Şimdi Ara

Groupama Kasko Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
12.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 18 Mart 2013'te sertavul geçidinde keskin virajda aracımı kuma kaptırıp takla atarak aracı pert ettim.
    Kaza tek taraflı maddi hasarlı kaza.
    Yani kasko ödeme yaptıktan sonra rücu edecek taraf bulamayacak.

Kaza raporunu savcılığa da intikal etti.
    Alkol yok.

Anlaşmalı olduğu için Toyota Otojen'e ait Groupama Otojen acentesine kasko yaptırdım.

-Aracı 24.12.2012 de aldım.
    -Süper Oto Kasko Poliçesi
    -Poliçede yazan miktar ₺37.250
    -Aracın fatura fiyatı ₺32.300
    -Ben bayiye ₺33.000 ödemiştim.
    -Poliçede yeni değer klozu var yani aynı model aracın kaza olduğu (riziko) tarihteki sıfır fiyatı ödenecektir.
    -Aracın 2013 veya 2012 model sıfır fiyatı ₺35.500 görünüyor.
    -Araç bankaya rehinli yani banka dain ve mürtehin.
    -Servisteki arkadaş tahmini hasar listesine göre ₺28.000'lik hasar olduğunu söylüyor.

Şimdi sabır stres ve merakla bekliyorum.

Groupama Kasko Nasıldır?

Poliçedeki yeni değer klozu:

SIFIR KİLOMETRE ÖZEL ŞARTI:
    Gerçek Kişi Sigortalılara ait sıfır yaş ve sıfır kilometre aracın, trafiğe tescil tarihi ile sigorta düzenleme tarihi arasındaki sürenin azami 15 günü geçmemiş (on beş gün dahil) ve ilk ruhsat sahibinin değişmemiş olması koşuluyla ilk poliçe başlangıç tarihinden itibaren geçecek 36 aylık süre içerisinde tüm sigortalılık döneminin kesintisiz Şirketimizde devam etmesi şartıyla tam hasara uğramaları sonucunda ödenecek tazminat, aracın aynı özellikteki sıfır modelinin (sıfır yaş) piyasada ilan edilmiş olan peşin anahtar teslim bedelidir.
    1.Aracın tam hasarlı sayılabilmesi için aracın çalınmış olması veya kaza sonucu oluşan onarım bedelinin araç kasko sigorta bedeline olan oranının en az % 80 olması şarttır.
    2.Tazminat ödeme aşamasında aynı marka, aynı tip aracı fabrika çıkış özelliklerinde ve kasa tipinde değişiklik olmuşsa gelişen yada ilave edilmiş parçaların artan değerleri ödenecek tazminat tutarından indirilir.
    3.Sigortalı aracın üreticisi tarafından satıştan kaldırılmış olması halinde ödenecek tazminat miktarının azami üst limiti, işbu poliçede belirtilen kasko sigorta bedelinin hasar tarihi itibariyle TÜİK Tüketici Fiyat Endeksi uygulanarak hesap edilir.
    4.Sigorta poliçesinin ikinci ve üçüncü yılında yukarıda belirtilen her 3 durumda dahi hesaplanacak tazminat tutarı hiçbir şekilde aracın 0 (sıfır) yaş için düzenlendiği ilk yıl poliçesinde belirlenen kasko bedelinin azami % 10 (yüzde on) arttırılmış miktarından daha fazla olamayacağı gibi poliçede kayıtlı aracın yerine satışa sunulan bir üst versiyon araç bedelini de aşamaz.
    5.Tazminat belirlenmesinde Orjinal Anahtarla Yapılan Hırsızlıklar Özel Şartında belirtilen muafiyet hükümleri ayrıca uygulanır.
    Yukarıdaki koşulları sağlayan araçlar ile aracın Hususi kullanım tarzı dışında ticari gelir elde etmek için kullanılıyor olmasının (taksi, kiralık araç, sürücü kursu aracı vb) belirlenmesi halinde bu kloz hükümleri poliçede satın alınmış olsa dahi geçersiz sayılacak, tazminatın belirlenmesinde Kasko Genel Şartlarındaki hasarın tespitine ilişkin hükümler geçerli olacaktır.

EDİT:
    -20/03/2013'te 0850 250 50 50 nolu telefondan hasar ihbarında bulundum.
    -26/03/2013'te evrakları tamamlayıp verdim.

EDİT:

Bugün (09/04/2013) teklif geldi e-posta ile mutabakatname gönderdiler.
    ₺32.000,00 teklif ettiler.
    Neden yeni değer klozunu uygulamıyorsunuz dediğimde?
    "...çünkü hasar miktarının araç kasko sigorta bedeline oranı %80 değil..." diyorlar.

Yeni değer klozu için aracın tam hasarlı sayılması gerekiyor.
    Aracın tam hasarlı sayılması için hasar bedelinin araç kasko sigorta bedeline oranı%80 olmalı.

Peki hasar %80 değil ise neden aracı tam hasarlı olarak değerlendiriyorlar?

Hasar ₺29.000,53
    %80 hasar için: ₺29.800,00
    yani %78 hasar

EDİT:

SİGORTADAN GELEN CEVAP:

Sayın Oğuzhan Keskinbalta ,

Kasko poliçenizdeki sıfır klozunun uygulanabilmesi,belirli şartlara esastır .0(sıfır) klozu uygulanabilmesi için hasar bedelinin %80 oranında piyasa bedelini geçmesi gerektiği poliçenizin genel şartlar bölümünde yer almakta olup,ilgili madde aşşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

SIFIR KİLOMETRE ÖZEL ŞARTI:
    Madde1:
    Aracın tam hasarlı sayılabilmesi için aracın çalınmış olması veya kaza sonucu oluşan onarım bedelinin araç kasko sigorta bedeline olan oranının en az % 80 olması şarttır.’’

Saygılarımızla.

Groupama Sigorta A.Ş.
    Müşteri Hizmetleri
    +90 0850 250 50 50
    BB

Fazla prim almak için araç kasko sigorta bedelini gerçek değerinden yüksek gösterilmesi aleyhimize oluyor.
    Yeni düzenlemeye göre ise poliçe bedeli rayiç bedel olarak değiştirildi yerinde oldu.
    3 aylık 3500Km'deki sıfır arabama ikinci el değerinde teklifte bulundular.

Yeni değer klozu var diye kendimizi kandırıyormuşuz
    Demek ki sıfır km sıfır yaş araç klozu bir ilizyondan ibaretmiş

EDİT:

TAVSİYELER

1- Poliçeyi iyice okuyun.
    2- Yeni değer klozunun şartlarını iyice okuyun ve ona göre araç kasko sigorta bedeli belirleyin.
    3- Arabayı aldığınız yer ile anlaşmalı acentenin bir faydasını görmedim:
    4- Adam gibi bir acenteye kasko yaptırın.

EDİT

15/04/2013 tarihi itibariyle mutabakatı 32.000,00-tl den 32.500,00-tl'ye artırdılar
    nediyelim teşekkürler GROUPAMA

BU ARADA ARABASIZLIK CANIMA TAK ETTİ VE İKAME ARAÇ TALEP ETTİM

http://www.groupama.com.tr/Kasko_Arac_v2.pdf

en fazla 7 günmüş

EDİT:

Banka muvafakat verecek bankaya ödeme yapılacak rehin kalkacak araç trafikten çekilip pert olarak satılacak ve bankaya ödenen miktardan arta kalan miktar bana ödenecek

EDİT:

14/5/2013'te pert pusula otomotiv ₺11.300,00 ödemeyi hesabıma gönderdi

etiket etiketler tags tag groupama başak sigorta kasko nasıl nasıldır forum yorum yorumlar yorumları iyi midir iyimidir şikayetleri şikayet şikayetler yeni değer klozu nedir yeni değer sigortası sıfır klozu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 20 Mayıs 2013; 11:29:53 >

• sıfır klozu varsa sıfırının bedelini öderler ya da aynı aracın yenisini verirler. eğer sıfırından düşük fiyat teklif ederlerse o zaman aynı aracın sıfırını verin dersin olur biter. 1 günde olacak iş değil ama stress olmayın sakin olmaya çalışın. Allahtan size bişey olmamış.
  • sıfır araç klozu 2 durumda vardır birinde 6 ay digerinde 1 sene.. sizin araç daha 6 dahi doldurmadıgı için sıkıntı yapmayın eşek gibi yenisini verecekler.... ama yeni aracın kaskosu asla 2-3 bin olmaz... 5-6 binlira alırlar sizden benden tavsiye arabayı alır almaz eger kredili degilse tanıdıgnız birinin uzerine gecirin yoksa kasko sizi biraz sever ... kredi varsa yapacak bişey yok geçmiş olsun diyorum... kasko çatır çatır sigorta bitene kadar guzel fiyattan prim alır... hatta bazı firmalar kasko bile yapmaz... kara liste muhabbeti gibi...
  • ceycey11 sağolasın
    çok tehlikeli bir kaza atlattım
    gece vakti buz gibi havada dağ başında ters dönmüş araçtan çıktım

yeni kasko 5- 6 bin olacaksa yandık demek
  • svstrgmr , öncelikle geçmiş olsun. groupamanın şahıslara ait sıfır binek araçlarda 3 yıl boyunca yenileme şartıyla sıfır araç klozu bulunmakta. bu sektörde tek olan bir uygulamadır.yani 2012 model sıfır araç aldınız 3 yıl sonra 2015 te dahi aracınız pert olsa size 3 yaşındaki aracın piyasa değerini değil, 2015 model sıfır aracın primini ödemek zorundadır. (tabi kaskodaki araç değerini geçmediği takdirde) sizin aracınızda da bu kloz olduğundan dolayı ki poliçede 37bin yazıyormuş , aracın sıfırı 35000tl diyorsunuz, eksperler gerekli incelemeyi yaptıktan sonra hasar ödemenizi gerçekleştireceklerdir. groupama hasar ödemesinde çok hızlı bir firmadır zaten firmanın iyi ya da kötü olduğunu bu tarz büyük hasarlarda anlarsınız , öyle 3 -5 bin liralık hasarlarda değil :)
    sizlere çok geçmiş olsun diyorum.allah sizi sevdiklerinize bağışlamış.pert hasarı nasıldır bilirim bende yaşadım,bir müddet araç kullanmaktan bile çekiniyor insan:)
    hasarla ilgili herhangi bir gelişme olursa pm le bilgilendirirseniz sevinirim.

• dumurum

sağol
    evet pert arabadan çıkmak korkunç bir psikoloji
    kaç gündür kazayı unuttum otobüse minibüse binmenin durakta beklemenin kahrediciliğini yaşıyorum
    moralsizlikten kaskoyu da arayıp ikame araç istemedim
    istesem de zaten raporu henüz temin edemediğim için vermezler herhalde
    her türlü gelişmeyi buradan paylaşacağım...

Orijinalden alıntı: svstrgmr

dumurum

sağol
    evet pert arabadan çıkmak korkunç bir psikoloji
    kaç gündür kazayı unuttum otobüse minibüse binmenin durakta beklemenin kahrediciliğini yaşıyorum
    moralsizlikten kaskoyu da arayıp ikame araç istemedim
    istesem de zaten raporu henüz temin edemediğim için vermezler herhalde
    her türlü gelişmeyi buradan paylaşacağım...

öcelikle gecmiş olsun. groupamada sıfır arac klozu 3 yıldır. o nedenle sorun olmaz. bir başka durum hasar dosyanızı açtırabilirsiniz evrak falan elinizde olmasına gerek yok. hasar dosyası açılır açılmaz diger sigortalar gibi experin gelmesi beklenmeksizin kiralık aracınızı alabilirsiniz. Eğer dosyalarınızı en kısa surede tamamlayabilirseniz 15 gün en gec 1 ay içersinde paranızın tamamını alaacğınıza groupamaya ve müşterilerimin geri dönüşlerinden dolayı garanti edebilirim . groupama kazada yayaya carpan vefat eden vatandaşa mahkeme sonuucu beklemeden 75 milyar tazminatını odedi ve musterimi magdur etmedi. kaskonuzu en dogru şirkete yaptırmışsınız. Endişeniz olmasın. Siz hasar dosyanızı actırın. O açamazsa acenteniz acabilir. acentenizin konuyla ilgisi de önemli. Hasar dosyanızı acarak kiralık aracınızı kapınıza kadar gonderebilir. Tekrar gecmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki yeni araba aldığımda ne kadar kasko primi öderim
    en avantajlı haliyle ₺854 ödemiştim
    Kalın bir ense, şiş göbek, ne muhteşem olursunuz!
  • teşekkürler
    gelişmeler buradan
    kasko süper oto kaskosu olduğu için yeni değer klozu yani sıfır kilometre özel şartını ihtiva etmektedir
  • Geçmiş olsun ben de ilk kez bu sene kaskomu Grupama dan yeniledim.Geçen ay küçük bir kaza yaptım Ankara dan dönerken bir köpeğe çarptım ve tampon yamuldu biraz ve sol sis farı gitti.Manisa ya gelince aracımı yetkili servise götürdüm.Dosya açıldı exper gelecek dendi ama sonradan foto çekip göndermelerini istemişler hasar ufak diye.Ertesi gün arayıp ikame araç verdiler ...

Bende Groupoma ve AXA arasında gidip geliyorum.

AXA ' nın yolda kalma durumlarında avantajı çok fazla bu durum Gropoumada yok ,

Mesela benzininiz bitse tekeriniz patlasa bile AXA ücretsiz çekebiliyor aracı ,

Diğer taraftan Groupoma 3 yıl pert olayı ve yıl içerisinde groupoma mini onarım hizmet paketi çok avantajlı görünüyor,

İkisi de aracıma yaklaşık 1.500 TL fiyat teklifi verdiler ,

ARaç sıfır 2013 dizel yeni renaul clio 1.5

Araç bedeli 44.500 , ama fatura da ne kesmişler bilmiyorum , daha aracı teslim almadım nasipse yarın alacağım ,

Diğer bir sorum faturayı bilerek az kesiyorlar diye biliyorum , bu durumda kaskoyu etkileyen birşey olur mu ?

Teşekkür ederim.

Orijinalden alıntı: BuRCo

Arkadaşlar merhaba ,

Bende Groupoma ve AXA arasında gidip geliyorum.

AXA ' nın yolda kalma durumlarında avantajı çok fazla bu durum Gropoumada yok ,

Mesela benzininiz bitse tekeriniz patlasa bile AXA ücretsiz çekebiliyor aracı ,

Diğer taraftan Groupoma 3 yıl pert olayı ve yıl içerisinde groupoma mini onarım hizmet paketi çok avantajlı görünüyor,

İkisi de aracıma yaklaşık 1.500 TL fiyat teklifi verdiler ,

ARaç sıfır 2013 dizel yeni renaul clio 1.5

Araç bedeli 44.500 , ama fatura da ne kesmişler bilmiyorum , daha aracı teslim almadım nasipse yarın alacağım ,

Diğer bir sorum faturayı bilerek az kesiyorlar diye biliyorum , bu durumda kaskoyu etkileyen birşey olur mu ?

Teşekkür ederim.

groupama dada aynı şartlarda çekici hizmetimiz mevcuttur. groupama hasar sonrası hizmetlerde asıl etkisini gösterir. Allah kaza bela vermesin. Hayırlı olsun. Fiyat calısması yapabiliriz. Saygılarımla

• quote:

Orijinalden alıntı: historiyst_45

Geçmiş olsun ben de ilk kez bu sene kaskomu Grupama dan yeniledim.Geçen ay küçük bir kaza yaptım Ankara dan dönerken bir köpeğe çarptım ve tampon yamuldu biraz ve sol sis farı gitti.Manisa ya gelince aracımı yetkili servise götürdüm.Dosya açıldı exper gelecek dendi ama sonradan foto çekip göndermelerini istemişler hasar ufak diye.Ertesi gün arayıp ikame araç verdiler ...

groupama ikame arac alabilmeniz icin experin gelmesini beklemez hasar sonrası dosya acılır acılmaz hemen alabilirsiniz sizi magdur etmez hemen aracınız gonderilir. Bilginize. Gecmiş olsun. Saygılarımla
  • 1300 1400 falan odersişniz yaklasık
  • Benimde kaskom groupama gecen yıl 900tl ye yaptırdım müh indirimi ile birlikte bu yıl diğer firmalarıda göz önüne alıp poliçenin bazı maddelerimide güncellicem bakalım fiyatlar nasıl

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.