Şimdi Ara

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi.. (207. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.698
Cevap
117
Favori
842.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Orijinalden alıntı: mergink

quote:

Bugün 205-55-16 kışlıklar taktırdım. Korktuğum gibi ESP arızası vermedi. Ben her ihtmale karşı doğan ustayı arayıp haber verdim. Lastiklerle ilgili daha sonra yine paylaşımda bulunurum nasipse.

Bu arada yarın 1 haftalığına yurt dışına çıkıyorum. Bu süre içerisinde hepinizin kurban bayramını kutluyorum. Kendinize iyi bakın.

Bende birkaç gün önce taktırdım kışlıkları. 205 60 16 ebatında da ESP arızası vermedi. Yol sesi 97W Conti yazlıklardan sonra 92H Goodyear ile azaldı.

Tecrübe ettikçe paylaşacağım.

İyi haftalar.

Ben 1500km yol yaptım İstanbul içi şimdilik düşüncelerim:

Lastik: 205 55 16 Toyo Gsi-5 93T

+ Tüketim artmadı hatta Efficient Griplere göre 0.3 lt gibi düştü. Ebatın da etkilisi olabilir.
    + Oldukça yumuşak bir lastik. Zaman zaman halıda gidiyor gibi hissediyorsunuz.
    + Su birikintilerinde aquaplannig denen kızaklama yaşamadım. 60-70 km hızla derin su birikintilerinden geçtim ESP bile devreye girmedi.
    + Kuru yolda birkaç kez çok sert fren yaptım, ABS bile devreye girmedi. Frenleme dişli yapısına rağmen çok iyi.
    + Kuru yolda virajlarda kendini bırakmıyor.

- Lastik en gürültülü lastiklerden biri.. İzaolasyondan dolayı rahatsız etmiyor ancak başka araçlarda 80'den sonra çekilmez olabilir.
    - Sert dönüşlerde yol yeni ıslanmış ise resmen kayıyor. Yaşadığım yerde dik rampalar var (bayağı dik) ve aniden dönüyorsunuz sağa sola, yağmurun çizselediği zamanlarda bu dönüşlerde direksiyon neredeyse tam tur döndüğünde ESP mutlaka devreye giriyor.

Sonuç: Henüz karda denemedim ancak yağmurun yeni çiselediği zamanlarda sert dönüşlerde dikkat etmek gerekiyor.

Hafif rampada trafik ışıklarında beklemeden sonra kalkarken -yağmurda hafiften çisiyor ve yerler yeni yeni ıslanmaya başlamışsa- birkaç kez başıma geldi pati çekerek kalkıyor. Lastikten mi kaynaklandı yoksa benden mi henüz karar veremedim. :)

• Good year effection performance modelimi ses ve yumuşaklık nasıl acaba hankook alıcaktım ama good year çok övdüler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmeteyibilir

Good year effection performance modelimi ses ve yumuşaklık nasıl acaba hankook alıcaktım ama good year çok övdüler

Ben yazlık olarak good year efficient grip performance kullanıyorum. Memnunum. Lastik sesi zaten pek rahatsızetmiyor bu arabada..

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    slm çok kararsız kaldım hanhook 800 tl michelin 1480tl goodyear 1250tl hangisini alsam karar veremedim
  • mehmeteyibilir kullanıcısına yanıt
    Bu aralar bir cok sifir aracin uzerinde hankook gormeye basladim. Tutuyorlar demek ki. Fiyar farki da bayagi varmis. Hayirlisi neyse o olsun diyelim

• Picassomun uzerindeki lastikler 2012 imali Hankook ventus prime2+ ebati 215/55/R16 97W gayet memnunum. Yumusak ve sessiz bir lastik. Lastik testlerinde ilk 4'e girerek "iyi" derecesini almis. Tavsiye edermisin derseniz evet ederim fakat yeniden alirmisiniz derseniz butcem az ise evet hankook alirim fakat butcem musait ise Dunlop blue response veyahut continental alirim.

Sirket aracimda kislik lastik olarak 185/60/R14 Hankook icept rs kullaniyorum yol eger yeni islanmis ise keskin virajlarda cok kayiyor frenajda abs devreye giriyor. Kuru zeminde konforlu. Yeni yagmis ve hafif ezilmis karda cekis basarili. Tavsiye edermiyim? Hayir. Daha basarili kislik lastikler mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Picasso11 -- 26 Kasım 2013; 20:01:45 >
  • quote:

slm çok kararsız kaldım hanhook 800 tl michelin 1480tl goodyear 1250tl hangisini alsam karar veremedim

Fiyat farkı baya var. Kampanya kovalamak lazım. Ben goodyear lari 1000tlye almıştım. Olmadı hankook alırsınız.

• Arkadaşlar yazın kilidi tamir ettirdikten sonra bozuk yollarda bagaj kapağından zirilti gelmeye başlamıştı. son gunlgünlerde iyice artmıştı. Bir de soğuk çalıştırmada cik cik ses geliyordu. V kayışı diye düşündüm ve Doğan ustaya goturecektim ama trafik yoğun olunca maslakta 87den beri pejo servisi olan bir tanidigima gittim.

V kayışı değişti. Detaylı heryeri incelendi. Bir miktar yağı eksik dediler yağ eklendi ( 90bin bakımından beri 7bin km olmuştu) bagaj kapağı sokuldu ve klipsler ses yapmayan klipsler ile degistirildi.

Ücret olarak 100tl ödedim biraz dost kazığı oldu sanırım ama altına üstüne heryeri kontrol edildi.

Şuan ses kesildi. Ancak kısa süre yine cik cik sesi sadece dışarıda iken duyulabiliyor. Sanırım soğuk hava için normal.

• Slm benimde bagajdan bozuk yollarda ses geliyor switchten geliyor gibi ama bulamadım sizin kilps dediğiniz yer tam olarak neresi tşkler

• Merhaba arkadaşlar en sonunda bende Picasso sahibi oldum aracım 2008 Model Vizon Gri Picasso SX PK 5 Kişilik olanından. Ulugöl otomotivden alınmış sahibi çok fazla kullanmamış ve çok temiz bakmış 56000 Km deydi. 39.250 de anlaştık. 55.000 de en son bakımı yapılmış Km orjinal sadece sol kapıda local göçük giderme var boya yok. Bugün biraz kullandım gerçekten yok böyle bir araç. 2005 Megane HB'den buna geçince adeta çağ atlamış gibi oldum. Çok farklı araçlar da kullandım ama bu araç gerçekten çok çok farklı ve çok başarılı. Akşama biraz gezmeyi düşünüyorum. Camda filmler yok önce film takmak istiyorum kendimi çok açıktaymış gibi hissettim :)) Önerebileceğiniz film markası lazım. Ama en önemlisi Kullanma Kılavuzu yok bana acil kullanma klavuzu lazım internetten bulabilirmiyim??
  • ben de pdf olarak var mail adresinizi verirseniz gönderebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

Merhaba arkadaşlar en sonunda bende Picasso sahibi oldum aracım 2008 Model Vizon Gri Picasso SX PK 5 Kişilik olanından. Ulugöl otomotivden alınmış sahibi çok fazla kullanmamış ve çok temiz bakmış 56000 Km deydi. 39.250 de anlaştık. 55.000 de en son bakımı yapılmış Km orjinal sadece sol kapıda local göçük giderme var boya yok. Bugün biraz kullandım gerçekten yok böyle bir araç. 2005 Megane HB'den buna geçince adeta çağ atlamış gibi oldum. Çok farklı araçlar da kullandım ama bu araç gerçekten çok çok farklı ve çok başarılı. Akşama biraz gezmeyi düşünüyorum. Camda filmler yok önce film takmak istiyorum kendimi çok açıktaymış gibi hissettim :)) Önerebileceğiniz film markası lazım. Ama en önemlisi Kullanma Kılavuzu yok bana acil kullanma klavuzu lazım internetten bulabilirmiyim??

Hocam hayırlı olsun. Hakikaten hele ki ilk günlerde araba resmen uzay aracı gibi oluyor. Biz eşimle araca bakmaya gittiğimiz gün aşık olduk. Eskiden tipini begenmedigim sıradan bir Fransız aracı idi benim için ama şuan o ferahlık vaz geçilmez oluyor. Gerçekten çok iyi fiyata almaissiniz. Lastikler, fren tertibatı ve 60bin bakımı belki ilerideki masraf kalemi olabilir.

Allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin

• http://service.citroen.com/ddb/

Bu adresten tüm kullanım kılavuzunu bulabilirsiniz.

• quote:

Slm benimde bagajdan bozuk yollarda ses geliyor switchten geliyor gibi ama bulamadım sizin kilps dediğiniz yer tam olarak neresi tşkler

Klips kapı içindeki plastik bölümü kapı sacina sabitleyen ufak plastik Çiviler. Eksik ise zirlama sesi yapabilir. Normalde orasi sokulmese sıkıntı olmazdı. Switch dediğimiz şey tırnak kadar bir dokunmatik entegre.. siz kapı düğmesine basınca plastik parça buna değiyor o ds kilidi açıyor. Bu parçanin ömrü 10000 basma falan diyorlar. Benimki bu yaz bozuldu ve 50tlye değiştirdim.

• quote:

http://service.citroen.com/ddb/

Çok teşekkürler hocam gerçekten çok uzun zaman kullanacağım bir araba kolay kolay değişecek gibi durmuyorum. Zaten 1 yıldır araba arıyorduk eşimle birlikte, her türlü arabaya bindi en son buna bindiğimizde tamam dedi budur başka araç aramayalım.:)) Bende 60 bin bakımından korkuyorum biraz inşallah ekstra şeyler istemez matmazel.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peynir Alti Suyu Tozu

quote:

http://service.citroen.com/ddb/

Çok teşekkürler hocam gerçekten çok uzun zaman kullanacağım bir araba kolay kolay değişecek gibi durmuyorum. Zaten 1 yıldır araba arıyorduk eşimle birlikte, her türlü arabaya bindi en son buna bindiğimizde tamam dedi budur başka araç aramayalım.:)) Bende 60 bin bakımından korkuyorum biraz inşallah ekstra şeyler istemez matmazel.

Öncelikle aracınızı kazasız belasız iyi günlerde kullanmanızı dilerim. Hayırlı olsun.

Eski mesajlarımdan 3 alıntı yaptım. Aracınız en son 55000 km'de bakıma girmişse en son bakıma girdiği tarihte önemli. 15000 km ya da 1 sene baz alınıyor bakımlarda hangisi önce gelirse. Ayrıca mazot filtresi hangi bakımda değiştirilmiş bu da önem arz ediyor.

Aracı aldığımdan bu yana (26 Hazirandan itibaren) 60000 km bakım(zorunlu) + 74AH Varta Akü(zorunlu) + Kış lastiği(zorunlu değil ama kişisel tercih diyelim) başka birkaç ıvır zıvır harici masraf çıkarmadı. Maşallah dediğinizi duyar gibiyim. Nazar değmesin diyelim. Umarım sizde iyi bir araca denk gelmişsinizdir ve masraf çıkarmaz.

İyi akşamlar.

quote:

İlk sahibinden, 2008 model Grand Picasso, 60000 km, lastikler 2012 üretimi ve 2013 başında takılmış Continental marka ve 2000 km yol yapmış, araç oldukça temiz (yine de Sonax benzeri bir iç-dış uygulama yaptırmak gerekecek). Yetkili servis, ekspertiz sonucunda sadece 60000 km bakımı öngördü (mazot filtresi 45000 km'de değiştirilmiş). Ekspertiz, test sürüşü dahil 1 saat 15 dakika sürdü. 2 adet küçük hasar kaydı var.(Sol dikiz aynası kırılmış ve sol arka stop ile tampon kısmından bir araç düşük süratle çarpmış.) Bu hasarlar da Yetkili serviste yaptırılmış. Önceki bakımları da Yetkili serviste yaptırılmış. Sahibi de yarın aracın muayenesini yaptıracak. Fiyat 38000 TL.

quote:

Yetkili serviste yaptırıp yaptırmamak konusunda çok düşündükten sonra 60000 km bakımını özel serviste yaptırdım.

İrem Oto Doğan Ustanın Avrupa Yakası muadili Erc Otomotiv İbrahim Usta. Doğan Usta ve ibrahim Usta tanışıyorlarmış. Ayrıca beraberde çalışmışlar.

60000 bakım yapılan işlemler (170 TL)

Bilgisyara bağlanarak LEXIA 3 programı ile kontrol.
    Motor Yağı (TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30) (3,75 Litre)

Not: Önce şu yağ geldi. TOTAL QUARTZ 9000 NFC 5W30. Uyarım ile yukarıdaki yağ ile değiştirildi. Kullanılacak olan ya ACEA C2/C3 uluslararası standartı karşılamalı.

Yağ Filtresi
    Karter Tapa Contası(İyi durumdaydı, değişmedi.)
    Polen Filtresi
    Hava Filtresi
    Bakıma dahil diğer kontroller(Cam suyu v.s.)
    Yol bilgisayarı bakım göstergesi de sıfırlandı.

Arka fren balataları değişti. TRW Balata+İşçilik (115 TL)

V Kayışı Gergi Kütüğü ve Rulmanları + V Kayışı(Continental) + İşçilik (235 TL)

Aracı alırken yetkili serviste ekspertiz yaptırdığımda neredeyse tek sorun olarak Triger'den ses geliyor raporu vermişlerdi. Bakıma gittiğimde kontrol edildi ve ses dinlenildi. Triger olmadığı V kayışından olduğu tespit edildi. Motor soğukken sabah ilk çalıştırmada ara sıra titreyerek çalışıyordu.

Bijon şifresi kırıldı ve yerine 4 adet Fransız malı bijon takıldı. (30 TL)

Şifrenin kaybolma ihtimaline karşı ayrıca içindeki pimlerinin kırılarak sonrasında yolda mağduriyet yaşamamak adına (ki pimlerden ikisi kırıktı şifrenin içinde ama bijonları sökmede sorun çıkartmıyordu) şifreli bijonlar kırıldı ve değiştirildi.

Sağ arka davlumbaz koruma döşemesinin çok ufak bir kısmı plastik çamurluktan ayrı duruyordu. Plastik vida atılarak sorun giderildi.

Ödeme : Yapılan iskonto sonrası ki bakım zaten kampanyalı olarak yapıldı. 500 TL, 5 ay erteleme ve 10 taksit + hediye olarak güzel bir citroen anahtarlık + eskiyen plakalıklar da değiştirildi + yapılan işlemler içinde işlem formu verildi + sinyal/far koluna da bakım kmsi ve değişen filtrelerin yazıldığı hatırlatma kartı asıldı.

Serviste müşterileri Burcu Hanım karşılıyor. Ben erken gittiğimden kendisi daha sonra geldi. İbrahim Usta servisin sahibi ve Adem Usta yardımcısı. Herkesin yaklaşımı iyi. Araç için yorumlarını sorduğumda aldığım fiyatı çok iyi ve aracıda piyasaya göre çok temiz buldu İbrahim Usta. Mekanik, Elektirik/Elektronik servis hizmetleri yanında kaporta tamir ve boya işlemleri de yapılmaya başlanacakmış. Ben gittiğimde fırın kurulmuş ve işin ehli ustalar ile anlaşılmıştı. Temizlik yapılıyordu.

Cumartesi günü gitmiştim. Biraz yoğunlardı. Bu sebeple işlemler yaklaşık olarak 3,5-4 saat sürdü. ERC Otomotiv'e yapılan işlemler ile ilgi ve alakaları için tekrar teşekkür ederim.

ERC OTOMOTİV

İyi günler.

quote:

Yine aynı sanayi sitesinde farklı blokta PAX Otomotiv var.

Lion Servis 'e de yaptırabilirsiniz.

Garanti devam ediyorsa yetkili servislere gidebilirsiniz.

Yetkili Servis Avrupa Yakası için;

Avcar, Mersa, Serhan, Kar, Bayraktar...

Yetkili serviste 60000 km periyodik bakım 420 TL (aşağı yukarı tüm yetkili servislerde fiyat aynıydı) ve arka fren balataları değişimi 200 TL idi. Ayrıca araca ne yapıldığını ve nasıl yapıldığını da göremiyorsunuz.

Özel serviste işlemleri yerinde takip edebiliyorsunuz. Tabii aracınızı yakından tanıyıp isteklerinizi ve yapılması gerekenleri hem yetkili serviste hem de özel serviste net olarak belirtmelisiniz. Kullanılacak motor yağı, balata markası v.s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mergink -- 27 Kasım 2013; 18:18:08 >

• merhabalar,
    2. çocuğum nisan ayında doğacak inşallah. ben gp yoksa 5 kişilik mi olsun konusunda kararsızım. 5 kişiliklerin bagajı gp'lerden ne kadar küçük. 5 k. duruşu daha sportif güzel geliyor. gp nin de bagajı cazip geliyor. ozellikle yukseklık olarak nasıl bagaj kapağı oval geldiği için sıkıntı oluyor mu? yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sergeant28

merhabalar,
    2. çocuğum nisan ayında doğacak inşallah. ben gp yoksa 5 kişilik mi olsun konusunda kararsızım. 5 kişiliklerin bagajı gp'lerden ne kadar küçük. 5 k. duruşu daha sportif güzel geliyor. gp nin de bagajı cazip geliyor. ozellikle yukseklık olarak nasıl bagaj kapağı oval geldiği için sıkıntı oluyor mu? yardımcı olursanız sevinirim.

Allah hayırlısıyla çocuğunuzu kucağınıza almayı nasip etsin. Benimde 2 evladım var. 5 kişilik düşünmedim bile. GP ile çok rahat oluyor. Bagaj kapağı da hiç problem olmadı. Yinede karar sizin. 2 aracıda deneyip inceleyip öyle karar verirseniz sonra pişman olmamış olursunuz.

Grand C4 Picasso (2007-2013) İlk sürüş izlenimi..

• Peynir Alti Suyu Tozu kullanıcısına yanıt
    öncelikle hayırlı olsun, allah kazasız belasız binmeyi nasip etsin. ben de yazın yaptırdım, ön cam hariç 9 cam komple yapıldı, ön kelebekler ve camlar 2 no, arkalar ve bagaj ise 3 no yapıldı... kavga gürültü eski müşteri ayağına ziebart'tan 500TL/12 taksit...
  • Grand Picasso kesinlikle. Büyük bagaj + gerektiğinde ilave 2 koltuk.

Bagaj kapağı her tür yük için çok uygun. Bebek yatağı, mobilyası vs hepsini taşır.
  • 
Sayfa: önceki 205206207208209
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.