Şimdi Ara

2004 Passat 1.8T Tiptronic - SERT DİREKSİYON SORUNU

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2004 Model Passat 1.8T Tipronic veya benzer yıl ve modelde Passat kullanan arkadaşlardan bir konuda bilgi rica edeceğim :
    direksiyonun ağır olması ve zor dönmesi ile ilgili

Daha önce 98 model düz vites Passat da kullandım, onun direksiyonu ile kıyas olmaz.
    98 model'in direksiyonu çok hafif ve tek elle çok rahat şekilde direksiyona 2-3 tur attırabiliyordu.

Ancak 2004 tiptronic'in direksiyonu çok ağır; hatta tek elle çevirmek için güç harcamak gerekiyor, 15-20 dakika sonra kolu ağrıtacak kadar...

Servise kontrol ettirdiğimde, bu model Passat'ların direksiyonlarının böyle olduğunu söyledikler ama benim hiç aklım kesmedi.

Özelilkle bu konuda tecrübesi olan arkadaşların görüşlerini merak ediyorum.

Şimdiden teşekkür ederim.

• sevgili arkadasim merhaba.

bahsettiginiz direksiyon sorunu aslinda sorun degil.
    yani eski kasa passatlarda var.
    bizim 2001 model tdi passatta en cok sikayet ettigim nokta direksiyon idi.
    ama sizin dediginiz kadar agir degil.
    yani tek elle rahatca cevrilebiliyor ama direksiyonun da agir oldugu bir gercek.
    sehir icinde sorun yaratabiliyor.
    sehir disinda beni hic zorlamadi ama sehir icinde dediginiz gibi yorucu olabiliyor.
    direksiyonun tptronik vitesle bir alakasinin olacagini sanmiyorum.bizim arac duz vites.
    yapabilecek bisey yok boyle kullanacaksin artik

yeni kasada direksiyon cok daha iyi.
    servo denilen bi ozellik var direksiyon:
    1.arac hizlaninca agirlasiyor arac yavaslayinca hafiflesiyor.
    2.arac hizlaninca diresiyonun tur sayisi artiyor, arac yavaslayinca tur sayisi azaliyor bu da manevralari kolaylastiriyor.

selam ve dua ile...

• @_codelinker_

Cevap ve açıklamalar için teşekkür ederim.

Evet, ağırlığı biraz abartmış olabilirim ama kullandığım diğer arabalara nazaran çok da konforlu olmadığını söyleyebilirim.
    Açıkcası diğer tüm özellikleri üst düzey olan bir araçta direksiyonun bu şekilde olmasını yadırgadım.
    Zaten dediğim gibi 98 model olanın bile direksiyonu çok hafif idi.

Artık alışmaya bakacağız herhalde ama, direksiyonu %80 sürede tek elle kullanan birisi olarak çok da içime sinmedi bu durum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

@_codelinker_

Cevap ve açıklamalar için teşekkür ederim.

Evet, ağırlığı biraz abartmış olabilirim ama kullandığım diğer arabalara nazaran çok da konforlu olmadığını söyleyebilirim.
    Açıkcası diğer tüm özellikleri üst düzey olan bir araçta direksiyonun bu şekilde olmasını yadırgadım.
    Zaten dediğim gibi 98 model olanın bile direksiyonu çok hafif idi.

Artık alışmaya bakacağız herhalde ama, direksiyonu %80 sürede tek elle kullanan birisi olarak çok da içime sinmedi bu durum...

benim su anki aracim yeni kasa passat.
    eski kasa halen duruyor.
    ara sira kullaniyorum eski kasayi.
    cok kotu geliyor.yeni kasanin direksiyonuna alisan birisi icin eski kasa kullanmak eziyet.
    ayni sekilde bizim enistede doblo jtd var.
    istanbul a gidecekti bizim 2001 tdi ile gitti geldi.
    arabaya ilk elsetirisi direksiyon oldu.
    doblo da bile direksiyon bir tur cevriliyormus ve dobloyu bende kullandim gercekten yumusacik direksiyonu var.
    passatin direksiyonunu sert yapmalarinin bence en buyuk nedeni yuksek hizlarda guvenli olmasi icin.
    keske onda da servo olsaydi ama o zamanda yeni kasadan farki olmayacakti
    bence cok abartilacak bi sorun degil.cunku ben ilk baslarda cok abartiyordum bu sorunu.araci ilk aldigimda megane den inip passata bindim.direksiyon agir geliyordu ama sonra farkinda olmadan alistim.
    yapacak hic bir sey yok.
    boyle idare edeceksin artik.
    her ne kadar direksiyonu sert olsa da passat benim vazgecilmezim bu sinifta.

• Evet, zaten aksesuar ve konfor olarak özellikle Highline serisi üst düzey bir araba.

Ama yine de 98 model araçta olmayan bir direksiyon ağırlığı, neden 2004 model arabada olur onu çözemedim.
    Açıkcası özellikle böyle yapıldığını da zannetmiyorum, ancak hiç denemeden satışa sunmuş olmaları lazım
  • quote:

Evet, zaten aksesuar ve konfor olarak özellikle Highline serisi üst düzey bir araba.

Ama yine de 98 model araçta olmayan bir direksiyon ağırlığı, neden 2004 model arabada olur onu çözemedim.
    Açıkcası özellikle böyle yapıldığını da zannetmiyorum, ancak hiç denemeden satışa sunmuş olmaları lazım

yok artik daha neler...

2001 den onceki passatlari kullanmadim.
    ama tahminim onlarinda agirdir direksiyonlari.
    sonucta firma her yaptigi yanlisi yeni araclarinda duzeltmeye calisiyorlar.
    aracin adi da bunun icin yeni oluyor.
    yeni kasada halletmisler sorunu.
    ama sizin dediginiz gibi kromajli kasalarin eskileri yani 2001 den onceki kasalarda direksiyon hafifse bu iste bi is vardir muhakkak.

• quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_
    yok artik daha neler...

2004 Vectra da kullanıyorum, onun direksiyonu da 1998 Passat'dan ağır.
    Ancak 2004 Passat'ınki Vectra ile bile karşılıştırılmayacak kadar ağır.

Zaten benim de anlayamadığım bu. 1998 Passat direksiyonu bile bu kadar rahat iken, 2004'ün böyle olmasını yadırgadım.

Bir yandan alışmaya bakacağım, ancak araştırmaya da devam edeceğim servisler ile...
    Yine abartmışım gibi olmasın ama, neredeyse "hidrolik" değil diyeceğim direksiyon için, sanki bir kuvvet dönmesini engelliyor gibi.

İLAVE :
    Kasa 2001'de değiştiğine göre, 2004'e kadar bu direksiyon ağırlığı ile gelmesine pek ihtimal vermiyorum ben; ürettikleri arabayı hiç mi kullanmamışlar !
    Araştıralım bakalım ne çıkacak...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 3 Mart 2007; 16:43:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 4 vites sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: _codelinker_
    yok artik daha neler...

2004 Vectra da kullanıyorum, onun direksiyonu da 1998 Passat'dan ağır.
    Ancak 2004 Passat'ınki Vectra ile bile karşılıştırılmayacak kadar ağır.

Zaten benim de anlayamadığım bu. 1998 Passat direksiyonu bile bu kadar rahat iken, 2004'ün böyle olmasını yadırgadım.

Bir yandan alışmaya bakacağım, ancak araştırmaya da devam edeceğim servisler ile...
    Yine abartmışım gibi olmasın ama, neredeyse "hidrolik" değil diyeceğim direksiyon için, sanki bir kuvvet dönmesini engelliyor gibi.

İLAVE :
    Kasa 2001'de değiştiğine göre, 2004'e kadar bu direksiyon ağırlığı ile gelmesine pek ihtimal vermiyorum ben; ürettikleri arabayı hiç mi kullanmamışlar !
    Araştıralım bakalım ne çıkacak...

ufak bir bilgi kasa 2001 de degistirilmedi.
    sadece makyajlandi.
    ama 1000 in uzerinde parcasi degisti.

• merhaba, bizde de 1.8T 98 model passat var ve direksiyonu çok ağır, megane 2 yi binip kullanınca, sonra pasat binince, arkadasin dedigi gibi sanki bir kuvvet donmesini engelliyor gibi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ti4u
    merhaba, bizde de 1.8T 98 model passat var ve direksiyonu çok ağır, megane 2 yi binip kullanınca, sonra pasat binince, arkadasin dedigi gibi sanki bir kuvvet donmesini engelliyor gibi...

Bu işte bir tuhaflık var; çünkü ben de bir süre 98 model Passat 1.8T kullandım ve şimdi 2004 Passat'ta olan direksiyondaki ağırlık sorunu yoktu.

Demek ki bu sorun aracın kronik ve/veya doğal hali değil; bir de bazı servisler "tüm 2004 model Passat'lar böyle" demişlerdi.
    Herhalde size de "tüm 98 model Passat'lar böyle" demişlerdir.

Artık en kısa sürede aracı yetkili servise götürüp kontrol ettirmek farz oldu.
    Açıkcası, 2004 model Passat'ın direksiyonunun 1998 model eski aracımızdan daha ağır olmasını mantığım almıyordu zaten.

Bu arada, yetkili servisin kontrol ile ilgili söylediği, "aracı getirirseniz, usta ile hemen test sürüşüne çıkılır ve bir karar verilir" idi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.