değişen birşey olmadı örneğin 1300 lira borcu olan bir G1 linin borcu 1100 liraya düştü.Ayrıca bundan sonrada G2 ve G3 gelirliyle aynı ücreti ödeyecek olması da ayrıca düşünülmesi gereken bir durum.
  • Alonedark_01 A kullanıcısına yanıt
    Hesaplanır kardeşim bekle bir iki gün.Sen kendine bence şunu sor 53.33 liralık bu ücret senede 2 kere asgari geçim indirimiyle zamlanacak mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihmaniabjk

    Doğru soru şu olmalı 53.33 asgari ücrete göre senede 2 kere artacak mı ? Yoksa bu fix mi?Hiç kimsenin bu soruyu sormamış olması düşündürücü.Nitekim 2012 yılında başlayan bu uygulama en düşük G1 35 liradan başlayıp bugün 71 liraya çıkmıştı.Bence sorulması gereken en önemli soru bu 53.33 daha sonra artacak mı?
    Bir de vurgulanması gereken G1 - G2 - G3 katagorileri kişilere test yaparak ortaya çıkmıştı. Ödemeyen bir G3 kişisi için 20.000 liraya kadar birikmiş borçlardan söz ediliyordu .Bunların borcu düzenlemeyle 3000 lere kadar düştü. G1 için pekte değişen birşey olmadı örneğin 1300 lira borcu olan bir G1 linin borcu 1100 liraya düştü.Ayrıca bundan sonrada G2 ve G3 gelirliyle aynı ücreti ödeyecek olması da ayrıca düşünülmesi gereken bir durum.


    Doğru sorulardan bahsetmişken;

    1-Madem gss çok faydalı bir uygulama neden ZORUNLU ????

    2-Milletvekilleri,aileleri ve çocukları neden zorunlu gss kapsamı dışında ve neden gss primi ödemezler?(Suriyelilere de BELEŞ)

    3-Alınmayan mal ve hizmetin borcu olur mu? Alınan mal ve hizmet varsa da ancak bedeli kadar borç oluşmaz mı? Ülkedeki sağlık harcamalarını kelle sayısına bölerek hizmet almayan insanlardan her ay para istemekte nedir ??

    4-Gss'nin zorunlu olması, vatandaşın her ay zorla borçlandırılması anayasaya ve insan haklarına aykırı değil mi?

    5-Gelir testinde neden insanların şahsi gelirine değilde hanede yaşayan anne,baba,dede ve ninesinin gelir,mal ve mülkleri hesaplanarak, başvuran kişiye sanal gelir çıkarılıyor ?

    6-53 TL olarak güncellenecek olan gss primi, asgari ücrete gelen zam oranında otomatik olarak zamlanıyor ayrıca bakanlar kurulu kararı ile brüt asgari ücretin %3'ü olan yeni gss prim oranı %12 ye kadar yani 4 katına kadar yükseltme yetkileri yok mu ?

    7-2012 den günümüze kadar olan sürede yüksek gss primi ödeyenlere iade ve mahsuplaşma hakkı tanınmıyor, kul hakkı ne oldu ??

    8-Milletin devletine vergi ödemesinin nedeni eğitim, güvenlik ve sağlık hizmetlerinin karşılanması değil mi?

    9-Zenginlerin ve çocuklarının gss ile işleri olmaz, gss orta halli ve yoksul insanları ilgilendiren bir uygulamadır, aynı hizmete farklı prim talebi olabilir mi? g3 primi 426 TL ye kadar yükseldi, ev kirası gibi. Parası,işi olmayan insanı her ay 426 TL borçlandırırsanız sağlıklı olsa bile hasta etmez misiniz? Ailelere bu huzursuzluğu yaşatmak yazık, günah değil mi ??

    10-Haksızlık karşısında susanlar dilsiz şeytanlar ise haksızlığı savunanlara ne demeli ???

    Akıl,mantık,adalet ve vicdanla bu soruların cevaplanması gerekiyor, teknik ayrıntılara girildiğinde soruların sayısı dahada artmaktadır...




  • Son ayın borcunu ödesem gss aktif olur mu? Gözde sıkıntı çıktı rüm borcu ödemeden gssyi nasıl aktif hale getiririm? Koca hastahanede gssyi bilen doktor vezne elemanı vs yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: White Devil

    Son ayın borcunu ödesem gss aktif olur mu? Gözde sıkıntı çıktı rüm borcu ödemeden gssyi nasıl aktif hale getiririm? Koca hastahanede gssyi bilen doktor vezne elemanı vs yok.

    04/04/2017 tarihli genelge
    sayfa 4 de sorunuzun cevabı mevcut.
    https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/104887
  • benim hiç borcum görünmüyordu 1 nisandan sonra af/yapılandırma getirip bana 3,300 tl borç çıkardılar sağolsunlar, düne kadar bu meblağ görünüyordu andak ödeme yap dediğimde borç yok diyordu, dün her ay 53 tel den tekrar hesaplanmış 980 gibi bir borç görünüyor şu an ama ödeme yap dediğimde borç yok diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fallofahero -- 12 Nisan 2017; 14:51:48 >
  • Ne zaman haciz edecekler acaba ?
  • Sgk ya tescili yaptırın..

    sonra vakıfbanka gidip nisan ayı için 53 tl yatırınca sigorta hemen aktif olur..her ay ödemeye devam edilmeli tabiki..

    nisan 2017 öncesi eski borclar ise bir sene içinde ödenecek..onun içinde mayısın başında işlemlere başlayacaklar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar dün itibariyle GSS borcum 53 liradan hesaplanmış. 4700 TL den 1150 TL ye düşmüş. Herkesin borcu gelir testi yaptırsın ya da yaptırmasın (ki ben gelir testi yaptırmıştım) borcu yeniden hesaplanıyor demek ki. SGK nın dediği gibi sadece biraz beklemek gerekiyormuş. Birşey yapmaya da gerek yok.
  • İndirim yapıldıktan sonra GSS borcunu ödeyebilen varmı? Sgk'ya gittim. Memur borç tahakkuk etmediği için şuan ödeme alamıyoruz dedi. Borcu kapatıcaz onu da kapattırmıyorlar
  • bende internetten tek ödemeye çalışıyorum. Kurtulmak için ama ödeme sayfasına gidince borç görünmüyor. ödeme yapamıyorum. bıktım ya bunu takip etmekten bir an önce ödeyip kurtulmak istiyorum.
  • Yeni GSS düzenlemesi nedeniyle e-Devlet üzerinden GSS Borç Durumu Belgesi Sorgulama hizmeti açılmış, merak edenler bu adresten detaylı bilgiyi edinebilir:

    https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-gss-borc-durumu-belgesi-sorgulama



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleEinstein -- 19 Nisan 2017; 16:47:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tek ayın borcunu öderseniz sigortanız aktifleşiyormuş, tek ay olarka nasıl öderiz? ameliyat olcam sonra gene ödemem.

    edit: e-devletten ödenme sayfasına yolluyor Sağlık yardımlarından faydalanabilmeniz için
    01.04.2017 tarihi ve sonrasına ait 60 günden fazla prim borcunuzun olmaması gerekmektedir diyor, hastahane vs işi olanlar borç biriktirmesin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C8C79990A -- 21 Nisan 2017; 6:59:20 >
  • Arkadaşlar benimde 1000 tl gibi bir borcum vardı.Bu düzenlemelerden sonra Ziraat'in atm sine gidip baktım 53 tl borç gösteriyor nasıl oluyor bu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HiperNet

    Yeni GSS düzenlemesi nedeniyle e-Devlet üzerinden GSS Borç Durumu Belgesi Sorgulama hizmeti açılmış, merak edenler bu adresten detaylı bilgiyi edinebilir:

    https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-gss-borc-durumu-belgesi-sorgulama

    Evet bende kendiminkini bastirdim.Vazgecilen tutar dusulunce kalan tum donemlerin gun bazli dogru hesaplanisi cikiyor.2600 tl lik sozde borc 396 tl ye dustu.



    Lanet olsun yatirip kurtulacagim sanirim.

    İnadina pesin degil 12 taksit vermeyi dusunuyorum:)

    1 Mayista odeme ekrani basliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bende anlamıyorum gsss borclusu 7 mılyon, gss kayıtlısı 12 mılyon sa işsizlik nasıl 4 mılyon oluyor :D hanı 3 yasında olsam tamam 4 mılyon işsiz varmıs tuh vah derdım ama
  • ben 52tl ödedim, e-devlet ekranında provizyon alınabiliyor gözüküyor, hastahaneden baktırdım prim beklemede gözüküyor, ne iş anlamadım, hastahaneye gitmek için illa yasayı çıkartanların anasına mı sövmek gerekiyor, dava açarlar hapishaneye girerken hastahaneye gider.z
  • bende borç sıfır cıkıyor yaş 40
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesut1221

    bende anlamıyorum gsss borclusu 7 mılyon, gss kayıtlısı 12 mılyon sa işsizlik nasıl 4 mılyon oluyor :D hanı 3 yasında olsam tamam 4 mılyon işsiz varmıs tuh vah derdım ama

    boş ver düşünme millet memnun sorun yok
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.