Şimdi Ara

grande punto city direksiyon arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
42.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sahip olduğum 2006 grande punto 1.3 mj aracımda, city direksiyon arıza vermeye başladı. Arıza kısaca, seyir esnasında direksiyonun taş gibi sertleşmesinden ibaret. Bu sertleşme bazen şerit değiştirmeye engel olacak kadar. Bu sırada gösterge ekranında kırmızı direksiyon işareti yanıyor. Aracı kapatıp açmak anlık çözüm olsa da en fazla 100 150 mt sonra tekrar arızaya düşüyor.

    Bu durum üstüne fiat yetkili servisi halkalı özkar otomotive aracımı bıraktım, city direksiyon motorunun komple değişmesi gerektiği bildirildi ve fiyatı işcilik dahil 4500 tl. Servis sorunun kronik olduğunu bildiği için garantiye başvuru yaptı ancak red geldi. Ardından ben şahsen başvuru yaptım yine red geldi. Tekrar bir başvuru yapıp, mahkeme ve tüketici hakem heyeti karar numaraları ile garantiden değişim istedim. Bunun sonucundan fiat tarafından arandım ve aracımın 10 yaşını doldurduğunu bu yüzden iyi niyet katılımı gerçekleştirmeyeceklerini, parça fiyatı olan 3200 tl ve yaklaşık 1300 tl işcilik bedelini ödemem gerektiği bildirildi.

    10 yaş üstü grande punto kullanıcılarını her an her saniye 4500 tl tutarında bir masraf bekliyor. Bu aracın benden önceki sahibi aynı sorunla karşılaşmış ve 2009 yılında direksiyon motorunu ücretsiz değiştirmiş, 7 sene sonra direksiyon bende patladı. aracım 160 bin km ye geldi be 70 bin km dir city mod acık sorunsuz kullanıyorum.

    Parça fiyatı daha makul olsa bundan sonra ki aracımda muhakkak city mod lu bir fiat olurdu. Ancak şu durumda bu arızayı tamir ettirip, satmayı düşünüyorum.

    Bu durumda tamir ile ilgili bana önerileriniz varsa bekliyorum.







  • Hocam geçmiş olsun. bende 1 ay önce 2009 punto aldım ve eleman city motorunun yeni değiştiğini söylemişti. azda olsa tırstım
    grande punto forum sitesi ve belki yardımcı olabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senkei -- 21 Şubat 2017; 15:15:59 >
  • teşekkürler. mahkeme ve tüketici hakem heyeti sonuçlarını zaten forumdan temin etmiştim. Yardım için bir konu daha açmadım oraya.
  • Bende punto alicaktim alacagim 2011 modeldi eleman ucrersiz degisicek demisti o zaman servise ver degissinler dedim ses seda cikmamisti yeni puntolardada var ayni sorn

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOLDVIPER

    Bende punto alicaktim alacagim 2011 modeldi eleman ucrersiz degisicek demisti o zaman servise ver degissinler dedim ses seda cikmamisti yeni puntolardada var ayni sorn

    grandpuntocuların toplandığı forumda evolarda dahil tamamında sorun yaşayanlar var. yine şikayetvar.com da 2013 modelde aynı sorunu yaşayan var. sorun aynen devam ediyor. direksiyon motorunu değiştirmek çözüm değil. km geçtikçe fitilin sonuna yaklaşıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 21 Şubat 2017; 15:28:1 >
  • Birader çok defa dedik bu araç kronik sorun.bazı arkadsşlar ısrar üzerine ücretsiz d3ğiştirenler oldı sizde deneyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    Birader çok defa dedik bu araç kronik sorun.bazı arkadsşlar ısrar üzerine ücretsiz d3ğiştirenler oldı sizde deneyin



    kronik sorun olduğunu zaten biliyordum. ancak güncellenmiş city direksiyonunda sorun verdiğini bilmiyordum. servise ve müşteri hizmetlerine elimden gelen tüm baskıyı kurdum 3 defa başvuru yaptım. sonuç 4500 tl cik.
  • Ben 7 yıl kullandım toplasam 4 5 kez city açtım zaten direksiyon yumuşak.son dönemlere doğru soa sert sağa tunuşak dönüyordu baktım gidici sattım.Araç güzelde işte b...kttan sorunları var böle.çok çabuk dökülüyo

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben araçtan genel olarak çok memnunum, dökülen bir yerine denk gelmedim. titiz bir kullanıcı olduğum için olabilir. city mod'u acık/kapalı tutmak çözüm değil sanırım. kontağa bastığın anda sensörler ve motor devreye giriyor zaten dedi servis elemanı. kısaca bu mod'u acık tutsan da kapalı tutsan da arızaya sebep oluyor. Bu sistemden anlayan bir direksiyoncu bulmam gerekiyor.
  • modu kapatınca düzeliyor mu peki sorun? eğer düzeliyorsa vermeyin o parayı yazıktır. şuraya bak ya ucuz diye alıyosun 5 bin lira masraf çıkarıyor. belki de o 5 bin lira fark için ne araçlardan vazgeçtiniz zamanında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    modu kapatınca düzeliyor mu peki sorun? eğer düzeliyorsa vermeyin o parayı yazıktır. şuraya bak ya ucuz diye alıyosun 5 bin lira masraf çıkarıyor. belki de o 5 bin lira fark için ne araçlardan vazgeçtiniz zamanında.

    modu kapatınca da sorun aynen devam ediyor. ve aynen dediğiniz gibi o fark yüzünden çok güzel araçlardan vazgeçmek zorunda kalmıştım. fiat olduğu için parçası ucuzdur diye de düşünüyordum. nispeten parçaları ucuz olsa da abs beyni, city direksiyon gibi parçalar dudak uçuklatan cinsten.
  • Peki sistem komple iptal edilemiyor mu ? 200-300 tl ye linea daki gibi düz hidrolik sisteme dönüştürün. Bende linea vardı şimdiki arabaya renault symbol e göre kat kat yumuşaktı. Tek parmakla döndürüyordum ve park ediyordum.

    Eski arabamda renault clio 1 klima beyni bozuktu havayı çok az üflüyordu ve buğu oluyordu. Gittim sanayide kara düzen yaptırdım düz kalorifer oldu.
  • Benim bildiğim yaptırsan da devam ediyobence çaktırmadan sat gitsin.Plastik aksam berbat puntoda .bende titizdim

    Kullanıcıylaalakası yokyani.İyive dikkatlibir şoförüm araçdaiş yok.siz bilirsiniz yaptırın ozaman

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yinede canınızı sıkmayın. o paranın çıkacağı varsa öyle böyle çıkacak çaresi yok.sonuçta 5 bin farkla başka model alsanız onunda arıza çıkarmama garantisi yok bu sefer daha çok parçalanıcaktınız. yine de böyle şeyler olsun da cana gelmesin.
  • defiant82 kullanıcısına yanıt
    alıcak olan adam da salak değil yani bile bile almaz. yaptırıp satsa yine para çıkmış olucak. yaptırmadan satsa bu sefer alıcı masraftan düşücek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flyer_mig

    Peki sistem komple iptal edilemiyor mu ? 200-300 tl ye linea daki gibi düz hidrolik sisteme dönüştürün. Bende linea vardı şimdiki arabaya renault symbol e göre kat kat yumuşaktı. Tek parmakla döndürüyordum ve park ediyordum.

    Eski arabamda renault clio 1 klima beyni bozuktu havayı çok az üflüyordu ve buğu oluyordu. Gittim sanayide kara düzen yaptırdım düz kalorifer oldu.

    böyle birşey oluyor mu bilmiyorum. city mod kapalıyken dahi, araç 28 - 32 km hız aralığını süratli şekilde geçerse hiç bir şekilde arıza göstergeye gelmiyor ve sertleşme olmuyor, bu hızları yavaş yavaş geçersen sol havalandırma altındaki kapaktan 2 sefer tık tık sesi geliyor (sinyal kolu röle sesine benziyor) bu sesleri duyduğum anda direksiyon sertleşiyor.

    bahsettiğiniz dönüşüm mümkün mü bilmiyorum, mümkünse kim yapar bilemiyorum ki.




  • benim de hayalim punto almaktı. ama param yetmediği için albea aldım. iyiki de almışım. puntoya hala içim gitsede bu bir türlü halledilemeyen kronik sorun çok can sıkıcı.
  • Ben 7 yıl kullandım city modu hiç açmadım hemen hemen sorun yaşamadım yanluş bilgi vermeyrlim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam ben yaptırmadan satamam, döner dolaşır beni bulur. Ben bu aracı aldığımda sahibi tüm bakımlarını yaptırmış ve bana vermişti. tam 3 sene sadece standart bakım yaptım, tek kuruş masrafım olmadı. Satan adamı arada sırada arayıp sohbette ederdim. benim sattığım adam beni söverek anmamalı, bir şekilde tamir ettirmem gerekiyor. Parça değişimi çok yüksek tutuyor. ünlüoto da parça fiyatı 2500 tl, 500 de işcilik gitse dışarda 3000 e patlıyor, ben sistemin tamir edilmesinden yanayım. belki de sadece açı sensörü arızalandı bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: defiant82

    Ben 7 yıl kullandım city modu hiç açmadım hemen hemen sorun yaşamadım yanluş bilgi vermeyrlim

    hocam benim aracımın direksiyon motoru 2009 da değişmiş. 8. seneye girdiği anda hata verdi. ayrıca forumda hiç kullanmadığı halde sorun yaşayan kullanıcılar var. dilerseniz link gönderebilirim.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.