Şimdi Ara

GRANİT - TİTANYUM - TEFLON TENCERE ve TAVALAR TAVSİYE (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
29
Favori
467.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • semissh S kullanıcısına yanıt
    karacanın silver stone olan modelini almıştık. yaklaşık 1aydır kullanıyoruz şimdilik bir sıkıntı yaşamadık. uzun vadede yaşarmıyız kullanıp göreceğiz. zaten dediğiniz gibi olursa titanyumları deneriz elbet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir süredir kullanıyorum bu titanyum tavaları. Daha önce de herkes gibi teflon, granit ve seramikte kullanmıştım. Hepsini kıyasladığımda titanyum açık ara farkla önde. Kesinlikle yapıştırmıyor. Gaza gelip şu reklamdaki süt yakmayı bile denedim o bile yapışmadı. :D Isı dağıtımı da fazlasıyla iyi. Set olarak henüz bende bulamadım. Ama çok normal tüm ürünler parça parça çıkıyor genelde. Yaygınlaşınca set haline dönüştürüyolar. Ama yakın zamanda çıkar diye umuyorum. Bakmak isteyenler içinhttps://www.tefalshop.com.tr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1174&virtuemart_category_id=13 https://www.tefalshop.com.tr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=1070&virtuemart_category_id=13




  • cerening C kullanıcısına yanıt
    semissh S kullanıcısına yanıt
    nazli123 N kullanıcısına yanıt
    guzelsuu G kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    Bende Tefal titanyum almayı düşünüyorum.
    Bu Tefalin expertise, hard, so intensive bunlar ne anlama geliyor. ?

    Birde pilav için hangisi daha iyi
  • Merhabalar. Hangi tava sağlıklıdır, hangisi sağlıksızdır diye bakarken bazı bilgilere ulaştım. Sağlıklı diye satılan granit ve titanyum tavalar öyle pek de sağlıklı değilmiş anladığım kadarıyla. Bütün araştırmalarımı burada toplayıp bilgi olarak sunamayacağım çünkü baya ayrıntılı şeyler var.

    Öncelikle tavaların bir ısı eşiğinin olduğunu öğrendim. Tavadan tavaya, alaşımdan alaşıma rakamlar değişiyor fakat örnek vermek için şöyle söyleyeyim; sağlıklı diye sattıkları tava da, sallıyorum eğer 200 dereceyi geçerse sağlıksız durumlar oluşturabiliyor.

    Seramik, Granit, Titanyum, satılan her türlü tavanın alaşımı, kaplaması, vesairesi farklılık gösterebiliyor. Granit veya seramik diye diye aldığınız tava kurşun, teflon, kadmium, alüminyum gibi toksik, kanserojen, ağır metaller içeriyor olabilir. Anladığım kadarıyla yapışmaz ve kolay temizlenebilir yüzey elde edebilmek için kaplama yapıyorlar. Yapışmazlığını gösterip reklam yapmak için, neyle kapladıklarını söylemeyip insan sağlığıyla oynayabiliyorlar. Dikkatli olalım.

    Bir Türkiye'deki tavaları araştırdım, bir de yabancı sitelerde satılan tavalara baktım. Yabancı sitelerde (Amazon gibi) satılan tava hakkında ayrıntılı bilgilere değindiklerini farkettim. Alaşımlar, kaplama maddeleri ve ısı eşiği hakkında bilgiler verilmiş. Ayrıca az önce de bahsettiğim gibi, "PTFE (Teflon), PFOA, APEO, kurşun, kadmium, alüminyum" içerip içermediği konusunda bilgiler verilmiş. Türkiye'de ise böyle bir durum söz konusu değil. Tamamen reklam kafası, yok efendim şöyle güzel pişirir, böyle mutfağa yakışır.... Granit diye sattıkları şey ne kadar granit ne kadar zararlı; seramik diye sattıkları şey ne kadar seramik ne kadar toksik, hiçbir şey belli değil.

    Bakın şimdi granit bir tava buldum internetten bernardo stone granit diyor, yani adından ötürü granit, taş tava aldığımızı sanıyoruz. Gelelim sonrasına "Alüminyum döküm gövde, PFOA - PTFE içermez, Greblon kaplama", bakın PFOA ile PTFE içermez diyor çünkü insanlar teflonun yüksek zararları konusunda bilgi sahibi olmaya başladılar; fakat hemen ardından "Greblon kaplama" dediklerini görüyoruz. Şimdi de Greblon'un ne olduğuna bakalım "Greblon = seramik üzeri ptfe ( yani teflon ) kaplama". Eee, hani az önce PTFE içermez diyordun? "Teflon değil ama teflon kaplama" ... ... oldu o zaman... teflon değil, kaplamaymış...

    Trajikomik bir market ile karşı karşıyayız. Kimilerinize göre durum belki pek vahim görünmüyor olabilir ama tencere tava dediğimiz şey, her gün üzerinden yemek yediğimiz bir gereç. Bu ürünler ilk çıktığı zamanlar çığır açan teknolojiler olarak tanıtıldılar, ne kadar zararlı olduklarını kimse kestiremedi ya da umursanmadı. Fakat on yıl, yirmi yıl, otuz yıl boyunca, bir nesilin tamamı tarafından kullanıldıktan sonra bütün insanlığa verdikleri zararın boyutları anlaşılmaya başlandı.

    Son olarak geçmişten bir araştırma haberi paylaşayım.

    quote:

    DuPont şirketi PFOA’nın sadece üretim sürecinde kullanıldığını, tencere ve tava gibi nihai ürünlerinde bulunmayacağını iddia ediyor. Oysa, ABD’de kadın, erkek ve çocukların yüzde 95’inin kanında bu kimyasal bulundu. Bazı araştırmalar, bu kimyasalın pankreas, karaciğer, testis ve meme kanseri riskini artırabileceğini işaret ediyor.

    Hamilelikte düşük riski, kilo kaybı, tiroid problemleri, bağışıklık sisteminde zayıflık gibi farklı sorunlarla da ilişkilendiriliyor.

    Yenidoğan bebeklerin kanında çıktı

    Johns Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Okulu’nun yaptığı bir araştırmada PFOA maddesinin bebeklerde düşük doğum tartısı ile ilişkili olduğu görüldü. Şubat 2007’de 300 yenidoğan bebeğin kanlarındaki PFOA ve diğer florine kimyasalların seviyesi ölçüldü. Kanında yüksek oranda PFOA bulunan bebeklerin doğum tartısının daha düşük, kafatası çaplarının daha küçük olduğu görüldü.


    Dahasını okumak isterseniz aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz.
    http://www.naturalnews.com/022645.html
    http://www.ekmeksanati.com/documents/teflon_kaplama_zararlfd_mfddfdr_.html


    Benden bu kadar dostlar. Sizi bilmem ama, şöyle bir iki saatlik bir araştırma sonrası ben yanmaz yapışmaz dedikleri tavaların hepsine çok büyük kuşkuyla yaklaşmaya başladım. Döküm veya çelik belki yapışıyor, temizlemesi de zor olabilir ama daha sağlıklı olduğu ortada. Ben en iyisi güzel, kaliteli döküm bir tava araştırmaya koyulayım.




  • arkadaslar,

    bu ara tefalde titanyum tavalarda indirim var. daha once yorumlarda kullandigimi yazmistim, almak isterseniz guzel firsat kacirmayin derim
  • nazli123 N kullanıcısına yanıt
    nazli123 dolandırıcı mesajlarını ciddiye almayınız....... TEFAL & ROWENTA reklamı yaparak her mesajında milleti aldatıyor.

     GRANİT - TİTANYUM - TEFLON TENCERE ve TAVALAR TAVSİYE



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acerdogan -- 25 Ekim 2016; 2:08:33 >
  • Merhaba.
    Haplo umarım bir tane bulmuşsundur döküm tava.

    Tava araştırmam hüsran sonlandı,aylardır seçemedim.
    Seramik çok iyiymiş ama dayanıklı değilmiş. Kolay çizilip kırılırmış.

    Granit süpermiş, hafif darbeye,metal kaşığa dayanıklı. Aklıma takılan, bir taş, nasıl kaplama olarak kullanılır? Öğütüp, tutkalla karıştırıp sürerek mi? Burada okuduğum bir yorumda,onun da çizildiği altından zararlı madde karıştığı yazıyor. Gerçek taş değil, malzemeye bu ad verildi ise yine teflon gibi kimyasal bela.

    Titanyum. yeniden tava araştırayım dedim bir de bu çıktı. Sac halinde kalıba koyup üstüne alüminyum döküm yapmıyorsa bu da kimyasal bela demektir.
    Cengizumur demiş az bekleyin yakında elmas kaplama çıkacak. E haklı gibi. Çünkü Tefal sitesinde 3-5 çeşit titanyum kaplama çıkarmış, kendi aralarında kalite farkı var. Falanca filancanın 2 katı daha dayanıklı, öteki alayından 3 kat dayanıklı.!
    Bakır veya Dökme demir mi alsam dedim önceki araştırma sonrası. Bakır satan yer bulmak dert, hediyelik eşya dükkanlarında var da, kalite/kullanım meçhul. Tefaline Karacasına güvenemiyoruz, falanca ticaret'e nasıl güvenelim? Kalay kaplama çizilir, atar mı meçhul. Her yıl yenilenmesi şart Kalay, da satan bulup bakıp sormalı. Kullanıma uygun mu?
    Döküm paslanır ve çok yapışır diye bakmadığım ürün. Gerçi çocukken onlar da çok kullanılırdı.
    Dert oldu bu tava tencere işi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aprmo

    Bir kaç ay önce,kampanyadan faydalanarak Tefal titanium expertise tava aldım.Yapışmazlık ve dayanıklılık açısından mükemmel.
    Kaplama tavaların amacı yapışmazlıktır.Seramik tavam da var ancak temizlemek sorun.Yapışmazlık önemli değilse zaten çelik tava harici almak saçmalık olur.İdeal olan çelik tavadır.

    Seramik tavanızın zor temizlendiğini söylüyorsunuz.
    Doğrusu hayret ettim. Bizde de seramik tava var, ancak hiç öyle bir sorunumuz yok. Kullandığımız seramik tavaların yapışmazlık özelliği mükemmel ve çok kolay temizleniyor.

    Sağlık konusuna gelince,
    Araştırdım, şu anda en sağlıklı mutfak materyalleri: Seramik, çelik ve cam imiş.
    Özellikle,
    www.esrefatabey.com.tr/bilgiedinme_ayrinti.aspx?id=29
    bu linkte ki yazıyı okuduktan sonra granit tencere almamaya karar verdim.

    Seramik ve çelik in tek kusurları teflona göre ağır olmaları. Özellikle kolları güçsüz ev hanımları için ağırlık önemli. Ancak sağlık için ağırlığa katlanmaya değer.

    Evimde ki kullandığımız tencerelerin ağırlıklarını ölçtüm, şöyle:
    28 cm ÇELİK karnıyarık tenceresi kapaksız ağırlık :1800 gr
    28 cm SERAMİK karnıyarık tenceresi kapaksız ağırlık : 1440 gr.

    Şu anda ki evde ki annem çelik ve seramik ikisinden de pişirme açısından memnun olmasına rağmen, çeliğe göre yaklaşık yarım kilo daha hafif olan seramik tencereyi daha çok kullanıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kayamtky -- 11 Kasım 2016; 21:46:52 >




  • Okumanızı öneririm.
    www.esrefatabey.com.tr/bilgiedinme_ayrinti.aspx?id=29

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben de çeyizim için bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine tefalin sapı çıkan tencere setini biraz araştırdım. bir züccaciyede satıcı evraka isimli setin ingenio olduğunu söyledi daha sonra internetten de baktım internette daha uygun fiyata bulabiliyorsunuz. ben özellikle yer kaplmasın diye bu sapı çıkan setten aldım ürünleri gerçekten çok kaliteli çeyiz için ideal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haplo kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım, en son ne aldınız?

    1 ay önce annemi kanserden kaybettik. Kendisi çok titiz, kaliteli beslenen, içkisi sigarası olmayan biri ama teflon konusuna dikkat etmezdi.

    Ben evdeki tüm teflonları atıyorum ama hala uygun birşey bulamadım.

    Demir döküm ön plana çıkıyor sanırım. Seramik de neyle kaplı olduğu belli değil. Titanyum da geçici moda olacak sanki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önceden araştırmıştım aklımda kaldığı kadarı ile titanyum seramik teflon farketmiyor markaların ticari olarak satma amaçlı yaptıkları bir oyun sonuçta hepsi kaplama. En iyisi döküm kullanmak lava var ama oda çok ucuz ve kaplamalı olarak satılıyor sanırım en iyisi fransız malları staub veya le ceruset
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lu

    daha önceden araştırmıştım aklımda kaldığı kadarı ile titanyum seramik teflon farketmiyor markaların ticari olarak satma amaçlı yaptıkları bir oyun sonuçta hepsi kaplama. En iyisi döküm kullanmak lava var ama oda çok ucuz ve kaplamalı olarak satılıyor sanırım en iyisi fransız malları staub veya le ceruset

    Staub ve le cerusetin fiyatları 800-1000 TL
  • esse mağzalarında %50 + %50 indirim varken çok ucuza satıldı kaçırdım alamadım
  • .B. kullanıcısına yanıt
    Öncelikle başınız sağ olsun, Allah rahmet eylesin. İnanın ne insanlar var, o kadar titiz ve özenli yaşamalarına rağmen hiç ummadık rahatsızlıklar sonucu hayatlarını kaybedebiliyorlar. İsterseniz bütün yaşamınız doğal olsun, yinede hastalıklardan korunmamıza yardımcı oluyor, ama yüzde yüz maalesef ki hiçbir şey çözüm değil. Bizler de elimizden geldiğince, imkanlarımız elverdiğince dikkat etmeye çalışıyoruz.

    Eğer henüz almadıysanız aşağıda paylaştığım ürünlere bakmanı isterim. Bütçen hangisine uyuyorsa onu almanı tavsiye ediyorum. Yaklaşık 6 aydır kullanmaktayız ve bende eşimde gayet memnunuz.https://www.krc.com.tr/karaca-silver-stone-bio-granit-7-parca-set?_sgm_source=153.03.07.1392&_sgm_campaign=scn_a385237b91ecc000&_sgm_action=click
    https://www.krc.com.tr/karaca-silver-stone-bio-granit-7-parca-dokum-set?_sgm_source=153.03.07.1405&_sgm_campaign=scn_a385237b91ecc000&_sgm_action=click
    https://www.krc.com.tr/karaca-nature-line-7-parca-granit-tencere-seti?_sgm_source=153.03.07.1432&_sgm_campaign=scn_a385237b91ecc000&_sgm_action=click



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRoya06 -- 12 Nisan 2017; 9:59:12 >




  • enarr kullanıcısına yanıt
    ben de yillardir tefal kullaniyorum. 24cm + 30cm tava seteleri uygun fiyatta internette var bir bakin derim
  • Kimse seramik'ten bahsetmemiş. Seramiklerde titanyum kadar sağlıklı deniyor ve granitlerden daha iyi.
    Bende titanyum ve seramik arasında kararsız kaldım. Emsan'ın seramik tavaları uygun gibi hem iyi marka.
  • ledie L kullanıcısına yanıt
    Şahsi kanaatim Granit'in Seramik'ten daha dayanıklı ve sağlıklı olduğudur. İki ürünü de yerinde incelerseniz bence farklı hissettirecektir. Konuda bahsettiğim Granit takımı bi görüp dokunun derim.
  • 1 yılı aştı evliyiz. Evlenirken 5 parça karaca granit tencere seti ve 5 parça arzum seramik tencere seti almıştık.(arzum hb'de çok düşük fiyata geldi diye almıştım.) Ayrıca tefal titanium tava seti ve 1 tane de thomas çelik tenceremiz var.

    Arzum seramik tencerenin iç kaplaması 8 ay kadar ancak dayanda şimdi öldü, tavası da ne pişirsek yapıştığı için pek kullanmamaya çalışıyoruz.(tahta ve silikon kaşıkla kullanılmasına rağmen.)

    Tefal titanium tavadan oldukça ve karaca'nın setinden çok memnunuz. Çelik tencere de gayet iyi durumda.(Bunlara dikkat etmedik demir kaşık da kullandık.)

    Ölen tencerenin yerine bir tane almamız lazım ve çok kararsız kaldım. Çelik saplı olup fırına da girebileceği için Korkmaz granita tencereye yakınım ama eşim ağır diye istemese de döküm tencere de alabilirim.
  • Bu arada dikkat!!!

    Teflon bildiğim kadarıyla yasaklandı ama buna rağmen marketlerde görebiliyorum. Bazı tost makinelerinde "yapışmaz yüzey" yazıyor bu teflon veya aluminyum olabilir ticari bir kurnazlık örneği gibi çünkü malzemenin ne olduğunu yazması lazım yapışmaz yüzey sadece malzemenin özelliği olabilir ama ne olduğu değil. Demir granit döküm mü kaplama mı neyse bunun tam olarak yazılması gerekir.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.