Şimdi Ara

GS İLE REAL MADRİD'İN YAPTIĞI HAZIRLIK MAÇI VE ANALİZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba beyler forumda açıldımı bilmiyorum ama genel olarak göremediğim için sanırımda maçın heyecanına kapılarak geçen sezon başında oynan iyi oynadığımız ama 2-1 yenildiğimiz hazırlık maçının içinde bizim önümüzdeki maç için daha sağlıklı bakmamız açısından bazı ip uçları mevcut.

öncelikle o maçı yeniden hatırlayalım.

kadrolara bakalım;

real = adán, ramos, pepe, varane, marcelo, coentrão, xabi alonso, di maría, kaká, callejón, higuaín

gs = muslera, ujfalusi, servet, gökhan, h.balta, melo, selçuk, eboue, sabri, kazım, baros

ozamanki kadroya baktığımızda gs ın melo selçuk orta sahası eboue sabri kanatları kazım baroş forvetleriyle kalasik 4-4-2 çıktığını görüyorz. ki o sezon zaten bu taktikle sürüp gitti. ama burada önemli hususlar var.

1) maç hernekadar hazırlık maçı olsada sonuçta maça olan ilgiden ve morinho nun sahaya çıkardığı kadrodan maçı nekadar ciddiye aldığını görebiliyoruz.

2) maç ispanyada oynandı. ve tarihte çok uzun değil 1 sene önce. yani gs için yeniden o atmosfer maça ısınmak adına bir yabancılığı ortadan kaldırmış oldu.

3) çoğu yorumlara göre gs ın en az 3 farkla yenilebileceği bir maçtı. çünkü real madrisin o yıl hazırlık maçları fırtına gibiydi. önüne gelene 5 atmalar vs. ama 2-1 lik bir sonuç ile gs ın nasıl bir deplasman takımı olduğunu açıkça yine gördük.

4) hernekadar karşı olsamda o zaman uygulanan taktiğin şimdiki burak drogba ve melo selçuk + sneijder ile uygulanması real madrid gibi açık oynamayı seven ve bizimde açık oynayan takımlar karşısındaki göstediğimiz performansı düşünürsek ispanyada gol bulmak bizim için imkansız değil..

5) o maçtada gördükki ( ki bu sezon devam ediyor ) kornerlerde adam paylaşımı dağılımı ve yer tutma konusunda büyük zaafiyetimiz var. real madrid yine böyle bir zafiyeti yakalarsa affetmeyecektir.

6) o maçta selçuk melo muslera özelliklede eboue harika oynamışlardı. her nekadar melo ozamanki formundan eksik olsada bu maçla kendini bulmaması için bir neden yok. oradaki iskelete bizim bu yılki canavarlarda katılınca dirençli bir gs göreceğimiz konusunda şüphem yok.

7) özellikle ikinci benzama golü pozisyonları önümüzdeki maçta sık sık yaşıyacağız çünkü mesut ve modric bunu en iyi yapan adamlar. madrid gol bulursa bence bu şekilde bulacaktır.

8) ama mesut ve modric ikilisine selçuk ve sneijder ile cevap vererek aynı pozisyonları bizde yakalayabiliriz. madridin yediği gollere bakarsak bu çok zor değil.

9) muhtemelen önümüzdeki maçada çift forvet ve baklava olarak çıkacağız. aslında bu maç ile gol pozisyonuna giren ama verende bir görüntü çizmiştik. sanırım yine aynısı olacak. buda bizi gollü bir maça götürüyor. çünkü şampiyonlar liginde gs ne olursa olsun gol buluyor.

10) ne olursa olsun gs tarihinden beri dışarda herzaman daha etkili daha istekli daha arzulu oynamış zaferler kazanmıştır. ilk maçın ispanyada olması bizim için bir şanstır ve inşallah bu şansı iyi kullanıcaz.

sabırla okuyanlara teşekkür ederim

• Ben maçı kafamda oynadım,Real Madrid'in orta sahasını Galatasaray rahat kilitliyor,tek sorun Semih'in Ronaldo'dan yiyeceği çalımlar.Bu kesinlikle olacak göreceksiniz.Semih öyle,içeri sokulan kanat oyuncularına karşı yetersiz kalıyor.Mourinho'nun ben Burak ve Drogba üzerine kilitleneceğini düşünüyorum.Çünkü Galatasaray'ın tek gol atma şansı onlar nerdeyse.Ama bu Galatasaray'ın işine gelicek.Eğer akıllı davranırsa Galatasaray maçı alır ve ya en azından berabere bitirir.Ama ikinci maç için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.Çünkü Mourinho dünyanın en çakal teknik adamı olarak.Galatasaray'ı ikinci maçta çözmüş olur ve tek yapacağı şey,azcıkta şansa dayalı defans yapmak olur.
  • İstanbul'a da ki maça ne olursa olsun umutla çıkmalıyız. Hem taraftar hem oyuncular. O yüzden yenilsek bile 1 farkla yenilelim.
  • 4-4-2 ile çıkmadık 4-5-1 ile çıktk. Kadro şöyleydi:

Muslera
    Ujfa-Gökhan-Servet-Hakan
    Kazım-Sabri-Selçuk-Melo-Eboue
    ------------Baros----------
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mizuhara

4-4-2 ile çıkmadık 4-5-1 ile çıktk. Kadro şöyleydi:

Muslera
    Ujfa-Gökhan-Servet-Hakan
    Kazım-Sabri-Selçuk-Melo-Eboue
    ------------Baros----------

yanlış hatırlamışım demekki sağol dostum
  • benim tahminime göre aşağı yukarı Madrid bu şekilde çıkıcak

adan

arbeloa pepe ramos marcelo

-------mesut---xabi-------

di maria ---modric --- Ronaldo

benzema

gs kalabalık orta saha yapıp topsuz alanda pres yapmayı başarırsa madridi yenebilir.....

ben gsnin kanatlardan ve duran toplardan çok sıkıntı çekeceğini düşünüyorum. özellikle marcelo ve ronaldonun olduğu kanat sıkıntılı

eboue bazen sapıtıp oyunu bırakabiliyor.. sabriyle çıksan ayrı dert hamiti kanata çeksen başka dert bakalım hayırlısı umarım fb ve gs yarı finali görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yununu

benim tahminime göre aşağı yukarı Madrid bu şekilde çıkıcak

adan

arbeloa pepe ramos marcelo

-------mesut---xabi-------

di maria ---modric --- Ronaldo

benzema

gs kalabalık orta saha yapıp topsuz alanda pres yapmayı başarırsa madridi yenebilir.....

ben gsnin kanatlardan ve duran toplardan çok sıkıntı çekeceğini düşünüyorum. özellikle marcelo ve ronaldonun olduğu kanat sıkıntılı

eboue bazen sapıtıp oyunu bırakabiliyor.. sabriyle çıksan ayrı dert hamiti kanata çeksen başka dert bakalım hayırlısı umarım fb ve gs yarı finali görür.

Mesutu geriye Modric'i ileri yazmak da güzelmiş kardeş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

İstanbul'a da ki maça ne olursa olsun umutla çıkmalıyız. Hem taraftar hem oyuncular. O yüzden yenilsek bile 1 farkla yenilelim.

Kimin yerine oynayacak umut
  • quote:

Orijinalden alıntı: brnk

quote:

İstanbul'a da ki maça ne olursa olsun umutla çıkmalıyız. Hem taraftar hem oyuncular. O yüzden yenilsek bile 1 farkla yenilelim.

Umut oynasın demedim takımın umudu olması lazım dedim.
  • real madridin orta sahasını kilitlemek için kalabalık orta saha ile oynamak lazım sneijder burak ve drogbanın aynı anda oynadığı kadro ile herhangi bir takımı kilitlemek gibi bir şansımız bence yok. schalke maçının ilk devresi az da olsa bunu becerdir çünkü futbolcuların gücü yerindeydi iki kişilik koştular. ikinci yarı ise karabükspor kadar defans yapabildik. burak yerine umut, sneijder yerine amrabat çok geç girdi. ama bu değişiklikler ile toparlandık.

sonuç olarak bence bu maçta 4 lü orta saha oynamalı ve kanatları kapatmalıyız. aksi halde ronaldo akar gider.
  • Kadromuz çok kötüydü bu şekilde analiz yapılamaz.
  • biz güzel oynarız yine onlar kazanır :D
  • Adam paylaşımında ezelden beri sorun var bir türlü paylaştıramıyoruz kafa gollerimizi Burak dan başka atan neredeyse hiç yok. En önemli zaafımız bunlar. Defansın arkasına atılan toplarda Dany hızlıca yetişebilir ama Riera
  • O maçın analizi yapılmaz çünkü adamlar saçmasapan top çevirdiler,o hazırlık maçında da 5lik olurduk ama atmadılar,ki hazırlık maçıyla şampiyonlar liginin atmosfer farkınıda sayarsak,geçin analiz işlerini beyler
  • quote:

quote:

quote:

çok iyi

• quote:

Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

quote:

quote:

quote:

çok iyi

gülücüğü görmemişim fail içinde fail.

• o maçı dün gibi hatırlarım çünkü real madrid hayranı biriyim .. o maç real madrid tam bir hazırlık maçı oynadı o yüzden fazla ciddiye almamak lazım ama şöyle bir gerçek varki

şimdiki galatasaray daha güçlü
  • quote:

quote:

quote:

Yarıldım :D

• valla real çıktığında bende sen gibi düşünmüştüm. Şimdi ise olaya biraz daha geniş perspektifden bakıyorum. Schalke maçındaki çekingenliği saymazsak, GS CL de daha agresif futbol oynuyor ve oyun ağırlığını koyabiliyor. Bunu manchestır maçlarında gördük. Real çok iyi bir takım ama aynı real manchestıra, gsnin verdiğiniden daha fazla gol pozisyonu verdi. Yani ben real maçı için umutluyum. Birde sana en çok katıldığım nokta ilk maçın orada olması. Onlar ilk maçta olayı bitirmek için çok açık oynayacaklar diye düşünüyorum, buda GS'nin hızlı ataklarda işine gelebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.